Connect with us

Business

Ο Βασίλης Μηλιώνης μιλά για τους καλύτερους τομείς ακίνητης περιουσίας και επενδύσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ο Βασίλης Μηλιώνης, Έλληνας επιχειρηματίας που επικεντρώνεται σε εταιρείες επενδύσεων και real estate, εξηγεί τους λόγους που η αγορά ακινήτων μπορεί να είναι μία επιτυχημένη επένδυση. Η επένδυση σε ακίνητα και γη μπορεί να είναι ένα από τα δυνατά ‘’χαρτιά’’ ενός χαρτοφυλακίου αφού η τιμή τους αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Η επιλογή της καλύτερης κατηγορίας είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα ενώ επενδύουμε χρήματα σε ακίνητα ή εκτάσεις γης. Τα διαμερίσματα και τα πολυτελή ξενοδοχεία είναι δύο κύριες κερδοφόρες κατηγορίες επενδύσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια κυρίως λόγο της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης που αναμένετε από χώρες της ΒΔ Ευρώπης, Ρωσίας, Ασία & Αμερικής.

Ο κ. Βασίλης Μηλιώνης δήλωσε: «Μια επένδυση που δίνει την δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να νιώσουν κυριολεκτικά σαν το σπίτι τους μπορεί να είναι πολύ κερδοφόρα.

Ξενοδοχείο 5 αστέρων, τουριστικά ακίνητα και διαμερίσματα διακοπών είναι τρία πιθανά επενδυτικά έργα όπου οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν να πληρώνουν περισσότερα χρήματα αρκεί να λαμβάνουν πολυτελή και προσωποποιημένες υπηρεσίες σε εγκαταστάσεις που τους κάνουν να νιώθουν άνεση, φιλόξενα και γιατί όχι να απολαμβάνουν την ιδιωτικότητα τους .

Το να ανακαλύψεις την ανάγκη που χρειάζονται οι άνθρωποι όταν βρίσκουν ένα ακίνητο ή ένα μέρος διαμονής είναι βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη μιας πολύτιμης επένδυσης.

Όσο πιο ολοκληρωμένη και ενδιαφέρουσα η προσφορά που θα δούνε, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε στο να προσελκύσουμε ανθρώπους που θα νοικιάσουν ή θα αγοράσουν ένα ακίνητο ή μια έκταση.

Ο κ. Βασίλης Μηλιώνης εξήγησε: «Σκεφτείτε τι θέλουν οι άνθρωποι όταν πρέπει να κάνουν κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο. Συχνά θέλουν έναν χώρο με παροχές all inclusive με πλήρεις εγκαταστάσεις όπου μπορούν να κάνουν άσκηση, να απολαύσουν το όμορφο τοπίο, πρόσβαση στο Διαδίκτυο, να δοκιμάσουν νόστιμα τοπικά εδέσματα και πολλά άλλα.

Γι ‘αυτό το real estate είναι ένας μεγάλος τομέας για επενδύσεις με πολλά ρίσκα αλλά και πολλές προοπτικές “

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία της συνεργασίας για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης επένδυσης ειδικά στον τομέα του Real Estate. Η συνεργασία είναι επίσης μια μακροπρόθεσμη επένδυση και έτσι θα πρέπει να την βλέπουμε.

Η συνεργασία έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, ειδικά όταν οι συν επενδυτές συνεργάζονται σε μεγάλα έργα.

Ο κ. Βασίλης Μηλιώνης δήλωσε: «Δεν μπορούμε να δουλέψουμε μόνοι μας. χρειάζεστε τους καλύτερους συνεργάτες επενδύσεων για να υλοποιήσετε το όραμα σας. Αυτός είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας προκειμένου να είσαι επιτυχημένος επενδυτής.

Οι καλύτεροι επενδυτικοί εταίροι σημαίνει ότι μοιράζονται κοινά οράματα, κοινούς στόχους και αποστολές στη βιομηχανία ακινήτων. “

Ο Κος Βασίλης Μηλιώνης και η εταιρία του γνωστή ως το Filia Estate συνεργάζεται με την Εθνική Παγγέα και είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν δύο μεγάλα τουριστικά project.

Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με μεγάλο ρωσικό όμιλο επενδύσεων για την ανάπτυξη ενός τουριστικού χωριού στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και την Ελούντα. Ο κ. Βασίλης Μηλιώνης δήλωσε: «Αυτοί είναι οι βασικοί παράγοντες καθώς και μια πληθώρα εμπειριών και δεξιοτήτων που οδηγούν κάποιον στο να είναι επιτυχημένος επενδυτής ακινήτων.

Συνεχίστε να αναβαθμίζετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας σχετικά με τις επενδύσεις σε ακίνητα και βιομηχανία. “

Σχετικά με τον Βασίλη Μηλιώνη:

Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι Έλληνας επιχειρηματίας και επενδυτής. Η εταιρεία του γνωστή ως Filia Investments LTD εστιάζει στις επενδύσεις ακίνητων. Τα έργα περιλαμβάνουν ξενοδοχεία 5 αστέρων, διαμερίσματα διακοπών, πολυτελή τουριστικά καταλύματα και πολλά άλλα.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Business

Τρεις πολλά υποσχόμενες μετοχές ακινήτων προτείνει ο Βασίλης Μηλιώνης

Η ακίνητη περιουσία εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο κερδοφόρες και πολλά υποσχόμενες επενδύσεις που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να προστατεύσει το οικονομικό μέλλον του. Η επένδυση στο προϊόν ακινήτων δεν χρειάζεται να είναι σε φυσική μορφή ή σε κτίριο. Το «παιχνίδι» με το απόθεμα ακινήτων θα μπορούσε επίσης να είναι μια μέθοδος για να αποκομίσετε κέρδη με χαμηλότερο κίνδυνο και έναν βολικό τρόπο για να διατηρήσετε την επένδυση ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί εύρυθμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, ο Βασίλης Μηλιώνης, ειδικός σε θέματα επενδύσεων και ακινήτων, προτείνει διάφορες επιλογές μετοχών ακινήτων που μπορούν να δοκιμάσουν οι επενδυτές.

CoreSite Realty (NYSE: COR)

Το CoreSite Realty επικεντρώνεται στην κατασκευή και λειτουργία καθώς και στη συντήρηση κέντρων δεδομένων. Η υπηρεσία αυτής της εταιρείας έχει υψηλές απαιτήσεις στη σημερινή βιομηχανία, όπου όλα βασίζονται στο ψηφιακό σύστημα. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι ένας από τους ισχυρούς λόγους για να επιλέξετε αυτό το απόθεμα για επένδυση. Οι άνθρωποι ή τα ιδρύματα θα τα χρειάζονται πάντα. Τους τελευταίους 12 μήνες, το απόθεμα αυτής της εταιρείας αυξήθηκε κατά 9%. Με μέρισμα 4%, αυτή η μετοχή προσφέρει μια κερδοφόρα επένδυση.

Hannon Armstrong Βιώσιμη Υποδομή (NYSE: HASI)

Αυτή η εταιρεία προσφέρει επίσης πολλά υποσχόμενες επενδύσεις στο χρηματιστήριο ακινήτων. Ο Βασίλης Μηλιώνης πρόσθεσε επίσης ότι ένας επενδυτής που θέλει να επενδύσει  με κριτήρια Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) πρέπει να θεωρήσει το HASI ως το απόθεμα όπου μπορούν να βάζουν τα χρήματά τους. Ένα από τα πλεονεκτήματα της Βιώσιμης Υποδομής Hannon Armstrong είναι ότι έχει συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει ένα ισχυρό backup, το οποίο μπορεί να τους βοηθήσει να επιβιώσουν όταν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Όσον αφορά το ρεκόρ της, η αξία της μετοχής HASI έχει αυξηθεί κατά 79% από την IPO της, με μέρισμα 2,6% ετησίως.

St. Joe Company (NYSE: JOE)

Η εταιρεία St. Joe είναι μια εταιρεία ανάπτυξης γης, που επικεντρώνεται στην κατασκευή κτιρίων κατοικημένων περιοχών σε ζεστά κλίματα κατά τη διάρκεια του ψυχρότερου καιρού στο Βορρά. Αυτή η περιοχή λειτουργίας της εταιρείας βρίσκεται στη Φλόριντα, όπου ο ζεστός καιρός διαρκεί πολλούς μήνες το χρόνο και έτσι μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για άτομα που ζουν σε ψυχρότερες περιοχές. Αυτό το μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο φαίνεται πολλά υποσχόμενο, ειδικά για άτομα που θέλουν να απελευθερωθούν συναισθηματικά από το άγχος τους λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, αυτή η εταιρεία χτίζει  πολλά καταλύματα για τα κύρια ακίνητά της, όπως εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις. Πέρυσι, αυτή η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 74% με μέρισμα κάτω του 1%. Παρόλο που κατατάσσεται ως μερίδιο αξιολόγησης Β, ο Βασίλης Μηλιώνης το προτείνει ως μία από τις πολλά υποσχόμενες μετοχές ακινήτων που μπορούν να αναπτυχθούν στο μέλλον.

 

Continue Reading

Business

Η αγορά ακινήτων παρουσιάζει υποσχόμενα σημάδια ανάκαμψης

Οι άνθρωποι βλέπουν ότι η πανδημία έχει φέρει πολλά προβλήματα στη βιομηχανία ακινήτων. Η ζήτηση για ακίνητα μειώνεται καθώς ο πελάτης δεν μπορεί να επισκεφθεί άμεσα το προϊόν για να μάθει περισσότερα σχετικά με την ποιότητά του, όπως έκανε ο αγοραστής ακινήτου στο παρελθόν. Ωστόσο, η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο. Κοντά στο τέλος του 2020, η αγορά ακινήτων, ιδίως η αγορά κατοικιών, παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση. Ακόμα και ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στην αγορά ακινήτων και τις επενδύσεις, ο Βασίλης Μηλιώνης, συνέστησε τους ανθρώπους να αγοράσουν ή να πουλήσουν το ακίνητο με προσεχτικό τρόπο, επειδή η κατάσταση της αγοράς δεν ήταν τόσο καλή όσο σήμερα.

Ένας από τους λόγους που οδηγούν την αγορά ακινήτων προς καλύτερη κατεύθυνση είναι το προϊόν και το επιτόκιο. Επί του παρόντος, η προσφορά προϊόντων ιδιοκτησίας είναι ανεπαρκής. Αυτή η προϋπόθεση είναι καλή για τον πωλητή επειδή το προϊόν του θα έχει υψηλή ζήτηση στην αγορά. Από την άλλη πλευρά, ο αγοραστής μπορεί επίσης να το δει ως την ευκαιρία να πάρει το προϊόν που ήταν δύσκολο να αποκτήσει σε προηγούμενη περίοδο. Χάρη σε αυτήν την κατάσταση, ο τροχός της αγοράς ακινήτων άρχισε να περιστρέφεται για άλλη μια φορά. Και, ο ειδικός Βασίλης Μηλιώνης προβλέπει ότι θα κινηθεί ακόμη γρηγορότερα το επόμενο έτος, που θα μπορούσε να είναι η χρονιά που η βιομηχανία ακινήτων θα ανέβει στην κορυφή της ιστορίας της.

Ο Βασίλης Μηλιώνης παρατήρησε επίσης κάποιες αλλαγές στο επιτόκιο του ακινήτου. Φέτος και ίσως το επόμενο έτος θα έχουμε ένα από τα χαμηλότερα επιτόκια που μπορούν να βρουν οι πελάτες στην αγορά ακινήτων. Τα χαμηλά επιτόκια που πολλοί κτηματομεσίτες βάζουν στο προϊόν τους είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η αγορά ακινήτων φαίνεται τόσο πολλά υποσχόμενη σήμερα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου ο αριθμός των πελατών μειώνεται δραστικά, μια εταιρεία έχει κάποια προβλήματα στην πώληση του προϊόντος της. Έτσι, για να καλυφθεί το όριο αυτού του έτους, πολλές εταιρείες ακινήτων προσπαθούν να προσφέρουν οφέλη στους πελάτες που θέλουν να αγοράσουν το προϊόν τους, μειώνοντας το επιτόκιο.

Τα προϊόντα ακίνητης περιουσίας, ειδικά στα προάστια των πόλεων, έχουν γίνει πολύ δημοφιλή σήμερα. Υπάρχει μια τάση όπου πολλοί άνθρωποι που ζούσαν στη μεγάλη πόλη μετακινούνται στα προάστια για να ζήσουν πιο ήσυχα. Χάρη σε αυτήν την τάση, ο Βασίλης Μηλιώνης είπε ότι η αγορά ακινήτων σε αυτές τις περιοχές έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Με μια μεγαλύτερη εξάπλωση της συγκεκριμένης ανάγκης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση σήμερα.

Continue Reading

Business

Τα σημεία που πρέπει να εστιάσουν οι τράπεζες για την αποκατάσταση της παγκόσμιας χρηματοδότησης

Η Τράπεζα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αποκατάστασης της παγκόσμιας χρηματοδότησης, η οποία επλήγη από την πανδημία φέτος. 3 είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι τράπεζες.

Οι τράπεζες θα γίνουν η πηγή κεφαλαίων που θα βοηθήσουν  τις επιχειρήσεις  να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να ξαναπάρουν μπρος μετά την κρίση, εκτός από τα κίνητρα που ούτως ή άλλως έχουν δοθεί ή σχεδιάζονται να δοθούν από πολλές κυβερνήσεις χωρών. Για το λόγο αυτό, ο Βασίλης Μηλιώνης σημείωσε ότι μια τράπεζα πρέπει να επικεντρωθεί στο σωστό σημείο, εννοώντας να κάνει όλες αυτές τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση για να υποστηριχθεί η διαδικασία αποκατάστασης της παγκόσμιας χρηματοδότησης. Αυτός ο επενδυτής και χρηματοοικονομικός εμπειρογνώμονας ανέφερε επίσης τρία βασικά πράγματα στα οποία είναι απαραίτητα να δοθεί προτεραιότητα.

Το πρώτο σημείο είναι η ψηφιοποίηση. Η τράπεζα πρέπει να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο, καθώς αυτός ο τομέας θα γίνει ο πυρήνας του κόσμου των επιχειρήσεων και των χρηματοοικονομικών στο μέλλον. Επιπλέον, η πανδημία αναγκάζει επίσης τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα πιο συχνά λόγω των περιορισμών στην κινητικότητά τους. Επομένως, η ψηφιοποίηση γίνεται επίσης ένας μεγάλος τομέας που θα προσελκύσει περισσότερους επενδυτές για να επενδύσουν τα χρήματά τους. Έτσι, θα βοηθήσει τις χώρες και τις εταιρείες να ορθοποδήσουν. Όλη αυτή η διαδικασία θα επηρεάσει φυσικά και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση παγκοσμίως.

Το δεύτερο σημείο που ανέφερε επίσης ο Βασίλης Μηλιώνης είναι η εφοδιαστική αλυσίδα. Σήμερα, ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να διαθέτει ισχυρές και ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού. Οι τράπεζες μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός προγράμματος που συνδέει όσους χρειάζονται ένα προϊόν με τον προμηθευτή που τους το παρέχει. Δεν βοηθά μόνο στην απλοποίηση της διαδικασίας έναρξης και λειτουργίας της επιχείρησης. Επιταχύνει επίσης τη διαδικασία αποκατάστασης, για την οποία ο εμπειρογνώμονας προβλέπει ότι μέσα σε δύο ή τρία χρόνια θα ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα στην οικονομία θα είναι ορατό.

Το τελευταίο μέρος είναι η ποιότητα του εργατικού δυναμικού. Η κρίση οδηγεί σε μια δύσκολη κατάσταση που ωθεί τον επιχειρηματικό κόσμο να προσαρμοστεί και να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα για να αξιοποιήσει τη νέα «κανονικότητα» που συμβαίνει και θα συμβεί στο μέλλον. Επομένως, οι υψηλής ποιότητας ανθρώπινοι πόροι θα διαδραματίσουν ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία αυτής της κατάστασης. Οι τράπεζες μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία για να παράσχουν ένα υψηλής ποιότητας εργατικό δυναμικό, έχοντας προγράμματα που βοηθούν την εταιρεία στο να δημιουργήσει καλύτερα προγράμματα κατάρτισης και πρόσληψης εργαζομένων. Ο κ. Μηλιώνης είπε ότι όλα αυτά είναι σημαντικά για να κάνει τον κόσμο να τρέξει για μια ακόμη φορά προς μια καλύτερη κατεύθυνση, όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τον επιχειρηματικό κόσμο στο μέλλον. Όλα αυτά είναι επίσης απαραίτητα για την αποκατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας μετά την κρίση.

Continue Reading

Business

Οι 3 καλύτερες επενδύσεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που προτείνει ο Βασίλης Μηλιώνης

Η πανδημία Covid 19 έχει επηρεάσει αρνητικά πολλές πτυχές των ευρωπαϊκών χωρών, ιδίως την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι χώρες υποφέρουν από την ξαφνική αλλαγή που προκαλείται από αυτήν την κατάσταση, η οποία επηρεάζει επίσης σημαντικά την οικονομία τους. Ωστόσο, έχουν γίνει γνωστά κάποια καλά νέα για τις χώρες σε αυτόν τον τομέα. Η ΕΕ έχει προγραμματίσει να παράσχει ένα σημαντικό κίνητρο στις πληγείσες χώρες ώστε να ανακάμψουν από την κρίση. Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, ειδικό σε ακίνητα, χρηματοοικονομικά και επενδύσεις, αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για τον επενδυτή για να εισέλθει και να επενδύσει τα χρήματά του σε αυτό το σχέδιο. Το ερώτημα είναι ποιο περιουσιακό στοιχείο μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη επένδυση για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πρώτα απ ‘όλα, η ΕΕ θα εστιάσει τη χρηματοδότηση για τη διαδικασία αποκατάστασης των ψηφιακών και φυσικών υποδομών. Επομένως, αυτός είναι ο καλύτερος τομέας για επενδύσεις. Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του ψηφιακού προϊόντος και των υπηρεσιών του έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να περιορίζονται στο να κάνουν ταξίδια και ακόμη και να εγκαταλείπουν για λίγο το σπίτι τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δημιουργείται λοιπόν μια κερδοφόρα ευκαιρία για τις επιχειρήσεις αυτού του τομέα να μεγαλώσουν. Με τη χρηματοδότηση της ΕΕ για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αυτός ο τομέας θα μπορούσε να παρουσιάσει τεράστια ανάπτυξη τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. Όταν η επένδυση ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος, ο επενδυτής θα λάβει τα οφέλη από αυτήν τα επόμενα δύο ακόμη χρόνια.

Ωστόσο, ο Βασίλης Μηλιώνης πρόσθεσε ότι τα ακίνητα ή τα προϊόντα ιδιοκτησίας εξακολουθούν να αποτελούν ένα τεράστιο πλεονέκτημα για να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη αυτού του τομέα. Κατά τη διάρκεια της πανδημικής χρονιάς, το 2020, υπήρξε κάποια διακύμανση της αξίας της στην αγορά. Πολλές χώρες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη χρησιμοποιούν επίσης τα κεφάλαιά τους για να ανακτήσουν έδαφος στον πιο σημαντικό τομέα που πλήττεται από την πανδημία. Όμως, η ζήτηση για το ακίνητο εξακολουθεί να είναι υψηλή, παρόμοια με πριν. Επομένως, αυτός είναι ο τομέας της οικονομίας, που όλοι οι επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους.

Ο τελευταίος τομέας που προτείνει επίσης ο Βασίλης Μηλιώνης είναι το αεροπορικό απόθεμα. Με πολλά ελπιδοφόρα αποτελέσματα από αρκετές εταιρείες για το εμβόλιο COVID, το απόθεμα αεροπορικών μεταφορών αρχίζει να αυξάνεται σημαντικά, δείχνοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην αγορά και υπάρχει η προοπτική ότι αυτό το πεδίο θα επιστρέψει στην κανονική του κατάσταση.

Συνολικά, αυτοί οι τρεις τομείς θα διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίες θα γίνουν επίσης πολλά υποσχόμενες περιοχές, όπου η επένδυση μπορεί να ανθίσει στο μέλλον και να παράγει έναν καλό αριθμό κερδών.

Continue Reading

Business

Τα 3 ασφαλέστερα REITs για μελλοντικές επενδύσεις σε μεσιτικά ακίνητα

Η πανδημία έφερε μια σαφή επίδραση σε πολλά πράγματα σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών ακινήτων.

Ο Βασίλης Μηλιώνης, ειδικός σε ακίνητα, δήλωσε ότι το απόθεμα ακινήτων βρίσκεται σε μια διαφορετική κατάσταση και έχει πολλές διακυμάνσεις στη σημερινή εποχή. Αυτή η ασταθής κατάσταση συνέβη ακόμη και στις κορυφαίες εταιρικές μετοχές. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της κατάστασης είναι το Real Estate Investment Trust (REIT) της Pebblebrook Hotels. Η χρηματιστηριακή της αξία αυξήθηκε σε σχεδόν 20 τοις εκατό στις 5 Ιουνίου. Ωστόσο, στο τέλος του μήνα, η τιμή έπεσε σημαντικά κάτω από τις προσδοκίες που υπήρχαν.

Αυτή η προϋπόθεση κάνει όποιον σκοπεύει να επενδύσει σε μετοχές ακινήτων να είναι πολύ προσεκτικός όταν επιλέγει τα REITs που θέλει να αγοράσει. Ωστόσο, ο Βασίλης Μηλιώνης έχει τρεις προτάσεις για το ασφαλέστερο Real Estate Investment Trust τώρα.

American Tower (NYSE: AMT)

Το πρώτο είναι το American Tower (NYSE: AMT). Αυτό είναι το μεγαλύτερο Real Estate Investment Trust που κυκλοφόρησε στο κοινό για την κατηγορία ακινήτων. Όπως διαφαίνεται από το όνομά του, αυτό το REIT ασχολείται με επενδύσεις σε ακίνητα και είναι ιδιοκτήτης και χειριστής ασύρματων και ραδιοτηλεοπτικών επικοινωνιακών υποδομών. Παρόλο που βρίσκεται στο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ακόμα τόσα πολλές δυνατότητες για ανάπτυξη. Επιπλέον, η νέα τεχνολογία Διαδικτύου, η τεχνολογία 5G, θα εφαρμοστεί σύντομα. Και θα χρειαστεί την εταιρεία American Tower για να πετύχει στο συγκεκριμένο τομέα.

Easterly Government Properties (NYSE: DEA)

Αυτή η εταιρεία κάνει σημαντικές κινήσεις για να βελτιωθεί και να κατοχυρώσει μια σημαντική θέση στο χώρο που δραστηριοποιείται. Μία από τις επιτυχίες του ήταν η απόκτηση και η ανάπτυξη του γραφείου του FBI στο Mobile της Αλαμπάμα. Η έκταση των 76.112 τετραγωνικών ποδιών έχει γίνει ένα από τα διαμάντια του «στέμματος» της ιστορίας αυτής της εταιρείας. Επιπλέον, υπόσχεται επίσης ένα προσοδοφόρο μέρισμα για τον μέτοχό του με 0,26 $ ανά μετοχή κάθε τρίμηνο. Αυτή η μετοχική εταιρεία διατηρεί επίσης την υψηλή θέση με το υψηλότερο σημείο να τη βρίσκει στα 29,70 $, ενώ η χαμηλότερη τιμή που καταγράφηκε αυτό το μήνα, ήταν 21,43 $.

Innovative Industrial Properties (NYSE: IIPR)

Το IIPR διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα εργασίας, το οποίο ασχολείται με τη μίσθωση και ενοικίαση εγκαταστάσεων για την παραγωγή μαριχουάνας για ιατρική χρήση. Με 63 ακίνητα σε 16 πολιτείες, αυτή η εταιρεία έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει στο μελλοντικό ανταγωνισμό. Επιπλέον, η αξία της μετοχής αυτής της εταιρείας αυξάνεται  κατά 30% το Νοέμβριο, κάτι που αποτελεί καλό σημάδι ότι όλοι όσοι θέλουν να επενδύσουν πρέπει να παρατηρούν στενά πως κινείται στο χρηματιστήριο.

Ως κατακλείδα

Οι μετοχές της αγοράς ακινήτων θα μπορούσαν να μειωθούν. Ωστόσο, με αυτά τα τρία REITs, που βασίζονται στη μελέτη εις βάθος που κάνει ο Βασίλης Μηλιώνης, θα γίνουν μια καλή επένδυση για το μέλλον. Επιπλέον, έχουν επίσης τον μικρότερο κίνδυνο οικονομικών προβλημάτων, καθώς προσφέρουν υπηρεσίες που θα χρειαστούν στο εγγύς μέλλον.

Continue Reading

Business

Η απόκτηση μεγάλων ακινήτων είναι η τάση της αγοράς σήμερα

Η πανδημία αλλάζει πολλά πράγματα στον σημερινό κόσμο. Η αγορά ακινήτων δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως είπε ο Βασίλης Μηλιώνης, αυτή η χρονιά θα έχει πολλές προκλήσεις αλλά και θα είναι και πολλά υποσχόμενη για τα ακίνητα. Μία από τις μοναδικές περιπτώσεις στον μετασχηματισμό της αγοράς ακινήτων είναι η αγορά μικρο-condo σπιτιών λόγω της πανδημίας.

Το Micro-condo, ένας μικρός και συμπαγής χώρος διαβίωσης, που είναι συνήθως χτισμένος στο κέντρο της πόλης, κάποτε κυκλοφόρησε στην αγορά ως η καλύτερη λύση για άτομα που χρειάζονται έναν τόπο διαμονής. Οι άνθρωποι λάτρεψαν αυτήν την ιδέα, και πολλά πουλήθηκαν όταν παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια. Οι πελάτες είναι κυρίως αυτοί που ζουν μόνοι ή φοιτητές και σπουδαστές. Η μικρο-condo διαμόρφωση του χώρου, τους επιτρέπει να αποκτήσουν την ελευθερία που θέλουν. Παρόλο που το ποσοστό ενοικίασης ήταν αρκετά υψηλό, υπήρχαν πάντα ζήτηση για αυτή τη μοναδική ιδέα κατασκευής.

Ωστόσο, η πανδημία άλλαξε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Πολλοί άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, που σημαίνει ότι χάνουν το εισόδημά τους για να πληρώσουν για την ελευθερία που προσφέρει αυτό το μικρό κτίριο. Επί του παρόντος, η κατάσταση επιδεινώνεται για αυτήν την κατηγορία κτιρίων. Οι μεσίτες και ο ειδικός επί των ακινήτων Βασίλης Μηλιώνης συμφωνούν ότι είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί μια ποσόστωση για την κατηγορία μικρών κατοικιών. Ένας μεσίτης έχει πρόβλημα να πουλήσει ένα κτίριο με μέγεθος μικρότερο από 50 τετραγωνικά μέτρα. Και αυτό τώρα, το πλήρωσε η αγορά ακινήτων.

Έτσι λοιπόν, φτάνει η στιγμή για την ερώτηση. Ποια ιδιοκτησία είναι η αγαπημένη των ανθρώπων σήμερα; Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από TRREB και Urbanization, προς το παρόν, οι άνθρωποι προτιμούν να ζουν σε μεγάλους χώρους. Αντί να ακολουθήσουν τι τους λέει το ένστικτό τους με βάση τι είναι ελευθερία για αυτούς, η αγορά επιλέγει προσεκτικά το ακίνητο που θα μπορούσε να μετατραπεί σε ακίνητο με καλύτερη αξία στο μέλλον. Ως εκ τούτου, το εύχρηστο και συμπαγές σε μέγεθος condo χάνει την ελκυστικότητά του. Δεν αξίζει να επενδύσετε σε αυτό.

Η κατάσταση της αγοράς ακινήτων δείχνει ότι το κτίριο με μέγεθος 200 τετραγωνικών μέτρων είναι πιο ελκυστικό για τους αγοραστές. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη όταν αυτός ο μεγάλος τύπος κτιρίου γίνεται ο ηγέτης της σημερινής αγοράς ακινήτων. Η προσφορά του συνεχίζει να μειώνεται, χάρη στην υψηλότερη ζήτηση που υπάρχει για αυτόν τον τύπο κτιρίου.

Ο Βασίλης Μηλιώνης το βλέπει ως φυσιολογική αντίδραση λόγω της πανδημίας. Οι άνθρωποι τείνουν να εξοικονομούν περισσότερα χρήματα για να προετοιμαστούν για το χειρότερο αποτέλεσμα στο μέλλον, εάν η πανδημία δεν υποχωρήσει. Σημείωσε επίσης ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να γνωρίζουν πώς να επενδύσουν σε ακίνητα. Αυτό είναι καλό, καθώς θα ενθαρρύνει την αγορά να ξυπνήσει μετά το «χτύπημα» του COVID 19.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING