Connect with us

Ηλιούπολη

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΚΑΜΠ 2018 του ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Το Καμπ Δημιουργικής Απασχόλησης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του A’ Κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης, υπό την αιγίδα του ΠΑΟΔΗΛ, από τις 18/6 έως τις 27/7/2018, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο λειτουργίας του για το «Καλοκαίρι 2018», αποκομίζοντας τις πιο θετικές εντυπώσεις.

Η έννοια της «Δημιουργικής Απασχόλησης» απέκτησε μια ουσιαστική, σημασία και διάσταση. Με την διοργάνωση ενδιαφερόντων δραστηριοτήτων και υπό την συνεχή καθοδήγηση από έμπειρους εκπαιδευτές, ο χρόνος των παιδιών αξιοποιήθηκε ευχάριστα και εποικοδομητικά.

Συγκεκριμένα, υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης διαφόρων ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, σόφτμπολ), πολεμικών τεχνών (Tae Kwon Do), καλλιτεχνικών, μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού καθώς και συμμετοχής σε εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα («Οι μικροί αρτοποιοί», «Οι μικροί ζαχαροπλάστες», «Οι μικροί κηπουροί»).

Επιπροσθέτως για την ευχαρίστηση και εκπαίδευση των παιδιών έγιναν  επισκέψεις σε ενδιαφέροντες για αυτά προορισμούς, όπως το «Αττικό ζωολογικό Πάρκο», το «The wall», το «Adventure Park», κλπ.

Σημαντική διαφορά με πολλά αντίστοιχα του είδους καμπ, ήταν η καθημερινή παρουσία παιδοψυχολόγου, εκτός αυτής του γιατρού, προς βοήθεια παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες στο χαρακτήρα και την προσαρμογή τους στην «ομάδα».

Ο ΠΑΟΔΗΛ και η «ομάδα» του καμπ ανανεώνει το ραντεβού για τον δεύτερο κύκλο του ΚΔΑΠ «Καλοκαίρι 2018», για τις 27 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018 για δύο ακόμα εβδομάδες δημιουργίας και παιχνιδιού, πριν την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς, στις εγκαταστάσεις του Α’ Κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης (πολυκλαδικά). 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλιούπολη

Για ένατη χρονιά Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Ηλιούπολη

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των βεβαρημένων οικογενειακών προϋπολογισμών, διοργανώνει για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ανακουφίζοντας αυτούς που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή διδάκτρων των παιδιών τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης.
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διδάσκονται μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής στο Τμήμα Παιδείας – Εθελοντισμού – Δια Βίου Μάθησης& Πολιτικών Ισότητας (ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.), τηλ.: 210 9970134 και 210 9970156, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:• Αντίγραφο Δελτίου ταυτότητας ή άδειας Διαμονής
• Εκκαθαριστικό σημείωμα Δ.Ο.Υ

Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί σε ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών.

Επίσης ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης να στηρίξουν την προσπάθεια και προσφέρουν εθελοντικά διδακτικό έργο στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική προσπάθεια καλούνται να υποβάλλουν «Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού» στο Τμήμα Παιδείας Εθελοντισμού Δ.Β.Μ & Πολ. Ισότητας στο Ισόγειο του Δημαρχείου.
Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο Εκπαιδευτικός και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κος Ηλίας Πανταζόπουλος και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού κα Δήμητρα Κορμά.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών.
Το ποσοστό επιτυχίας μας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τη σχολική χρονιά 2017-2018 είναι 73%. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που πέρασαν και καλή επιτυχία στα παιδιά που θα προσπαθήσουν και φέτος να επιτεύξουν τους στόχους τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Ηλιούπολης για περισσότερα από είκοσι χρόνια παρέχει συστηματικά ψυχολογικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας ενώ τα τελευταία χρόνια συντονίζει ποίκιλες εθελοντικές δράσεις.
Για όσους ψυχολόγους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά στο Δήμο μας έχουμε δημιουργήσει ειδικό πλαίσιο για μια δομημένη και πλούσια εθελοντική εμπειρία. Για την ένταξή στη δράση οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να αιτηθούν προσκομίζοντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και συμπληρωμένη τη συνέντευξη εθελοντή ψυχολόγου την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα:

http://www.ilioupoli.gr/psychology

Οι πιθανές ώρες εθελοντικής δράσης είναι 2:30μμ ως 9:30μμ για ένα διάστημα εννέα περίπου μηνών. Προτεραιότητα δίνεται σε νέους επαγγελματίες ενώ θετικά αξιολογούνται η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η ψυχολογική εποπτεία.

Αποστολή αίτησης και εγγράφων στο rigosm@ilioupoli.gr 
Διευκρινήσεις στο 210.9970046, κ Μ. Ρήγος.

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ – Ι.Β. ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗΣ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

17 – 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 – 21:00

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης
Μ. ΑΝΤΥΠΑ & Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 93 39 722

Continue Reading

Ηλιούπολη

Έναρξη εγγραφών στα Εργαστήρια Τέχνης στην Ηλιούπολη

Τα Εργαστήρια Τέχνης του Πολιτιστικού-Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου προσφέρουν κάθε χρόνο την ευκαιρία σε εκατοντάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, να εκφραστούν και να πειραματιστούν καθώς και να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Για την περίοδο 2018-2019, εμπλουτίζονται με ακόμα περισσότερα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και νέους θεματικούς κύκλους.

Για την περίοδο 2018-2019, εμπλουτίζονται με ακόμα περισσότερα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και νέους θεματικούς κύκλους.
Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν:
Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών:
Ζωγραφική – Εφηβικό Τμήμα (από 12 ετών/μαθητές Α’ Γυμνασίου)
Συντήρηση εικόνων Αγιογραφίας (από 18 ετών)-απαραίτητες γνώσεις Αγιογραφίας
Υαλογραφία/vitraux (από 18 ετών)
Ψηφιδωτό (από 18 ετών)
Εργαστήρι Θεάτρου:
Παιδικό Τμήμα (από 6 έως 12 ετών)
Τμήμα Ενηλίκων (από 18 ετών)
Τμήμα Εφήβων (από 12 ετών/μαθητές Α’ Γυμνασίου)
ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Οι εγγραφές στα Εργαστήρια Τέχνης θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού, στην οδό Νικομάχου 18, Κ. Ηλιούπολη, από  τις 17 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.
Ωράριο εγγραφών:
Δευτέρα-Τετάρτη 17.00 – 20.00 &
Τρίτη-Πέμπτη -Παρασκευή 9.30 – 13.00
Για τη συμμετοχή στα Εργαστήρια Τέχνης, απαιτείται ετήσια συνδρομή 80€ για τα παιδιά και 90€ για τους ενήλικες. Για τους ετεροδημότες η ετήσια συνδρομή είναι 120€ για τα παιδιά και 135€ για τους ενήλικες. Η καταβολή της ετήσιας συνδρομής δύναται να πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις, και αποκλειστικά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες: η α’ δόση από 17 έως 28/9/2018, η β’ δόση από 17 έως 21/12/2018 και η γ’ δόση, από 26 έως 29/3/2019. Η εγγραφή πραγματοποιείται με την εξόφληση της πρώτης δόσης.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
Επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας.
Οι κάτοικοι Ηλιούπολης οφείλουν να καταθέτουν αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ ή άλλου εγγράφου που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας τους.
Οι δημότες Ηλιούπολης οφείλουν να καταθέτουν σχετικό πιστοποιητικό από το Δήμο Ηλιούπολης.
Οι πολύτεκνοι οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση πολυτεκνίας ή κάρτα πολυτεκνίας θεωρημένη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.
Τα ΑμεΑ οφείλουν να προσκομίζουν αντίγραφο της απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής.
Η ηλικία των παιδιών, που επιθυμούν να εγγραφούν για πρώτη φορά στα Εργαστήρια, θα πρέπει να επιβεβαιώνεται με την επίδειξη σχετικού εγγράφου (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, βιβλιάριο υγείας κ.λπ.).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 210 9940699.

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Συγχαρητήρια στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου για την επιτυχία τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δώσατε την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής και την κερδίσατε, μπράβο σας. Αυτή η νίκη σας δίνει δύναμη και κουράγιο να πορευθείτε στους δρόμους της γνώσης και της κοινωνικής καταξίωσης.

Ένα μεγάλο μπράβο στους εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που για μία ακόμη εκπαιδευτική χρονιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε οι μαθητές του να πετύχουν τον στόχο τους.

Θέλω να συγχαρώ τους γονείς των μαθητών οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους, δίνοντας τους κουράγιο και δύναμη στον αγώνα τους.

Το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι είναι εντυπωσιακό και φθάνει το 73% των συμμετεχόντων.

 

Ηλίας Πανταζόπουλος

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και

Υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ηλιούπολης

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Απευθύνω με τις πιο ειλικρινείς ευχές μου, τα συγχαρητήρια μου στους επιτυχόντες μαθητές των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι προσπάθειες σας με την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δώσατε με επιτυχία την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής για να γεμίσετε με ελπίδα και κουράγιο .

Ήταν μία νίκη που σας δίνει τη δυνατότητα να πορευθείτε σε νέους δρόμους γνώσης, έρευνας και κοινωνικής αναγνώρισης.

Είστε η ελπίδα όλων μας για μια καλύτερη Ελλάδα και ένα καλύτερο μέλλον γιατί εσείς είστε τώρα αυτοί που θα αναλάβετε τα ηνία του τόπου μας.

Θέλω όμως να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και σε όσους δεν πέτυχαν αυτήν την φορά τον στόχο τους. Η ίδια η μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων αξίζει ως μια δοκιμασία που δυναμώνει, διδάσκει και εξοπλίζει στην αέναη προσπάθεια του ανθρώπου για βελτίωση, στα πολλά σενάρια της ζωής και στις νέες ευκαιρίες.

Για όλα τα παιδιά μας που τελείωσαν το Λύκειο, ξεκινάει μια νέα περίοδος. Μπροστά σας ανοίγεται ο δρόμος της αισιοδοξίας προς την ενηλικίωση και την ολοκλήρωση του ατόμου, με πολλές προοπτικές προσωπικής, πνευματικής και επαγγελματικής εξέλιξης.

Κρατείστε ψηλά την σημαία της αξιοκρατίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και φτιάξτε με τα καλύτερα υλικά, την κοινωνία του αύριο.

Το αξίζετε και σας το εύχομαι από καρδιάς με την προσπάθεια, και τον υγιή ανταγωνισμό, να ζήσετε ένα καλύτερο μέλλον.

Με αυτό το μήνυμα όμως θέλω να συγχαρώ και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά και τα εφοδίασαν με κουράγιο και δύναμη για να αντεπεξέλθουν στην σκληρή δοκιμασία που πέρασαν. Τους εύχομαι τα όνειρά τους γι αυτά τα παιδιά, την νέα γενιά που έρχεται, να γίνουν πραγματικότητα.

 

Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING