Connect with us

Μαραβέγιας

Κ. Μαραβέγιας: Η αδικία των εργαζομένων από αριστερά

Η στενή σχέση που διατηρώ με τους εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία, είτε μιλάμε για διοικητικό, είτε για νοσηλευτικό, είτε για παραϊατρικό προσωπικό με κάνει για μια ακόμη φορά να ξεσηκωθώ και να σηκώσω όσο το δυνατόν πιο έντονα το λάβαρο της διαμαρτυρίας. Με αγανάκτηση έφτασε ως τα χέρια μας η πληροφόρηση από το Σωματείο Εργαζομένων στην Υγεία Δήμου Βόλου, ότι στην επικείμενη προκήρυξη 11Κ/2018 του ΑΣΕΠ θα υπάρχει προικοδότηση με πολύ περισσότερα μόρια (περίπου 3 φορές περισσότερα) για τους εργαζόμενους σε δημόσια ιδρύματα. Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε στις 24/10/2018 καθιερώνεται ειδικό σύστημα μοριοδότησης του χρόνου εργασιακής εμπειρίας που αποκτήθηκε αποκλειστικά και μόνο από την ιδιότητα του επικουρικού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των 84 μηνών, οι πρώτοι 48 μήνες πριμοδοτούνται με 20 μόρια ανά μήνα και οι υπόλοιποι μέχρι τους 84 μήνες με 7 μόρια ανά μήνα. Αυτό το καθεστώς ευνοεί προκλητικά υποψηφίους που έχουν εργαστεί ως επικουρικό προσωπικό δίνοντας 13 μόρια παραπάνω σε σχέση με τους συναδέλφους τους, που έχουν αποκτήσει την εργασιακή εμπειρία μέσα από τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή η κατάφορη αδικία γίνεται σε βάρος εργαζομένων που έχουν καταθέσει τον ιδρώτα τους, αν όχι το αίμα τους, σε ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά ιατρεία, σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα χρόνια της κρίσης υπέστησαν όχι μόνο μειώσεις μισθών αλλά και για πολλούς μήνες βίωσαν και το φοβικό συναίσθημα του «άδειου ATM», καθώς η στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ το 2012 μετακυλήθηκε για πολλά χρόνια στην πλάτη τους.

Η ανισότητα που δημιουργείται δεν έχει μόνο επαγγελματική διάσταση αλλά έχει πρωτίστως ηθική γιατί γίνεται σε βάρος ανθρώπων, που κατά κύριο λόγο εργάζονται σε τομείς που το ελληνικό κράτος διαχρονικά έχει αφήσει ακάλυπτους. Πόσα δημόσια ιδρύματα, κέντρα, θεραπευτήρια φιλοξενίας χρονίως πασχόντων γνωρίζουμε; Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως όλοι τους έχουν πραγματοποιήσει τις ίδιες σπουδές, περιφρουρούν το ίδιο αγαθό, δηλαδή τη δημόσια υγεία και εν τέλει για τους περισσότερους το αν βρήκαν απασχόληση στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ήταν καθαρά θέμα συγκυριακό.

Επειδή λοιπόν θεωρώ επιβεβλημένη την ανάγκη τροποποίησης της συγκεκριμένης μοριοδότησης, ώστε όλοι οι υγειονομικοί  είτε απασχολούνται στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα  να συμμετέχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ επί ίσοις όροις, όπως θα προέβλεπε και η συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή της Ισότητας, δηλώνω ότι θα προωθήσω το συγκεκριμένο αίτημα σε οποιοδήποτε κέντρο υποστήριξης θα διέθετα πρόσβαση, όπως ο τομέας Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και το γραφείο Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όσο περνάει από το χέρι μας, τέτοιες μεθοδεύσεις θα τις επισημαίνουμε, θα τις καταγγέλλουμε και θα τις παραδίδουμε στη χλεύη της ελληνικής κοινωνίας. Με τέτοια προεκλογικά τερτίπια η διαφορά δεν ψαλιδίζεται και δημιουργείται τεχνητός διχασμός ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Χρέος των πολιτικών στελεχών μεταξύ άλλων είναι να προστατέψουν την κοινωνία από τέτοια φαινόμενα. Και θα το πράξουμε!!!

Κωνσταντίνος Μαραβέγιας

Χειρούργος – Επιστημονικός Διευθυντής «Άνασσα Γενική Κλινική» – Βόλος 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μαραβέγιας

Κ. Μαραβέγιας: «Το κλειδί της Α’βάθμιας Περίθαλψης είναι να μη βγάζει χρήματα από την τσέπη ο πολίτης»

Ως μια δομή παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, η σύλληψη της οποίας βασίστηκε σε ένα δομικό σφάλμα, περιέγραψε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.) ο κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, χειρουργός, μέλος του Μητρώου Στελεχών και του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου και την εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο» ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι οι δομές αυτές βασίστηκαν πάνω στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που όμως, έχει αρχή και τέλος.

«Χρήματα που, ουσιαστικά, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία δομών, χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν προσλήψεις, οι οποίες η κυβέρνηση θεωρεί πως πέρασαν κάτω από το ραντάρ και δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι έγιναν έτσι τα πράγματα» τόνισε το στέλεχος της Ν.Δ., προσθέτοντας πως οι Το.Μ.Υ. σας θεσμός δεν έχουν στέρεα θεμέλια.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και στη συνδιαμόρφωση του οποίου συμμετείχε και ο ίδιος, ο κ. Μαραβέγιας δήλωσε πως είναι ένα μικτό σύστημα που βασίζεται στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υπό τον εποπτικό έλεγχο του Κράτους.

«Το κλειδί της υπόθεσης που λέγεται Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι να μη βγάζει χρήματα από την τσέπη του ο πολίτης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού, όπως είπε, έπεσε στο κενό, καθώς οι ίδιοι οι γιατροί γύρισαν την πλάτη σε ένα σύστημα που ήθελε δούλους και όχι επιστήμονες.

Για τα ψηφοδέλτια

Σχετικά με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. για τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μαραβέγιας εκτίμησε ότι δεν θα αργήσει ιδιαίτερα. Ερωτώμενος πάντως, για τη διάχυτη εκτίμηση που επικρατεί, ότι ο ίδιος είναι ένα από τα πλέον σίγουρα πρόσωπα για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, αρκούμενος να δηλώσει:

«Εγώ κάνω καθημερινά τον αγώνα μου, όσο καλύτερα μπορώ κι αυτό θα κριθεί από αυτούς που πρέπει»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μαραβέγια εδώ:

Continue Reading

Μαραβέγιας

Ο γιατρός από το Βόλο που αλλάζει τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό

Με τη χώρα να βρίσκεται σε μια προεκλογική περίοδο διαρκείας, η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό έμειναν ίδια και απλά τα ζούμε σε επανάληψη. Οι πολιτικοί, «θύματα» κι αυτοί του σκηνικού και της στέρησης έμπνευσης, απλά συνεχίζουν τον ίδιο σκοπό, μιλούν με την ίδια γλώσσα που μιλούσαν πάντα και λένε τα ίδια πράγματα που έλεγαν πάντα. Οι πολίτες κουρασμένοι όσο ποτέ, συνεχίζουν να τους δέχονται και να υπομένουν.

Ευτυχώς σε αυτή τη μονοτονία του πολιτικού σκηνικού υπάρχουν και λιγοστές εξαιρέσεις, όπως η περίπτωση του γιατρού Κωνσταντίνου Μαραβέγια από το Βόλο, μέλος του μητρώου πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Η περίπτωση του Μαραβέγια κρίνεται πολύ ενδιαφέρουσα αφενός γιατί δείχνει πως η εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολική ανανέωση του κόμματος μέσω του μητρώου στελεχών μπορεί να αποφέρει καρπούς, ενώ αφετέρου δείχνει πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αξίζουν και μπορούν να προσφέρουν στον πολιτικό στίβο.

Χωρίς φλυαρίες και μεγάλα λόγια, αλλά με πολύ δύναμη και σθένος, ο Μαραβέγιας κατάφερε με μια ομιλία 25 λεπτών, να κάνει τους πολίτες του Βόλου να κλαίνε από συγκίνηση και να ζωντανέψει ξανά την ελπίδα μέσα τους.

Σε μια συγκέντρωση «για τους φίλους του» που ειδοποίησε στόμα με στόμα, χωρίς προσκλήσεις, τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, κατάφερε να γεμίσει μέχρι έξω μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες εκδηλώσεων της Μαγνησίας και να μιλήσει για την απόφαση του να πολιτευτεί και την μέχρι τώρα πορεία του στα κοινά δρώμενα.

Και εδώ ακριβώς ο Μαραβέγιας έκανε τη διαφορά. Απέδειξε, πως εκτός από εξαιρετικός επαγγελματίας (ιατρός χειρουργός), είναι και εξαιρετικός ομιλητής, έχει πολιτικό σθένος και άποψη, ξέρει να βάζει τα πράγματα σε μια σειρά χωρίς να κουράζει και να φλυαρεί και πάνω απ’ όλα έχει χαρακτηριστικά πολιτικού ηγέτη με όραμα που η χώρα χρειάζεται όσο τίποτα άλλο αυτή την περίοδο.

Ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι και να αποδείξει πως ακόμα και στην πολιτική γίνονται «θαύματα».

Αυτά τα χαρακτηριστικά, «φωνάζουν» στα βίντεο που ακολουθούν.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, από καρδιάς, μιλάει για τη ζωή του

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας από καρδιάς, μιλάει για τη ζωή του στο TheNewspaper.gr

Γεννήθηκε στον Βόλο πριν 40 χρόνια. Μικρός γιός του Αριστοτέλη, υπάλληλος στην Ένωση Πηλίου, που όλοι στο Πήλιο γνώριζαν με το χαϊδευτικό του – Τέλης – παρά με το επώνυμό του, και της Μαρίας που αφιέρωσε τη ζωή της ολοκληρωτικά στο μεγάλωμα των παιδιών της.

Καλός μαθητής, γι’ αυτό και απολάμβανε πάντοτε της γονικής εμπιστοσύνης. Το πιο κομβικό σημείο της προσωπικής του ιστορίας είναι αυτό που θεώρησε ατυχία, αλλά μάλλον ήταν η μεγαλύτερη τύχη του, να βρεθεί στην Ιατρική Σχολή της Φεράρα στην Ιταλία.

Αποφοίτησε με «Άριστα» και ξεκίνησε εκεί την επαγγελματική σταδιοδρομία του (το πρώτο μισό της ειδικότητας του) μέχρι η νοσταλγία να τον οδηγήσει οριστικά το 2006 στον Βόλο που έκτοτε δεν εγκατέλειψε ποτέ.

Τα τελευταία 8 χρόνια βρέθηκε να αγωνίζεται ως ιδιώτης Χειρουργός και να μάχεται, όχι μόνο για την προσωπική του επιβίωση, αλλά και για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Μαγνησίας. Αυτή η προσπάθεια σύντομα έδειξε να έχει μεγάλη απήχηση και τον έφερε στη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή στην «Άνασσα Γενική Κλινική» στον Βόλο.

Προσπάθεια δύσκολη, σε ένα περιβάλλον οικονομικά αβέβαιο που έσπρωξε πολλούς από τη γενιά του να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες πατρίδες. Η ελληνική κρίση αποτέλεσε για εκείνον το κίνητρο και όχι το εμπόδιο. Συνειδητοποίησε ότι το μοντέλο άσκησης της ιατρικής έχει αλλάξει. Επιβάλλει να σηκωθεί κανείς από το γραφείο, να εκπαιδεύεται διαρκώς, ώστε να παρέχει τις ανταγωνιστικότερες δυνατές υπηρεσίες και να δίνει το κίνητρο στους ασθενείς να τον επιλέξουν. Αυτός ο εντατικός, καθημερινός, πολύωρος αγώνας δυστυχώς γίνεται σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Τρεις υπέροχες κόρες μαλώνουν μεταξύ τους για να διεκδικήσουν καθημερινά ελάχιστο από τον προσωπικό του χρόνο και μια υπομονετική σύζυγος, με την οποία συμπληρώσανε 10 χρόνια γάμου, που έμαθε να φροντίζει μόνη της όλα τα καθημερινά.

Μέσα σε όλα αυτά αισθάνθηκε ότι ήρθε η ώρα να πραγματώσει το παιδικό μου ανομολόγητο μεράκι ενασχόλησης με την πολιτική. Σε ηλικία τέτοια που να μπορεί να προσφέρει πολλά αλλά και με αρκετά ήδη ένσημα στην πλάτη του βρέθηκε ο καθαρός δρόμος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος που φαινομενικά δεν είναι της μόδας. Βέβαια, τη διαφορά δεν την κάνουν ποτέ οι ταμπέλες και οι τοίχοι των κτιρίων αλλά οι άνθρωποι. Αν η πορεία του είναι επιτυχημένη δεν είναι σε θέση να το κρίνει, ούτε καν ο ίδιος. Εκτιμά όμως ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι να μην πιστέψεις ποτέ ότι την άγγιξες!

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας μιλάει στην Μαρία Τόπα «από καρδιάς» για τη ζωή του σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο TheNewspaper.gr:

Continue Reading

Επικαιρότητα

Η ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό ξεκινά από το Βόλο: Τεράστια συγκέντρωση από τον Κωνσταντίνο Μαραβέγια στο Ergon Showground!

Μέτρησε τις δυνάμεις του και βγήκε κερδισμένος! Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κέρδισε το στοίχημα! Γέμισε μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες εκδηλώσεων της Μαγνησίας και ο κόσμος ήταν μέχρι έξω!

Ακολουθώντας την τακτική της “ήρεμης δύναμης” και παίζοντας στο γήπεδο της πολιτικής τη μπάλα χαμηλά, ο ιδιαίτερα συμπαθής νεαρός γιατρός, εκ του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, δίχως τυμπανοκρουσίες, δελτία Τύπου και πολλές φανφάρες, πριν λίγες ημέρες διοργάνωσε πολιτική συγκέντρωση, βάζοντας μάλιστα τον πήχη ψηλά. Κλείνοντας μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες της Μαγνησίας, αυτή του Ergon Showground του πολυχώρου Τσαλαπάτα, κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να την γεμίσει.

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα λοιπόν, άνοιξε την καρδιά του στους συμπολίτες του και μοιράστηκε μαζί τους την έως τώρα πολιτική του πορεία. Εξήγησε για ποιο λόγο θέλησε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, ποιο είναι το όραμά του για την Μαγνησία και γιατί πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα οδηγήσει τη Ν.Δ. σε νίκη στις εκλογές.

«Θέλω να γίνω για εσάς το βότσαλο που πέφτει στη λίμνη. Εσείς όλοι μπορείτε να γίνεται ο πρώτος κύκλος που αυτό το βότσαλο κάνει όταν πέφτει στη λίμνη. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ιδέες οι μεγάλες υπηρετούνται από ανθρώπους καθημερινούς, όχι από επαγγελματίες της πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα!

Και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Έχω ρισκάρει ήδη πολλά, αλλά είμαι διατεθειμένος να ρισκάρω πολλά περισσότερα, αν μια μέρα μου δώσετε τη δύναμη. Αυτό είναι μια πραγματική υπόσχεση!».

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING