Connect with us

Ηλιούπολη

H Σ.Μ.Π.Ε. Υμηττού και οι θέσεις του Δήμου Ηλιούπολης

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, η «Στρατηγική  Μελέτη  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Προστασίας του ορεινού όγκου Υμηττού», που θα παραμείνει προς δημόσια διαβούλευση για 30 ημέρες.

Αμέσως συγκλήθηκε το Σάββατο 18/7/2020 έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία μας, για να γίνει καταρχήν ενημέρωση για την ΣΜΠΕ και μια πρώτη εκτίμηση των διατάξεων της, που σχετίζονται με την πόλη μας και την προστασία του Υμηττού, όπου και τονίσαμε ότι:

 • Η δημοσίευση της ΣΜΠΕ – μέσα στο καλοκαίρι – και μάλιστα με σύντομη δημόσια διαβούλευση 30 ημερών, είναι γεγονός απαράδεκτο.
 • Οι όροι της ΣΜΠΕ, που αφορούν στο Κέντρο Υψηλής Τάσης Ηλιούπολης, μας βρίσκουν αντίθετους και για αυτό άμεσα, την Παρασκευή 17/7/2020, δόθηκε κατεπείγουσα εντολή στην Νομική υπηρεσία, να την αξιολογήσει και να ετοιμάσει τα σχετικά επιχειρήματα, ώστε να ασκηθεί προσφυγή κατά του Π.Δ. που τελικά θα προκύψει. Επίσης ανατέθηκε στην Τεχνική υπηρεσία η μελέτη των λεπτομερειών της.
 • Ο Περιβαλλοντικός Νόμος, που ψηφίστηκε πρόσφατα, ουσιαστικά προετοιμάζει νομικά το έδαφος, για την επιβολή των όρων της ΣΜΠΕ στο Προεδρικό Διάταγμα.
 • Η χωροθέτηση Κοιμητηρίου μέσα στο ΚΥΤ είχε αποτέλεσμα για πρώτη φορά να μπαίνει στο τραπέζι το ενδεχόμενο της υπογειοποίησης του ΚΥΤ, νέου κλειστού τύπου GIS , σαν υποχώρηση του ΑΔΜΗΕ, από την μέχρι τώρα άκαμπτη άρνηση του. Υπενθυμίζεται ότι με την 17/2013 απόφασή του, το τότε Δημοτικό Συμβούλιο ζητούσε απομάκρυνση του ΚΥΤ ή εναλλακτικά υπογειοποίησή του. 
 • Λέμε ΟΧΙ στην ΣΜΠΕ και την επαύξηση του υπάρχοντος ΚΥΤ
 • Λέμε ΝΑΙ στην απομάκρυνση του υπάρχοντος ΚΥΤ.
 • Ζητούμε να βρεθούν άλλοι ασφαλείς εναλλακτικοί τρόποι για την ενεργειακή ενίσχυση της επένδυσης του Ελληνικού και γενικά των νοτίων προαστίων.
 • Χωρίς αυτή τη δέσμευση, που για μας είναι κόκκινη γραμμή, η προσφυγή είναι μονόδρομος για τον Δήμο μας και θα συνεργαστούμε για αυτό με άλλους Δήμους, μόνο αν τελικά το επιθυμούν ειλικρινά.
 • Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί με την ΣΜΠΕ στον Υμηττό φέτος, το έγκλημα που έγινε με την ανοχή της προηγούμενης δημοτικής αρχής πέρσι, στο αυθαίρετο του Προφήτη Ηλία.
 • Είναι αναγκαία η κατασκευή « Υπόγειας Σήραγγας», ώστε να αποφύγουν όλοι οι Δήμοι των νοτίων προαστίων το υπάρχον κυκλοφοριακό χάος, που θα γιγαντωθεί με την επένδυση.
 • Δεν επιθυμούμε αντιπαράθεση με άλλους Δήμους, αλλά μόνο θεσμικό διάλογο και συνεργασία, με ευγένεια και σοβαρότητα για την επίλυση διαδημοτικών προβλημάτων και γι’ αυτό αποφύγαμε ως τώρα διαξιφισμούς και λαϊκισμούς. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, ότι θα είμαστε για πάντα γείτονες, που θα χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Οι προσβλητικές φτηνές «κατηγορίες για καρκίνους, εγκληματούντες και άλλες φαιδρές υπερβολές» υπονομεύουν το κοινό μας μέλλον, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και στο τέλος δεν θα τους απαλλάξουν από την δική τους ευθύνη, για τον κίνδυνο της οριστικής παγίωσης του ΚΥΤ στην σημερινή του μορφή.
 • Ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού, πρέπει να αποδείξει – όχι στα λόγια αλλά στην πράξη – ότι είναι πραγματικά κατά του ΚΥΤ και να δεσμευτεί, ότι θα εμποδιστούν οι όποιες υποδομές συνδέουν το ΚΥΤ με το Ελληνικό, όπως οι υπόγειες καλωδιώσεις 150 KV, που διασχίζουν ήδη τον Δήμο Αργυρούπολης.

Όλοι καταλαβαίνουν, ότι «εξυπηρέτηση των νοτίων προαστίων», σημαίνει «εξυπηρέτηση της επένδυσης». Είναι άλλωστε γνωστό ότι έχουν κάνει τα πάντα υπέρ της επένδυσης, χωρίς καν να ζητήσουν ούτε και να εξασφαλίσουν κάποια διαδημοτική ωφέλεια και χρήση μέσα στο Ελληνικό. Ας συνταχθούν μαζί μας κι ας πουν πως αν δεν φύγει το ΚΥΤ, δεν θα γίνει η επένδυση. Τόσο απλά!

 • Να γίνει σύντομα ένα Διαδημοτικό Συμβούλιο με την συμμετοχή όλων των Δήμων, πού αναφέρονται στην ΣΜΠΕ, δηλαδή Αργυρούπολης-Ελληνικού και Αλίμου και να συζητήσουμε όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς για το κοινό μας μέλλον και για τις αρνητικές επιπτώσεις της επένδυσης του Ελληνικού.
 • Πρέπει να συνεργαστούμε όλες οι παρατάξεις μεταξύ μας και να διαμορφώσουμε την ενιαία γραμμή του Δήμου μας, με επίκεντρο τα σημεία που συμφωνούμε, για να αποτρέψουμε αρνητικούς σχεδιασμούς και να χτίσουμε το μέλλον της πόλης. Συγκεκριμένα προτείνουμε τα παρακάτω σημεία:

Αποκλειστικό κριτήριο για την διαμόρφωση της κοινής θέσης είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η υγεία των πολιτών, από τις δυσμενείς επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, τόσο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις 150 KV όσο και από τις προτεινόμενες της επαύξησης σε 400 KV και ζητούμε:

 1. Απόσυρση της ΣΜΠΕ
 2. Προσφυγή στην περίπτωση που ψηφιστεί όπως είναι.
 3. Απομάκρυνση του υπάρχοντος ΚΥΤ και απαίτηση για νέα δεσμευτική μελέτη του ΑΔΜΗΕ, για ασφαλή ενεργειακή επάρκεια.
 4. Καλούμε τους επιστημονικούς φορείς να μετρήσουν τα σημερινά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα.
 5. Δημιουργούμε άμεσα επιτροπή από κατοίκους, δικηγόρους, μηχανικούς και εκπροσώπους των παρατάξεων, που θα πλαισιώσει τις υπηρεσίες του Δήμου και θα βοηθήσει στην αξιολόγηση της ΣΜΠΕ και την προετοιμασία της προσφυγής.

Η ωριμότητα, η ψυχραιμία και η ετοιμότητά μας για δυναμικές αντιδράσεις, θα εξασφαλίσει μια δίκαιη, ασφαλή και ρεαλιστική λύση.

23 Ιουλίου 2020

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

100 χρόνια Μιχάλης Κακογιάννης: 11 έως 14 Ιουνίου στην Ηλιούπολη

 

Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ηλιούπολης σηματοδοτείται με μια 4ημερη εκδήλωση 11, 12, 13 και 14 Ιουνίου 2021 με το αφιέρωμα  στον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, για τα 100 χρόνια από την γέννηση του.

Το τετραήμερο αυτό αφιέρωμα στον σπουδαίο σκηνοθέτη περιλαμβάνει τις προβολές των τριών ταινιών του, «Ο Βυσσινόκηπος», «Τρωάδες» και «Ηλέκτρα» στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη».

Τις ταινίες προλογίζουν ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, ο Γιάννης Ζουμπουλάκης και ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Παράλληλα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης στην πλατεία Φλέμιγκ  από 11/6 έως 30/6/21 θα παρουσιαστεί σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη.

Είσοδος ελεύθερη με τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ώρες λειτουργίας: 17:00 – 21:00.

Η γνωριμία και η συνεργασία του Μιχάλη Κακογιάννη με τον Μίκη Θεοδωράκη υπήρξε σταθμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και την τέταρτη και  τελευταία μέρα του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη» στον χώρο του «Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Θερινός Κινηματογράφος Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη»:

Παρασκευή 11 Ιουνίου,  «Ο Βυσσινόκηπος».

Σάββατο 12 Ιουνίου,  «Τρωάδες».

Κυριακή 13 Ιουνίου,  «Ηλέκτρα».

Δευτέρα 14 Ιουνίου,  συναυλία στο χώρο του «Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής» από την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη».

Ερμηνεύουν  ο Παναγιώτης Πετράκης και η Μαριόλα Σαββέρια.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνεται στις 21:00.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του αφιερώματος είναι ελεύθερη με δελτίο προτεραιότητας.

Τα δελτία εισόδου θα διατίθενται από το Τμήμα Πολιτισμού, οδός Νικομάχου 18, από τις 7/6 έως τις 10/6/21, 10:00 – 18:00.

Κάθε άτομο θα έχει δικαίωμα σε 2 δελτία εισόδου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε ότι:

«Το “Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης” μας τιμά φέτος με την συνεργασία του και το πρόγραμμα του θερινού σινέ “Μελίνα Μερκούρη” θα ξεκινήσει με  αφιέρωμα στις ταινίες του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Μετά από μια δύσκολη χρονιά για τον παγκόσμιο κινηματογράφο και τις περιορισμένες ψηφιακές λύσεις της περιόδου του lockdown, θα απολαύσουμε στο ανακαινισμένο και ασφαλές περιβάλλον του δημοτικού κινηματογράφου μας, εκλεκτές ταινίες κάτω από τον ουρανό της πόλης με συντροφιά το άρωμα του γιασεμιού».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

από τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του

σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11/6/2021  Ώρα προβολής: 21:00

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ (The Cherry Orchard)

(Ελλάδα-Γαλλία-Κύπρος,1999, έγχρωμη, 141΄)

Ειδικό Μεγάλο βραβείο του Κοινού στο Φεστιβάλ Ταινιών του Κόσμου του Μόντρεαλ

Παρίσι, 1900. Η Άνια, δεκαεξάχρονη κόρη της κυρίας Λιούμποφ Ρανέφσκι, φτάνει στη γαλλική πρωτεύουσα για να συνοδεύσει τη μητέρα της πίσω στη Ρωσία. Πέντε χρόνια πριν, όταν ο μικρός της γιος πνίγηκε στη λίμνη, η Λιουμπόφ εγκατέλειψε το πατρικό της κτήμα, πασίγνωστο για το Βυσσινόκηπό του, και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία με τον εραστή της, ο οποίος αφού σπατάλησε όλες τις οικονομίες της, την εγκατέλειψε. Στο γυρισμό τους βρίσκουν το Βυσσινόκηπο να ανθίζει. Ο Γκάεφ, αδελφός της Λιούμποφ, είναι ένας χαριτωμένος αργόσχολος που τον φροντίζει ο ογδοντάχρονος υπηρέτης Φιρς, αφήνοντας τα πρακτικά ζητήματα στα χέρια της Βάριας, θετής κόρης της Λιούμποφ. Παρόντες, για να καλωσορίσουν την ξενιτεμένη, είναι ο Λοπάχιν, ένας πλούσιος άξεστος έμπορος και ο Τροφίμοφ, δάσκαλος του πνιγμένου αγοριού, που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή.

Πρωταγωνιστούν: Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Άλαν Μπέιτς, Κάτριν Κάρλιτζ, Τούσκα Μπέργκεν, Τζέραλντ Μπάτλερ, Φράνσις ντε λα Τουρ, Όουεν Τιλ, Μάικλ Γκαφ, Άντριου Χάουαρντ

Θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου, Ιάσονας Τριανταφυλλίδης

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/6/2021 Ώρα προβολής: 21:00

ΤΡΩΑΔΕΣ (The Trojan Women)

(Ελλάδα-Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ, 1972, ασπρόμαυρη, 105΄)

Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί το χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Έκτορα, η Ανδρομάχη, η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μια τραγωδία, καθώς οι νικητές σκοτώνουν το νεαρό σε ηλικία γιο της. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα.

Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Χέρμπορν, Βανέσα Ρέηντγκρέηβ, Ζενεβιέβ Μπυζόλντ, Ειρήνη Παπά, Μπράιαν Μπλεστ, Πάτρικ Μαγκί

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου, Γιάννης Ζουμπουλάκης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/6/2021 Ώρα προβολής: 21:00

ΗΛΕΚΤΡΑ

(Ελλάδα, 1962, ασπρόμαυρη, 110΄)

Θεσσαλονίκη 1962: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου

Ένωση Ελλήνων Κριτικών: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Α’ Ανδρικού, Καλύτερης Μουσικής

Υποψηφιότητα για Oscar Καλύτερης Ξένης Ταινίας (1962)

Βραβείο καλύτερης Κινηματογραφικής Προσαρμογής Ήχου & καλύτερης κινηματογραφικής μεταφοράς στο Φεστιβάλ των Καννών.

Βραβείο Διεθνούς Ενώσεως Νέων Γαλλίας

Βραβεία στα Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (1962), του Ακαπούλκο (1962), του Βερολίνου (1963)

Εκτός από την Υποψηφιότητα για Όσκαρ, πήρε συνολικά 25 Διεθνείς Διακρίσεις

Πρωταγωνίστρια και τραγικό πρόσωπο είναι η Ηλέκτρα, η οποία παντρεμένη μ’ ένα χωρικό περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο. Η ευκαιρία παρουσιάζεται όταν συναντά και πάλι τον αδερφό της Ορέστη πάνω από τον τάφο του πατέρα της. Και οι δυο μαζί σχεδιάζουν και σκοτώνουν τη μητέρα τους Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο.

Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Παπά, Γιάννης Φέρτης, Μάνος Κατράκης, Τάκης Εμμανουήλ, Νίκος Περγιάλης, Θεανώ Ιωαννίδου

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, στις 21:00, στο Θέατρο «Δημήτρης Κιντής», συναυλία από την  Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τραγούδια που έγραψε ο μεγάλος έλληνας συνθέτης, σε στίχους Μιχάλη Κακογιάννη, για τις κινηματογραφικές ταινίες Ηλέκτρα, Ζορμπάς, Τα ψάρια βγήκαν στη στεριά, Τρωάδες, Jacob and Joseph και Ιφιγένεια και ερμηνευτές τον Παναγιώτη Πετράκη και τη Σαββέρια Μαργιολά.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Φωτογραφίας στο Εκθεσιακό Κέντρο Ηλιούπολης,  από την Παρασκευή, 11 έως και την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 με φωτογραφίες από τη ζωή και το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 17:00-21:00.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Τα δελτία εισόδου θα διατίθενται από το Τμήμα Πολιτισμού, οδός Νικομάχου 18, από τις 7/6 έως τις 10/6, 10:00. – 18:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε άτομο θα έχει δικαίωμα σε 2 δελτία εισόδου.

 

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Rapid Test για τις επιχειρήσεις της Ηλιούπολης

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ξεκίνησε πρόγραμμα διεξαγωγής «rapid test» σε όλες τις επιχειρήσεις του νομού Αττικής και στον Δήμο Ηλιούπολης.

Όλοι οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της πόλης μπορούν να επωφεληθούν από την δράση αυτή καθώς επίσης οι εργαζόμενοι και τα μέλη της οικογενείας τους.

Η δράση αυτή συμβάλει στη μείωση της μετάδοση της διασποράς του κορωνοϊού και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή.

Στην σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών, « www.eea.gr » υπάρχει ειδική πλατφόρμα για την επιλογή ενός από τα τέσσερα σημεία της Αττικής όπου υπάρχουν οι κινητές μονάδες στις οποίες θα παρευρίσκονται ιατροί, νοσηλευτές και ψυχολόγοι του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στο rapid test γίνεται αμέσως και το μοριακό για την επιβεβαίωση.

Για την απευθείας συμμετοχή στη δράση αυτή επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο ή πατήστε εδώ:

https://www.eea.gr/arthra-eea/dorean-rapid-test-apo-to-e-e-a-se-epichirimaties-ke-eleftherous-epangelmaties-ti-prepi-na-gnorizete-gia-ti-diadikasia-2/

Continue Reading

Ηλιούπολη

“Εντείνουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης των ανεπιθύμητων φαινομένων στην περιοχή του Χαλικάκι”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

“Αγαπητοί συμπολίτες,

Δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτά – από κανέναν μας στην πόλη – τα απαράδεκτα περιστατικά παραβατικότητας και ιδιαίτερα τα πρόσφατα συμβάντα κλοπών στην περιοχή του «Χαλικάκι», με στόχο μάλιστα ανήλικα παιδιά.

Συνεχίζουμε και εντείνουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης των ανεπιθύμητων αυτών φαινομένων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Ασφάλεια, με σχεδιασμό ειδικών επιχειρήσεων για την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης και την ασφάλεια του πολίτη.

Παρακολουθούμε προσεκτικά τις ανησυχίες των γονέων, στεκόμαστε στο πλευρό όλων των πολιτών, επαγρυπνούμε, σχεδιάζουμε και δρούμε προσεκτικά και μεθοδικά.

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

Continue Reading

Ηλιούπολη

Τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη ηλικιωμένων

Ανακοίνωση από το ΚΑΦΑΔΗΛ

Η δράση μας σε συνεργασία με το «Κέντρο Φ» για την Τρίτη Ηλικία ξεκινά στις 6 Μαΐου, βασιζόμενοι στο γεγονός πως οι συνταξιούχοι, επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την οικονομική και υγειονομική κρίση, με άμεσες συνέπειες και στην ψυχική τους υγεία.

Το «Κέντρο Φ» αποτελεί μια σύμπραξη νέων επιστημόνων της ψυχικής υγείας, ως απάντηση στην εθνική κρίση της οικονομίας και των αξιών, σε μια σθεναρή απόπειρα αναχαίτισης των αρνητικών της επιπτώσεων στον ψυχισμό της κοινωνίας μας.

Η ομάδα του «Κέντρου Φ» προσάρμοσε την δια ζώσης ψυχολογική υποστήριξη των επωφελούμενων σε τηλεφωνική, λόγω αναστολής της λειτουργίας των ΚΑΠΗ για τα μέλη τους αλλά και ως μέτρο προστασίας έναντι του Covid-19 για τα μέλη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» .

Στόχος μας είναι η ενημέρωση της Τρίτης Ηλικίας για τους κινδύνους που μπορεί να απειλούν την ψυχική τους υγεία και κυρίως τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών και θωράκισης της ψυχικής τους ισορροπίας. Η ατομική τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται δωρεάν στα μέλη και θα έχει άμεσα οφέλη για τους ιδίους και έμμεσα για την οικογένειά τους.

Επίσης το «Κέντρο Φ» Θα αναλάβει την εξ αποστάσεως ψυχολογική υποστήριξη των επαγγελματιών (προσωπικό) του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Ταβιθά».

Η δράση έχει στόχο την άμεση στήριξη των επαγγελματιών, την έμμεση στήριξη των ευπαθών ομάδων που υποστηρίζουν αλλά και των οικογενειών τους, με σκοπό την καταλληλότερη και ποιοτικότερη παροχή των υπηρεσιών τους. Η ενδυνάμωση των παραπάνω ωφελούμενων ομάδων την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας του Covid-19, θα ενισχύσει τις δεξιότητες ψυχικής ανθεκτικότητας τους και θα λειτουργήσει προληπτικά και υποστηρικτικά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εγκαίρως συμπτώματα άγχους και απόσυρσης.

Ο πρόεδρος

Ντέτσικας Κωνσταντίνος

Continue Reading

Ηλιούπολη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο διανομής ΕΛΤΑ

Το ΔΣ του Δήμου Ηλιούπολης εκφράζει ομόφωνα την δυσαρέσκειά του μετά από την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ και για την επιχειρούμενη κατάργηση του τοπικού Κέντρου Διανομής και την μεταφορά και συγχώνευσή του με το αντίστοιχο κέντρο του γειτονικού Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Ο μεγάλος χαμένος είναι ο πολίτης, που έως τώρα δεν εξυπηρετείται έγκαιρα, παραλαμβάνει ληγμένους λογαριασμούς και χρεώνεται με προσαυξήσεις καθυστέρησης και αν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός αυτός θα χειροτερεύσει η σημερινή κακή κατάσταση.

Αυτή η μεθόδευση δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτή και στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αφού συζητήσαμε τις νέες εξελίξεις και συμφωνήσαμε σε νέο ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και το αποστέλλουμε προς κάθε κατεύθυνση, ζητώντας την ακύρωση αυτής της διαδικασίας.

Αποφασίσαμε επίσης την διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το τοπικό Κέντρο Διανομής ΕΛΤΑ, την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στις 10 πμ, μαζί με όλους του φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης και στον συμβολικό αποκλεισμό τους για μια ώρα.

Για άλλη μια φορά απαιτούμε από την διοίκηση των ΕΛΤΑ και την κυβέρνηση την διατήρηση του τοπικού κέντρου διανομής, την ενίσχυσή του με προσλήψεις μόνιμου σωστά αμειβόμενου προσωπικού, τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα και την απαραίτητη οργάνωσή τους, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, που είναι ο επιθυμητός στόχος.

Ηλιούπολη 5 Μαΐου 2021

Continue Reading

Ηλιούπολη

“Κανένα σπίτι φέτος χωρίς Πασχαλινό τραπέζι”

Μαραθώνιος Αλληλεγγύης και Αγάπης
11 πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς της Ηλιούπολης, ΟΙ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ», με σύνθημα “Κανένα σπίτι φέτος χωρίς Πασχαλινό τραπέζι” συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και δωροεπιτανές καταστημάτων τροφίμων στηρίζοντας άπορους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας για το πασχαλινό τους τραπέζι.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Από Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 έως και Παρασκευή 23 Απριλίου καθημερινά τα εργάσιμες ημέρες από 12:00 έως 14:00 και από 18:00 έως 20:00.
Επίσης το Σάββατο 10 Απριλίου από 11:00 έως 14:00.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING