Connect with us

Ηλιούπολη

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΣΧΟΣ

Τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, για τη διδακτική περίοδο 2018-2019. Άμεσα ξεκινούν και τα μαθήματα.

Το «Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης Απόστολος Μόσχος» είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στεγάζεται σε άρτιες εγκαταστάσεις και στελεχώνεται από έμπειρο καλλιτεχνικό – εκπαιδευτικό προσωπικό.
Τα μαθήματά του απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας που επιθυμούν υψηλής ποιότητας μουσική παιδεία και εκπαίδευση, με στόχο ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό. Τα δίδακτρα είναι ιδιαίτερα προσιτά (ατομικά μαθήματα από 30 € τον μήνα), ενώ προβλέπονται εκπτώσεις για τους κατοίκους Ηλιούπολης και άλλες κατηγορίες σπουδαστών.

Διδάσκονται:
Κλασική Μουσική: Πιάνο, Κιθάρα (κλασική & μπαρόκ), Μονωδία (κλασικό τραγούδι), Ακορντεόν, Λαούτο (αναγεννησιακό), κ.ά.
Λαϊκή Μουσική: Μπουζούκι (4χορδο & 3χορδο), Τζουράς, Λαϊκή Κιθάρα (συνοδείας), Μπαγλαμάς, Μαντολίνο, Λαϊκό Τραγούδι, κ.ά.
Μοντέρνα μουσική: Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Ντραμς, Μοντέρνο Πιάνο, Αρμόνιο-Keyboards, Μοντέρνο Τραγούδι, κ.ά.
Μουσική Προπαιδεία (ομαδικό, για παιδιά ηλικίας 4 – 7 ετών)
Προετοιμασία για εισαγωγή σε Μουσικά Σχολεία & Τμήματα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίων, κανονική & ενισχυτική διδασκαλία υποχρεωτικών θεωρητικών
Ανώτερα Θεωρητικά (πτυχία: Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Ενοργάνωσης Πνευστών) & Σύνθεση (κλασικής και δημοφιλούς μουσικής – τραγουδοποιίας)

Δωρεάν συμμετοχή στα παρακάτω σύνολα:
– Παιδική Χορωδία, Φωνητικό Σύνολο, Δημοτική Χορωδία Ηλιούπολης
– Λαϊκό Σύνολο
– Modern Group (σύνολο μοντέρνας μουσικής)
– Κιθάρες plus (κλασικό κιθαριστικό σύνολο, συν άλλα κλασικά όργανα)
– Φιλαρμονική Δήμου Ηλιούπολης (δωρεάν εκπαίδευση σε πνευστά και κρουστά όργανα)

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου είναι ο συνθέτης Λεωνίδας Κανάρης.

Για πληροφορίες και εγγραφές, η Γραμματεία του Ωδείου λειτουργεί για όλο το μήνα Σεπτέμβριο, Δευτέρα & Τρίτη 17.00 – 21.00, Τετάρτη & Πέμπτη 16.00 – 20.00 και Παρασκευή 8.00 – 15.00. Για εξειδικευμένη ενημέρωση, κλείστε ραντεβού με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή – συνθέτη, κ. Λεωνίδα Κανάρη.

Τηλέφωνο: 210 9967551

Διεύθυνση: Θάλειας Λουκίδου & Ηρώς Κωνσταντοπούλου (πρώην 8ο Γυμνάσιο), 2ος όροφος

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ηλιούπολη

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

Ο Τραγουδοποιός Νίκος Οικονομίδης σας προσκαλεί  το Σάββατο 19/1/2019 και ώρα 18:00 στο Μουσείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Σοφ. Βενιζέλου & Μαρ. Αντύπα) Ηλιούπολη  σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον ποιητή των θαλασσών Νίκο Καββαδία.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 15 μελοποιημένα τραγούδια των Θ. Μικρούτσικου, Δ. Ζερβουδάκη, Χ&Π. Κατσιμίχα, Ξέμπαρκων θα προβληθούν εικόνες και στιγμιότυπα από τη ζωή και το έργο του ποιητή.

Παρουσιάζει ο Γιώργος Οικονομίδης.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων
ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 την ευθύνη πληρωμής τους έχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ο Δήμος μας δεν έχει πλέον αρμοδιότητα για την παραλαβή και επεξεργασία αρχικών αιτήσεων
για χορήγηση προνοιακών επιδομάτων ούτε και τροποποιήσεις αυτών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται είτε στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ,
Πατησίων 30, είτε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας, Ηρώς Κωνσταντοπούλου 52.

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

2Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΧΑΛΙΔΟΥΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Με τη 2η εθελοντική δενδροφύτευση στο Ρέμα της Χαλιδούς κοντά στην Αγία Μαύρα Ηλιούπολης στις 16 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκε το πρόγραμμα αναδασώσεων που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) μέχρι και τον Μάρτιο του 2019.

Η συγκεκριμένη αναδάσωση συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης αλλά και την πρωτοβουλία «Όλοι Μαζί Μπορούμε»  του ΣΚΑΪ.

Ενώ η αρχική αναδάσωση είχε πραγματοποιηθεί στα όρια του αστικού ιστού, δίπλα στο Πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Δήμου Ηλιούπολης, η δεύτερη δενδροφύτευση έγινε βορειότερα και πιο συγκεκριμένα, δίπλα στην πρώτη υδατοδεξαμενή κατά μήκος του δασικού δρόμου.

Ο σχεδιασμός του ΣΠΑΥ περιλαμβάνει τη φύτευση συνολικά 75.000 δένδρων ως απάντηση στην πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015 που  κατέστρεψε μια έκταση περί τα 7.930,752 στρέμματα στον περιαστικό δάσος σε περιοχές των Δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης.

Από τη φύτευση έχουν εξαιρεθεί περιοχές όπου οι δασικές μελέτες προέκριναν τη φυσική αναγέννηση ενώ προβλέπονται φυσικές αντιπυρικές ζώνες.

Η αναδασωτέα περιοχή χωρίστηκε σε πέντε τμήματα.
Μέχρι το Μάρτιο, ο ΣΠΑΥ θα έχει φυτεύσει 15.000 δένδρα και θάμνους στην περιοχή 2 (Ρέμα Χαλιδούς), με εργολαβικές αλλά και εθελοντικές αναδασώσεις ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια.

Το 2019, ξεκινά η αναδάσωση της περιοχής 4, με άλλα 15.000 δένδρα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης:
«Η προσπάθειά μας για την αναζωογόνηση του Υμηττού στηρίζεται σε επιστημονική μελέτη.


Μετά τον καθαρισμό των φραγμάτων, τα κορμοδέματα και κλαδοδέματα, φυτεύουμε δένδρα και δημιουργούμε φυσικές αντιπυρικές
ζώνες έτσι ώστε να θωρακίσουμε πλήρως το βουνό.


Η αναδάσωση αυτή θα συνεχιστεί και στους όμορους Δήμους διότι πραγματικά εκτός από την καμένη έκταση έχουν ανάγκη και οι
άλλοι Δήμοι να δενδροφυτευτεί ο Υμηττός που δίνει ζωή σε όλο το λεκανοπέδιο».
Ο κ. Βαλασόπουλος ευχαρίστησε τους εθελοντές Δασοπροστασίας, τους προσκόπους και τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στη δενδροφύτευση.

Οι επόμενες εθελοντικές αναδασώσεις του ΣΠΑΥ στο Ρέμα Χαλιδούς, έχουν προγραμματιστεί στις 27 Ιανουαρίου 2019, 10 και 22 Φεβρουαρίου 2019 και 17 Μαρτίου 2019.

Παράλληλα, προβλέπεται πότισμα της αναδάσωσης στις 14 Απριλίου 2019.

Continue Reading

Ηλιούπολη

55 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εβδομάδα εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, από 19 έως και 25 Νοεμβρίου, για τον επετειακό εορτασμό των 55 χρόνων από την ίδρυσή του, αφιερωμένη στην Προσφορά και τη Δημιουργία, στοχεύοντας στην ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής μας.

Η συμμετοχή, του συνόλου σχεδόν, των Πολιτιστικών και Τοπικών Φορέων της πόλης, σε ένα πανόραμα της υπόστασης και των δράσεών τους , που φιλοξενήθηκε για μια εβδομάδα στο Εκθεσιακό Κέντρο Ηλιούπολης , υπήρξε καθοριστική στην επίτευξη του στόχου για την εξοικείωση των Ηλιουπολιτών με τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης και την ευκαιρία επιλογής δημιουργικής ενασχόλησης των ίδιων και των παιδιών τους.

Στη Γιορτή Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης, σε μια κατάμεστη, από ενεργούς και εν δυνάμει εθελοντές, αίθουσα , επιβραβεύτηκε το έργο τους, αναδείχτηκε το τεράστιο εθελοντικό κίνημα της πόλης μας, το οποίο επιτυγχάνεται χάρη στην πολύτιμη συνδρομή ατομικοτήτων και συλλογικοτήτων, που δρουν υπό το σχεδιασμό ή την υποστήριξη του Δήμου ή και αυτοβούλως, παρουσιάστηκαν ως πρότυπα καλής πρακτικής το Χαμόγελο του Παιδιού και το Διαβάζω για τους Άλλους, αναλύθηκε ο συμβολισμός του λογοτύπου της Οικογένειας Εθελοντών Ηλιούπολης και η γιορτή έκλεισε με ένα πάρτυ στο φουαγιέ του Θεάτρου.

Σε ένα διήμερο αφιέρωμα σε δημιουργούς του χθες και του σήμερα παρουσιάστηκε ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του σπουδαίου καλλιτέχνη Μιχάλη Σουγιούλ , με συμμετοχή και της Δημοτικής Χορωδίας Ηλιούπολης, που έτυχε της μεγάλης αποδοχής του κοινού καθώς και μια συνάντηση επί σκηνής δύο ταλαντούχων δημιουργών της πόλης , των Κώστα Γάκη και Φοίβου Οικονομίδη , που παρουσίασαν δραματοποιημένο το διήγημα ‘”Σβήνοντας το παρελθόν » , ένα προϊόν ανάμειξης ιστορικών και φαντασιακών γεγονότων από τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Δήμος Ηλιούπολης: «Κυνήγι μαγισσών» και βραβείο «κιτς αντιπολίτευσης 2018»

Το 2019 είναι η χρονιά των Δημοτικών εκλογών και οι δημοτικές παρατάξεις που θα κατέβουν στις εκλογές, βρίσκονται ήδη σε προεκλογική περίοδο. Όπως είναι λογικό, οι υποψήφιοι προετοιμάζονται για την εκλογική αναμέτρηση και ο καθένας θα κάνει ότι μπορεί για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του.

Στο Δήμο Ηλιούπολης τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι καλά για την αντιπολίτευση και πως οι ελπίδες που υπάρχουν για την ανατροπή του νυν Δημάρχου είναι λιγοστές ως και ανύπαρκτες. Αυτό έκανε την αντιπολίτευση του Δήμου της Ηλιούπολης να κερδίσει με πανηγυρικό τρόπο το βραβείο της «κιτς αντιπολίτευσης 2018» με μια μοναδική «εορταστική εκστρατεία» που θυμίζει «κυνήγι μαγισσών» κάπου στο μεσαίωνα. Με ένα μοναδικό ρεσιτάλ ευρηματικότητας, κάποιοι μην έχοντας καθαρό μυαλό αλλά και κάτι άλλο καλύτερο να πουν, επιστράτευσαν την Εκκλησία και την Παναγία κατά του Δημάρχου Ηλιούπολης!

Αφορμή στάθηκε ένα εορταστικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε ο Δήμος με μια φωτογραφία του Δημάρχου και την εικόνα της Παναγίας στο πλάνο. Αυτό θεωρήθηκε «Ασύστολη Ασέβεια» και «βεβήλωση του προσώπου της Παναγίας» από το Δήμαρχο !!! Ίσως για κάποια μυαλά είναι και λόγος αφορισμού από το αξίωμα του Δημάρχου!!!

Είναι γεγονός ότι ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Είναι δυναμικός, λαοφιλής, έμπειρος και αποτελεσματικός. Μεταμόρφωσε το Δήμο Ηλιούπολης σε τόπο για να ζεις, δημιούργησε ένα Δήμο που λειτουργεί υποδειγματικά και οι δημότες χαίρονται να κυκλοφορούν, και την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των Δήμων βουλιάζει στα χρέη, ο Δήμος Ηλιούπολης έχει την άνεση και το πρόγραμμα να επενδύει συνεχώς σε καινοτομίες και λύσεις που κάνουν το επίπεδο ζωής της πόλης να απέχει μακράν από το μέσο όρο. Μιας τέτοιας εμβέλειας Δήμαρχο όμως δεν τον πολεμάς με φανταστικά σενάρια, ούτε με εξορκισμούς. Αν θεωρείς τον εαυτό σου ικανό και έχεις αξιώσεις για το Δημαρχιακό θωκό, κάνε ή πες κάτι ουσιαστικό, κάτι που θα έχει αξία για τους Δημότες και πάνω απ’ όλα, κάτι που δεν θα υποτιμά την νοημοσύνη τους. Εκτός κι αν μέχρι εκεί μπορείς να φτάσεις, οπότε μη χάνεις άδικα το χρόνο σου, η Ηλιούπολη έχει Δήμαρχο!

Ειλικρινά δεν ξέρω τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη Πάτερ Σεραφείμ Δημητρίου, όμως τώρα που κοιτώ τη φωτογραφία του, θεωρώ ασύστολη ασέβεια την ύπαρξη της εικόνας πάνω από το νεροχύτη της κουζίνας σε ένα χώρο που θυμίζει αποθήκη!

Πηγή: ParadimotikaIlioupolis

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΚΑΜΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ -ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2018

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθν. Μακαρίου & Ηρώς Κωνσταντοπούλου) στις 24, 27, 28 Δεκ 2018& 2, 3, 4 Ιαν 2019.
ΗΛΙΚΙΕΣ : 6 έως 12 ετών (γεννηθέντες 2012-2006).
ΕΓΓΡΑΦΕΣ :Στο Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο τη Πέμπτη 13 Δεκ 17:00-19:00 μμ& καθημερινά τις ημέρες λειτουργίας του καμπ και ώρες 7:00-9:00 πμ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :Δημότες – Ετεροδημότες : 5€ /ημέρα.
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ :
Αδέλφια, πολύτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες (-20%) ήτοι 4€/ημέρα ανά παιδί.Στα τρία αδέλφια, το 3ο παιδί Δωρεάν, ήτοι 10€/ημέρα για τα 3 αδέλφια.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ : Ιατρική Βεβαίωση από Παιδίατρο.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ :07:00 09:00πμ.
ΩΡΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ : 14:00 16:00μμ.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Αναλόγως με τον αριθμό συμμετεχόντων παιδιών και των ηλικιών τους, θα απασχολούνται με ορισμένες από τις:
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ : Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Τένις, Χόκεϋ, Ταεκβοντο, Μπάντμιντον, Ρυθμική, Ενόργανη, Zumbaκ.α.και
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ&ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑ: Μουσική, Ζωγραφική, Παιδαγωγικά Παιχνίδια, Δημιουργίες με σοκολάτα, Εορταστικές κατασκευές, Μικροί Ζαχαροπλάστες, κα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Εκπαιδευτικές και Ψυχαγωγικές Εκδρομές συνήθως δεν διοργανώνονται στο Καμπ των Χριστουγέννων.
Καθημερινή παρουσία γιατρού στους χώρους δραστηριοτήτων
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Στην ιστοσελίδα athlitismos.dimosilioupolis.gr ή στο 6971560249 για δήλωση ενδιαφέροντος.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING