Connect with us

Ηλιούπολη

Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου στο Πρόγραμμα ERASMUS + ΚΑ1

Με μεγάλη επιτυχία το 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης συμμετείχε κατά το σχολικό έτος 2019-2020 στη δράση ΚΑ1 / Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και υλοποίησε το σχέδιο υπό τον τίτλο «Καινοτόμο Σχολείο».

Στο πλαίσιο του σχεδίου «Καινοτόμο Σχολείο», έξι (6) εκπαιδευτικοί από το μόνιμο διδακτικό προσωπικό του σχολείου συμμετείχαν σε επιμορφωτικές δράσεις κατά τις επισκέψεις τους στην Φινλανδία, την Ισπανία και την Ιρλανδία. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν: α) Επίσκεψη της Διευθύντριας του σχολείου κ. Πατεράκη Ε. στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, από τις 6/10/2019 έως τις 12/10/2019, και συμμετοχή στο πρόγραμμα “Structured Educational Visits to Schools/Institutes & Training Seminar in Finland” β) Επίσκεψη των εκπαιδευτικών κ. Ζεντέλη Ε. και κ. Κόσσυβα Σ. στη Βαλένθια της Ισπανίας, από τις 11/11/2019 έως τις 15/11/2019, και συμμετοχή στο πρόγραμμα “4 Tools for Innovative Education” γ) Επίσκεψη της εκπαιδευτικού κ. Σωτηριάδου Ελ. στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, από τις 2/12/2019 έως τις 7/12/2019, και συμμετοχή στο πρόγραμμα “The 4 Cs: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools” δ) Επίσκεψη των εκπαιδευτικών κ. Μαρκεσίνη Α. και κ. Λέκκα Κ. στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, από τις 16/12/2019 έως τις 21/12/2019, και συμμετοχή στο πρόγραμμα “Student-centered classroom: Teachers as Promoters of Active Learning”.

Αντικείμενο του προγράμματος ήταν η εκπαίδευση σε καινοτόμους πρακτικές και μεθόδους που αποτελούν καταλύτη ανανέωσης και βελτίωσης της οργανωτικής διάστασης, της διδακτικής πράξης και της παιδαγωγικής λειτουργίας του σχολικού οργανισμού. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετικές διαλέξεις και παρουσιάσεις, να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια, να επισκεφτούν σχολεία και να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ανταλλάξουν απόψεις, προβληματισμούς και καλές πρακτικές με ομότιμούς τους από άλλες χώρες, να διαπιστώσουν τα σημεία σύνδεσης της κουλτούρας ενός λαού με την φιλοσοφία, τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του εκπαιδευτικού του συστήματος.

Μεταξύ των πολλαπλών και ποικίλων οφελών που προέκυψαν από το εν λόγω πρόγραμμα ήταν ο εμπλουτισμός του γνωστικού και παιδαγωγικού οπλοστασίου των συμμετεχόντων με καινοτόμα διδακτικά εργαλεία και η γνωριμία με καλές πρακτικές in vivo, ώστε αυτές να μπορούν με τρόπο απλό και εποικοδομητικό να εφαρμοστούν άμεσα στη διδακτική πράξη. Στρατηγικές που σχετίζονται με την ενεργητική και συνεργατική μάθηση, με την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης, με τη διαμόρφωση θετικού παιδαγωγικού κλίματος και την ενθάρρυνση της αυτενέργειας έγιναν αντικείμενο μελέτης και πρακτικής εφαρμογής από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές των κεκτημένων γνώσεων και καλών πρακτικών τόσο εντός όσο και εκτός της σχολικής μονάδας του 3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης. Παράλληλα, ενισχύθηκε η διαπολιτισμική συνείδηση και ο προσανατολισμός στην καλλιέργεια δεξιοτήτων που αποτελούν ζητούμενα της εκπαίδευσης του 21ου αιώνα. Πολύ σημαντική παράμετρος στάθηκε η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων με Ευρωπαίους ομότιμους, μέσα από την οποία δημιουργήθηκε μια δεξαμενή πρακτικών ιδεών και θετικών προσεγγίσεων, καθώς και ένα δίκτυο με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για μελλοντική σύμπραξη σχολείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμα, η γνωριμία με τον πολιτισμό άλλων λαών της Ευρώπης διεύρυνε και εμπλούτισε τους πνευματικούς και γνωστικούς ορίζοντες των συμμετεχόντων.

Η παραπάνω εξαιρετική εμπειρία επιβεβαίωσε την προσήλωσή του 3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης σε πρακτικές που περιορίζουν την εσωστρέφεια του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος διευκολύνοντας το άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία. Η ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής του δικού μας σχολείου μέσω της συμμετοχής του σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελεί σταθερή, μόνιμη και ενεργή στόχευσή μας.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Νέος αντιδήμαρχος και ανακατανομή αρμοδιοτήτων

Με σημερινή απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη ορίζεται νέος Αντιδήμαρχος και γίνεται ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των αντιδημάρχων

και συγκεκριμένα:

Ο κ. Γεωργάκης Σταύρος από τη Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου «Ηλιούπ-Ολοι Μαζί – ΕΝ.Α.Κ» ορίζεται ως Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας με αρμοδιότητες:
• Την λειτουργία της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Οργάνωσης, τον έλεγχο και την υπογραφή όλων των σχετικών εγγράφων της Διεύθυνσης, συνεπικουρούμενος από τον Τεχνικό Σύμβουλο του Δημάρχου.
• Την υλοποίηση της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων.
• Την παρακολούθηση, τον συντονισμό και τον έλεγχο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
• Την μέριμνα για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή πάσης φύσεως ατυχημάτων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του τομέα της.
• Την προστασία και αξιοποίηση κάθε κινητής και ακίνητης δημοτικής και δημόσιας περιουσίας, από κοινού με τους άλλους Αντιδημάρχους.
• Την τέλεση πολιτικών γάμων.

Ο κ. Στασινόπουλος Απόστολος από τη Δημοτική Παράταξη «ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ» ορίζεται ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης, με επιπλέον αρμοδιότητες:
• Την λειτουργία της Διεύθυνσης Διοίκησης, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαφάνειας και την υπογραφή όλων των σχετικών εγγράφων της Διεύθυνσης.
• Την λειτουργία του διαδικτυακού ραδιοφώνου.

Ο κ. Κόκλας Παναγιώτης, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται ως Άμισθος Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Δημοτικής Αστυνομίας με επιπλέον αρμοδιότητες:
• Την λειτουργία της Διεύθυνσης Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) καθώς και την υπογραφή όλων των σχετικών εγγράφων της Διεύθυνσης.

H κα Σκλαβενίτη Ιωάννα ορίζεται ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, με αρμοδιότητες:
• Την ανάπτυξη του Εθελοντισμού
• Προγραμματισμό δράσεων και προγραμμάτων που απευθύνονται ή αφορούν στη νεολαία.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ανακοίνωση Δήμου Ηλιούπολης: Δωρεάν διάθεση οικιακών κάδων ανακύκλωσης στους δημότες

Η οικολογική καταστροφή του πλανήτη μας είναι μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε.

Το μέλλον όλων και ιδιαίτερα των παιδιών μας εξαρτάται από τις επιλογές που θα κάνουμε εμείς σήμερα και γι’ αυτό σας καλώ, να αλλάξουμε όλοι μαζί συνήθειες και να συμμετέχουμε ενεργά στην ανακύκλωση.

Ανακυκλώνοντας προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε ξανά ζωή στα υλικά, που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν πιθανώς στην θάλασσα, στα ποτάμια και σε πολλά ακόμη μέρη που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται…

Με την αύξηση της ανακύκλωσης, η πόλη μας θα έχει λιγότερη ρύπανση και άμεση εξοικονόμηση εξόδων, αφού θα θάβει λιγότερα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση των Δημοτικών Τελών και την οικονομική ελάφρυνση του Δημότη.

Γνωρίζω πως το να αλλάξουμε συνήθειες, ειδικά οι μεγαλύτεροι, δεν είναι μια εύκολη διαδικασία ωστόσο είμαι βέβαιος πως βήμα-βήμα μπορούμε όλοι μαζί να τα πάμε καλύτερα!

Ενθαρρύνουμε την αλλαγή συνηθειών και διανέμουμε, δωρεάν και κατ’ οίκον, συναρμολογούμενους οικιακούς κάδους ανακύκλωσης από ελαφρύ υλικό.

Φέρνουμε την ανακύκλωση στο σπίτι και στην οικογένεια, εκεί που δημιουργούνται οι αξίες και οι συνήθειες, ώστε από εκεί να ξεκινήσει η αλλαγή.

Καλούμε τους δημότες Ηλιούπολης να εκδηλώσουν την επιθυμία τους και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, με δεδομένο ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με τελικό στόχο σταδιακά να υπάρχει ένας κάδος σε κάθε σπίτι.

Συμπληρώστε την φόρμα εδώ ⬇️

https://forms.gle/NRZJbqNAUJsV3KuX8 

Όλοι μαζί αλλάζουμε συνήθειες.

Όλοι μαζί προστατεύουμε τον πλανήτη.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Προληπτικά τεστ στους νηπιαγωγούς της Ηλιούπολης

Η δημοτική αρχή, μέσα στις σημερινές ιδιαίτερες συνθήκες διαχείρισης της πανδημίας, με υπευθυνότητα επιτελεί το καθήκον της προς την τοπική κοινωνία και με συγκεκριμένες πράξεις έρχεται να καλύψει κενά, καθυστερήσεις και ανεπάρκειες.

Ξεκινούν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης SARS-CoV-2, αρχικά των εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων της Ηλιούπολης.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, με κοινωνική ευαισθησία συνεχίζει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση, καταγράφοντας ελάχιστα κρούσματα.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Η ανακύκλωση στην πόλη της Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης μεθοδικά εφαρμόζει νέες λύσεις που αναπτύσσουν την Ανακύκλωση στην πόλη, προχωρώντας σε συνέργειες με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Σε συνεργασία με γνωστή επιχείρηση σούπερ μάρκετ τοποθέτησε Κέντρο Ανακύκλωσης σε κατάλληλη θέση κοινοχρήστου χώρου, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανακύκλωση.


Εκεί κάθε υπεύθυνος καταναλωτής μπορεί να ανακυκλώσει, με απλές και γρήγορες διαδικασίες, πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια και μεταλλικά κουτιά, συνδυάζοντας την εμπειρία της προσωπικής συμμετοχής στην ανακύκλωση, παράλληλα με την απόκτηση εκπτωτικού κουπονιού για το κατάστημα ή την οικονομική υποστήριξη του έργου του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ξεκινήσει μια δραστική προσπάθεια για ανάπτυξη της ανακύκλωσης και πρωτοπορεί με νέες ιδέες και εφαρμογές ανακύκλωσης.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ευχές από το Δήμο Ηλιούπολης

Ευχόμαστε το 2021 να μας οδηγήσει μακριά από τα δεινά του 2020, τηρώντας πίστα τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες των ειδικών. Υγιείς και αγκαλιασμένοι να ονειρευτούμε και να διεκδικήσουμε ένα κόσμο με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό στο περιβάλλον.

Καλή χρονιά σε όλους!

Δήμος Ηλιούπολης

Continue Reading

Ηλιούπολη

Μήνυμα δημάρχου Ηλιούπολης για τις γιορτές!

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι φετινές γιορτινές μέρες μας βρίσκουν σε μια ιδιαίτερη κατάσταση εξαιτίας των περιορισμών αλλά με ισχυρή επιθυμία να τις βιώσουμε με αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία ότι ο καινούργιος χρόνος θα φέρει για όλους μας καλύτερες μέρες.

Η πόλη μας καλύτερα φωτισμένη και στολισμένη, θα περάσει αυτή τη δύσκολη περίοδο χωρίς τις παραδοσιακές, ψυχαγωγικές, μουσικές και εκκλησιαστικές εκδηλώσεις και με την τήρηση των μέτρων που θα μας κρατήσουν ασφαλείς και υγιείς.

Ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία να περάσουμε χρόνο μαζί με τους αγαπημένους μας, να τηρήσουμε μαζί τα ήδη και τα έθιμα της πατρίδας μας, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας με πράξεις αγάπης και να ζεστάνουμε την ψυχή μας με το πνεύμα των Χριστουγέννων για ένα καλύτερο κόσμο με ειρήνη και ευτυχία.

Χρόνια Πολλά, χρόνια καλά, Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING