Connect with us

Ηλιούπολη

ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που παίρνει για την αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης και την ορθότερη διαχείριση των απορριμμάτων

προχώρησε στην προμήθεια ειδικών Κάδων Συλλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών με στόχο τον ευκολότερο διαχωρισμό τους από τα υπόλοιπα απορρίμματα εντός των οικιών και των δημόσιων κτιρίων.

Οι κάδοι είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό υλικό, κατάλληλοι για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Η Δημοτική αρχή ξεκίνησε τη διανομή των ειδικών αυτών κάδων στους δημότες και στους δημόσιους χώρους της πόλης ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια για την καλλιέργεια συνείδησης ανακύκλωσης καθώς και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της διαλογής των διαφόρων υλικών στην πηγή.

Στους ειδικούς κάδους θα συλλέγονται συσκευασίες, πλαστικά, χαρτιά, αλουμίνιο, γυαλί, σίδερο.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κύριος Βασίλης Βαλασόπουλος, σε δήλωση του τόνισε ότι για την Δημοτική αρχή αποτελεί προτεραιότητα η καθαριότητα της πόλης και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλιούπολη

ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Οι Ηλιουπολίτες και στον τομέα της ανακύκλωσης ρούχων έδειξαν για μια φορά ακόμη την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης που τους διακρίνει

αφού σύμφωνα με το Πιστοποιημένο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης της Recycom o Δήμος Ηλιούπολης κατέλαβε την 5η θέση στην συνολική κατάταξη 32 δήμων που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα στην συγκομιδή ρουχισμού.

Για μια φορά ακόμη οι Ηλιουπολίτες επιβεβαίωσαν την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να απλώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο των κόκκινων κάδων στους δημόσιους χώρους.

Για το έτος 2018, η εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων – υποδημάτων Recycom αποκόμισε από τους ειδικούς κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων του Δήμου Ηλιούπολης, συνολικά 110 τόνους ενδυμάτων και υποδημάτων.

Σύμφωνα με την σύμβαση συνεργασίας που έχει συνάψει ο Δήμος με την Recycom, από τα προϊόντα ανακύκλωσης ενισχύθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας με την δωρεά διαφόρων τροφίμων και ειδών υγιεινής (π.χ Ζυμαρικά, αλεύρι, ελαιόλαδο κ.α) κάθε μήνα.

Μετά την ανακύκλωση των αποτελεσμάτων, η εταιρεία Recycom δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει με πιο έντονους ρυθμούς να στηρίζει και να συνεισφέρει περισσότερα αγαθά στον Δήμο μας με στόχο τη βοήθεια περισσότερων άπορων οικογενειών.

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Με πολύ υψηλές επιδόσεις και έναν μεγάλο όγκο προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες,
λειτούργησε και το 2018 η Δημοτική Αστυνομία Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το ν. 3731/08 (ΦΕΚ 263/Α΄/23-12-2018) και με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας, διεκπεραίωσε κατά το έτος 2018 τις παρακάτω εργασίες:

• 2021 αιτήματα πολιτών και Υπηρεσιών που διεκπεραιώθηκαν.
• 1367 έλεγχοι τήρησης διατάξεων περί παράνομης στάθμευσης οχημάτων και παρακώλυσης κυκλοφορίας του ν. 2696/99 (Κ.Ο.Κ.).
• 683 θεωρήσεις γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης.
• 211 έλεγχοι τήρησης των διατάξεων για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων.
• 172 έλεγχοι τήρησης των διατάξεων περί καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους.
• 159 επιδόσεις εγγράφων του Δήμου ή άλλων Δημοτικών Αρχών.
• 69 εκθέσεις αυτοψίας και καταγραφής παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.
• 58 έλεγχοι τήρησης των διατάξεων για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων κατά τη διενέργεια εμποροπανηγύρεων και υπαίθριων δραστηριοτήτων.
• 55 συμμετοχές σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας. (Μέτρα πρόληψης κατά την αντιπυρική περίοδο και ανακούφισης από τις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, συνδρομή στη λήψη μέτρων τροχαίας για τη διευκόλυνση της κίνησης οχημάτων άμεσης ανάγκης)
• 49 έλεγχοι τήρησης των διατάξεων που αφορούν τα Ζώα Συντροφιάς.
• 16 έλεγχοι που αφορούν φθορά δημοτικού αστικού εξοπλισμού και προστασία αστικού πρασίνου του Δήμου.
• 3 έλεγχοι τήρησης των διατάξεων περί εγκατάστασης μετακινούμενων πληθυσμιακών ομάδων σε κοινόχρηστους χώρους.
• Καθημερινές εποχούμενες περιπολίες για την καταγραφή προβλημάτων πόλης και διαβίβασή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες.
• Παροχή συνδρομής σε άλλες Υπηρεσίες του Δήμου για την διασφάλιση ορθής σήμανσης και λήψη των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση οδικών έργων.
Η Δημοτική Αστυνομία Ηλιούπολης, σε σχετική ανάρτησή της, ευχαριστεί θερμά τους πολίτες για τη συνεργασία και την αρωγή τους στην προσπάθεια για μια σύγχρονη, λειτουργική και αισθητικά όμορφη Πόλη και τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι στη διάθεσή τους όποτε χρειαστούν τη συνδρομή της.

Continue Reading

Featured

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι Δήμαρχοι Ηλιούπολης και Βύρωνα κ.κ. Β. Βαλασόπουλος και Γ. Κατωπόδης και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Ερμίνα Κυπριανίδου προκειμένου να παρουσιάσουν ένα τεράστιο αντιπλημμυρικό έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων που ξεκινάει από τον Καρέα και θα φτάνει μέχρι τη περιοχή Νησάκι της Ηλιούπολης.

Κοινός τόπος ο οποίος τονίστηκε από όλους τους ομιλητές ήταν η αποτελεσματικότητα της στενής συνεργασίας και της συνέργειας μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας που κατάφεραν να ξεκολλήσουν από όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα την διαδικασία και να λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις για την χρηματοδότηση και την εκτέλεση του έργου.

Όπως περιέγραψαν και οι τρεις ομιλητές πρόκειται για ένα τεράστιας σημασίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία περιοχών του Δήμου Βύρωνα (περιοχή Καρέα) και σημαντικού μέρους του Δήμου Ηλιούπολης.

Ιδιαίτερα στην οδό Αναστάσεως του Δήμου Ηλιούπολης που εφάπτεται του Κοιμητηρίου Ηλιούπολης τα πλημμυρικά φαινόμενα σε ισχυρές βροχοπτώσεις είναι ανεξέλεγκτα και άκρως επικίνδυνα ακόμη και για τη ζωή των πολιτών.

Η μελέτη του έργου, κατόπιν επίμονων αιτημάτων των δύο Δήμων, προκηρύχθηκε και ανατέθηκε από την Περιφέρεια Αττικής το έτος 2015, ολοκληρώθηκε το έτος 2017, στη συνέχεια το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και ακολούθησε ένας τεράστιος αγώνας, για την εξασφάλιση των απαραίτητων γνωμοδοτήσεων και εγκρίσεων των πολλών εμπλεκομένων φορέων και εντός τριών περίπου μηνών από σήμερα να προγραμματίζεται η δημοπράτηση του έργου, οπότε η κατασκευή του θα ξεκινήσει εντός του 2019.

Το έργο απαρτίζεται από δίκτυο 4 κυρίων συλλεκτηρίων αγωγών μήκους 3481 μέτρων, από έξι δευτερεύοντες αγωγούς συνολικού μήκους 314 μέτρων, ως επίσης και από μικρού μήκους αγωγό και μικρά τεχνικά σε εκτός σχεδίου περιοχή στον Καρέα κάτω από τη Μονή Άη Γιάννη Καρέα. Αποδέκτης των πλημμυρικών απορροών των έργων είναι ο συλλεκτήρας Σ1, στην συμβολή της Λ. Παπανδρέου και της οδού Ισαύρων Ηλιούπολης, όπου έχει κατασκευαστεί αναμονή σύνδεσης του Σ1 με τον αγωγό 1 του εν λόγω έργου .
Οι διατομές των αγωγών ποικίλουν, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του έργου σημειώνεται ότι σημαντικό μέρος των αγωγών έχουν ορθογωνική διατομή 2×2 μέτρα, 2×1,80 μέτρα, 2×1,50 μέτρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7.440.000€, και χρηματοδοτείται 100% από την Περιφέρεια Αττικής.

Με την κατασκευή του δικτύου των αγωγών αυτών η Ηλιούπολη ολοκληρώνει το δίκτυο βασικών συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων (εντός του 2018 ολοκληρώθηκαν και έχουν τεθεί σε λειτουργία οι σημαντικότατοι βασικοί αγωγοί Σ2 και Σ3 που κάλυψαν μεγάλο τμήμα της πόλης), οπότε ένα από τα μείζονα προβλήματα της πόλης, αυτό της αντιπλημμυρικής θωράκισης, επιλύεται οριστικά.

Απομένουν ορισμένοι δευτερεύοντες αγωγοί σε εσωτερικούς δρόμους για την πλήρη απαγωγή των βρόχινων υδάτων, η σχετική μελέτη προβλέπεται να εκπονηθεί εντός του 2019, και η υλοποίηση θα προχωρήσει παράλληλα με την κατασκευή των βασικών αγωγών Καρέα – Αναστάσεως.

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΗΤΡΑΣ

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας σε συνεργασία με το Κεντρικό ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου «Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας»

προτίθεται πιλοτικά να διοργάνωση ημερίδα σε μαθητές Λυκείων της πόλης με θέματα:

Α) ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΗΤΡΑΣ
Β) ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ

Τα δύο θέματα είναι σημαντικά για την ενημέρωση των μαθητών.

Η ημερίδα θα γίνει στις 06/02/2019 ημέρα Τετάρτη στο 3ο Λύκειο από 12:00 έως 13:00πμ και από 13:00 έως 14:00μμ . 

Ομιλητής θα είναι ο Ιατρός κος ΤΣΙΤΣΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Είναι μια καινοτόμος παρέμβαση ενημέρωσης, άκρως απαραίτητη για τους μαθητές των Λυκείων.

ΧΡ.ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Continue Reading

Ηλιούπολη

Σε πανηγυρικό κλίμα η παρουσίαση των υποψηφίων της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη»

Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου του δημαρχιακού μεγάρου Ηλιούπολης έγινε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου η παρουσίαση όλων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Πρώτα η Ηλιούπολη”-ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπουλης άρχισε την ομιλία του αναφερόμενος στις αξίες της δημοτικής του παράταξης, επισημαίνοντας με νόημα ότι όσοι δεν τις σεβάστηκαν δεν είχαν και δεν θα έπρεπε να έχουν κανέναν χώρο στην παράταξη.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι μια συγκεκριμένη ομάδα πρώην συνεργατών του αδιαφόρησε για το κοινό καλό και προτίμησε να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες.

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο των υποψήφιων δημοτικών του συμβούλων. Τόσο εκείνων που ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους, αφού έδωσαν άριστα δείγματα γραφής τα προηγούμενα χρόνια σε θέσεις ευθύνης που δοκιμάστηκαν και πέτυχαν, όσο και στους πολλούς νέους υποψήφιους. Νέοι υποψήφιοι, που συμμετέχουν για πρώτη φορά στα κοινά αλλά έχουν άριστες γνώσεις για την πόλη, έχουν διακριθεί για την αγάπη και το ενδιαφέρον τους προς τους ανθρώπους και έχουν όραμα να προσφέρουν στη μεγάλη προσπάθεια για την Ηλιούπολη του μέλλοντος.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και επικεφαλής της παράταξης ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Βασίλης Βαλασόπουλος αναφέρθηκε στο τεράστιο και εξαιρετικά σημαντικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη όσο ο ίδιος είναι στη θέση του Δημάρχου, τους αγώνες που έχουν δώσει οι συνεργάτες του κάτω από αντίξοες συνθήκες και στο ρεαλιστικό και εφικτό όραμα του για τα μεγάλα έργα που θα ακολουθήσουν.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων σε πανηγυρικό κλίμα. Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία ταυτόχρονα με την αίσθηση ευθύνης ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά και η κοινή συνισταμένη των ομιλιών, που καταχειροκροτήθηκαν από όσους όσοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

“Τόσος κόσμος δεν έχει ξαναγίνει…” ήταν η φράση που ακούστηκε περισσότερο στην παρουσίαση.

Ο τρόπος, που ο Δήμαρχος έφερε κοντά τους ανθρώπους που επέλεξε, με  τους πολίτες της Ηλιούπολης απέδειξε πως πιστεύει στους ανθρώπους του θεωρώντας ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο για τον τόπο του το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Η Λίστα Με Τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους

Oι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 είναι οι εξής:

Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης

Ασπιώτη Ευτυχία

Βαμβακούση Λάζαρη Διονυσία (Σούλα)

Βάχλας Κωνσταντίνος

Γεωργαντάς Αλέξανδρος

Γεωργίου Δημήτριος

Γιαννάκης Χρήστος

Γιαννόπουλος Γεώργιος

Γιαννόπουλος Θεμιστοκλής

Γραββάνη Κοτρώνη Ανδριάννα (Μάχη)

Γρηγορέας Ιωάννης

Δημητρόπουλος Άγγελος

Δόριζας Χρήστος

Καζαντζίδου Σοφία

Καλαρρύτης Χρήστος

Καλούδης Κωνσταντίνος

Καπίρη Ελένη

Καρβελάς Πέτρος

Κασώρης Παναγιώτης

Κατωμελίτη Ελένη

Κομνηνός Δημήτριος

Κοντονίκας Αλέξανδρος

Κορμά Δήμητρα

Κορμπάκης Γεώργιος

Κούρας Σπυρίδων

Κουρέτσης Αθανάσιος

Κρέτσης Δημήτριος

Λαμπρόπουλος Παύλος

Μαρή Κυριακή

Μασαούτης Γεώργιος

Μπάκολη Ευαγγελία

Μπασούρης Μαρίνος

Μπολινάκη Μπάμπουλη Ειρήνη (Ρένα)

Νικητέα Ευαγγελία

Πανανός Νικόλαος

Πανταζόπουλος Ηλίας

Παπαδά Αρχοντία (Ντία)

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Παπαιωάννου Ιωάννης

Σερέτη Χριστίνα

Σκλαβενίτη Ιωάννα

Σουβάλα Ναταλία

Ταβουλάρης Ιωάννης

Τζαβάρας Κωνσταντίνος

Τρικάλης Απόστολος

Τριπόδης Χρήστος

Τσακογιάννη Γεωργία

Τσαντερίδου Κυριακή (Κορίνα)

Τσαρτσάνη Ελένη

Φασόης Παντελεήμων

Χαραλαμποπούλου Βασιλική

Χωνιανάκης Στέφανος

Ψυρρόπουλος Ευστάθιος

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣΚΑΣ ΝΩΠΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΞΗΡΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΕΓΚΑΥΣΤΙΚΗΣ

Ο Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου, στη συνεχή προσπάθειά του να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στους πολίτες, εμπλουτίζει τα Εργαστήρια Τέχνης,

που στεγάζονται επί της συμβολής των οδών Νικομάχου και Νυμφών, και με νέα αντικείμενα:

Νωπογραφία-ξηρογραφία (Κάθε Τρίτη, 6.30 – 8 μ.μ.)
Fresco (εφ’ υγροίς), Fresco a secco, Secco(επί ξηρού). Σε αυτό το εργαστήριο θα ασχοληθούμε με αυτές τις τρεις τεχνικές της τοιχογραφίας, ξεκινώντας από την τεχνική της νωπογραφίας (Fresco), κοιτίδα της οποίας θεωρείται η Μινωική Κρήτη. Θα περάσουμε έπειτα στην τεχνική της νωπογραφίας με λεπτομέρειες επί ξηρού (Fresco a secco) και θα καταλήξουμε στην τεχνική της ξηρογραφίας (secco). Θα δημιουργήσουμε, λοιπόν, τρία έργα, έχοντας ολοκληρώσει αυτό το ταξίδι μας στη τοιχογραφία, αποκτώντας μία πολύ ιδιαίτερη ζωγραφική εμπειρία.

Απαιτούμενα Υλικά: Κονιάματα, σκόνες αγιογραφίας, συνδετικά υλικά.

Εγκαυστική (Κάθε Πέμπτη, 5 – 6.30 μ.μ.)
Η τεχνική της ζωγραφικής κατά την οποία η χρωστική επιτίθεται σε ξηρή επιφάνεια με τη βοήθεια καυτηρίου (κέστρον) αναμεμιγμένη με λιωμένο κερί ως συνδετικό υλικό. Ταξιδεύοντας μέσα στους αιώνες, η τεχνική αυτή που χρησιμοποιήθηκε από τους ζωγράφους της κοιλάδας του Φαγιούμ στην Αίγυπτο, ζει και στις μέρες μας μέσα στα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών.

Απαιτούμενα Υλικά: Σκόνες αγιογραφίας, κερί

Η Μάσκα και πώς κατασκευάζεται (Κάθε Πέμπτη, 7 – 8.30 μ.μ.)
Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του προσωπείου (μάσκας), θα δούμε τις διάφορες χρήσεις του: νεκρικό, αποτροπαϊκό, θρησκευτικό – τελετουργικό, καρναβαλιού, εθνολογικό, για να επικεντρωθούμε καταλήγοντας στο θεατρικό προσωπείο. Αφού κατανοήσουμε τη σημασία και τη χρήση του γενικότερα και πιο συγκεκριμένα στη θεατρική πράξη, θα δημιουργήσουμε εκμαγείο από το πρόσωπό μας για πρόπλασμα και θα κατασκευάσουμε μάσκα χρησιμοποιώντας τις εξής τεχνικές:

α) κατασκευή χωρίς καλούπι,
β) κατασκευή με καλούπι.
Έπειτα θα τελειοποιήσουμε με χρώμα τις κατασκευές μας, όπου χρειάζεται.

Απαιτούμενα υλικά: γύψος, γυψόγαζα, πηλός, ατλακόλ, χαρτί, πανί, λάστιχο, πολυεστερική ρητίνη, γλυφίδες γλυπτικής.
Τα υλικά επιλέγονται από τον μαθητή, κατόπιν συνεννοήσεως με τον δάσκαλο και αναλόγως του επιδιωκόμενου αποτελέσματος.

Διδάσκει ο εικαστικός Μανώλης Τσαμπουράκης.

Εγγραφή:
Για τη συμμετοχή στον α’ κύκλο μαθημάτων του κάθε Εργαστηρίου, διάρκειας 5 μηνών,
απαιτείται συνδρομή 50 € για τους δημότες – κατοίκους Ηλιούπολης και 75€ για τους ετεροδημότες.

Ο α’ κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου (Νωπογραφία-Ξηρογραφία)

και την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου (Εγκαυστική, Μάσκα), αντίστοιχα.

Δηλώσεις συμμετοχής: 210 9940699 (αρμόδια υπάλληλος κα Βίρνα Ζιώγα)

 • Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής:
  Επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας.
  Οι κάτοικοι Ηλιούπολης οφείλουν να καταθέτουν αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ ή άλλου εγγράφου που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας τους.
  Οι δημότες Ηλιούπολης οφείλουν να καταθέτουν σχετικό πιστοποιητικό από το Δήμο Ηλιούπολης.
  Οι πολύτεκνοι οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση πολυτεκνίας ή κάρτα πολυτεκνίας θεωρημένη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.
  Τα ΑμεΑ οφείλουν να προσκομίζουν αντίγραφο της απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING