Connect with us

Στην κουζίνα

Τα πιο παράξενα είδη τσαγιού στον κόσμο!

Είστε κι εσείς λάτρεις του τσαγιού;

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα πιο περίεργα τσάγια που υπάρχουν!

10. Kombucha (τσάι κομπούχα)

Με καταγωγή από την παλαιότερη περιοχή της Ματζουρίας, το Kombucha παρασκευάζεται από γλυκό μαύρο τσάι που ζυμώνεται μέσα σε μύκητες. Η συνταγή είναι μυστική, ενώ στα κείμενα αναφέρεται να κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στη Λετονία το 1911.

9. Brick Tea (τσάι των τούβλων)

Μαύρο τσάι σε σκόνη “τρίβεται” ανάμεσα σε δύο τούβλα και, στη συνέχεια, η σκόνη αυτή διαλύεται σε βραστό νερό. Στα χρόνια της τσαρικής Ρωσίας, ο μόνος τρόπος για να μεταφέρουν εύκολα το τσάι ήταν να το τοποθετήσουν ανάμεσα σε τούβλα, γεγονός που έδινε μετά στο ρόφημα μια ιδιαίτερη γεύση.

8. Pu-erh (τσάι με μύκητες)

Εξωτικό κινέζικο τσάι. Το Pu-erh είναι στην πραγματικότητα ένα πράσινο τσάι που αναπτύσσεται αργά με τη βοήθεια ενός συγκεκριμένου μύκητα. Παράγεται μόνο στην επαρχία Γιουνάν και είναι ένα από τα πιο ακριβά τσάγια στον κόσμο.

7. Awabancha (τσάι τουρσί)

Το τσάι αυτό έχει υποστεί ζύμωση με βακτήρια γαλακτικού οξέος και παράγεται στην πόλη Σικόκου της Ιαπωνίας. Τα φύλλα θυμίζουν περισσότερο… τουρσί και ολόκληρη η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δύσκολη. Για το λόγο αυτό θεωρείται ως ένα από τα πιο σπάνια τσάγια στον κόσμο.

6. Kukicha (τσάι με κοτσάνια)

Παρασκευάζεται μόνο από τα κοτσάνια, τους μίσχους και τους βλαστούς του πράσινου τσαγιού και όχι τα φύλλα. Αυτά τα μέρη του φυτού που συνήθως πετάγονται ή χρησιμοποιούνται ως λιπάσματα σε άλλες χώρες, στην Ιαπωνία τα συνδυάζουν για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό τσάι που ονομάζεται Kukicha.

5. Dragon & Tiger Tea (τσάι με αλκοόλ)

Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό αλκοόλης και μαύρου τσαγιού, σε συγκεκριμένες δόσεις. Οι Κινέζοι, παρόλα αυτά, προτιμούν το μπράντι, που ταιριάζει καλύτερα με το μαύρο τσάι. Η σωστή δόση είναι 1/2 ή 1/4 από το καπάκι του μπουκαλιού σε ένα φλιντζάνι ζεστό τσάι.

4. Pocha (τσάι με βούτυρο)

Παρασκευάζεται στο Θιβέτ και είναι ουσιαστικά τσάι με βούτυρο που φτιάχνεται από το γάλα του Yak (είδος βοοειδούς της περιοχής), ως υποκατάστατο του γάλακτος. Το τσάι είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του πολιτισμού του Θιβέτ και το Pocha είναι ό,τι πρέπει για τους παγωμένους χειμώνες της χώρας. Μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος βουτύρου, γιατί αφήνει έντονη λιπαρότητα στο ρόφημα.

3. Garlic Tea (τσάι σκόρδου)

Το… τσάι σκόρδου είναι ένα από τα πλέον παράξενα τσάγια στον κόσμο, λόγω γεύσης και -κυρίως- αρώματος! Παρόλα αυτά το σκόρδο -ως γνωστόν- συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία, ρίχνοντας την αρτηριακή πίεση και μειώνοντας το λίπος στο σώμα.

2. Panda Poo Tea (τσάι πάντα)

Είδος πράσινου τσαγιού που αναπτύσσεται μόνο με τη χρήση κοπριάς από… πάντα! Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια και ακριβά τσάγια στον κόσμο, καθώς μόλις 50 γραμμάρια κοστίζουν περίπου 3.500 δολάρια! Βέβαια, η δοσολογία για ένα φλιτζάνι δεν απαιτεί πάνω από 3 γραμμάρια, γιατί διαφορετικά το ρόφημα γίνεται βαρύ και πικρίζει.

1. Dry Ice Tea Bubble (τσάι με ξηρό πάγο)

Δροσερό, πολύ δροσερό τσάι, αφού η θερμοκρασία του αγγίζει τους -78,5 βαθμούς Κελσίου! Αυτή είναι η θερμοκρασία στην οποία το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αλλάζει από αέριο σε στερεό και αντίστροφα. Αν και ως αέριο είναι αόρατο, το κατεψυγμένο CO2 (γνωστό ως “ξηρός πάγος”) μοιάζει πολύ με παγωμένο νερό.

Continue Reading
Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στην κουζίνα

Κόψτε με «χειρουργική» ακρίβεια τις μαλακές τροφές που χαλάνε με μαχαίρι, χωρίς μαχαίρι!

Σε όλους έχει τύχει στην προσπάθεια μας να κόψουμε ένα γλυκό, μια τούρτα ή μια πίτσα με μαχαίρι, να τους χαλάσουμε την όψη ή προσπαθώντας να κόψουμε κέϊκ να το διαλύουμε και να γεμίζουμε τρίμματα.

Σίγουρα τα πάντα δεν κόβονται με μαχαίρι! Υπάρχει όμως ένας απλός τρόπος για να κόβετε με χειρουργική ακρίβεια όλες τις μαλακές τροφές χωρίς να χαλάει η όψη τους!

Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα και το κόψιμο στις ευαίσθητες τροφές θα γίνει παιχνιδάκι!

Προσοχή όμως, να χρησιμοποιείτε άοσμο νήμα, αλλιώς το αποτέλεσμα θα σας αρέσει οπτικά, αλλά ως προς την γεύση δεν παίρνουμε όρκο!

Continue Reading

Στην κουζίνα

Έρευνα: Φάτε σοκολάτα, τυρί και φράουλες το πρωί και θα ασπρίσουν περισσότερο τα δόντια σας!

Η μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι φράουλες και το τυρί μπορούν να βοηθήσουν τη λευκότητα των δοντιών σας!

Η καλύτερη ώρα για να τα τρώμε είναι το πρωί, ισχυρίζεται ένας διάσημος αμερικανός οδοντίατρος, ο δρ Χάρλοντ Κατζ.

Άλλα τρόφιμα που έχουν την ίδια ιδιότητα είναι οι ξηροί καρποί, τα μήλα και τα αχλάδια.

Για καλύτερα αποτελέσματα, τα τρόφιμα αυτά πρέπει να καταναλώνονται πρωί-πρωί, για να εξουδετερώνουν τις βακτηριακές αποικίες που έχουν συσσωρευτεί τη νύχτα στα δόντια και ευθύνονται για την βακτηριακή πλάκα, υποστηρίζει.

Η σοκολάτα περιέχει θειοβρομίνη – μία ουσία που παίζει ρόλο στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης ουσιών των δοντιών.

Οι φράουλες περιέχουν μαλικό οξύ, ένα ένζυμο το οποίο στην πραγματικότητα λευκαίνει τα δόντια καθώς απομακρύνει τις χρωστικές (λ.χ. από τον καφέ και το τσιγάρο) από αυτά, ενώ το τυρί αυξάνει το pH του στόματος και έτσι μειώνει τις πιθανότητες αποχρωματισμού και διάβρωσης των δοντιών. Ξηροί καρποί, μήλα και αχλάδια συμβάλλουν στην απομάκρυνση των χρωστικών από τα δόντια, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα των δύο τελευταίων σε νερό αυξάνει την παραγωγή του σάλιου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη μείωση των βακτηρίων στο στόμα.

Continue Reading

Στην κουζίνα

Νερό, σφουγγάρι, μπουκάλι σπρέι, αιθέριο έλαιο λεμονιού και καθαρίσατε το φούρνο μικροκυμάτων σας!

Μπορεί να μας βολεύει, να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη αλλά ο φούρνος μικροκυμάτων πολύ συχνά χρειάζεται καθάρισμα!

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν ώστε εύκολα και γρήγορα να τον καθαρίζετε;

Τι θα χρειαστείτε:

  •      νερό
  •      ένα σφουγγάρι
  •      ένα μπουκάλι σπρέι
  •      αιθέριο έλαιο λεμονιού

Διαδικασία :

  1. Βρέξτε τελείως το σφουγγάρι. Να κρατήσει όσο περισσότερο νερό γίνεται.
  2. Τοποθετήστε το στο γυάλινο περιστρεφόμενο πιάτο, μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.
  3. Στη συνέχεια, συμπληρώστε το μπουκάλι ψεκασμού σας με περίπου μισή κούπα νερό και περίπου 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Αν θέλετε μια ισχυρότερη μυρωδιά του λεμονιού χρησιμοποιήστε περισσότερο έλαιο.
  4. Ψεκάστε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων σας με το διάλυμα που ετοιμάσατε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ψεκάστε παντού, ώστε να είνα αρκετά υγρό ! Στη συνέχεια, ρυθμίστε το χρονόμετρο για το φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά περίπου.
  5. Όταν περάσουν τα δύο λεπτά και κλείσει ο φούρνος, αφήστε στο εσωτερικό το σφουγγάρι με την πόρτα κλειστή μέχρι να κρυώσει. Τόσο ώστε στη συνέχεια να το χρησιμοποιήστε για να σκουπίσετε το εσωτερικό. Έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, μόνο όταν καθαρίζετε το φούρνο με ατμό.

 

 

Continue Reading

Στην κουζίνα

10 τροφές με αφροδισιακές ιδιότητες!

Η επιστήμη μίλησε! Και όταν μιλάει η επιστήμη εμείς απλώς ακούμε!

Σύμφωνα λοιπόν με διάφορες έρευνες υπάρχουν κάποιες τροφές που επηρεάζουν την επιθυμία και την ερωτική διάθεση!

Πάμε να τις δούμε:

10. Ελιές & Ελαιόλαδο

9. Ντομάτα

8. Τσίλι

7. Καρπούζι

6. Σύκα

5. Τζίνσενγκ

4. Αβοκάντο

3. Μπανάνες

2. Κεράσια

1. Gogi berries

Continue Reading

Στην κουζίνα

Ώρα να καθαρίσουμε τα εμαγέ μάτια της κουζίνα μας από τα λίπη!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι καθημερινά βρίσκονται στην κουζίνα και μαγειρεύουν είναι τα λίπη που υπάρχουν στα εμαγέ μάτια της κουζίνας και γύρω από αυτά μετά το ψήσιμο του φαγητού.

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε τι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε για να απομακρύνουμε τους λεκέδες. Όχι λοιπόν μεταλλικά αντικείμενα και σπάτουλες για να ξύσετε τους λεκέδες, γιατί το μόνο που θα κάνετε είναι να γρατζουνίσετε την κουζίνα σας χωρίς να την καθαρίσετε.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα βήματα που πρέπει να κάνετε!

  • Βρέχουμε μια καθαρή πετσέτα με ζεστό νερό
  • Μουλιάζουμε τους λεκέδες και παράλληλα αφαιρούμε υπολείμματα λιπών που έχουν ξεκολλήσει
  • Αφήνουμε τη ζεστή βρεγμένη πετσέτα πάνω στους λεκέδες για 15 λεπτά για να μαλακώσουν
  • Όταν μαλακώσουν, αφαιρούμε την πετσέτα και πασπαλίζουμε τους βρεγμένους λεκέδες με μαγειρική σόδα
  • Οι λεκέδες θα αρχίσουν να αφρίζουν (από το κακό τους!) και η σόδα θα αρχίσει να κάνει δράση
  • Ρίχνουμε επιπλέον ποσότητα σόδας και ρίχνουμε μικρή ποσότητα νερού από πάνω για να συνεχιστεί η ισχυρή καθαριστική δράση της σόδας
  • Αφήνουμε το διάλυμμα να δράσει για 10 λεπτά
  • Με βρεγμένο καθαρό πανί καθαρίζουμε το διάλυμμα και τα λίπη που έχουν ξεκολλήσει
  • Εάν έχετε κάποια πλαστική σπάτουλα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ξεκολλήσετε επίμονους λεκέδες
  • Βρέχουμε ένα καθαρό πανί με λευκό ξύδι και καθαρίζουμε τοπικά ότι έχει απομείνει
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειαστεί
  • Στεγνώστε καλά τα μάτια και περάστε με ειδική μαύρη προστατευτική πάστα-μπογιά που υπάρχει στα περισσότερα σούπερ-μάρκετ

 

Continue Reading

Στην κουζίνα

Οδηγός για να υπολογίσεις με ακρίβεια την ποσότητα των υλικών κάθε συνταγής!

Το πιο σημαντικό για να πετύχει μια συνταγή είτε είναι φαγητό είτε είναι γλυκό, είναι μην κάνουμε λάθος στις ποσότητες των υλικών!

Γι αυτό λοιπόν θα σου δώσουμε τον καλύτερο οδηγό ώστε να αποφύγεις το πιο σημαντικό λάθος και να μην αγχώνεσαι πια στο πως θα υπολογίζεις πόσο θα βάλετε από το κάθε υλικό.

Το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά είναι μια κούπα (χωρητικότητας 240 ml), ένα κουτάλι της σούπας (15 ml) κι ένα κουταλάκι του γλυκού (5 ml).

Για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στους υπολογισμούς σου, στο άρθρο μας θα βρεις τις ισοδυναμίες των όγκων σε κούπες και κουτάλια, όπως και τις ακριβείς θερμοκρασίες του φούρνου, για να μπορείς να εκτελείς με ευκολία όλες τις συνταγές.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Αυγά και βότανα

Ισοδυναμία μετρήσεων σε κούπες και κουτάλια

Θερμοκρασίες Φούρνου

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING