Connect with us

Ηλιούπολη

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Ο Δήμος Ηλιούπολης προχώρησε στην κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων που βρίσκονταν στην δασική περιοχή του Υμηττού άνωθεν της Αγίας Μαύρας.

Η κατεδάφιση έγινε παρουσία της Δασικής Υπηρεσίας και αφού εξασφαλίστηκαν όλες οι νόμιμες άδειες και διαδικασίες.

Πρόκειται για τρεις αυθαίρετες κατασκευές εντός δασικής περιοχής που είχαν εγκαταλειφθεί από καιρό και αποτελούσαν εστία μόλυνσης και συγκέντρωσης παραβατικών δραστηριοτήτων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της γύρω περιοχής να διακατέχονται από αίσθημα έντονης ανησυχίας.

Ο Δήμος της Ηλιούπολης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την ασφάλεια των πολιτών και την υγιεινή των χώρων καθώς και για πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παραβάσεις άσκησε όλα τα νόμιμα δικαιώματά του και εξάλειψε το πρόβλημα από την περιοχή παρά το χρονοβόρο των διαδικασιών.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλιούπολη

Αποφάσεις που αλλάζουν την ποιότητα ζωής στην Ηλιούπολη

Σημαντικές αποφάσεις που συνεχίζουν να αλλάζουν την εικόνα της πόλης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης την  στις 29/6/2018.

Η πρώτη απόφαση αφορά τη μελέτη «ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ» προϋπολογισμού  120.000€, εκ των οποίων τα 86.000€ είναι  χρηματοδότηση  από το Πράσινο Ταμείο. Το έργο αυτό δίνει λύση σε μια σειρά προβλημάτων άμεσα συνυφασμένων με την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών και της γενικότερης κυκλοφοριακής οργάνωσης της πόλης. Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, ”..Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που σχεδιάστηκε, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων στις πόλεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Λαμβάνει υπόψη του τις βασικές αρχές της ενοποίησης, της συμμετοχικής διαδικασίας και της αξιολόγησης. Επιδιώκει να δημιουργήσει ένα βιώσιμο σύστημα αστικών μεταφορών με την επίτευξη -τουλάχιστον- των ακόλουθων στόχων:

  • Εξασφάλιση της προσβασιμότητας που παρέχεται από το δίκτυο μεταφορών σε όλους.
  • Βελτίωση της ασφάλειας και της προστασίας.
  • Μείωση της ρύπανσης του αέρα και της ηχορύπανσης, των εκπομπών του θερμοκηπίου και της κατανάλωσης ενέργειας.
  • Αύξηση της αποδοτικότητας και του λόγου κόστους- αποτελεσματικότητας των μεταφορών, ανθρώπων και εμπορευμάτων.
  • Συμβολή στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και του αστικού σχεδιασμού.

Άλλη μια πολύ σημαντική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά τη συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στην Πρόσκληση με τίτλο «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014 και την εξουσιοδότηση του Δημάρχου  για την υπογραφή των απαραίτητων σχετικών εγγράφων. Η νέα Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. Η πρόταση του Δήμου θα περιγράφει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης και ανάδειξης ταυτότητας μίας συγκεκριμένης εμπορικής περιοχής παρέμβασης στην οποία θα πληρούνται τα κριτήρια της πρόσκλησης.

Άλλη πολύ σημαντική απόφαση αφορά στην έγκριση της μελέτης για τις Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις που έχουν σκοπό την Ασφάλεια των Ηλιουπολιτών στους δρόμους. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Ηλιούπολης έχει εκπονήσει διετή εκστρατεία για το θέμα. Η εν λόγω απόφαση  αφορά την δημιουργία Διαβάσεων πεζών, καθρεπτών σε επικίνδυνες διασταυρώσεις  και παλλόμενων φαναριών  που θα ενισχύσουν την προσοχή των οδηγών σε σημεία όπου η μελέτη διαπίστωσε ότι παρατηρούνται ατυχήματα.

Και τέλος, σημαντική απόφαση αποτελεί και η έγκριση της μελέτης για την διαμόρφωση αύλειων χώρων των σχολείων με χρηματοδότηση του προγράμματος «Φιλόδημος». Σύμφωνα με την μελέτη θα διαμορφωθούν με σύγχρονα και φιλικά υλικά  όλα τα Νηπιαγωγεία και όλα τα  υπολειπόμενα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης ενώ θα γίνει και αλλαγή κουφωμάτων αλουμινίων στα παράθυρα του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

 

Γραφείο Τύπου

Continue Reading

Ηλιούπολη

Υπηρεσίες Τηλειατρικής στην Ηλιούπολη

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της Κοινωνικής του Πολιτικής παρέχει την προηγμένη υπηρεσία της Τηλεϊατρικής.

Η Τηλεϊατρική προσφέρεται δωρεάν, υλοποιείται μέσω μιας εύχρηστης κινητής συσκευής και μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για άτομα που ενδέχεται ξαφνικά να χρίζουν ιατρικής βοήθειας λόγω ασθένειας, μεγάλης ηλικίας και μοναχικότητας.

Με την πίεση ενός πλήκτρου SOS ο χρήστης μπορεί άμεσα να ενημερώσει κάποιο έμπιστο άτομο για το έκτακτό πρόβλημα του ή αν πρόκειται για κάτι σοβαρότερο να μιλήσει με ιατρικό συντονιστικό κέντρο 24 ώρες το 24ωρο. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για οργάνωση αποστολής κατ’ οίκον βοήθειας.

Πρόκειται για μια προηγμένη υπηρεσία που δίνεται σε ωφελούμενους στη βάσει ιατρικών κριτηρίων και μοναχικότητας. Διαθέσιμες συσκευές υπάρχουν ακόμη ενώ οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.

Επιπλέον και ξεχωριστά από την συσκευή της τηλεϊατρικής προσφέρεται το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας. Το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας δημιουργεί ένα πλήρες ψηφιακό ιατρικό ιστορικό διότι τηρεί μαζεμένα και οργανωμένα όλα τα ιατρικά δεδομένα του ατόμου ώστε να μπορεί να τα προσπελάσει ο ίδιος ο δημότης, κάποιος φροντιστής ή ακόμη και ο προσωπικός ιατρός. Με το Ψ.Β.Υ. η πρόσβαση στην ιατρική εικόνα γίνεται εύκολη και αποφεύγεται ο κίνδυνος απώλειας σημαντικών ιατρικών στοιχείων.

Όλα τα δεδομένα συλλέγονται με ασφαλή τρόπο, τηρώντας το ιατρικό απόρρητο, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων και ιατρικού απορρήτου.

Αιτήσεις στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου κατόπιν συνεννόησης στο 210.9970055, ώρες 08:00 ως 12:00, κα Βασιλική Νίκου

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Μετά τις επαφές του Δημάρχου Β. Βαλασόπουλου με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Ηλιούπολη πλέον θα υπάρχει αποκλειστικά ένα περιπολικό του Α.Τ. Ηλιούπολης που θα ελέγχει την πόλη όλο το 24ωρο, μια ομάδα ΔΙΑΣ που θα αποτελείται από δύο μηχανές με τέσσερεις αστυνομικούς αποκλειστικά για την Ηλιούπολη.

Επίσης ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης για την ευρύτερη περιοχή καθώς και συνεχή παρουσία του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης σε όλη την πόλη.

Από 1η Αυγούστου προστίθεται για όλο τον επόμενο χρόνο  και ιδιωτική ομάδα (security) που θα ελέγχει τις βασικές εγκαταστάσεις και τα δημοτικά κτήρια της Ηλιούπολης.

Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για το ενδιαφέρον τους και θεωρούμε ότι μ’ αυτά τα μέτρα ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών μας.

Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε συνεχώς το αρμόδιο υπουργείο για την αύξηση των δυνάμεων αστυνόμευσης του Α.Τ. Ηλιούπολης.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΗΜΕΔ

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης, κατ΄εφαρμογή της ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841 Β /29-12-2017) απόφασης του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ανακοινώνει τη διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.) για την επιλογή μελών, επιτροπής διαγωνισμού μελέτης της παρ.9 του άρθρου 221 του Ν.4412/2016.

Συγκεκριμένα η ηλεκτρονική κλήρωση αφορά την επιλογή τεσσάρων υπαλλήλων μετά των αναπληρωματικών τους ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για την συγκρότηση Επιτροπής διαγωνισμού της μελέτης με τίτλο: «ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ», προϋπολογισμού: 96.719,54 € (πλέον ΦΠΑ), κατηγορίας μελετών 10, «Κυκλοφοριακές μελέτες», με κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης την «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά» βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής μελέτης.

Στην κλήρωση ανάδειξης των μελών της επιτροπής μετέχουν όλα τα μέλη που είναι καταχωρημένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (Μη.Μ.Ε.Δ.) και συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η ηλεκτρονική κλήρωση θα διενεργηθεί από την επιτροπή του άρθρου 5.4 παρ. 1 της ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841 Β /29-12-2017) απόφασης, η οποία συγκροτήθηκε σε ετήσια βάση για διεξαγωγή κληρώσεων του Μη.Μ.Ε.Δ., με την αριθ. 58/5-2-2018 Απόφαση Δημάρχου του Δήμου Ηλιούπολης (αρ.πρ. οικ 2523/2018).

Η ηλεκτρονική κλήρωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Ιουλίου και ώρα 15:30 μέσω της ιστοσελίδας (www.mimed.gr).

Η παρούσα ανακοίνωση θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης (https://ilioupoli.gr).

 

Ο Διευθυντής Τ.Υ.Δ.Η.

Γουρλής Ιωάννης

Αρχιτέκτων

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ 29/07/2018

Ο Δήμος Ηλιούπολης στη προσπάθειά του να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την ελληνική αγροτική παραγωγή διοργανώνει για μια φορά ακόμη τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.

Μέσα από την αγορά «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» οι καταναλωτές της Ηλιούπολης μπορούν να βρουν αγνά προϊόντα απ΄ευθείας από τους Έλληνες παραγωγούς

που είναι αξιολογημένοι και πιστοποιημένοι για την ποιότητα των προϊόντων τους, την διαδικασία παραγωγής και το μεράκι τους για εύγευστα μοναδικά τρόφιμα.

Επόμενη διοργάνωση:  Κυριακή 29/07/2018

Για να δείτε αναλυτικά τα προιόντα πατήστε εδώ.

Λίστα Παραγωγών

 

Η  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ”ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ 13ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ”

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηλιούπολης» Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι Δημόσιο Πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του Κυλικείου του 13ου Δ. Σ. που βρίσκεται στην Ηρ. Κωνσταντοπούλου & Θ. Λουκίδου, Ηλιούπολης.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Για να δείτε την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.

Για να δείτε την υπεύθυνη δήλωση πατήστε εδώ.

Για να δείτε την υπεύθυνη δήλωση κυλικείου πατήστε εδώ.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING