Connect with us

ΣΠΑΥ

Προμήθεια θαμνοκοπτικών για αποψίλωση ξηρών χόρτων και κλαδιών

Το 2017, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) πραγματοποίησε δαπάνη περίπου 5.000 ευρώ για την προμήθεια θαμνοκοπτικών και άλλων μηχανημάτων. Σκοπός της προμήθειας ήταν η χρήση των συγκεκριμένων ειδικών δασοκομικών μηχανημάτων για την αποψίλωση χόρτων, κοπή και αποψίλωση ξερών κλαδιών και γενικότερα εύφλεκτου υλικού, καθώς και άλλες εργασίες σε περιοχές του Υμηττού, ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Ο ΣΠΑΥ διαθέτει αποθήκη για τη φύλαξη των μηχανημάτων, τα οποία δύνανται να παραχωρούνται για τις ανάγκες Δήμων-μελών, μετά από σχετικό αίτημα. Η προμήθεια αφορούσε σε δύο κλαδευτικά αλυσοπρίονα με λάμα 25 εκ., ειδικά για κλάδεμα δένδρων και σχεδιασμένα για εργασία με ένα χέρι, ένα πολυμηχάνημα Kombi για γενική χρήση, ιδανικού για κοπή χονδρού χόρτου, ψαλίδι μπορρντούρας, μηχάνημα εκτόξευσης υγρών και αναροφητήρα υγρών-στερών.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του ΣΠΑΥ

Σε μια πολύ ζεστή και ενθουσιώδη τελετή εγκαινιάστηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού που βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Βασίλης Βαλασόπουλος πρόκειται για ένα ορόσημο στην ιστορία του Υμηττού καθώς η επισκεψιμότητα και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για το βουνό είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας του.


Ο κ. Βαλασόπουλος εξιστόρησε τον τεράστιο αγώνα που κατέβαλαν οι υπηρεσίες και η πολιτική ηγεσία του ΣΠΑΥ μαζί με το αρμόδιο δασαρχείο Πεντέλης προκειμένου το πρώην αναψυκτήριο που είχε μετατραπεί επί πολλά χρόνια σε εστία μολύνσεως και παραβατικότητας, να μην κατεδαφιστεί, αλλά να αξιοποιηθεί για περιβαλλοντικούς σκοπούς.


Τώρα η Ηλιούπολη και όλη η Αττική απέκτησε έναν χώρο επιμόρφωσης και βιωματική εμπειρίας, αλλά και ένα χώρο αναψυχής καθώς το Κέντρο διαθέτει τόσο δέντρα και παγκάκια, όσο και βοτανικό κήπο, φυτώριο και αίθουσα παρουσιάσεων.


Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ υπογράμμισε την συμβουλή του πατέρα Ευθύμιου, Αρχιερατικού της πόλης μας, ο οποίος τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα του Κέντρου και εγγυήθηκε για την χρησιμότητά του καθώς έχει δημιουργήσει μια ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με την γεωπονία και την ευαισθητοποίηση του κόσμου.


Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η ομιλία του Αρχιμανδρίτη κ. Καλλίνικου Χριστέλη που έλαβε το λόγο ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού Δανιήλ υπογραμμίζοντας την πρωτοποριακή δράση του Δήμου Ηλιούπολης στην κοινωνική αλληλεγγύη και την μεγάλη χαρά και ελπίδα με την οποία η Εκκλησία αντιμετωπίζει την κατασκευή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης καθώς αυτό θα αποτελέσει μια ακόμη ευκαιρία για την άψογη και στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Εκκλησία και του Δήμου Ηλιούπολης.

Continue Reading

Ηλιούπολη

4η Εθελοντική αναδάσωση με τους μαθητές στον Υμηττό

Με αιχμή του δόρατος την μαθητιώσα νεολαία μας, διοργανώνεται η 4η αναδάσωση του Υμηττού  από τον ΣΠΑΥ και το Δήμο Ηλιούπολης

την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στη θέση «Προφήτης Ηλίας».

Σημείο συνάντησης: στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης .

Πρόκειται για την 4η από τις 6 Αναδασώσεις που έχει προγραμματίσει ο ΣΠΑΥ, σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη στην περιοχή 
που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2015.

Η δράση είναι αφιερωμένη στην μαθητική κοινότητα μέσω των σχολείων τους,  καθώς αυτή είναι που θα απολαύσει στο μέλλον τους καρπούς των προσπαθειών μας.

Όπως σε κάθε αναδάσωση συνεργεία και οι υπηρεσίες του ΣΠΑΥ με την αρωγή των εθελοντών δασοπροστασίας,  έχουν διανοίξει τους κατάλληλους λάκκους και θα παρέχουν στα παιδιά 
τα κατάλληλα εργαλεία και τις οδηγίες για την εθελοντική δενδροφύτευση.

Τα παιδιά θα πρέπει να είναι καλά ντυμένα, να έχουν σακίδιο πλάτης και να φοράνε μποτάκια.

Continue Reading

Ηλιούπολη

2η Εθελοντική αναδάσωση στο ρέμα Χαλιδούς

Με τη 2η εθελοντική δενδροφύτευση στο Ρέμα της Χαλιδούς κοντά στην Αγία Μαύρα Ηλιούπολης στις 16 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκε το πρόγραμμα αναδασώσεων που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) μέχρι και τον Μάρτιο του 2019.

Η συγκεκριμένη αναδάσωση συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης αλλά και την πρωτοβουλία «Όλοι Μαζί Μπορούμε»  του ΣΚΑΪ.

Ενώ η αρχική αναδάσωση είχε πραγματοποιηθεί στα όρια του αστικού ιστού, δίπλα στο Πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Δήμου Ηλιούπολης, η δεύτερη δενδροφύτευση έγινε βορειότερα και πιο συγκεκριμένα, δίπλα στην πρώτη υδατοδεξαμενή κατά μήκος του δασικού δρόμου.

Ο σχεδιασμός του ΣΠΑΥ περιλαμβάνει τη φύτευση συνολικά 75.000 δένδρων ως απάντηση στην πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015 που  κατέστρεψε μια έκταση περί τα 7.930,752 στρέμματα στον περιαστικό δάσος σε περιοχές των Δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης.

Από τη φύτευση έχουν εξαιρεθεί περιοχές όπου οι δασικές μελέτες προέκριναν τη φυσική αναγέννηση ενώ προβλέπονται φυσικές αντιπυρικές ζώνες.

Η αναδασωτέα περιοχή χωρίστηκε σε πέντε τμήματα.
Μέχρι το Μάρτιο, ο ΣΠΑΥ θα έχει φυτεύσει 15.000 δένδρα και θάμνους στην περιοχή 2 (Ρέμα Χαλιδούς), με εργολαβικές αλλά και εθελοντικές αναδασώσεις ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια.

Το 2019, ξεκινά η αναδάσωση της περιοχής 4, με άλλα 15.000 δένδρα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης:
«Η προσπάθειά μας για την αναζωογόνηση του Υμηττού στηρίζεται σε επιστημονική μελέτη.


Μετά τον καθαρισμό των φραγμάτων, τα κορμοδέματα και κλαδοδέματα, φυτεύουμε δένδρα και δημιουργούμε φυσικές αντιπυρικές
ζώνες έτσι ώστε να θωρακίσουμε πλήρως το βουνό.


Η αναδάσωση αυτή θα συνεχιστεί και στους όμορους Δήμους διότι πραγματικά εκτός από την καμένη έκταση έχουν ανάγκη και οι
άλλοι Δήμοι να δενδροφυτευτεί ο Υμηττός που δίνει ζωή σε όλο το λεκανοπέδιο».
Ο κ. Βαλασόπουλος ευχαρίστησε τους εθελοντές Δασοπροστασίας, τους προσκόπους και τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στη δενδροφύτευση.

Οι επόμενες εθελοντικές αναδασώσεις του ΣΠΑΥ στο Ρέμα Χαλιδούς, έχουν προγραμματιστεί στις 27 Ιανουαρίου 2019, 10 και 22 Φεβρουαρίου 2019 και 17 Μαρτίου 2019.

Παράλληλα, προβλέπεται πότισμα της αναδάσωσης στις 14 Απριλίου 2019.

Continue Reading

ΣΠΑΥ

Μεγάλη Εθελοντική Αναδάσωση 25 Νοεμβρίου

Ο ΣΠΑΥ και ο Δήμος Ηλιούπολης καλούν τους πολίτες στην πρώτη εθελοντική αναδάσωση της περιόδου 2018 -2019 που θα πραγματοποιηθεί στο «Ρέμα Χαλιδούς»

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Για μια ακόμη χρονιά να φυτεύσουμε τον Υμηττό και να τον κάνουμε πιο πράσινο, πιο ανθεκτικό και πιο παραγωγικό για το οξυγόνο της πόλης μας.

Στις 9 το πρωί στην πλατεία Παραθύρα, σημείο συνάντησης όπου θα γίνει και εκδήλωση παρουσίασης της συνολικής εκστρατείας αναδάσωσης που θα συνεχιστεί όλο το Χειμώνα και θα δοθούν οδηγίες από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Ηλιούπολης και τους υπαλλήλους του ΣΠΑΥ για τις διαδρομές που θα ακολουθηθούν.

Για να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στην φύση και ότι θα τηρήσουμε τη υπόσχεση που δώσαμε ότι ο Υμηττός μας θα μείνει όρθιος και δεν θα οικοπεδοποιηθεί ποτέ.

Να δείξουμε έμπρακτα ότι δεν ξεχάσαμε τα όσα είπαμε μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 2015 και ότι εμείς τον βουνό θα το κάνουμε καλύτερο, πλουσιότερο και πιο ζωντανό.

Οπως πάντα οι υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης και του ΣΠΑΥ θα μοιράσουν δενδρύλια νερό και εργαλεία για τη δενδροφύτευση, ενώ θα έχουν ανοιχτεί οι ειδικοί λάκκοι σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που έχει γίνει για τις περιοχές που κηρύχθηκαν αναδασωτέες.

Οι εθελοντές που θα προσέλθουν να βοηθήσουν, καλό θα είναι να φοράνε μποτάκια, μακριά ανθεκτικά παντελόνια, καπέλο και ελαφρύ σχετικά ρουχισμό με ένα σακίδιο πλάτης.

Η αναζωογόνηση του δάσους του Υμηττού είναι ένας διαρκής αγώνας για τους πολίτες της Ηλιούπολης. Είναι ο μεγάλος κήπος των σπιτιών μας και δεν πρέπει να τον αφήσουμε αβοήθητο.

Στις 25 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί στην πλατεία Παραθύρα

Continue Reading

ΣΠΑΥ

ΔΡΥΜΟΣ

Ο κύριος στόχος του προγράμματος ΔΡΥΜΟΣ είναι η καινοτομία της εκπαίδευσης της δασοκομίας μέσω μεταφοράς ευρημάτων μιας μικτής εκπαιδευτικής προσέγγισης, αξιοποιώντας ένα πρόβλημα με συγκεκριμένο τρόπο μάθησης.

Το γενικό επίπεδο της ένταξης των τεχνολογικών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στη διδασκαλία έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η εκπαίδευση δασοκομίας σε πολλές χώρες έχει χρησιμοποιήσει τις παραδοσιακές διδακτικές προσεγγίσεις, όπως η θεωρητική διδασκαλία, οι διαλέξεις περισσότερο ή λιγότερο μικτές με την πρακτική στον τομέα της κατάρτισης και των εκδρομών. Στηρίχθηκε κυρίως στα παραδοσιακά μέσα μάθησης π.χ. έντυπη διαφόρων εκδόσεων κλπ. Τέτοιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, η εκπαίδευση δασοκομίας χρειάζεται να υιοθετήσει σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις  και καινοτόμες τεχνικές μάθησης για να είναι σε θέση να κρατήσει το ενδιαφέρον του εκπαιδευόμενου, και να εξασφαλίσει την ευελιξία στην εκπαίδευση για την αποτελεσματική μεταφορά γνώσεων.

Ο κύριος στόχος αυτού του προγράμματος είναι η καινοτομία της εκπαίδευσης της δασοκομίας μέσω μεταφοράς ευρημάτων μιας μικτής εκπαιδευτικής προσέγγισης, αξιοποιώντας ένα πρόβλημα με συγκεκριμένο τρόπο μάθησης. Εκτός από τη μεταφορά της διδακτικής προσέγγισης, το έργο στοχεύει επίσης στη μεταφορά των απαιτήσεων για ένα στοχευόμενο ΤΠΕ περιβάλλον. Θεματικά, η πιλοτική εφαρμογή επικεντρώνεται στην εκμάθηση σχετικά με:

– Τεχνητή αναγέννηση των δασών στην αλλαγή των συνθηκών: διάφορες μεθόδους για την παραγωγή φυτών προς φύτευση δασικών δέντρων (εμπορευματοκιβώτια ή σχεδόν ριζωμένα), αγενή πολλαπλασιασμό, κλπ. Επιπλέον, είμαστε σε θέση να παρέχουμε καινούριες γνώσεις και μεθόδους για τη χρήση της υδρο-gel σε αναγεννήσεις δασών έτσι ώστε να αυξηθεί η αντοχή στην ξηρασία φυτά και τη συνολική επιτυχία των δασικών φυτειών.
– Πυροπροστασία και εθελοντισμός
– Προστασία από τις πλημμύρες
– Η γνώση και η αναγνώριση της πανίδας των δασών
– Εκπαίδευση εκπαιδευτών για το πώς να θα γίνει η διάσωση των επιστημονικών πληροφοριών σχετικά με το ευρύτερο κοινό
– Καινοτόμες μέθοδοι μέτρησης των δασών: Το μάθημα αυτό εισάγει την εκμετάλλευση και τη χρήση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού μέτρησης των δασών (για τη μέτρηση ξυλαποθέματος – διαμέτρου δέντρο, ύψος, όγκο ..). Ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος, αλλά είναι πολύ ακριβός, γι ‘αυτό δεν χρησιμοποιείται στην πράξη στη Σλοβακία (μόνο σε μικρή έκταση).
– Κοντά στη φύση της δασοκομίας : δασοκομικό σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύεται τις φυσικές διεργασίες στα δασικά οικοσυστήματα (όπως ταυτόχρονη και συμβιωτική σχέση) για: α) τη μείωση της ανθρώπινης παρέμβασης στην ανάπτυξη των δασών, και, συνεπώς, τη μείωση του κόστους για τις δασοκομικές θεραπείες και β) να χτίσει τη δομή των δασών , η οποία είναι περισσότερο φυσική και ως εκ τούτου πιο ανθεκτική έναντι διαφόρων συμφορών και παράσιτων.
– Ξυλεία ποικιλία και εμπόριο: σε αυτό έχουμε δώσει έμφαση στην ποικιλία ξυλείας και τις κατηγορίες ποιότητας ξυλείας και τα ελαττώματα της ξυλείας τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα και την τιμή τους. Ωστόσο, η πορεία περιλαμβάνει επίσης και κάποια υλικά για την μέτρηση της ξυλείας, το εμπόριο ξυλείας και της επικοινωνίας στην επιχείρηση.

Κύρια αποτελέσματα του έργου είναι i) η μεταφορά μιας μικτής εκπαιδευτικής προσέγγισης στην ελληνική περαιτέρω εκπαίδευση της δασοκομίας, ii) την προσαρμογή και την εφαρμογή μιας διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας και iii) ΤΠΕ που βασίζονται στο παιδαγωγικό υλικό που δημιουργήθηκε και δοκιμάστηκε (πιλοτικό πρόγραμμα «διαχείριση των δασών υπό αλλαγμένες συνθήκες περιβάλλοντος «. Αυτή η προσέγγιση θα υποστηρίξει την καινοτομία που βασίζεται σε ΤΠΕ εργαλεία μάθησης και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων της έρευνας για τις δασοκομικές πρακτικές. Σε μακροπρόθεσμη βάση, αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της πρακτικής των δασών και την αύξηση της συνεργασίας μεταξύ τους.

Continue Reading

ΣΠΑΥ

Γίνε Εθελοντής προστάτευσε το βουνό σου

Στον Υμηττό δραστηριοποιούνται 10 Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας. Στην Αγ. Παρασκευή, το ΣΕΠΒΑΤΥ-Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού στην Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης, η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Δασοπροστασίας και η Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Βουλιαγμένης, στο Βύρωνα η Κ.Π.Δ.& Φ.Π. Βύρωνα- Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, στη Γλυφάδα η Εθελοντική Δασοπροστασία-Πυρόσβεση Γλυφάδας στο Ελληνικο-Αργυρούπολη η Εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνιμού-Αργυρούπολης, στην Ηλιούπολη η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, στην Καισαριανή η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής (και Ζωγραφου) στο Κορωπί η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας στην Παιανία η Π.Π. Δασοπροστασίας Παιανίας – Γλυκών Νερών και στου Παπάγου-Χολαργού η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.-Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού.

Κάθε ευαισθητοποιημένος – ενεργός πoλίτης μπορεί να γίνει εθελοντής και να γραφτεί στα μητρώα μίας από τις παραπάνω εθελοντικές ομάδες στην περιοχή του ενδιαφέροντός του. Τα καθήκοντα του εθελοντή ξεκινούν από την απλή παρατήρηση κάποιες πολύ λίγες ώρες το μήνα κυρίως τους θερινούς μήνες μέχρι την εκπαίδευση του σε όλους τους τομείς της πολιτικής προστασίας. Οι εθελοντές μπορούν να εκπαιδευτούν σε περιβαλλοντικά θέματα, αναδασώσεις, πυροπροστασία και πυρόσβεση, πλημμύρες, σεισμούς θεομηνίες κ.α. Ο ΣΠΑΥ συνεργάζεται και στηρίζει τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό. Κάθε χρόνο τις εξοπλίζει με τον απαραίτητο ρουχισμό, συντηρεί και εξοπλίζει τα πυροφυλάκια και τα παρατηρητήρια τους, συντηρεί και ανανεώνει τα οχήματα τους, διοργανώνει εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις εθλοντικές ομάδες στα εξής τηλέφων ή e.mails:

ΣΕΠΒΑΤΥ-Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού , Τσιγκρέλης Βαγγέλης, 6937130812, 6947846775 , 2106658808, 2132004581, 2132004529, info@seppvaty.comgpan27@yahoo.grstelapsilla@hotmail.com

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης(2007,2008), Σαμαράς Ανδρέας, 6976353820, 2109655668, 2108970470, pyrasfaliavaris@gmail.com

Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Δασοπροστασίας , Σωτηρόπουλος Παναγιώτης, 6946129100, , 2132020159, kathariotita@vvv.gov.gr

Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Βουλιαγμένης, Κερασιώτης Παναγιώτης, 6974040270, , 2108961444, dasopyrosvesivouliagmenis@gmail.companokera@yahoo.com

Κ.Π.Δ.& Φ.Π. Βύρωνα- Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, Σαλαγιάννης Σταύρος, 6956209721, 6930545460, 2107644486, 2107669596Ή 2107650055, info@forestservice.gr

Εθελοντική Δασοπροστασία-Πυρόσβεση Γλυφάδας, Θεοδοσόπουλος Στέλιος, 6944832336, 2109643280, 2132025388, pirofilakio@gmail.com

Εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνιμού-Αργυρούπολης, Τσικαλάκης Μιχάλης, 6909223862, 6944257035, 6948511504, 6940654846, 2132026000-1, 2132026080, pirithus@hotmail.comkat.malama@gmail.com

Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, Αναγνώστου Ιωάννης, 6945120304, 2109930273, 2109941699, info@eydph.net Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής (και Ζωγραφου), Εξαρχόπουλος Αθανάσιος, 6932906420, 6949004264, 2107244042 ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 2107244150, 2107292621Ή 2107244077, eddk@otenet.gr

Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας, Γρίβας Θεόδωρος, 6944335024, 6985167303, 6972326033, 2106620675, 2106624963 fax 2106624963, theodoros.grivas@e-koropi.grmarinadamaskou@yahoo.com

Π.Π. Δασοπροστασίας Παιανίας – Γλυκών Νερών, Βασιλόπουλος Τάκης, Επικεφαλής: 6974810153 Αναπληρηρωτής: 6983847259, 23106645510, 2106646188, ppdpaianias@yahoo.gr

ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.-Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού, Στογιάννης Βαγγέλης, 6976902092, 2106540708, 2106513840 2106561546, dapaxo@gmail.com

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING