Connect with us

Ηλιούπολη

Προληπτικά τεστ στους νηπιαγωγούς της Ηλιούπολης

Η δημοτική αρχή, μέσα στις σημερινές ιδιαίτερες συνθήκες διαχείρισης της πανδημίας, με υπευθυνότητα επιτελεί το καθήκον της προς την τοπική κοινωνία και με συγκεκριμένες πράξεις έρχεται να καλύψει κενά, καθυστερήσεις και ανεπάρκειες.

Ξεκινούν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης SARS-CoV-2, αρχικά των εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων της Ηλιούπολης.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, με κοινωνική ευαισθησία συνεχίζει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση, καταγράφοντας ελάχιστα κρούσματα.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

«Δημιουργούμε σπιτικά»

O «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) -Γρηγόρης Γρηγορίου» καινοτομεί για μια ακόμα φορά και «μπαίνει» στα σπίτια των παιδιών, με το καινούργιο πρόγραμμα «Δημιουργούμε σπιτικά».

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλλιεργήσουν τα παιδιά τις δεξιότητές τους, να έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους και να αναπτυχθεί η κοινωνικοποίησή τους.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα παραλαμβάνουν, κάθε μήνα, ένα πακέτο γεμάτο με υλικά για κατασκευές, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Όμως δεν πρέπει να είναι ανυπόμονοι όσοι λάβουν μέρος! Θα περιμένουν τη διαδικτυακή μας συνάντηση, που θα γίνεται δύο φορές το μήνα για κάθε ομάδα, για να ανοίξουμε τα πακέτα και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί παρέα, απίθανες κατασκευές, με την καλύτερη διάθεση.

Τα διαδικτυακά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε τρεις κύκλους, με εμψυχώτρια την εθελόντρια Μαίρη Καλύβα.

 

– Α΄ Κύκλος
Πέμπτη 4/03/2021 «Μάσκα δεν έχω να γυρνώ στο καρναβάλι ετούτο». Φτιάχνουμε μαζί πολύχρωμες, χειροποίητες αποκριάτικες μάσκες.

Πέμπτη 18/03/2021 «Τσάντες τσαντάκια για τα αγαπημένα μας βιβλιαράκια». Φιλοτεχνούμε μοναδικές υφασμάτινες τσάντες για να κυκλοφορούμε άνετοι και με στυλ.

17.00-18.00 (Α, Β & Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)
18.30-19.30 (Δ, Ε & ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

 

– Β΄ Κύκλος
Πέμπτη 8/04/2021 «Θα ‘ναι σα να μπαίνει η Άνοιξη στα ξαφνικά». Δημιουργούμε το δικό μας χειροποίητο ανοιξιάτικο στεφάνι και το διακοσμούμε στο χώρο μας.

Πέμπτη 22/04/2021 «Ήρθε πάλι η Πασχαλιά». Φτιάχνουμε την πιο όμορφη πασχαλινή ανθοδέσμη από αυγά και την προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
17.00-18.00 (Α, Β & Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)
18.30-19.30 (Δ, Ε & ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

 

– Γ΄ Κύκλος
Πέμπτη 13/05/2021 «Πίσω από τις λέξεις κρύβονται οι σκέψεις». Για να έχουμε πάντα κάπου να καταγράψουμε τις σκέψεις μας, δημιουργούμε τα προσωπικά μας σημειωματάρια και μαθαίνουμε για την τέχνη της βιβλιοδεσίας.


Πέμπτη 27/05/2021 «Tic – Tac – Toe». Συνδυάζουμε παιχνίδι και δημιουργία και φτιάχνουμε τη δική μας τρίλιζα συναισθημάτων, για να παίζουμε κάθε ώρα και στιγμή.
17.00-18.00 (Α, Β & Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)
18.30-19.30 (Δ, Ε & ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

 

Τα τμήματα θα σχηματίζονται βάση των δηλώσεων συμμετοχής και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Προηγούνται οι κάτοικοι και οι δημότες Ηλιούπολης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Διαρκής On-Line Ενημέρωση για την κακοκαιρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ 👍 την σελίδα του Δήμου Ηλιούπολη.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ, για να ενημερώνεστε σε πρώτο χρόνο, για το τι συμβαίνει στην πόλη μας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ γράφοντας το σχόλιό σας για κάθε πρόβλημα στην γειτονιά σας.

Με τον τρόπο αυτό:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ & ΒΟΗΘΑΤΕ στην άμεση & κατάλληλη επέμβαση.

⚠️ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΝΑΓΚΗΣ:
Δημαρχείο: 2109970001 -002

Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας:

Γ. Αντζινάς: 6944835410Κ. Σεφτελής: 6932379229

Continue Reading

Ηλιούπολη

Διάθεση αλατιού στους κατοίκους Ηλιούπολης

Τη Δευτέρα 15/2/2021 από 10:00 έως 13:00 σε τρία σημεία της Ηλιούπολης κλιμάκια του Δήμου Ηλιούπολης θα διαθέτουν αλάτι στους κατοίκους για προληπτική χρήση κατά του πάγου, σε εισόδους και πεζοδρόμια.

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ:

1. Στον χώρο στάθμευσης του Τέννις μπροστά στο Σπορτ Καφέ.

2. Στον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου δίπλα στο ΕΚΑΒ.

3. Στο προαύλιο του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
Δημαρχείο: 2109970001 -002

Continue Reading

Ηλιούπολη

Προστατεύουμε το πράσινο και την ασφάλεια των πολιτών

Ανακοίνωση από τον δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη

Το τελευταίο διάστημα εκτυλίσσεται μια προσπάθεια σπίλωσης Υπηρεσίας Πρασίνου και αιρετών του Δήμου Ηλιούπολης, με απίστευτες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς, με πρόσχημα την αναγκαστική υλοτόμηση πεύκων μετά τις ζημιές που προκάλεσαν έντονες βροχοπτώσεις στο πάρκο Καλαβρύτων.

Οι εικόνες κομμένων κορμών δέντρων στο έδαφος προκαλούν σε όλους μας δυσάρεστα συναισθήματα, αλλά κάθε καλοπροαίρετος πολίτης κατανοεί ότι αυτό έγινε λόγω ανωτέρας βίας και όχι εξαιτίας κάποιας εχθρότητας κατά της φύσης.

Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες, ότι οι επεμβάσεις της υπηρεσίας Πρασίνου της Ηλιούπολης, αποφασίζονται από τους επιστήμονες γεωπόνους της υπηρεσίας με σοβαρότητα και ευαισθησία προς τον φυσικό πλούτο της πόλης μας και αξιολογούνται καθόλου αβασάνιστα, μετά από προσεκτική παρατήρηση και επιτόπου αυτοψίες.

Κάποιες φορές, δυστυχώς μόνη λύση είναι η υλοτόμηση κορμών που παρέμειναν στη θέση τους χωρίς ελπίδα αναβίωσης και θα αντικατασταθούν βάσει προγράμματος από νέα δέντρα.

Το κλάδεμα των δέντρων της πόλης ακολουθεί πιστά τις αρχές και τις πρακτικές της γεωπονικής επιστήμης, ενώ ταυτόχρονα με επιβεβλημένες και απόλυτα σταθμισμένες προληπτικές εργασίες προστατεύεται η ασφάλεια των διερχομένων πολιτών και η περιουσία τους.

Η επιστημονική επάρκεια των στελεχών του Δήμου και η επαγγελματική πείρα των κηπουρών είναι αδιαμφισβήτητη εγγύηση για την σχολαστική φροντίδα του πρασίνου της πόλης.

Προφανώς και σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα γίνονται λάθη και αστοχίες αλλά το Τμήμα Πρασίνου είναι πάντα στη διάθεση των πολιτών για κάθε επιμέρους επεξήγηση.

Όπως ορίζεται στην παρ. 4, άρθρο 1, του Ν. 3208/2003 που συμπλήρωσε τον Ν. 998/1979, «η μέριμνα για την ανάπτυξη, βελτίωση, αναδάσωση και προστασία των πάρκων, αλσών και των εντός των πόλεων ή οικιστικών περιοχών δενδροστοιχιών ανήκει εις τους οικείους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, που δύνανται να ζητούν την συνδρομή της δασικής υπηρεσίας, εφ` όσον συντρέχει περίπτωση».

Η υπηρεσία συνεργάζεται με τους θεσμούς της πολιτείας και πάντα επιζητεί την επιστημονική τους συνδρομή.

Προ τριετίας, Δασολόγος – Φυτοπαθολόγος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, Εργαστήριο Δασικής Παθολογίας, μετά από αυτοψία, εγγράφως συνέστησε ότι «πυκνά φυτεμένα πεύκα που δεν έχουν χώρο για να αναπτυχθούν, γέρνουν αναζητώντας το φως, συχνά σπάζουν προκαλώντας ατυχήματα και πρέπει να υλοτομηθούν άμεσα».

Η υπηρεσία Πρασίνου παρακολουθεί με προσοχή τα προβλήματα, «δίνει» τον απαραίτητο χρόνο στη φύση για να λειτουργήσει και επεμβαίνει όταν είναι απόλυτα επιβεβλημένο, όπως ακριβώς έγινε και στο άλσος, που ζήτησε άδεια υλοτόμησης 10 πεύκων και μετά από την αυτοψία τη Διεύθυνσης Δασών Αθηνών έλαβε έγκριση (με Α.Π. 5247/18-1-2021) για κοπή 15 δέντρων και κλάδεμα άλλων 20.

Ο αυθαίρετος υπολογισμός και η προσμέτρηση κορμών από παρεμβάσεις παρελθόντων χρόνων αποκαλύπτει αφέλεια ή ακόμη τον ζήλο κάποιων να στήσουν σκηνικό «συνωμοσίας κατά της φύσης».

Είναι σε όλους γνωστό, ότι πολλά από τα δέντρα της Ηλιούπολης έχουν ευπαθές ξύλο ή έχουν κλείσει τον κύκλο ζωής τους. Το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να ελέγχονται συχνά από εξειδικευμένο προσωπικό για ύπαρξη σήψης δέντρα ελάτης, ερυθρελάτης, μαύρης πεύκης, λεύκης, ιτιάς, φλαμουριάς, πλατανιού κ.ά. Κλαδιά σάπιων δένδρων ή ακόμη και ολόκληρα δένδρα με εκτενή σήψη, ως πιο εύθραυστα είναι δυνατό να σπάσουν η να εκριζωθούν κατά τη διάρκεια καταιγίδων με οδυνηρές συνέπειες».

Την κατάλληλη περίοδο φύτευσης θα γίνει αντικατάσταση των υλοτομηθέντων δέντρων με νέα υγιή, αφού απομακρυνθούν οι εναπομείναντες κορμοί με ειδικό μηχάνημα και όπου είναι τεχνικά εφικτό θα γίνει υποστύλωση δένδρων υπό κλίση.

Η δημοτική αρχή εργάζεται μεθοδικά για την βελτίωση του τρόπου διαχείρισης του Πρασίνου της πόλης, με οδηγό την επιστήμη και πάντα σύμφωνα με τις υπάρχουσες δυνατότητες.

Περιβάλλει με εμπιστοσύνη τους υπαλλήλους, που κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες δίνουν καθημερινά τη μάχη για την συντήρηση του πρασίνου και προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύψει τα υπάρχοντα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Η προστασία του περιβάλλοντος, η διαφύλαξη και η επαύξηση του πρασίνου της πόλης μας εκτός από καθήκον, πρέπει να είναι και στοιχείο κοινωνικής ενωτικής δράσης και δεν προσφέρεται για παραταξιακές μικροπολιτικές.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Μεγάλη επιτυχία για το Δήμο η χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του δημαρχείου

Αποδίδει καρπούς η νέα πολιτική της δημοτικής αρχής, που εμπνέεται από τις σύγχρονες αξίες και τον σεβασμό στην Φύση και στον Άνθρωπο:

▪️ Προς το Περιβάλλον και την προστασία του, με την εξοικονόμηση ενέργειας και ρύπων.

▪️ Προς τον Πολίτη, με την μείωση παγίων εξόδων και την εξοικονόμηση πόρων που θα καλύψουν άλλες σημαντικές ανάγκες.

▪️ Προς τους Εργαζομένους, με την βελτίωση ποιότητας ζωής και συνθηκών εργασίας.

Παρουσία του Γιώργου Χατζηδάκη Δημάρχου Ηλιούπολης, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Σεφτελή και του Επιστημονικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Αν. Παναγιώταρη, υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη η πράξη ένταξης του Έργου με τίτλο « ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ», AM 25/2020, προϋπολογισμού 1.140.000 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Η πράξη υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με το ποσό των 750.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου συνολικής επιφάνειας 4.200 m ² γραφείων και βοηθητικών χώρων, με αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αμφιθέατρο 300 θέσεων, όπου εργάζονται 200 υπάλληλοι και αιρετοί και εξυπηρετεί καθημερινά περί τους 300 πολίτες και αναλυτικά περιλαμβάνει:

1) Tην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου συστήματος θέρμανσης ψύξης και εξαερισμού, με νέο πολυδιαιρούμενο – πολυζωνικό σύστημα θέρμανσης – ψύξης (VRF), υψηλού βαθμού απόδοσης, με προηγμένο κεντρικό έλεγχο και αυτονομία ανά ζώνες, που θα μπορεί να λειτουργεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ταυτόχρονα σε θέρμανση και ψύξη.

2) Tην αναβάθμιση του συστήματος εξαερισμού με αντικατάσταση των κεντρικών μονάδων αερισμού, με ανάκτηση θερμότητας για επαρκή, ποιοτικό και οικονομικό αερισμό.

3) Tην αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED για την βελτίωση του φωτισμού και σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα.

Με τις παρεμβάσεις αυτές, ο Δήμος Ηλιούπολης θα ωφεληθεί από την ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΙΩΣΗ :

⚡ της κατανάλωσης ενέργειας κατά περίπου 1.000.000 κιλοβατώρες, που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση περίπου 150.000 € και

🍃 των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 335 τόνους ισοδύναμου CO2.

Η αγαστή συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης, με την καθοδήγηση του Τεχνικού Συμβούλου του Δημάρχου, την υποστήριξη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και τον συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, που αναμένεται να συνεχιστεί και να επαναληφθεί με την ίδια επιτυχία, σε όλες τις προσπάθειες του Δήμου Ηλιούπολης για την εξοικονόμηση πόρων και την βελτίωση των υποδομών της πόλης.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στο Δήμο Ηλιούπολης

Την πόλη μας επισκέφτηκε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Τεχνικών Έργων κυρία Ευρώπη Κοσμίδη και συνεργάτες του.

Μαζί με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης κ. Κ. Σεφτελή, τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Στ. Γεωργάκη και τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Αναστ. Παναγιώταρη περπάτησαν κατά μήκος της Λεωφόρου Ειρήνης σε μια σύντομη ξενάγηση μετά την επίσημη ολοκλήρωση του έργου.

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ολοκληρώθηκε η «Αναβάθμιση του Αστικού Περιβάλλοντος στη Λ. Ειρήνης» συνολικής επιφάνειας 6.300 m2 , προϋπολογισμού 850.000 € και τελικής σύμβασης 314.375 €, που περιλάμβανε αντικατάσταση του ασφάλτινου οδοστρώματος, ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων με κυβόλιθους, ράμπες ΑΜΕΑ, διαδρόμους για άτομα με προβλήματα όρασης και υποδομές συστημάτων φωτισμού και ποτίσματος.

Με βάση την εξαιρετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και την διαχρονική συνεργασία Δήμου Ηλιούπολης και Περιφέρειας Αττικής το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2018 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης μας να είναι σήμερα πιο φιλικός και πιο ασφαλής για τον πεζό και ιδιαίτερα για τους πολίτες με προβλήματα κινητικότητας.

Οι μεμψίμοιροι που δυσανασχετούν επειδή ο Δήμος προχωρά ολοκληρώνοντας με γοργό ρυθμό έργα, που η προηγούμενη διοίκηση ξεκίνησε αλλά καθυστέρησε ή άφησε ανολοκλήρωτα, ας αναλογιστούν τι έφταιξε και η Ηλιούπολη έκλεισε έναν κύκλο και άνοιξε ένα νέο, χωρίς αυτούς.

Η άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής συνεχίζεται όπως φαίνεται και με την χρηματοδότηση του νέου έργου για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου και με την αξιοποίηση όλων των διατιθέμενων χρηματοδοτικών εργαλείων, σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα στην πόλη μας.

Η δημοτική αρχή απλά κάνει το καθήκον της, με συναίσθηση ότι η διοίκηση έχει συνέχεια και το αποτέλεσμα την δικαιώνει.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING