Connect with us

Business

Ροδούλα: 16 διεθνή βραβεία γεύσης και… συνεχίζει!

Στη ΡΟΔΟΥΛΑ Α.Ε. δημιουργούμε ένα νόστιμο μέλλον με πολλές γευστικές προτάσεις και νέα καινοτόμα προϊόντα, ανεβάζοντας τον πήχη καθημερινά όλο και πιό ψηλά, για να μπορέσουμε να διαδώσουμε το ταλέντο της.

Η επιτυχημένη πορεία της ΡΟΔΟΥΛΑ Α.Ε. στην Ελλάδα και το εξωτερικό επιβραβεύτηκε με βραβεύσεις & διεθνείς διακρίσεις για τα προϊόντα της.

Έτσι, η πατσαβουρόπιτα, ένα προϊόν που χαρακτηρίζει τη ΡΟΔΟΥΛΑ Α.Ε. μετά την Ελλάδα, κατέκτησε και το εξωτερικό γοητεύοντας για την ποιότητα και τη γεύση της.

Το 2016 απέσπασε συνολικά έξι (6) χρυσά αστέρια στα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης και Ποιότητας – Superior Taste Awards που διοργανώνονται σε ετήσια βάση από το International Taste & Quality Institute (ITQI) στις Βρυξέλλες.

Για το 2017 η λαμπρή πορεία και οι επιτυχίες συνεχίζονται, έτσι, τα εκλεκτά προϊόντα μας έλαβαν δέκα (10) χρυσά αστέρια συνολικά!

2017

 

3 Χρυσά Αστέρια Βραβείο Ανώτερης Γεύσης για το Chocolate Souflee

 

 

 

3 Χρυσά Αστέρια Βραβείο Ανώτερης Γεύσης για το Traditional Greek Cheese Pie with Yogurt and Feta Cheese

 

 


2 Χρυσά Αστέρια Βραβείο Ανώτερης Γεύσης για τον Baklava

 

 



2 Χρυσά Αστέρια Βραβείο Ανώτερης Γεύσης για το Walnut Nest with Chocolate

 

 

 

2016

 

2 χρυσά αστέρια Superior Taste Award 2016 για τη Μεσογειακή Πατσαβουρόπιτα

 

 

 

2 χρυσά αστέρια Superior Taste Award 2016  για την Πατσαβουρόπιτα με Σπανάκι & Τυρί

 

 

 

2 χρυσά αστέρια Superior Taste Award 2016 για την Πατσαβουρόπιτα με Τυρί

 

 

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…!

Με σεβασμό στον άνθρωπο και τη διατροφή του

Επιλέγουμε τα καλύτερα και τα αγνότερα συστατικά

Ζυμώνουμε και προσφέρουμε με αγάπη και φροντίδα

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Business

Η Ροδούλα πρωταγωνίστησε στη Διεθνή Έκθεση Sial 2018!

Ήταν το κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων!

Και η Ροδούλα  όχι μόνο ήταν εκεί αλλά πρωταγωνίστησε κιόλας!

Από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018, πιστή στο ραντεβού της με παρουσία στις μεγαλύτερες εκθέσεις σε όλον τον κόσμο, η ομάδα της Ροδούλας βρέθηκε  στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία, και συγκεκριμένα στο HALL 5A STAND R189.Α

Από το περίπτερό της πέρασαν χιλιάδες επισκέπτες αλλά και εκθέτες, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι με τα προϊόντα της, τόσο τα αλμυρά όσο και τα γλυκά. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα γαστριμαργικών γεύσεων, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις!

Παραδοσιακά γλυκά αλλά και παραδοσιακές πίτες, όλα με τη σφραγίδα της Ελλάδας που έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό, την ποιότητα! Αυτό είναι που κάνει τη Ροδούλα να ξεχωρίζει.

7.020 επιχειρήσεις από περισσότερες από 109 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους επαγγελματίες του retail και γενικότερα του κλάδου τροφίμων. Μια ελληνική εταιρεία ξεχώρισε γιατί ξέρει το μυστικό όχι μόνο για να δημιουργεί πεντανόστιμα προϊόντα αλλά για να έχει το καθένα από αυτά μυρωδιά Ελλάδας….

Ραντεβού σε δύο χρόνια με ακόμα περισσότερο πάθος, μεράκι και αγάπη για να αναδείξουμε σε όλον τον κόσμο το ταλέντο της Ροδούλας!

Continue Reading

Business

Πίτσα Δροσιάς, ΝΕΑ υπέροχη γεύση, από τη Ροδούλα!

Μια πίτσα μα τι πίτσα!!!

ΝΕΑ Πίτσα Δροσιάς για εσάς από τη Ροδούλα! Σε τρεις υπέροχες γεύσεις για να ικανοποιήσουμε κάθε γούστο σας!

  1. Πίτσα Δροσιάς Μεσογειακή με τυρί, ντομάτα, ελιά
  2. Πίτσα Δροσιάς Παραλληλόγραμμη με τυρί, ζαμπόν, μπέϊκον
  3. Πίτσα Δροσιάς Νηστίσιμη με ντομάτα και ελιά

Το νέο αυτό προϊόν είναι μια δημιουργία της Ροδούλας βασισμένη στην μεσογειακή διατροφή και περιέχει τα πιο αγνά υλικά, αφού η εταιρεία θέλει πάνω από όλα να προσφέρει στους επαγγελματίες αλλά και σε όλους τους φίλους της που γεύονται το ταλέντο της, ποιότητα!

Ας μιλήσουμε για πίτσα

Η πίτσα είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη, και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδέζικη. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδέζικη έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω.

  • Η πρώτη πιτσαρία στον κόσμο είναι η Ιταλική Antica Pizzeria Port’ Alba, που πρόσφερε από το 1738 πίτσα στο κοινό και έγινε η πρώτη επίσημη πιτσαρία της χώρας.
  • Λέγεται ότι ο άνθρωπος που έφτιαξε την πρώτη διάσημη πίτσα ήταν ένας Ναπολιτάνος αρτοποιός, ο Raffaele Esposito.
  • Το 1889 του ζητήθηκε να φτιάξει τρεις διαφορετικές εκδοχές για τη βασίλισσα της Ιταλίας Μαργαρίτα της Σαβοΐας. Καλύτερη δημιουργία του αναδείχτηκε αυτή με τα τρία χρώματα της ιταλικής σημαίας, που ήταν ο βασιλικός (πράσινο χρώμα), η μοτσαρέλα (λευκό) και η ντομάτα (κόκκινο). Και εγένετο, η πίτσα μαργαρίτα!
  • Ο Gennaro Lombardi είναι το πιθανότερο να ήταν ο πρώτος που άνοιξε πιτσαρία στο Μανχάταν, αλλά ολόκληρη η «σχολή της Αμερικής», ήταν αυτή που έβαλε το έξτρα τυρί και το πεπερόνι στη πίτσα.
  • Η μεγαλύτερη πίτσα δημιουργήθηκε το 1990 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και είχε διαστάσεις όσο μια πισίνα Ολυμπιακών Αγώνων(37,4 μέτρα)! Για την δημιουργία της, χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά αλεύρι, 800 κιλά τυρί και 900 κιλά τοματοπολτός.
  • Η πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο, πωλήθηκε στο eBay για 3.700 δολάρια. Περιείχε αστακό μαριναρισμένο με κονιάκ, χαβιάρι με σαμπάνια, καπνιστό Σκωτσέζικο σολωμό, μενταγιόν ελαφιού και προσούτο.
  • Ο πιο γρήγορος «καταναλωτής», ακούει στο όνομα Josh Anderson. Έφαγε 30cm πίτσα σε 1 λεπτό!
  • Ο πιο γρήγορος δημιουργός της, θεωρείται ο Dennis Tran. Καταφέρνει να πλάσει και να φτιάξει 3 οικογενειακές πίτσες σε 46.4 δευτερόλεπτα!

Σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους.

Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσας (στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση από τυρί, ελαιόλαδο, λαχανικά και μυρωδικά) έγινε στην Αρχαία Ελλάδα, όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίτα!

Μπες κι εσύ στο www.rodoula.gr και δες τη νέα μοναδική δημιουργία της Ροδούλας, την Πίτσα Δροσιάς!!!

Continue Reading

Business

Johan Cruijff ArenA: το στάδιο που αγαπάει το περιβάλλον!

Στα τέλη Ιουνίου 2018 το στάδιο Johan Cruijff ArenA έβαλε σε λειτουργία το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που έχει αναπτυχθεί ποτέ για ένα εμπορικό κτίριο!

Για να τεθεί σε λειτουργία αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν παλαιές και νέες μπαταρίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Πριν λίγες ημέρες το Johan Cruijff Arena στο  Άμστερνταμ βραβεύθηκε  για το πρόγραμμα αειφόρου ενέργειας, με το βραβείο Eco  του T3, για το 2018, κατακτώντας δικαιωματικά το στάδιο που αγαπάει περισσότερα από κάθε άλλο στον κόσμο το περιβάλλον, αποδεικνύοντάς το στην πράξη.

Συνδυάζοντας τα ενεργειακό ισοδύναμο  148 μπαταριών Nissan Leaf και 4.200 ηλιακών συλλεκτών και μονάδων μετατροπής ενέργειας της Eaton, αυτό το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας δεν χτίζει μόνο ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό σύστημα, αλλά δημιουργεί και μια κυκλική οικονομία για τις μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Το σύστημα αποθήκευσης με ισχύ 3MW και 2.8ΜWh χωρητικότητα μπορεί να τροφοδοτήσει αρκετές χιλιάδες νοικοκυριά.

Η ενέργεια που παράγεται από τους 4.200 ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του ArenA, μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί με τον βέλτιστο τρόπο. Το συγκεκριμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας θα παρέχει εφεδρική ισχύ, μειώνοντας τη χρήση των γεννητριών ντίζελ και θα προσφέρει “ανακούφιση” στο ενεργειακό δίκτυο, εξομαλύνοντας την απαιτούμενη ζήτηση, κατά τη διάρκεια των συναυλιών και όχι μόνο.

«Χάρη σε αυτό το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, το στάδιο θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη δική του βιώσιμη ενέργεια πιο έξυπνα και, όπως η Amsterdam Energy ArenA BV, να μπορεί να εκμεταλλευτεί τη διαθέσιμη χωρητικότητα  των μπαταριών», δήλωσε ο Henk van Raan, του Johan Cruijff ArenA. «Το ArenA είναι εξασφαλισμένο με μια σημαντική ποσότητα ενέργειας, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας διακοπής. Ως αποτέλεσμα, το στάδιο θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός σταθερού ενεργειακού δικτύου στην Ολλανδία. Το Johan Cruijff ArenA είναι ένα από τα πιο βιώσιμα στάδια στον κόσμο και πρωτοπορεί στην εισαγωγή έξυπνων καινοτομιών, όπως αυτό το μοναδικό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας. »

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποτελούμε μέρος του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας που έχει αναπτυχθεί ποτέ για ένα εμπορικό κτίριο. Χάρη στο Arena Johan Cruijff μπορούμε να αποδείξουμε σήμερα ότι η επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan,  μπορεί να συμβάλλει ώστε να γίνει όλο το ενεργειακό σύστημα πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο. Βάζουμε το ηλεκτρικό μας οικοσύστημα στο επίκεντρο ενός βιώσιμου μέλλοντος, μεταμορφώνουμε τον τρόπο με τον οποίο οδηγούμε, αλλά και μεταμορφώνουμε τον τρόπο που ζούμε”, λέει ο Francisco Carranza, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Energy.

Το μοναδικό αυτό έργο και σε καινοτομία αλλά και σε αποτελεσματικότητα, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των Nissan, Eaton, BAM, The Mobility House και του Johan Cruijff ArenA, με την υποστήριξη των Amsterdam Climate and Energy Fund (AKEF) και Interreg.

Το  Johan Cruijff ArenA φιλοξενεί  πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια πολλαπλών χρήσεων, σε διεθνές επίπεδο. Αποτελεί την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του AFC Ajax και της Εθνικής Ολλανδίας, ενώ χρησιμοποιείται και για τη διεξαγωγή συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων.

Continue Reading

Business

Η Ροδούλα στη Διεθνή Έκθεση SIAL Paris από 21 έως 25 Οκτωβρίου!

Στο Παρίσι θα χτυπήσει η καρδιά της ΡΟΔΟΥΛΑΣ τις επόμενες μέρες!

Η Διεθνή Έκθεση SIAL Paris είναι προ των πυλών και η κορυφαία ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και γλυκού ΡΟΔΟΥΛΑ είναι έτοιμη να δώσει εντυπωσιακό παρών!

Από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018, πιστή στο ραντεβού της με παρουσία στις μεγαλύτερες εκθέσεις σε όλον τον κόσμο, θα είναι στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία, και συγκεκριμένα στο HALL 5A STAND R189.

Η Διεθνής Έκθεση SIAL αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Τη φετινή χρονιά, το 2018, φιλοδοξεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης από ποτέ για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων.

7.020 επιχειρήσεις από περισσότερες από 109 χώρες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επαγγελματίες του retail και γενικότερα του κλάδου τροφίμων.

Περίπου το 1/3 των εκθετών θα παρουσιάσουν προϊόντα τροφίμων, από συστατικά έως μεταποιημένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των φρέσκων προϊόντων.

Στην SIAL την πιο ολοκληρωμένη παγκόσμια έκθεση στο χώρο της εστίασης θα παρουσιαστούν: μαγειρεμένα και αλατισμένα κρέατα, κονσέρβες και διατηρημένα τρόφιμα, γκουρμέ φαγητά, γλυκά παντοπωλεία, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ημιεπεξεργασμένα προϊόντα διατροφής, συστατικά και λύσεις outsourcing, βιολογικά προϊόντα, προϊόντα υγείας και συμπληρώματα διατροφής κ.α.

Η ομάδα της Ροδούλας είναι έτοιμη να παρουσιάσει τα υπέροχα προϊόντα της στην κορυφαία στο είδος παγκόσμια αυτή έκθεση και να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα, όπως κάνει πάντα άλλωστε!

Η SIAL φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο, που παρέχει εξαιρετική απόδοση της επένδυσης και υψηλής ποιότητας αγοραστές.

Και η Ροδούλα θα είναι εκεί και θα γίνει μέρος της γαστριμαργικής παγκόσμιας ιστορίας!

Continue Reading

Business

Συμμαχία Κομισιόν – Μπιλ Γκέιτς για επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια!

Καθώς ο πλανήτης μας βρίσκεται ολοένα περισσότερο αντιμέτωπος με τις απρόβλεπτες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της εξάντλησης των πόρων, απαιτείται επειγόντως η ανάληψη δράσης για να προσαρμοστεί σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ομάδα «Breakthrough Energy» υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για τη δημιουργία του «Breakthrough Energy Europe (BEE)» («Ευρώπη της Ρηξικέλευθης Ενέργειας») – ενός κοινού επενδυτικού ταμείου που σκοπό θα έχει να βοηθά καινοτόμες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αναπτύσσουν και να φέρνουν στην αγορά καινοτόμες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σχετικά: «Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να έχει ηγετικό ρόλο στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, τόσο στο έδαφός της όσο και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Πρέπει να προωθήσουμε τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας και βιομηχανίας για να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί για την προστασία του πλανήτη μας. Η συνένωση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων σε νέες, καινοτόμες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να βρεθούν μακροπρόθεσμες λύσεις για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Για να εξασφαλίσει την ευημερία όλων των πολιτών της στο μέλλον, η Ευρώπη πρέπει να μεριμνήσει για την προστασία του κλίματος και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος».

Ο Μπιλ Γκέιτς, πρόεδρος της ομάδας «Breakthrough Energy Ventures», από την πλευρά του είπε τα εξής: «Χρειαζόμαστε νέες τεχνολογίες για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ο ηγετικός ρόλος της Ευρώπης έχει αποδειχθεί πολύτιμος μέσα από τις εντυπωσιακές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη. Οι επιστήμονες και οι επιχειρηματίες που αναπτύσσουν καινοτομίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής χρειάζονται κεφάλαια για να μπορέσουν να δημιουργήσουν εταιρείες που θα φέρουν τις καινοτομίες αυτές στην παγκόσμια αγορά. Το «Breakthrough Energy Europe» σκοπό έχει την εξασφάλιση αυτών των κεφαλαίων».

Το ΒΕΕ συνδέει τους δημόσιους πόρους με μακροπρόθεσμα κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, έτσι ώστε η έρευνα και η καινοτομία για καθαρή ενέργεια να μπορούν να φτάνουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα στην αγορά. Με κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ, το επενδυτικό ταμείο θα εστιάζει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής, των μεταφορών, της γεωργίας, της μεταποιητικής βιομηχανίας και των κτιρίων. Πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο που θα μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλους τομείς.

Το «Breakthrough Energy Europe» αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019.

Continue Reading

Business

ΝΕΟ ΠΡΟΙΟΝ, Πεινιρλί Δροσιάς από την εταιρεία Ροδούλα!

Η Ροδούλα δεν σταματάει ποτέ να δημιουργεί! Νέα προϊόντα, νέες γευστικές εμπειρίες από την εταιρεία που θέλει να καθιερωθεί ως η κορυφαία στο χώρο των κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και γλυκού!

Το Πεινιρλί Δροσιάς είναι το νέο της «παιδί»! Ένα μικρό αριστούργημα γεύσης που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Ψωμένια ζύμη, τραγανή υφή, τυρί που λιώνει στο στόμα και τα καλύτερα αλλαντικά που έχετε δοκιμάσει!

Αυτό είναι το ΝΕΟ Πεινιρλί Δροσιάς που έφτιαξαν τα μαγικά χεράκια της Ροδούλας σε τρεις υπέροχες εκδοχές! Πεινιρλί Δροσιάς με ντομάτα και ελιά, νηστίσιμο δηλαδή, Πεινιρλί ζαμπόν-τυρί-μπέικον και Πεινιρλί μόνο με τυρί!

Ας μάθουμε όμως μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το Πεινιρλί!

Το Πεϊνιρλί είναι ένα είδος ζύμης σε σχήμα μακρόστενης βάρκας σε μήκος 20-25cm.

H βασική πρώτη ύλη είναι μαλακή ζύμη η οποία πλάθεται στο προαναφερθέν σχήμα, και γεμίζεται με τυρί και αλλαντικά. Ψημένο έχει μια τραγανή υφή αλλά όχι σκληρή κρούστα.

Είναι παραδοσιακό ορεκτικό καταγωγής τουρκικής και κατ επέκτασιν ελληνικής. Παλιά στο κέντρο περιείχε παστουρμά, δηλαδή καπνιστό φιλέτο καμήλας.

Τα νεότερα χρόνια έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και ο παστουρμάς αντικαταστάθηκε από σαλάμι, ζαμπόν, μπέικον, κλπ.

Υπάρχουν διάφορα είδη πεϊνιρλιού όπως το απλό, το σπέσιαλ, το 4 τυριά, το χορταρικών και άλλα πολλά. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα νέο είδος πεϊνιρλί, το «σπέσιαλ γύρος».

Η λέξη είναι Τούρκικης προελεύσεως και σημαίνει «με τυρί».
Η κατάληξη – λι χρησιμοποιείται και για άλλα υλικά όπως Kiymali (με κιμά), Ispanakli (με σπανάκι), Pasturmali (με παστουρμά).

Το πρώτο μαγαζί για το οποίο υπάρχουν αναφορές ότι σέρβιρε πεϊνιρλί στην Ελλάδα ήταν ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’20. Ήταν ένα μικρό αρτοποιείο στην Πεντέλη, ο ιδιοκτήτης του οποίου, λίγο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, μετακόμισε στην Δραπετσώνα.

Την ίδια περίπου περίοδο, στην Δροσιά Αττικής, όπου είχαν εγκατασταθεί πάρα πολλοί Πόντιοι, ο ιδιοκτήτης ενός τοπικού παντοπωλείου άρχισε να φτιάχνει τα πεϊνιρλί που είχε ο τόπος από τον οποίο ήρθε, για τους φίλους και την οικογένειά του.

Το 1948 το παντοπωλείο είχε εξελιχθεί σε πραγματική παραγωγική μονάδα, ενώ την επόμενη δεκαετία ανοίγουν στην ίδια περιοχή διάφορα εστιατόρια που ειδικεύονται στο πεϊνιρλί ή το περιλαμβάνουν στον κατάλογό τους.

Υπέροχα ξεχωριστά πεινιρλί φτιάχνονται σε δύο ακόμα περιοχές της Ελλάδας, στο Βόλο και στην Θεσσαλονίκη!

Εσείς δείτε ΤΩΡΑ το υπέροχο ΝΕΟ ΠΡΟΙΟΝ της ΡΟΔΟΥΛΑΣ, Πεινιρλί Δροσιάς μπαίνοντας στο www.rodoula.gr!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING