Connect with us

Business

Ο Βασίλης Μηλιώνης εξηγεί τους λόγους της παγκόσμιας ύφεσης το 2020

Ο Βασίλης Μηλιώνης προβλέπει ότι η παγκόσμια ύφεση θα είναι γεγονός το 2020. Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να διατηρήσουν τα χρήματά τους ασφαλή.

Ο Βασίλης Μηλιώνης, ένας από τους επιτυχημένους επιχειρηματίες από την Ελλάδα, προβλέπει παγκόσμια ύφεση το 2020. Η ιδέα αυτής της πρόβλεψης είναι να βοηθήσει τους επενδυτές να λάβουν αξιόπιστες πληροφορίες. Οι πληροφορίες σχετικά με την παγκόσμια χρηματοδότηση θα τους οδηγήσουν να πάρουν μια σοφή επενδυτική απόφαση. Μπορούν να αποφασίσουν εάν πρέπει να επενδύσουν ή όχι. Μπορούν επίσης να επιλέξουν τους καλύτερους τομείς για να επενδύσουν εάν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.

Ο Βασίλης Μηλιώνης εξηγεί, “Το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών επιχειρήσεων και των επενδυτών. Είναι πολύ κακό, ότι τόσες πολλές επιχειρήσεις θα βρεθούν σε καθεστώς πτώχευσης. Η οικονομία σε ολόκληρο τον κόσμο είναι σε ύφεση. Όλα οφείλονται στην παγκόσμια επιδημία.”

Η παγκόσμια ύφεση είναι πιο κοντά στο να συμβεί από ποτέ λόγω της κακής κατάστασης. Πολλοί υπάλληλοι χάνουν τις δουλειές τους. Ως αποτέλεσμα, δυσκολεύονται να πληρώσουν τα χρέη τους. Με βάση αυτή την κατάσταση, φαίνεται ότι η παγκόσμια ύφεση θα συμβεί το επόμενο έτος. Αυτή η ύφεση πλήττει τομείς φιλοξενίας όπως ξενοδοχεία, βίλες και διαμερίσματα. Ο κ. Βασίλης Μηλιώνης εξήγησε, “Δεν μπορούμε να αμφιβάλλουμε ότι η οικονομική κατάσταση είναι φέτος άσχημη. Οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις από πολλές χώρες υποβαθμίζουν σημαντικά την οικονομία. Οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό προσωρινά. Και αυτό έχει πολύ σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας. Εάν κανείς δεν κάνει κρατήσεις στα δωμάτια, δεν θα υπάρξει εισόδημα. “

Η βοήθεια των κεντρικών τραπεζών δίνει μια εξαιρετική λύση στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να συντηρήσουν την επιχείρησή τους, αν και δεν μπορούν να φέρουν την επιχείρηση σε συνθήκες κανονικότητας. Οι κεντρικές τράπεζες έχουν αποδώσει τρισεκατομμύρια δολάρια ρευστότητας ώστε να τροφοδοτηθεί η παγκόσμια οικονομία. Πράγματι, υπάρχει ακόμη μια εναλλακτική λύση για τη μείωση των απωλειών σε αυτήν την παγκόσμια ύφεση.

Ο κ. Βασίλης Μηλιώνης δήλωσε, “Πράγματι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσουμε λόγω της κατάστασης. Πρέπει ακόμη και τώρα να βρούμε μια ευκαιρία σε αυτήν τη δυσκολία. Μία από τις εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να κάνουν οι επενδυτές είναι να απομακρύνουν τα χρήματά τους από τις αγορές. Μπορούν να επενδύσουν σε διαφορετικούς τύπους επενδυτικών μέσων, όπως μέταλλα. Αυτό το απλό τέχνασμα μπορεί να διατηρήσει την αξία του χρήματος. Οι επενδυτές μπορούν να το μεταφέρουν σε μετοχές ή άλλα επενδυτικά μέσα όταν η κατάσταση αρχίσει να βελτιώνεται. “

Ο κ. Μηλιώνης θέλει να πει μέσω της πρόβλεψής του ότι οι επενδυτές πρέπει να είναι έτοιμοι σε οποιαδήποτε κατάσταση. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρουν πώς να διατηρήσουν την επένδυσή τους ασφαλή, ειδικά σε συνθήκες κακής οικονομικής κατάστασης. Ως αποτέλεσμα, μπορούν ακόμα να έχουν κέρδη από την επένδυσή τους και να μην χάσουν όλα τους τα χρήματα.


Σχετικά με τον Βασίλη Μηλιώνη
 
Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι ένας πετυχημένος Ελληνας επιχειρηματίας. Είναι γνωστός με την εταιρεία επενδύσεων, ονόματι Filia Investments LTD.

Είναι επίσης επενδυτής ακινήτων. Επενδύει τα χρήματά του στη Filla Estate Development LTD. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη πολυτελών ακινήτων.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Business

Βασίλης Μηλιώνης: Επένδυση μετοχών ακινήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το ξέσπασμα του κοροναϊού κατάφερε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε πολλούς και διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας ακινήτων.

Ο Βασίλης Μηλιώνης, επιχειρηματίας και επενδυτής ακινήτων από την Έλληνα, δηλώνει ότι η αγορά ακινήτων βρίσκεται σήμερα σε μια διαφορετική κατάσταση από ότι πριν ένα χρόνο.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι αυτή η τρέχουσα κατάσταση επηρεάζει το απόθεμα στην αγορά ακινήτων.

Αυτό μπορεί να φανεί αρκετά καθαρά σε πολλές από τις κορυφαίες μετοχές ακινήτων που κινούνται στην αγορά.

Για παράδειγμα, το Real Estate Investment Trust της Pebblebrook Hotels αυξήθηκε σημαντικά, κοντά στο 20% στις 5 Ιουνίου. Το Park Hotels & Resorts αυξήθηκε περίπου 19%. Αν και ο αριθμός των αποθεμάτων ακινήτων δείχνει μια πολλά υποσχόμενη αύξηση, ο αριθμός μειώνεται από την προσδοκία στο τέλος. λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Η πιο συχνή ερώτηση για παράδειγμα, είναι αν είναι η κατάλληλη στιγμή για επένδυση στο απόθεμα ακινήτων αυτή η στιγμή.

Οι ιδιοκτησίες και τα ακίνητα είναι επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας. 

Θεωρούνται ακόμη ως δύο από τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές. Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, η αγορά ακινήτων είναι ακόμα εκεί και 

Χρειάζεται μόνο ένα σημαντικό δείκτη αναβάθμισης ή μια απλή αλλά σαφή ώθηση για να αυξήσει τις συναλλαγές. Η παραγωγή του εμβολίου κοροναϊού αναμένεται να επαναφέρει την αγοραστική δύναμη της αγοράς.

Θα ενισχυθεί επίσης το μέλλον και η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στη βιομηχανία ακινήτων. Έτσι, οι συναλλαγές στην αγορά ακινήτων θα εξομαλυνθούν.

Για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ακίνητα ή ακίνητα, ο Έλληνας επενδυτής ακινήτων συμβουλεύει να μην διστάσουν.

Το επιτόκιο στεγαστικών δανείων έχει μειωθεί επί του παρόντος και τα επιτόκια παραμένουν σταθερά τα δύο τελευταία χρόνια. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι τιμές να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Υπήρξε επίσης μια εκπληκτική θετική αύξηση στο χρηματιστήριο στις 24 Μαρτίου 2020. Ήταν επειδή η Αμερικάνικη Τράπεζα άρχισε να εκτυπώνει χρήματα εκείνη την εποχή. Έτσι, είναι μια καλή ευκαιρία να επενδύσετε στον τομέα των ακινήτων και των ιδιόκτητων σπιτιών.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν επίσης να αποφασίσουν να πωλήσουν τα ακίνητά τους. Αν και η τιμή των ακινήτων μειώνεται, ο Βασίλης Μηλιώνης αναφέρει ότι αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ. Η αγορά ακινήτων δείχνει και αύξηση πωλήσεων ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Είναι επειδή η νέα κανονική φάση που έχει ξεκινήσει, επιτρέπει στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά. Οι άνθρωποι γνωρίζουν επίσης ότι έχουν ένα άνετο μέρος διαβίωσης για την οικογένειά τους. Ο Έλληνας εμπειρογνώμονας ακινήτων πιστεύει ότι η αξία του ακινήτου θα επανέλθει γρήγορα εκεί που ήταν προ της επιδημίας, πίσω δηλαδή στην “κανονικότητα”. 

Continue Reading

Business

Οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις βελτιώθηκαν κατά την πανδημία

Ο Βασίλης Μηλιώνης, επενδυτής ακινήτων και επιχειρηματίας από την Ελλάδα, εξηγεί την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς ακινήτων κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Είναι τόσο σημαντικές πληροφορίες ώστε άλλοι επενδυτές από άλλες χώρες να αποκτήσουν μια νέα εικόνα. Έτσι, θα είναι σε θέση να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να επενδύσουν σε ακίνητα ή όχι.

Σύμφωνα με τον Έλληνα επενδυτή ακινήτων, σχεδόν όλοι οι τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα ακινήτων, αντιμετωπίζουν αβέβαιες καταστάσεις εδώ και αρκετούς μήνες. Αυτό έχει πράγματι σημαντικό αντίκτυπο στις επενδύσεις σε ακίνητα.

Αν και η αγορά ακινήτων επηρεάζεται επίσης αρνητικά από την παγκόσμια πανδημία, αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να σταματήσουν να επενδύουν στις ιδιοκτησίες και στα ακίνητα. Ο Έλληνας επενδυτής ακινήτων δηλώνει ότι η κατάσταση στην αγορά ακινήτων είναι λίγο καλύτερη. Αναφέρει ότι οι πωλήσεις ακινήτων έχουν αυξηθεί κατά 21 τοις εκατό στη πρώτη φάση της επιδημίας covid.

Η τιμή των σπιτιών είναι ακόμη υψηλότερη από πριν.

Ένας από τους λόγους είναι ότι πολλές κυβερνήσεις πολλών χωρών έχουν εφαρμόσει μια νέα “κανονική” κατάσταση. Οι άνθρωποι επιτρέπεται τώρα να κάνουν τις δραστηριότητές τους με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας.

Ταυτόχρονα, αρκετά μεσιτικά γραφεία προχωρούν σε ειδικές προσφορές, όπως το να προσφέρουν χαμηλά επιτόκια που έχουν σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα μεσιτικά γραφεία μπορούν να κερδίσουν εισόδημα ακόμη πιο γρήγορα, επειδή μπορούν να πουλήσουν πιο ακριβά σπίτια. 

Ο κ. Μηλιώνης δηλώνει ότι οι πωλήσεις ακινήτων είναι εκπληκτικά μεγάλες και γρήγορες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι όταν βρίσκουν χαμηλά ποσοστά υποθηκών δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε αγορές ακινήτων.  Σε τελική ανάλυση, οι άνθρωποι ψάχνουν ακόμα να βρουν ένα άνετο μέρος διαβίωσης για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, παρά την κακή κατάσταση της παγκόσμιας χρηματοδότησης.

Ο Βασίλης Μηλιώνης προτείνει τα γραφεία ακινήτων να χρησιμοποιούν ένα μοντέλο τρισδιάστατης καμπάνιας για την προώθηση των ακινήτων τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες θα μπορούν να δουν και να εξερευνήσουν την κατάσταση του ακινήτου ουσιαστικά. Αυτός ο virtual τρόπος παρουσίασης έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων και την ασφάλεια των επενδυτών ταυτόχρονα.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι δημιουργικοί και αισιόδοξοι για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις σε λειτουργία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Επιπλέον, τα γραφεία ακινήτων πρέπει να είναι σε θέση να βρουν αποτελεσματικά “κόλπα” για να διατηρήσουν τον τομέα των ακινήτων σε λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο, η οικονομία ολόκληρης της χώρας μπορεί να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Continue Reading

Business

Πώς η παγκόσμια χρηματοδότηση μειώθηκε κατά την πανδημία

Ο coronavirus έχει επηρεάσει αρνητικά ολόκληρο τον κόσμο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο από την εμφάνισή του τον Δεκέμβριο του 2019.

Σχεδόν όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της παγκόσμιας πανδημίας. Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε ύφεση και αρκετές από αυτές καταρρέουν οικονομικά.

Αυτή η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά την παγκόσμια χρηματοδότηση και δημιουργεί χάος στη παγκόσμια οικονομία.

Αυτή η χαοτική οικονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας προσελκύει την προσοχή του Βασίλη Μηλιώνη.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμη, ο Βασίλης Μηλιώνης είναι ένας διάσημος Έλληνας επενδυτής και επιχειρηματίας στο χώρο των ακινήτων. Ως επενδυτής, ανησυχεί επίσης για το πώς ο κοροναϊός επηρεάζει αρνητικά τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας χρηματοδότησης.

Όπως γνωρίζουμε, λόγω της επιδημίας του κορανοϊού, ο κόσμος αντιμετωπίζει επί του παρόντος μείωση της οικονομικής ανάπτυξης φέτος. Η οικονομική ανάπτυξη μειώνεται από 2,9% σε 2,4%. Ο αριθμός φαίνεται μικρός, αλλά επηρεάζει πλήρως την παγκόσμια χρηματοδότηση.

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να βιώνουν την οικονομική ύφεση επειδή οι παραγωγικές δραστηριότητες έχουν μειωθεί εξαιρετικά. Αυτό συνέβη επειδή οι άνθρωποι αναγκάζονται να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις για να σταματήσουν την εξάπλωση του κοροναϊού. Με έναν μεγάλο αριθμό περιορισμών που ισχύουν σε πολλές χώρες, είναι δύσκολο να κάνουμε παραγωγικές δραστηριότητες. Δεν είναι δυνατή η χρησιμοποίηση πρώτων υλών, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους και πολλά άλλα πράγματα εμποδίζουν τις εταιρείες να παράγουν τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, η παγκόσμια χρηματοδότηση ασφαλώς και επιβραδύνεται. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις θα εξετάσουν αυτήν την δυσμενή κατάσταση ακόμα πιο διεξοδικά.

Έτσι, ενθαρρύνει τους ανθρώπους να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους. Ας ελπίσουμε ότι οι κυβερνήσεις των πληγέντων χωρών θα εφαρμόσουν πολιτικές για να βοηθήσουν τις εταιρείες να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια αυτού του δύσκολου χρόνου.

Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους. Επειδή η οικονομία των χωρών τους εξαρτάται επίσης από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Έτσι, οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται για να σώσουν την οικονομία. Όχι μόνο για να είναι αισιόδοξοι, ο Έλληνας επιχειρηματίας προτείνει επίσης στους ανθρώπους να είναι σοφοί.

 

Continue Reading

Business

Οι καλύτερες επενδύσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη σήμερα

Η επένδυση είναι απαραίτητη όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών της κάθε οικογένειας.

Είναι επίσης σημαντικό να προετοιμάσετε το μέλλον σας ή να προετοιμάσετε τα οικονομικά σας στην περίπτωση που συμβεί κάτι απροσδόκητο, όπως αυτή η πανδημία.

Όπως γνωρίζετε, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους λόγω αυτής της παγκόσμιας πανδημίας.

Επενδύοντας, μπορείτε ακόμα να εξασφαλίσετε την οικογενειακή σας χρηματοδότηση. Όχι μόνο στη δική σας χώρα, αλλά μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μια επένδυση σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, δεν πρέπει να χάνουμε επενδύσεις σε ότι αφορά την αγορά ακινήτων όταν πρόκειται για ευκαιρία για την καλύτερη επένδυση.

Η ιδιοκτησία ή το ακίνητο είναι ένα από τα πιο γνωστά επενδυτικά προϊόντα. Καθώς τα εδάφη γίνονται όλο και πιο περιορισμένα, ειδικά σε μεγάλες πόλεις, η επένδυση σε ακίνητα μπορεί να είναι πραγματικά επωφελής και επικερδής.

Η επένδυση σε ακίνητα προσδοκά και αναμένει δύο πηγές κερδών.
Πρώτον, την αύξηση των τιμών των ακινήτων. Με δεδομένο ότι η κατοικία συμπεριλαμβάνεται ως μία από τις πρωταρχικές ανάγκες, οι άνθρωποι την χρειάζονται πραγματικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τιμές των ακινήτων πιθανότατα θα αυξάνονται κατά καιρούς. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να νοικιάσετε την ιδιοκτησία σας και έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε τακτικά επιπλέον έσοδα από το κόστος ενοικίασης.

Οι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο τα οφέλη του να κατέχουν και να εκμεταλλεύονται την περιουσία τους, καθώς και του να επενδύουν σε ακίνητα. Οι κίνδυνοι μιας τέτοιας επένδυσης σπάνια συζητούνται. Στην πραγματικότητα, όπως και κάθε άλλο πράγμα, η επένδυση σε ακίνητα ενέχει πράγματι κινδύνους.

Για παράδειγμα, η διαδικασία κατασκευής είναι πιο αργή από τον στόχο για την ολοκλήρωσή της. Επιπλέον, οι τιμές των ακινήτων δεν αυξάνονται πάντα. Οι τιμές των ακινήτων μειώνονται επί του παρόντος λόγω παγκόσμιας πανδημίας.
Ωστόσο, μην διστάσετε να επενδύσετε σε ακίνητα. Ο Βασίλης Μηλιώνης δηλώνει ότι οι ξένες επενδύσεις ενδέχεται να επεκταθούν έως το 2023. Ο Έλληνας επενδυτής ακινήτων το είπε αυτό και έχει συγκεκριμένο σκεπτικό. Ορισμένες κυβερνήσεις έχουν αναλάβει ορισμένες οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση και φορολογικά κίνητρα.

Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά η επένδυση σε ακίνητα, ίσως θελήσετε να επενδύσετε στο τελευταίο project ακινήτων του κ. Βασίλη Μηλιώνη, το οποίο ονομάζεται Filia Estate. Το Filia Estate είναι ένα πολυτελές τουριστικό έργο αξίας 16 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο επικεντρώνεται στην κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων με πλήρεις εγκαταστάσεις, όπως καταστήματα, κήπους με μεγάλους ελαιώνες, ένα κλαμπ για παιδιά, τραπεζαρία, κέντρο ευεξίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα. Το Filia Estate συμμετέχει επίσης στην ανάπτυξη του Holiday Apartment στην Ελλάδα. Το διαμέρισμα αποτελείται από 127 κατοικίες. Σας ενδιαφέρει να επενδύσετε;

Continue Reading

Business

“Εξοικονομώ-Αυτονομώ” 2020 – οι νέες επιδοτήσεις (μέρος β)

Επιχορηγήσεις για συγκεκριμένες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις προκειμένου να πετύχουν ενεργειακή εξοικονόμηση και αυτονομία δίνεται με το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” 2020 που θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι η επιδότηση μπορεί να αγγίζει το 85% του κόστους των εργασιών και η χρηματοδότηση μπορεί να φτάνει τα 50.000 ευρώ για κάθε σπίτι.

Οι επιπλέον κατηγορίες

Στο «Εξοικονομώ -Αυτονομώ» μπαίνουν  δύο πρόσθετες επιδοτήσεις ως μπόνους:

1. COVID-19 premium.

Λόγω της απρόβλεπτης κατάστασης που έχει προκύψει με τον covid-19  προστίθεται επιπλέον συν 10% για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τα έτη 2020-2021.

2. Για τα μεμονωμένα διαμερίσματα και μονοκατοικίες ενεργειακής κατηγορίας Η και Ζ προστίθεται επιπλέον 10% στο βασικό ποσοστό επιχορήγησης , εφόσον επιτευχθεί αναβάθμιση σε Β ενεργειακή κατηγορία.

Για ενεργειακή αυτονόμηση οι επιδοτούμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

Συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ: Είναι επιλέξιμα μόνον εφόσον η κατοικία αναβαθμίζεται, με τις κύριες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, σε ενεργειακή κατηγορία τουλάχιστον Β+. Επιλέξιμη παρέμβαση αποτελεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού μόνο για την κάλυψη της ζήτησης (net metering).

Συστήματα αποθήκευσης: Επιλέξιμη μόνον ως συμπληρωματική παρέμβαση στην εγκατάσταση νέου φωτοβολταϊκού σταθμού.

Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων: Επιλέξιμες μόνον οι συσκευές που είναι κατάλληλες, βάσει προτύπων ΕΛΟΤ, και προορίζονται για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε οικιακό περιβάλλον.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις Εξυπνων Συστημάτων (Smart Home) είναι:
Ψηφιακά συστήματα και τεχνολογίες που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.
α) Εξυπνου φωτισμού (π.χ. έξυπνες πρίζες, φωτισμός χαμηλής κατανάλωσης LED).
β) Εξυπνης διαχείρισης του συστήματος θέρμανσης/ψύξης (π.χ. έξυπνοι θερμοστάτες).
γ) Απομακρυσμένου Ελέγχου (π.χ. έξυπνοι αισθητήρες διαρροής, υγρασίας κ.λπ.).
Επιλέξιμες είναι μόνον οι παρεμβάσεις που προσαρμόζουν και διατηρούν την κατανάλωση ενέργειας (συσκευές, φωτισμός, θέρμανση, ζεστό νερό κ.λπ.) στα επίπεδα που επιλέγουν οι χρήστες με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας ή/και καταγράφουν και επεξεργάζονται στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας ή/και προσαρμόζουν και διατηρούν τα επίπεδα σκίασης.

Οι υπόλοιπες επιλέξιμες κοινόχρηστες παρεμβάσεις για πολυκατοικίες περιλαμβάνουν:

1. Αναβάθμιση ανελκυστήρα
Επιλέξιμες μόνον οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την πιστοποίηση ανελκυστήρων και η υποχρεωτική εγκατάσταση inverter στους ανελκυστήρες προκειμένου να επιτυγχάνεται μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος δίχως να επηρεάζεται η ασφάλεια και η λειτουργικότητά τους
2. Αναβάθμιση συστήματος φωτισμού:
-Αντικατάσταση λαμπτήρων με χαμηλής κατανάλωσης (π.χ. LED)
-Αντικατάσταση του συστήματος χρονισμού με έξυπνο σύστημα διαχείρισης, αναλόγως χρονικής στιγμής (ημέρα/νύχτα), φωτεινότητας, σημείο εισόδου/εξόδου κ.ά.
-Αντικατάσταση του κυκλώματος ενεργοποίησης με αυτοματισμό με αισθητήρες κίνησης.

«Η επωνυμία του νέου προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ για ένα Εξυπνο Σπίτι” υποδηλώνει και τη στόχευσή του, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενεργειακή αυτονομία των νοικοκυριών, με νέα κίνητρα και παρεμβάσεις που ενθαρρύνουν -μεταξύ άλλων- την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ (π.χ. με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών), και την εγκατάσταση “έξυπνων” συστημάτων διαχείρισης ενέργειας», έχει τονίσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία [δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας] και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του Προγράμματος.

Η επιχορήγηση του Προγράμματος θα δοθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2019 (εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας).

Το ανώτατο ύψος των δαπανών που μπορεί να επιδοτηθεί έχει αυξηθεί στις 50.000 από 25.000 ευρώ που ήταν στα προηγούμενα προγράμματα “ Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον “ ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτη με περισσότερες από μια κατοικίες να υποβάλει παραπάνω αιτήσεις.

Continue Reading

Business

Ο Βασίλης Μηλιώνης εξηγεί ότι οι μετοχές ακινήτων εξακολουθούν να αναζητούν τη δυναμική τους, κατά τη διάρκεια της επιδημίας

Ο Βασίλης Μηλιώνης εξηγεί ότι η αγορά στον τομέα των ακινήτων ανακάμπτει κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Οι επενδυτές όμως πρέπει να είναι πιο δημιουργικοί για να επιβιώσουν.

Ο Βασίλης Μηλιώνης, ένας επαγγελματίας επενδυτής ακινήτων από την Ελλάδα δηλώνει ότι οι μετοχές ακινήτων ανακάμπτουν. Ο κύριος λόγος για αυτή την κατάσταση είναι λόγω της ανάκαμψης από το COVID. Οι επενδυτές βλέπουν μια μακροπρόθεσμη οικονομική προοπτική λόγω της ανάκαμψης αυτής.

Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να σκέφτονται να έχουν καινούργιο σπίτι για την αγαπημένη τους οικογένεια. Ο Βασίλης Μηλιώνης εξήγησε: «Η επιδημία πλήττει σημαντικά όλους τους τομείς. Αργά αλλά σίγουρα μπορούμε να χειριστούμε την κατάσταση. Προτρέπει τους ανθρώπους να βγουν έξω ή να αναζητήσουν κάτι που χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένου ενός σπιτιού που είναι προς πώληση. Μπορούν να βρουν τις πληροφορίες διαδικτυακά πριν συναντηθούν με το γραφείο ακινήτων. Από την άλλη πλευρά, τα γραφεία ακινήτων προσφέρουν ενδιαφέρουσες προσφορές για τους πιθανούς πελάτες τους. Πράγματι, οι πελάτες δεν μπορούν να αρνηθούν την προσφορά. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτούς να αποκτήσουν ένα καλύτερο μέρος διαμονής σε προσιτή τιμή. “

Η κατάσταση δεν είναι πολύ καλή στη βιομηχανία του τουρισμού και της ιδιοκτησίας, αλλά πηγαίνει όλο και καλύτερα. Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα των γραφείων ιδιοκτησίας αυξήθηκαν. Μία από τις εταιρείες ακινήτων κερδίζει έως και 28% των εσόδων σε σχέση με πριν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις νέες επιλογές όπως αυτή της απομακρυσμένης εργασίας. Αυτή η προϋπόθεση αυξάνει τις πωλήσεις έως και 2 εκατομμυρίων αγοραστών, αρκεί οι πωλητές ή οι ενοικιαστές να προσφέρουν μια προσιτή τιμή στους πιθανούς πελάτες τους.

Ο κ. Βασίλης Μηλιώνης πρόσθεσε: «Οι επενδυτές μπορούν επίσης να επενδύσουν τα χρήματά τους στο ακίνητο τώρα. Μπορούν να αγοράσουν ένα δεύτερο ή ένα “μεταχειρισμένο” σπίτι. Και μετά μπορούν να περιμένουν τη σωστή στιγμή για να το πουλήσουν ξανά. Αυτό το απλό τέχνασμα δίνει στους επενδυτές μεγάλα έσοδα.”

Το δύσκολο μέρος της επένδυσης στον τομέα των ακινήτων είναι ο πολύ σκληρός ανταγωνισμός. Ο ανταγωνισμός αναγκάζει τα γραφεία ακινήτων να πουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους με χαμηλό επιτόκιο, αλλά ακόμα με τη χαμηλή προοπτική απόδοσης. Δεν υπάρχει επιλογή για τα γραφεία εκτός από το να το κάνουν για να σώσουν με αυτό τον τρόπο την επιχείρησή τους.

Ευτυχώς, ορισμένες εταιρείες κάνουν κάτι πιο δημιουργικό για να διατηρήσουν την τιμή και να έχουν υψηλότερη προοπτική απόδοσης. Βασίζονται στο ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις κατοικιών αυξάνονται κατά 25%. Αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο από ό, τι την προηγούμενη περίοδο.

Ο κ. Βασίλης Μηλιώνης δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε πιο δημιουργικοί λόγω της κατάστασης. Τα γραφεία ακινήτων πρέπει να βρουν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να προσελκύσουν περισσότερους πιθανούς πελάτες που θα έρθουν και θα αγοράσουν ένα σπίτι. Είναι δύσκολο και αποτελεί πρόκληση, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Η αγορά ακινήτων γίνεται πράγματι πιο ασταθής σήμερα. Πρέπει να αναλύσουμε βαθιά πριν αναλάβουμε δράση. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η κίνηση που θα κάνετε θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην επιχείρηση. Αν δεν είναι, αφήστε το και βρείτε άλλες λύσεις. “Σχετικά με τον Βασίλη Μηλιώνη:

Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι επενδυτής ακινήτων. Αναπτύσσει μια εταιρεία που επικεντρώνεται στην κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων, σπιτιών και χωριών. Είναι επίσης επαγγελματίας entrepreneur που διευθύνει πολλές επιχειρήσεις.

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING