Connect with us

Business

Ο Βασίλης Μηλιώνης μιλά για το χώρο των επενδύσεων και τον τομέα του real estate κατά την περίοδο του Κορωνοϊού

Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι Έλληνας επενδυτής και επιχειρηματίας, η εταιρία του εξειδικεύετε στο τομέα του real estate, του τουρισμού και του κλάδου των επενδύσεων.

Η καταιγίδα του Κορωνοϊού δεν φαίνεται να έχει ακόμα περάσει . Ολόκληρη η υφήλιος αγωνίζεται ώστε να μειώσει την επέκταση των κρουσμάτων του Κορωνοϊού και για το λόγο αυτό πολλές χώρες προχωρούν σε αυξημένα μέτρα καραντίνας με σκοπό να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του.

Μεταξύ άλλων οι διεθνής χρηματιστηριακές αγορές έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα τόσο σε ότι αφορά τις ονομαστικές αξίες των μετοχών τους όσο και στην εν γένει λειτουργία τους λόγο της πανδημίας, ο Βασίλης Μηλιώνης υποστηρίζει πως “Παρόλο που οι περισσότερες μετοχές δεν γίνονται δεκτές, για προσωρινές συναλλαγές, οι επενδυτές μπορούν ακόμα να πάρουν θέση για συγκεκριμένες μετοχές, παραδείγματος χάριν στους τομείς της υγείας και της τεχνολογίας.

“Εν συνεχεία πρόσθεσε “Οι επενδυτές πρέπει να προσέχουν για τυχόν επιθετικές κινήσεις ή μεγάλες διακυμάνσεις σχετικά με τις μετοχές και τους τίτλους που τους ενδιαφέρουν, καθώς είναι αρκετά δύσκολο στο να προβλέψει κανείς πως θα εξελιχθεί η πορεία της μετοχής αυτής και να θυμόμαστε πως πάντα πρέπει να περιορίζουμε τις όποιες απώλειες για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται , ώστε στο τέλος να αποφευχθούν μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών”

Η εμπειρία του Βασίλη Μηλιώνη στο χώρο του real estate και των επενδύσεων έχουν οδηγήσει τον ίδιο και την εταιρία του Filia Investments στο να θεωρούνται ένας σημαντικός μοχλός ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή η εταιρία του ασχολείται με project που αφορούν των κλάδο του properties και του τουρισμού. Το ξέσπασμα του Κορωνοϊού είχε σημαντικό αντίκτυπο στους τομείς αυτούς, συμπεριλαμβανομένου και των επιχειρήσεων του κ. Μηλιώνη. Εκείνος ωστόσο, συμβουλεύει τους επιχειρηματίες του χώρου να μην το βάλουν κάτω, όπως λέει άλλωστε και ο ίδιος κάθε δυσκολία μπορεί να είναι μια νέα πρόκληση για κάτι νέο και καλύτερο, συνέστησε επίσης όλοι μας να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον εαυτό μας και τους γύρω μας ‘’η υγεία είναι πάνω απ όλα’’.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρξει μια αναπόφευκτη ύφεση στις αγορές αλλά οφείλουμε όλοι να προετοιμαζόμαστε και να επαγρυπνούμε, καθώς πρόκειται να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανείς καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μηλιώνη “Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ασφάλεια και η υγεία του πληθυσμού. Με το να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών, οι πολίτες έχουν συμβάλει στην μειώσει της εξάπλωσης του ιού Αυτό που μπορούμε να κάνουμε  είναι να διατηρούμε την ψυχραιμία μας ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος, αναγνωρίζουμε πως υπάρχει μια ύφεση στον τομέα των επενδύσεων και σε πολλούς άλλους τομείς των επιχειρήσεων.

” Ο ίδιος πιστεύει ότι  στους επόμενους μήνες , η αγορά θα ανακάμψει καθώς ο Κορωνοϊός θα παρουσιάσει ύφεση, ο κλάδος των επενδύσεων ωστόσο αποτελεί την επιλογή του κ. Μηλιώνη καθώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι τομείς που παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες.

Σχετικά με τον Βασίλη Μηλιώνη

Ο Βασίλης Μηλιώνης ως άνθρωπος της αγοράς συμβουλεύει το κοινό να μην πανικοβάλλεται και να διατηρεί την ψυχραιμία του όσο αντιμετωπίζει μια κατάσταση πρωτοφανή για αυτό.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Business

Ο Βασίλης Μηλιώνης ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να μην πανικοβάλλονται λόγω της πανδημίας

Η αγορά εργασίας και οι επιχειρήσεις πλήττονται σημαντικά  εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Ο Βασίλης Μηλιώνης  Έλληνας επιχειρηματίας και επενδυτής, είναι ένας από του επιχειρηματίες που προβληματίζονται για την κοινωνική και οικονομική σταθερότητα.

Η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει την πανδημία του Κορωνοϊού, η οποία έχει οδηγήσει  πολλούς τομείς των επιχειρήσεων να έρχονται αντιμέτωποι με μια παγκόσμιου κλίμακας ύφεση στην οικονομία, ενδεικτικά η ανάπτυξη από το 2.9% που ήταν το προηγούμενο έτος σήμερα έχει πέσει στο 2.4%.και έχει και συνέχεια.

Η μετάδοση του Κορωνοϊού (covid-19) που εκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο έχει οδηγήσει πολλές χώρες στην παροχή κινήτρων με σκοπό την τόνωση της οικονομίας.

Ο Κορωνοϊός έχει δημιουργήσει σε πολλές εταιρίες ανά τον κόσμο δυσκολίες στην προώθηση των παραγωγικών τους δραστηριοτήτων .Αυτό συμβαίνει καθώς η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού παραμένει στάσιμη από τη στιγμή που πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει την  πρόσβαση σε ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με το κ. Βασίλη Μηλιώνη παρόλο που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση στη ανάπτυξη της οικονομίας ,ενθαρρύνει το κόσμο να παραμένει αισιόδοξος, καθώς το οικονομικό αυτό πλήγμα θα υποστηριχθεί με κατάλληλες ενεργείς από μέρους των κυβερνήσεων. “Δεν είναι δυνατό να σταματήσουμε τις εργασίες μας ,η οικονομία της χωράς βασίζεται επίσης στην σταθερότητα του τομέα της παραγωγής και των επενδύσεων, είναι αναγκαίο να υποστηρίζουμε απολυτά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και να ανταποκρινόμαστε επαρκώς στις καταστάσεις που εκτυλίσσονται γύρω μας αυτή την περίοδο.”

Οι κλάδοι των properties και τουρισμού αποτελούν δυο βασικούς πυλώνες με τους οποίους ασχολείται ο κ. Βασίλης Μηλιώνης .Οι τομείς αυτοί επηρεάζονται την περίοδο αυτή σημαντικά από την επιδημία. Η άποψη του κ. Μηλιώνη είναι η ακόλουθη. “Μια επιχείρηση δεν πρέπει μα αποσκοπεί αποκλειστικά στο κέρδος ,αλλά οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας .Με τον τρόπο αυτό, η συμβολή μας ως ικανοί επιχειρηματίες είναι δυνατό να ενισχύσει την οικονομία της χώρας ανεξάρτητα από τη μείωση των επενδύσεων και την τωρινή επιβράδυνση της οικονομίας ,αδιαμφισβήτητα στηρίζουμε σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο την χώρα. “

Αυτή τη στιγμή ,το ενδιαφέρον για αγοραπωλησία μετοχών έχει μειωθεί εξαιτίας του γενικότερου κλίματος οι τιμές των μετοχών την περίοδο αυτή είναι σχετικά χαμηλές και είναι η κατάλληλη στιγμή για κάποιους να αγοράσουν το προϊόν της επιλογής τους. Ως έμπειρος επιχειρηματίας ο Βασίλης Μηλιώνης συμβουλεύει τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται αγοράζοντας και πουλώντας μετοχές .Η πολιτική της κυβέρνησης και ο Κορωναίος έχουν δημιουργήσει διακυμάνσεις στην αγορά .Για το λόγο αυτό ο κ. Μηλιώνης προτείνει να αναμένουν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να προβούν σε κάποια ενέργεια..

Σχετικά με τον Βασίλη Μηλιώνη

Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι Έλληνας επιχειρηματίας με εξειδίκευσή σε επενδύσεις στο τουρισμό και στον τομέα του real estate .Συμβουλεύει τον κόσμο να προσεγγίζει σοφά τα ζητήματα που αφορούν την αγορά στις μέρες μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

Business

Πως εξοικονομείται ενέργεια στη Βιομηχανία

Σύμφωνα με το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, η συμμετοχή της βιομηχανίας στη συνολική κατανάλωση τελικής ενέργειας ανέρχεται περίπου στο 23% (στοιχεία Υπουργείου Ανάπτυξης, 2002). Από τη συνολική ενέργεια που καταναλώνεται στη βιομηχανία, το 26,8% είναι ηλεκτρισμός, το 67,8% παράγεται από συμβατικά καύσιμα και το 5,4% προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο χαμηλός βαθμός ενεργειακής απόδοσης της ελληνικής βιομηχανίας οφείλεται κυρίως στην έλλειψη επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και εκσυγχρονισμού.

Οι επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε μία ελληνική βιομηχανία μπορούν να είναι από ένα απλό «ενεργειακό νοικοκύρεμα» με χαμηλό κόστος, μέχρι επεμβάσεις υψηλότερου κόστους με μεσο-βραχυπρόθεσμη απόσβεση.
Σε κάθε περίπτωση, ένα πρόγραμμα επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε μία βιομηχανία θα πρέπει να υλοποιηθεί με τεχνικοοικονομικά κριτήρια, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης βιομηχανίας, να εφαρμοσθεί σε τομείς όπου υπάρχει σημαντικό δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους που θα προκύψει από τις επεμβάσεις και ο χρόνος απόσβεσης του κεφαλαίου που θα επενδυθεί να είναι ελκυστικός για την επιχείρηση.

Οι σημαντικότερες επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που μπορούν να υλοποιηθούν σε μία βιομηχανία είναι η αντικατάσταση ηλεκτροκινητήρων με σύγχρονους κινητήρες υψηλού βαθμού απόδοσης, ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων πεπιεσμένου αέρα, η ρύθμιση, συντήρηση, αντικατάσταση λεβήτων, φούρνων, κλιβάνων, η θερμομόνωση αγωγών, δεξαμενών και άλλου εξοπλισμού, η ανάκτηση θερμότητας, η εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης, η υποκατάσταση υγρών καυσίμων από φυσικό αέριο, η εγκατάσταση συστήματος συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού κ.α.

Τα σημαντικότερα από τα οφέλη που προκύπτουν από την εξοικονόμηση ενέργειας στη βιομηχανία είναι:

Μείωση του κόστους παραγωγής του τελικού προϊόντος και συνεπώς αύξηση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας.

Μείωση των εκπομπών των αέριων ρύπων και προσαρμογή των βιομηχανιών στις υπό εφαρμογή σχετικές Κοινοτικές Οδηγίες.

Θετική συμβολή στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, λόγω μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας.

Συμβολή στην προσπάθεια της χώρας για μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα και αντίστοιχη εξοικονόμηση συναλλάγματος.

Συμβολή στην επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων της χώρας, που έχουν τεθεί για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου σε διεθνές επίπεδο.

Continue Reading

Business

Η ιστορία του ηλιακού θερμοσίφωνα

Ο πλανήτης μας δέχεται καθημερινά πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας από τον ήλιο. Η ενέργεια αυτή αποτελεί βασικό παράγοντα ζωής για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς πάνω στη γη. Η ηλιακή ενέργεια ήταν η πρώτη μορφή ενέργειας που εκμεταλλεύτηκε ο άνθρωπος, από τα πρώτα χρόνια κιόλας της ζωής του διότι από πολύ νωρίς αντιλήφθηκε τα οφέλη της. 

Πλέον ο άνθρωπος έχει καταφέρει να είναι σε θέση να συλλέγει αυτήν την ηλιακή ενέργεια και να την εκμεταλλεύεται με διάφορους σύγχρονους τρόπους. Τα ηλιακά κάτοπτρα ήταν η πρώτη μορφή συσκευής ώστε να μπορούν οι σιδηρουργοί να συσσωρεύουν  την ηλιακή ενέργεια με σκοπό να επιτυγχάνουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την τήξη των μετάλλων. Καθώς η τεχνολογία εξελισσόταν εμφανίστηκαν τα ηλιακά κύτταρα.

Τα ηλιακά κύτταρα αποτελούνται από συσσωρευτές ενέργειας και χημικά στοιχεία ώστε να μπορεί να μετατρέπεται η ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.

Η λειτουργία τους βασίζεται στην φωτοηλεκτρική αρχή. Έτσι λειτουργούν αρκετές συσκευές σήμερα όπως τα ηλιακά ραδιόφωνα, τηλέφωνα κ.α. Μια άλλη συσκευή μετατροπής της ηλιακής ενέργειας σε μορφή θερμότητας είναι οι ηλιακοί βραστήρες.

Αποτελούνται από παραβολικά ή επίπεδα κάτοπτρα και μπορούν να αναπτύξουν θερμότητα μέχρι και 180οC. Η ηλιακοί βραστήρες χρησιμοποιούνται συνήθως ως μια εναλλακτική μορφή μαγειρέματος. 

Εκτός από όλες τις παραπάνω συσκευές που βοηθούν τον άνθρωπο να μετατρέψει την ηλιακή ενέργεια σε άλλη μορφή δημιουργήθηκε μια ακόμα συσκευή που είναι και η πιο διαδεδομένη ίσως από όλες τις υπόλοιπες. Πρόκειται για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες ή αλλιώς ηλιοθερμαντήρες.

Ειδικότερα στην χώρα μας είναι από τις πιο διαδεδομένες συσκευές καθώς το επιτρέπουν και οι συνθήκες. Πρόκειται για επίπεδους συλλέκτες ηλιακής ενέργειας εξοπλισμένοι με ενσωματωμένους αγωγούς μαύρου χρώματος όπου μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε ζεστό νερό άμεσα,  χωρίς την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Έτσι μας παρέχουν τη δυνατότητα να εξοικονομούμε ενέργεια, χρήματα αλλά και χρόνο καθώς το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους επικρατεί ηλιοφάνεια στην χώρα μας. 

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες παγκοσμίως που έχει αναπτυχθεί σοβαρά στον συγκεκριμένο κλάδο βιομηχανίας καθώς γίνονται συνεχώς μελέτες αλλά και πειράματα ώστε να μπορούν να καλύπτονται τόσο οι καθημερινές ανάγκες όσο και οι μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. 

Continue Reading

Business

Επένδυση-μαμούθ στην Κρήτη από το Βασίλη Μηλιώνη

Η νέα δραστηριότητα του Βασίλη Μηλιώνη στους τοµείς του real estate και του τουρισµού, συνοδεύεται με τη νέα του επένδυση, ύψους 16 εκατ. ευρώ, στην Κρήτη, όπου θα κατασκευάσει 5άστερο ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες.

Η Κρήτη συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα των επενδυτών και σχεδόν να μονοπωλεί τις μεγάλες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.

Έτσι, μετά τη μεγάλη επένδυση της Εθνική Πανγαίας από κοινού με την εταιρεία ανάπτυξης Dimand για την κατασκευή ενός σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος που θα αναπτυχθεί σε δύο εκτάσεις 11,4 στρεμμάτων, αλλά και την επένδυση ενός Ρώσου κροίσου του real estate για την κατασκευή τουριστικού χωριού στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα, έρχεται και μια μεγάλη επένδυση από τον επιχειρηματία Βασίλη Μηλιώνη.

Η νέα δραστηριότητα του Βασίλη Μηλιώνη στους τοµείς του real estate και του τουρισµού, συνοδεύεται με τη νέα του επένδυση, ύψους 16 εκατ. ευρώ, στην Κρήτη, όπου θα κατασκευάσει 5άστερο ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες.

Ακίνητα πολυτελείας που απευθύνονται σε ελληνικό αλλά και ξένο κοινό. Aυτές είναι οι νέες business του Βασίλη Μηλιώνη, που δραστηριοποιείται στους τοµείς του real estate και του τουρισµού, µε ναυαρχίδα -σε πρώτη φάση- τη νέα επένδυση για το Filia Estate, ύψους 16 εκατ. ευρώ στην Κρήτη, που περιλαµβάνει 5άστερο ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες.

H Filia Development IKE, µε διαχειριστή τον Βασίλη Μηλιώνη και έδρα το Νέο Ψυχικό, δηµιουργήθηκε ως Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Eταιρεία το 2018 η οποία μετεξελίχθηκε στην Filia Investments, μία από τις πιο φιλόδοξες ιδιωτικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα, µε ισχυρή παρουσία και στην Κίνα, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη πολυτελών ακινήτων για ιδιώτες επενδυτές, καθώς και σε projects στον τοµέα της φιλοξενίας.

Το νέο project της Κρήτης

Η νέα δραστηριότητα του Βασίλη Μηλιώνη έχει να κάνει µε τον πολλά υποσχόµενο κλάδο του πολυτελούς τουρισµού – και δη µε έναν από τους δηµοφιλέστερους εγχώριους προορισµούς. Προ ηµερών στην Κρήτη, στην περιοχή της Αυγενικής και του Βενεράτου στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, έγινε η τελετή θεµελίωσης του πρώτου µεγάλου project µε τον τίτλο Filia Estate, που θέλει να προσελκύσει και ξένους επενδυτές µέσω του προγράµµατος της «Χρυσής Βίζας» για τη χορήγηση αδειών διαµονής σε επενδυτές τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., εφόσον αυτοί αγοράζουν ακίνητα αξίας 250.000 ευρώ και πάνω.

Mε βάση το masterplan του έργου, προβλέπεται η κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου µε χώρους εστίασης, καταστήµατα, κέντρο ευεξίας, club για τα παιδιά, αθλητικές εγκαταστάσεις, κήπους µε µεγάλο ελαιώνα κ.τ.λ., καθώς και 127 κατοικιών, εκ των οποίων οι 90 µε ένα υπνοδωµάτιο και οι 37 δύο υπνοδωµατίων, από 70 τ.µ. έως 95 τ.µ., που θα περιλαµβάνουν δική τους πισίνα.

Continue Reading

Business

Ενεργητικά συστήματα ηλιακής ενέργειας

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα ενεργητικά συστήματα ηλιακής ενέργειας.

Τα ενεργητικά ηλιακά συστήματα αποτελούν μηχανικές κατασκευές ικανές να συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια, να τη μετατρέπουν σε αξιοποιήσιμη (θερμική, ψυκτική ή ηλεκτρική), να αποθηκεύουν τμήμα αυτής και να τη διανέμουν προς χρήση.

Τα πλέον διαδεδομένα ενεργητικά ηλιακά συστήματα είναι οι Ηλιακοί Συλλέκτες για παραγωγή θερμού νερού χρήσης και τα Φωτοβολταϊκά πλαίσια για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μικρής ισχύος.

Η “καρδιά” ενός ενεργητικού ηλιοθερμικού συστήματος είναι ο ηλιακός συλλέκτης, ο οποίος μετατρέπει την ηλιακή ακτινοβολία σε θερμότητα και τη μεταφέρει σε κάποιο ρευστό (νερό, ηλιακό ρευστό, αέρα).

Οι διαφορετικές τεχνολογίες ηλιακών συλλεκτών είναι:

• Συλλέκτες χωρίς κάλυμμα: Είναι απλοί και οικονομικοί. Αποτελούνται από μαύρους πλαστικούς ή μεταλλικούς σωλήνες -χωρίς μόνωση μέσα στους οποίους κυκλοφορεί το υγρό. Η μέγιστη θερμοκρασία που επιτυγχάνεται είναι 20ο C πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

• Επίπεδοι συλλέκτες: Είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος ηλιακού συλλέκτη. Αποτελείται από επίπεδο μονωμένο πλαίσιο, το οποίο καλύπτεται από τη μια πλευρά με διαφανές κάλυμμα από τζάμι ή πλαστικό. Το πλαίσιο περιέχει μια μαύρη/σκουρόχρωμη πλάκα που απορροφά την ηλιακή ενέργεια. Το ρευστό μεταφοράς θερμότητας κυκλοφορεί μέσα ή πάνω από την απορροφητική πλάκα μεταφέροντας τη θερμότητα. Η θερμοκρασία που παράγεται μπορεί να φτάσει ως 70ο C πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

• Σωλήνες κενού: Αποτελούνται από σειρά γυάλινων σωλήνων κενού. Ο κάθε σωλήνας περιέχει έναν απορροφητή (π.χ. μια μαύρη μεταλλική πλάκα) που απορροφά την ηλιακή ενέργεια.

Η τοποθέτηση ενός ηλιακού συλλέκτη μπορεί να είναι:

• Οριζόντια όταν τοποθετείται σε οροφές ή έδαφος (εκτός συλλεκτών κενού με σωλήνα θερμότητας ξηρής ή υγρής σύνδεσης)

• Επικλινής για τοποθέτηση σε στέγες, έδαφος, προσόψεις κτιρίων. Οι συλλέκτες κενού τοποθετούνται με ελάχιστη κλίση 250

H βέλτιστη κλίση των συλλεκτών ανάλογα με τη χρήση τους ενδεικτικά είναι: • για χρήση όλο το χρόνο συνιστάται η κλίση συλλεκτών να είναι ίση με το γεωγραφικό πλάτος της.

• για χρήση τους χειμερινούς μήνες: κλίση συλλεκτών = γεωγραφικό πλάτος της περιοχής + 150

• για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες: κλίση συλλεκτών = γεωγραφικό πλάτος της περιοχής – 150

Για την εγκατάσταση ενός ενεργητικού ηλιακού θερμικού συστήματος θα πρέπει να προβλεφθούν:

Ωφέλιμος χώρος για τους συλλέκτες: το κτίριο πρέπει να έχει ικανοποιητικό χώρο για την εγκατάσταση της απαιτούμενης επιφάνειας συλλεκτών. Ενδεικτικά αρκούν 2 m2 επίπεδων ηλιακών συλλεκτών για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ζεστό νερό μιας οικογένειας 2 ατόμων.

Για κάθε επιπλέον άτομο απαιτούνται περίπου 0,75 m2 πρόσθετης συλλεκτικής επιφάνειας. Ο συλλέκτης πρέπει έχει νότιο προσανατολισμό και να μη σκιάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο χώρος αυτός μπορεί να βρίσκεται είτε στην οροφή του κτιρίου (με την προϋπόθεση ότι ψηλότερα γειτονικά κτίρια δεν προκαλούν σκίαση) ή σε κάποιο άλλο ανοιχτό χώρο.

Ωφέλιμος χώρος για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (αντλίες, εναλλάκτες θερμότητας και δεξαμενές αποθήκευσης): Πρέπει να είναι προστατευμένος από τις καιρικές συνθήκες, π.χ. μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο υπάρχον λεβητοστάσιο ή σε κάποιον άλλο κλειστό χώρο (στην περίπτωση των θερμοσιφωνικών συστημάτων δεν απαιτείται επιπλέον χώρος).

Υδραυλικές συνδέσεις: Οι συλλέκτες, οι δεξαμενές αποθήκευσης, η παροχή κρύου νερού και το δίκτυο ζεστού νερού πρέπει να συνδεθούν υδραυλικά. Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι επισκέψιμες για επισκευή πιθανών βλαβών.

Ηλεκτρικές συνδέσεις: Ο γενικός πίνακας του κτιρίου πρέπει να αντέχει πρόσθετα φορτία, τα οποία όμως για την περίπτωση των ηλιακών είναι μικρά. ως 100οC πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Continue Reading

Business

Η Coffee Expert συμμετέχει στο Athens Coffee Festival

Το τριήμερο 28-30/9 η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα γίνει ακόμα μία χρονιά το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ αλλά και των coffee lovers γενικότερα.
Το Athens Coffee Festival αποτελεί πλέον ένα από τα κορυφαία και πιο επιδραστικά φεστιβάλ στην αγορά του καφέ και τους ανθρώπους της στην χώρα μας ενώ έχει καταφέρει να μυήσει στην κουλτούρα του ποιοτικού καφέ χιλιάδες καταναλωτές. Σε πολύ σύντομο λοιπόν χρονικό διάστημα, μέσα σε μόλις 4 χρόνια, δημιουργήθηκε μία δυναμική η οποία αποτυπώνεται τόσο στον εντυπωσιακό όγκο επισκεπτών που κάθε χρόνο αυξάνεται όσο και στην ικανοποίηση των ίδιων των εκθετών.

Τα εγκωμιαστικά σχόλια σημαντικών εκπροσώπων από τις κορυφαίες προμηθευτικές εταιρείες του κλάδου, από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους αλλά και εκπροσώπους από θεσμικούς φορείς με παγκόσμια παρουσία και δράση, επιβεβαιώνουν τον ρόλο του ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά φόρουμ στην χώρα μας για την αγορά του καφέ και τους επαγγελματίες της καφεστίασης. Κι όλα αυτά σε μία εποχή που η αγορά του καφέ σημειώνει διαρκή ανάπτυξη με ολοένα και περισσότερες καινοτομίες να κάνουν την εμφάνιση τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα, εμβληματικοί οίκοι καφέ, καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι specialty coffee roasters αλλά και ευρύ κοινό δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους στο Athens Coffee Festival.

Όλες οι κορυφαίες εταιρίες καφέ συμμετέχουν στο ACF
 120 από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν στον κλάδο του καφέ και διαμορφώνουν τις εξελίξεις τόσο στην χώρα μας όσο και παγκοσμίως θα συμμετέχουν στο 4ο Athens Coffee Festival. Aπό τις μεγάλες προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρείες καφέ μέχρι εταιρείες εξοπλισμού και από προμηθευτές ροφημάτων (καφέ, τσάι, energy drinks κλπ) μέχρι εξειδικευμένα e-shops κ.α., όλα τα διεθνούς φήμης brands αλλά και ελληνικές εταιρείες που έχουν ξεχωρίσει και έχουν καταφέρει να γίνουν και αυτές leader του κλάδου στην χώρα μας, θα δώσουν το δυναμικό «παρών». Σε μία εκθεσιακή επιφάνεια 6.000 τ.μ. οι 40.000 αναμενόμενοι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν νέα και καινοτόμα προϊόντα τα οποία θα κάνουν την διαφορά στην επιχείρηση τους και θα τους βοηθήσουν να αναβαθμίσουν το προϊόν που προσφέρουν στον πελάτη τους ενώ οι καταναλωτές θα δουν νέες προτάσεις για την οικιακή χρήση τόσο σε ροφήματα όσο και σε home coffee machines. Η Coffeexpert  θα είναι εκεί και θα παρουσιάσει νέες ιδέες και προτάσεις σε συσκευές, εναλλακτικά ροφήματα και όχι μόνο.

Δύο νέες αντιπροσωπείες προστέθηκαν στο δυναμικό της εταιρείας που πάνω από μια δεκαετία αντιπροσωπεύει με μεγάλη επιτυχία τους οίκους Lucaffe, La Piccola και La Scala.

Η εταιρεία foodNess παρασκευάζει εναλλακτικά ροφήματα, μεγάλη ποικιλία σε ροφήματα σοκολάτας με καστανή ζάχαρη, και πολλά φυσικά και οργανικά προϊόντα.

Η εταιρεία Panafe με τις επαναστατικές  συσκευές παρασκευής καφέ για paper pod και για συμβατές Nespresso® με δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας από τον χειριστή!!

Η Barista Academy θα είναι εκεί να σας ενημερώσει για την ύλη των σεμιναρίων, το πρόγραμμα και την δυνατότητα πιστοποίησης από εκπαιδευτικό φορέα του εξωτερικού.

Παράλληλα θα σας δοθεί η δυνατότητα να ξεφυλλίσετε το βραβευμένο με τιμητική διάκριση βιβλίο του Παναγιώτη Νίκα «Το εγχειρίδιο του HomeBarista» και να συζητήσετε με τον συγγραφέα απορίες σας για τον καφέ.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING