Connect with us

Χρήσιμα

Summer Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο

Για 6η χρονιά, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio,  περιμένουν τους μικρούς τους φίλους  στο Summer Camp στην Τεχνόπολη από τις 18 Ιουνίου  έως και τις 12 Ιουλίου. Για παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών, από τις08.00 το πρωί έως τις 16.00. Μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης, με εικαστικές και αθλητικές δράσεις, παιχνίδι, γνώση και κυρίως ώρες ξεγνοιασιάς και χαράς.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και κρατήστε μια early bird** θέση!

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εργαστήρια

•1η εβδομάδα | Big Bang: η αρχή του Camp! | 18-21/06

Πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν; Τι κρύβεται πίσω από το μαγικό κόσμο των αστεριών; Υπάρχει, άραγε, ζωή σε άλλους πλανήτες; Το φανταστικό σύμπαν του Summer Camp αρχίζει με μια σειρά εικαστικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μας παρακινεί να ανακαλύψουμε τη… γοητεία των θετικών επιστημών και της αρχής του κόσμου!

-3,2,1… Εκτόξευση!

Παρατήρηση του ήλιου  με ειδικά τηλεσκόπια και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Φαντάζεσαι πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ένας αυτοσχέδιος πύραυλος; Γνωρίζεις το ηλιακό σύστημα;

Οι μικροί μας φίλοι με τη βοήθεια των ειδικών επιστημόνων παρατηρούν τον ήλιο μέσα από ένα ειδικό τηλεσκόπιο για ηλιοπαρατήρηση και ανακαλύπτουν το ηλιακό σύστημα, τους πλανήτες και τα άστρα. Στη συνέχεια, κατασκευάζουν το δικό τους πύραυλο και τον εκτοξεύουν στην αυλή της Τεχνόπολης. Αντέχεις να δεις πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει;

-Ας φτιάξουμε φωταέριο από την αρχή

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Πόσους λιθάνθρακες μπορείς να μαζέψεις σε 10”; Ξέρεις πού πάει το φωταέριο μετά τον καθαρισμό; Πόσο γρήγορα μπορείς να στείλεις το φωταέριο στους δρόμους;

Τα παιδιά μαζεύουν λιθάνθρακα, την πρώτη ύλη για την παρασκευή φωταερίου, γεμίζουν τους φούρνους, “φτιάχνουν” φωταέριο, το “καθαρίζουν”, το “αποθηκεύουν” και το “διανέμουν” από το εργοστάσιο σ’ ολόκληρη την πόλη! Ακολουθεί ένα ομαδικό παιχνίδι σκυταλοδρομίας βασισμένο στην γραμμή παραγωγής του φωταερίου που θα μας μείνει αξέχαστο! 

-Βουτιά στο σύμπαν

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Τι είναι μια μαύρη τρύπα; Ποιος πλανήτης βρίσκεται πιο κοντά στον ήλιο;

Παίζουμε και μαθαίνουμε το σύμπαν από άκρη σε άκρη! Ρίχνουμε το μεγάλο γαλαξιακό ζάρι, απαντάμε σε ερωτήσεις και φτάνουμε με… τα πόδια όσο πιο μακριά μπορούμε σ’ ένα μοναδικό επιδαπέδιο παιχνίδι μαθαίνοντας τα συμπαντικά μυστήρια.

-Space lab

Εικαστικό εργαστήριο με την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου

Τι χρώμα έχουν οι πλανήτες στο δικό σου σύμπαν; Ζουν άνθρωποι εκεί, και αν ναι, πώς μοιάζουν;

Χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά, ανακατεύουμε έντονα χρώματα με αρκετή φαντασία και φτιάχνουμε από την αρχή το δικό μας πολύχρωμο σύμπαν που θα πάρουμε μαζί μας φεύγοντας!

•2η εβδομάδα | Εικαστικά on stage | 24-28/06

Αυτή την εβδομάδα ταξιδεύουμε στο μαγικό κόσμο των παραστατικών τεχνών και του θεάτρου! Δημιουργούμε με νέα υλικά και τεχνικές, πειραματιζόμαστε μέσα από διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και γνωρίζουμε τα μυστικά της σκηνογραφίας μέσα σε ένα πραγματικό θέατρο, το «Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας». Οι μικροί μας φίλοι συνδυάζουν το θεατρικό παιχνίδι  και την εικαστική δημιουργία με τις θεωρητικές πληροφορίες γύρω από τη σκηνογραφία, την ενδυματολογία, τη χρήση του φωτός και της σκιάς στο θέατρο!

-Ντεντέκτιβ Κλούζ: Ιστορίες παρακολούθησης

Εργαστήριο θεατρικής έκφρασης με τον ηθοποιό Χρήστο Χριστόπουλο από την ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι

Σου αρέσουν τα μυστήρια; Ετοιμάσου να γίνεις μέλος μίας ειδικής ομάδας εξιχνίασης μυστηρίων!

Μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, αυτοσχεδιασμού και μυστηρίου, ανακαλύπτουμε τον ντεντέκτιβ Κλούζ και καλούμαστε μαζί του να εξιχνιάσουμε σκοτεινές υποθέσεις μυστηρίου που εδώ και χρόνια παραμένουν άλυτες! Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου!

-Από το σκοτάδι στο φως

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Πώς θα έμοιαζε η πόλη χωρίς φώτα; Θα μπορούσες να ζωγραφίσεις στο σκοτάδι;

Τι χρώμα έχει η σκιά σου;

Οι μικροί καλλιτέχνες παίζουν με το φως και τη σκιά μέσα στο πρώτο εργοστάσιο της Ελλάδας που έφτιαχνε φως και ενέργεια. Διασκεδάζουν κι αντιλαμβάνονται τη σημασία τους στη ζωή μας, ενώ με την τεχνική του κολλάζ “φωτίζουν” τη δική τους πόλη!

-On Stage

Σειρά εικαστικών εργαστήριων με τη εικαστικό Γεωργία Λαζάρου

Τι είναι μια μακέτα; Τι ονομάζεται σκηνικό;

Ανακαλύπτουμε τη μαγεία του θεάτρου, του σκηνικού χώρου κι όχι μόνο… Παίρνουμε χαρτόνια, κόλλες και χρώματα, γινόμαστε μικροί σκηνογράφοι και φτιάχνουμε το σκηνικό της ιστορίας μας σε μια μικρή μακέτα.

Πώς είναι ντυμένοι οι ήρωες της δικής σου ιστορίας; Μπορείς άραγε να φτιάξεις ρούχα χωρίς να χρησιμοποιήσεις βελόνα και κλωστή;

Αφού φτιάξαμε τα σκηνικά της ιστορίας μας, ήρθε επιτέλους η ώρα να… ντύσουμε τους ήρωες της. Χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά και φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοστούμια που θα αφήσουν άφωνους όλους τους θεατές!

-Back…Stage!

Επίσκεψη και περιήγηση στο «Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας».

Τι είναι αυλαία; Τι συμβαίνει όταν «πέφτει»;

Ένας μαγικός κόσμος γεμάτος κρυφούς μηχανισμούς περιμένει να τον εξερευνήσουμε. Οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε επαφή με το θέατρο και εξοικειώνονται με τις βασικές του έννοιες, όπως αυλαία, προσκήνιο, παρασκήνιο, εξώστες, βαγονέτα, κ.ά. Τα παιδιά επισκέπτονται τη σκηνή του ανανεωμένου θεάτρου και τρυπώνουν παντού!

•3η εβδομάδα | Ρομπότ και Μηχανές: η γοητεία του STEAM! | 01-05/07

Summer Camp χωρίς STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) δε γίνεται! Και φέτος, λοιπόν, συναρμολογούμε και προγραμματίζουμε απλές μηχανές, συνδυάζουμε τις νέες τεχνολογίες με την τέχνη και η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι! Μια σειρά από καινοτόμα εργαστήρια που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με διαφορετικές τεχνολογίες και γλώσσες προγραμματισμού, για να εξοικειωθούν δημιουργικά με την τεχνολογία του μέλλοντος.

-We are the robots!

Εργαστήριο ρομποτικής και ηλεκτρικών κατασκευών

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου ρομπότ; Κι όμως, είναι απλούστερο από όσο φαντάζεσαι!

Στο Summer Camp στην Τεχνόπολη τα παιδιά κατασκευάζουν έξυπνες μηχανές και απλά ηλεκτρονικά συστήματα προγραμματίζοντας τη συμπεριφορά τους χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία. Τα παιδιά λειτουργούν ομαδικά και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους σε ένα εργαστήριο που έρχεται από το μέλλον…

-Ρόδα είναι και γυρίζει…

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Πόσο γρήγορα “τρέχει” μια ατμομηχανή; Πού να χρησίμευε άραγε;

Με έμπνευση την ατμομηχανή του παλιού εργοστασίου χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά, κατασκευάζουμε μικρές ατμομηχανές, γινόμαστε για λίγο μηχανικοί και τις κάνουμε… να δουλέψουν! Τι λες, θα τα καταφέρουμε;

-Art Alive

Εικαστικό εργαστήριο με την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου 

Πόσο δύσκολο είναι να αντιγράψεις έναν κλασικό πίνακα ζωγραφικής και πώς μπορείς να του δώσεις ζωή;

Ζωγραφίζουμε από την αρχή γνωστούς πίνακες ζωγραφικής, πειραματιζόμαστε με νέες μορφές και με τη βοήθεια της τεχνολογίας τους δίνουμε κίνηση και ζωή…

-Παιχνίδια δίχως τέλος!

Ζωηρά κινητικά παιχνίδια με την ομάδα Παι – ζώντας*

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Eater Camp, η ομάδα Παι-ζώντας έρχεται στο Summer Camp στην Τεχνόπολη για να μας ξεσηκώσει με παιχνίδια γεμάτα ζωηράδα, περιπέτεια, χρώμα κι ενέργεια! Ομαδικότητα, ταχύτητα και διασκέδαση περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Τεχνόπολης, για να κυλήσει η μέρα μας όσο πιο ευχάριστα γίνεται.

•4η εβδομάδα | Let’s dance: Σώμα και διατροφή! | 08-12/07

Μια εβδομάδα γεμάτη δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό, γυμναστική, ακροβατικά, αλλά και εικαστικές δημιουργίες για να μάθουμε να τρώμε σωστά και να ζούμε καλύτερα!

-Σε τεντωμένο σκοινί!

Εργαστήριο ακροβατικών από την ομάδα Circus Athens

Σου αρέσει το τσίρκο; Δοκίμασες ποτέ να περπατήσεις σε ξυλοπόδαρα; 

Το αγαπημένο μας εργαστήριο ακροβατικών είναι και πάλι εδώ! Με μπάλες, κορίνες, κρίκους, μονοποδήλατα  και… άλλες ευφάνταστες εκπλήξεις, τα παιδιά ανακαλύπτουν την τέχνη των ζογκλέρ, της επιδέξιας χρήσης των αντικειμένων και της ισορροπίας, και ταξιδεύουν στο θαυμαστό κόσμο του τσίρκο.

-Χορεύουμε;

Εργαστήριο χορού και κίνησης από την ομάδα Artfygio

Έχεις χορέψει ποτέ μέσα σε ένα βιομηχανικό κτίριο του 19ου αιώνα;

Ένα εργαστήριο που θα σε μυήσει στο συναρπαστικό κόσμο του σύγχρονου χορού μέσα από τον αυτοσχεδιασμό! Δουλεύουμε το σώμα μας μέσω της μεθοδολογίας του έντεχνου χορού με έμφαση στην ευθυγράμμιση του, στην ενδυνάμωση και στην ανάπτυξη της ευελιξίας. Στη συνέχεια, τα παιδιά χορογραφούν και χορογραφούνται σε ρυθμούς που οι ίδιοι επιλέγουν, και πάνω από όλα… καλλιεργούν τη φαντασία τους και διασκεδάζουν.

-Βουτιά από ψηλά!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Δεν φτυάρισες αρκετό κωκ; Γράφεσαι αμέσως στο ποινολόγιο!

Αρρώστησες; Ο γιατρός του εργοστασίου σε αναγκάζει να ξεκουραστείς για δύο γύρους…

Με αφορμή τα αρχεία του παλιού εργοστασίου φωταερίου, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σχεδιάζει ένα επιδαπέδιο παιχνίδι γνώσεων, διασκέδασης και δράσης. Εσύ θα τολμήσεις;

-Παράξενοι χορευτές

Εικαστικό εργαστήριο με την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου 

Τι σχήμα έχει το σώμα σου όταν είσαι χαρούμενος; Τι χρώμα έχεις όταν θυμώνεις;

Παρατηρούμε το σώμα μας και πώς αυτό αλλάζει ανάλογα με τα συναισθήματά μας κι έπειτα, φτιάχνουμε μοναδικά γλυπτά, τους δίνουμε κίνηση και “ακούμε” τη δική τους ιστορία!

Και τις 4 περιόδους του Summer Camp στην Τεχνόπολη τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα παρακάτω:

-Παίζουμε;

Δημιουργικό εργαστήριο επιτραπέζιων παιχνιδιών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κάισσα.

Αγαπάς κι εσύ τα ευφάνταστα επιτραπέζια ομαδικά παιχνίδια;

Στο Summer Camp στην Τεχνόπολη φιλοξενούμε για δεύτερη χρονιά τα μοναδικά επιτραπέζια στρατηγικής και σκέψης της Κάισσα. Οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν στα δημιουργικά εργαστήρια της Κάισσα και με τη βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών ανακαλύπτουν τη μαγεία του παιχνιδιού, καλλιεργούν την παρατηρητικότητα τους και το ομαδικό πνεύμα, ακονίζουν τη φαντασία τους, ενώ παράλληλα λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για το πώς θα πρέπει να εφαρμόσουν συγκεκριμένες στρατηγικές ή τακτικές.

-SkyWalk…ing

Ομαδικά παιχνίδια στο υπερσύγχρονο action park της Τεχνόπολης

Σκαρφαλώνεις γρήγορα; Έχεις ποτέ διασχίσει αιωρούμενη γέφυρα; 

Κρεμαστά μονοπάτια, παρατηρητήρια και μια τεράστια τσουλήθρα-τούνελ συνθέτουν το SkyWalk, ένα εντυπωσιακό σκηνικό ιδανικό για ομαδικά παιχνίδια ταχύτητας, άσκησης και εξερεύνησης… στον αέρα.

-Action!

Κι η δράση δεν σταματά…

Μια σειρά από θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και δραστηριότητες με έμπνευση  από τις θεματικές της εβδομάδας που θα συναρπάσουν τους μικρούς μας φίλους.

Πληροφορίες

Summer Camp στην Τεχνόπολη

18 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2019

Για παιδιά από 6 έως 11 ετών

Κρατήσεις θέσεων: Από Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, 11.00-17.00

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Χρήσιμα

Εικονική περιήγηση στην έκθεση “Η πολεμική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων”

Περιηγηθείτε στην έκθεση “Η Πολεμική Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων” στο κτίριο της Αποστόλου Παύλου 37.

Η περιήγηση δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από την εταιρεία Argo Navis Engineers και τους ανθρώπους της και αποτελεί μια ευγενική προσφορά των στο Μουσείο και στο κοινό του.

Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης έχει η Εταιρεία Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας (ΕΔΑΒυΤ). Την μουσειολογική επιμέλεια έχει η Φωτεινή Μπέλιου.

Επισκευθήτε την έκθεση εικονικά εδώ.

Continue Reading

Χρήσιμα

Δημήτρης Σεβαστάκης έκθεση σχεδίων “Πολιτικά σχέδια”

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση σχεδίων του Δημήτρη Σεβαστάκη “Πολιτικά σχέδια”, στο βιβλιοπωλείο του, Αμερικής 13, Αθήνα.

Πρόκειται για 46 σχέδια προσώπων, που δημιουργήθηκαν κυρίως κατά την κοινοβουλευτική θητεία του καλλιτέχνη.

Ο Δημήτρης Σεβαστάκης σημειώνει για την έκθεση:
“Παρουσιάζω μερικά σχέδια δημιουργημένα κατά τη περίοδο που ήμουν βουλευτής. Η πολιτική δίνει έμφαση στα πρόσωπα. Είναι οι θνησιγενείς φορείς ενός βαθύτατου δράματος. Εκεί χαράσσονται όλα τα συμβάντα. Φιλοδοξίες, βουλιμίες, πίκρες, ευφυΐα, ωμότητα. Ξεκινούσα να σχεδιάσω πρόσωπα που είχαν ανατομικό ενδιαφέρον και που εντέλει αποκτούσαν μέσα μου και πολιτικό ενδιαφέρον. Διά του σχεδίου, διά της ζωγραφικής, σα να εξελισσόταν η ανατομία σε μορφή πολιτικής ερμηνείας.”.

Continue Reading

Χρήσιμα

“Rembrandt and the Cat”

“Rembrandt and the Cat” το νέο εγχείρημα της Thessaloniki Walking Tours και της Athens Walking Stories ξεκινά τη δράση του στην πλατφόρμα Zoom με σεμινάρια, εργαστήρια γραφής, διανοητικές περιηγήσεις στις πόλεις που δεν σταματούν να μας εμπνέουν, συγγραφείς που μας σημάδεψαν, σκέψεις και ιδέες που άλλαξαν τις ζωές μας.

• Κυριακή 10 Μαΐου
Ταξιδεύοντας στο Παρίσι – Μια διανοητική διαδρομή σε τόπους και αφηγήματα του Παρισιού από τον Θανάση Τριαρίδη (19:00- 21:00, συμμετοχή 6€)
• Τρίτη 12 Μαΐου
Δεν άνθισαν ματαίως τόσα θαύματα – Η νεοελληνική ποίηση από τον Σολωμό μέχρι τον 21ο αιώνα μέσα από τη ματιά του Θανάση Τριαρίδη – σεμινάριο πρώτο (19:00- 21:00, συμμετοχή συνολικά και τα 4 σεμινάρια 30€)
• Πέμπτη 14 Μαΐου
Δεν άνθισαν ματαίως τόσα θαύματα – σεμινάριο δεύτερο (19:00- 21:00)
• Παρασκευή 15 Μαΐου
“Η ζωή που θέλει να ζήσει…” – Αναζητώντας την ηθική πρόταση του Αλμπέρτου Σβάιτσερ με τον Θανάση Τριαρίδη και τον Θοδωρή Τσομίδη (19:00- 21:00, συμμετοχή ελεύθερη)

• Κυριακή 17 Μαΐου
Ταξιδεύοντας στη Βενετία – Μια διανοητική διαδρομή σε τόπους και αφηγήματα της Βενετίας με τον Θανάση Τριαρίδη (19:00- 21:00, συμμετοχή 6€)
• Τρίτη 19 Μαΐου
Δεν άνθισαν ματαίως τόσα θαύματα – σεμινάριο τρίτο (19:00- 21:00)
• Πέμπτη 21 Μαΐου
Δεν άνθισαν ματαίως τόσα θαύματα – σεμινάριο τέταρτο (19:00- 21:00)
• Παρασκευή 22 Μαΐου
Ρετρό στην ομίχλη – Μια περιήγηση στον μυστηριώδη κόσμο της Αγκάθα Κρίστι με την αφήγηση της Εύης Καρκίτη (19:00- 21:00, συμμετοχή ελεύθερη) 

• Κυριακή 24 Μαΐου
Ταξιδεύοντας στην Φλωρεντία – Μια διανοητική διαδρομή σε τόπους και αφηγήματα της Φλωρεντίας από τον Θανάση Τριαρίδη (19:00- 21:00, συμμετοχή 6€)
• Τρίτη 26 Μαΐου
Liberté, égalité, fraternité ou la mort – Η τραγωδία των πολιτικών επαναστάσεων από το 1789 μέχρι τον 20ό αιώνα με τη ματιά του Θανάση Τριαρίδη – σεμινάριο πρώτο (19:00- 21:00, συμμετοχή συνολικά και στα 4 σεμινάρια, 30€)
• Πέμπτη 28 Μαΐου
Liberté, égalité, fraternité ou la mort – σεμινάριο δεύτερο (19:00- 21:00)
• Παρασκευή 29 Μαΐου
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης – Οι τελευταίες στιγμές της βυζαντινής αυτοκρατορίας με την αφήγηση του Τάσου Παπαδόπουλου (19:00- 21:00, συμμετοχή ελεύθερη)

• Κυριακή 7 Ιουνίου
Ταξιδεύοντας στην Ανδαλουσία – Μια διανοητική διαδρομή σε τόπους και αφηγήματα της Ανδαλουσίας από τον Θανάση Τριαρίδη (19:00- 21:00, συμμετοχή 6€)
• Πέμπτη 11 Ιουνίου
Η μοναξιά της πρωτοπορίας – Η ζωή και η μουσική του Νίκου Σκαλκώτα με την αφήγηση της Εύης Καρκίτη (19:00- 21:00, συμμετοχή ελεύθερη)
• Σάββατο 13 Ιουνίου
Η μουσική της Θεσσαλονίκης μέσα στους αιώνες – Μια ξεχωριστή περιήγηση στο χρόνο και τη μουσική με τη Χριστίνα Μαβίνη (19:00- 21:00, συμμετοχή ελεύθερη)

Continue Reading

Χρήσιμα

Online η παράσταση “Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού”

Ο Αλέξανδρος και η Φανή χωρίζουν. Οι φίλοι του Αλέξανδρου Βαγγέλης, Βασίλης και Γιάννης στην προσπάθεια τους να συμπαρασταθούν στο χωρισμένο φίλο τους, χωρίζουν κι αυτοί με τη σειρά τους. Οι τέσσερις πληγωμένοι φίλοι αποφασίζουν να πάνε διακοπές σε ένα νησί μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα- όχι όμως και από τον ίδιο τους τον εαυτό. 

Η νεοσύστατη καλλιτεχνική ομάδα Άλμπατρος συστήνεται στο κοινό με ένα έργο που μιλά για χωρισμούς αλλά και για το μεγαλύτερο έρωτα όλων, αυτόν της φιλίας.

Η παράσταση φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168) το φθινόπωρο του 2019 και ήταν μια παραγωγή της What if ?. 

Continue Reading

Χρήσιμα

“Συζητώντας με έναν Αστρονόμο”

“Από τι αποτελείται το ηλιακό μας σύστημα; Πώς γεννιέται και πεθαίνει ένα άστρο; Τι είναι γαλαξίας; Πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν; Υπάρχουν εξωγήινοι;” Ερωτήσεις που μπορούν να κάνουν τα παιδιά μιλώντας με έναν αστρονόμο. Μια δράση για παιδιά ηλικίας 7 -12 ετών όπου θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να συζητήσουν με έναν αστρονόμο των Κέντρων Επισκεπτών του Αστεροσκοπείου μέσα από έναν κύκλο ομιλιών – συζητήσεων. Η δράση θα πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Παρουσιάζουν οι: Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Δημήτρης Τσιμπίδας M.Sc. Αστροφυσικής, Αχιλλέας Στράντζαλης Υπ. Δρ. Αστροφυσικής.

Οι πρώτες παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν τις Δευτέρες 11, 18 & 25 Μαΐου, ώρα 12:00. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 παιδιά.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για κάποια από τις παραπάνω ημερομηνίες στο τηλέφωνο 210 3490055 και στο e-mail: drasi@noa.gr

Continue Reading

Χρήσιμα

Ένα Δέντρο από Γάλα: Μια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για όλους

Για ακόμη μία χρονιά οι Γιατροί του Κόσμου υποδέχονται τα Χριστούγεννα στα Προπύλαια και μας προσκαλούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου σε μία ανοιχτή χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους!

Από τις 9:00 το πρωί έως και τις 8:00 το βράδυ θα βρίσκονται εκεί να τους γνωρίσουμε και να μας υποδεχτούμε με μουσικές, χορούς και δραστηριότητες καθώς και να στολίσουμε όλοι μαζί το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, φτιαγμένο από κουτιά με γάλα.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα μπορούμε να επισκεφτούμε  το Χριστουγεννιάτικο περίπτερό τους με ενημερωτικό υλικό και Χριστουγεννιάτικα είδη, ενώ από τις 4:30 το απόγευμα και μετά θα σερβίρεται Gluehwein μαζί με την ομάδα των Φυσιοθεραπευτών τους.

Προσφέροντας απλώς ένα κουτί γάλα εβαπορέ μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των μικρών παιδιών και των οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Συγκεντρώνονται γάλα εβαπορέ & τρόφιμα μακράς διάρκειας (Ζυμαρικά, Ρύζι, Όσπρια, Δημητριακά, Ξηρές τροφές, Καφέ, Ζάχαρη, κρουασάν, μπισκότα, τσουρέκια…)

Τη μουσική επιλέγει η  ραδιοφωνική παραγωγός Kafka Takes Notes.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει χώρος για εργαστήρι ζωγραφικής παιδιών και facepainting.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING