Connect with us

ΣΠΑΥ

ΔΡΥΜΟΣ

Ο κύριος στόχος του προγράμματος ΔΡΥΜΟΣ είναι η καινοτομία της εκπαίδευσης της δασοκομίας μέσω μεταφοράς ευρημάτων μιας μικτής εκπαιδευτικής προσέγγισης, αξιοποιώντας ένα πρόβλημα με συγκεκριμένο τρόπο μάθησης.

Το γενικό επίπεδο της ένταξης των τεχνολογικών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στη διδασκαλία έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η εκπαίδευση δασοκομίας σε πολλές χώρες έχει χρησιμοποιήσει τις παραδοσιακές διδακτικές προσεγγίσεις, όπως η θεωρητική διδασκαλία, οι διαλέξεις περισσότερο ή λιγότερο μικτές με την πρακτική στον τομέα της κατάρτισης και των εκδρομών. Στηρίχθηκε κυρίως στα παραδοσιακά μέσα μάθησης π.χ. έντυπη διαφόρων εκδόσεων κλπ. Τέτοιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, η εκπαίδευση δασοκομίας χρειάζεται να υιοθετήσει σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις  και καινοτόμες τεχνικές μάθησης για να είναι σε θέση να κρατήσει το ενδιαφέρον του εκπαιδευόμενου, και να εξασφαλίσει την ευελιξία στην εκπαίδευση για την αποτελεσματική μεταφορά γνώσεων.

Ο κύριος στόχος αυτού του προγράμματος είναι η καινοτομία της εκπαίδευσης της δασοκομίας μέσω μεταφοράς ευρημάτων μιας μικτής εκπαιδευτικής προσέγγισης, αξιοποιώντας ένα πρόβλημα με συγκεκριμένο τρόπο μάθησης. Εκτός από τη μεταφορά της διδακτικής προσέγγισης, το έργο στοχεύει επίσης στη μεταφορά των απαιτήσεων για ένα στοχευόμενο ΤΠΕ περιβάλλον. Θεματικά, η πιλοτική εφαρμογή επικεντρώνεται στην εκμάθηση σχετικά με:

– Τεχνητή αναγέννηση των δασών στην αλλαγή των συνθηκών: διάφορες μεθόδους για την παραγωγή φυτών προς φύτευση δασικών δέντρων (εμπορευματοκιβώτια ή σχεδόν ριζωμένα), αγενή πολλαπλασιασμό, κλπ. Επιπλέον, είμαστε σε θέση να παρέχουμε καινούριες γνώσεις και μεθόδους για τη χρήση της υδρο-gel σε αναγεννήσεις δασών έτσι ώστε να αυξηθεί η αντοχή στην ξηρασία φυτά και τη συνολική επιτυχία των δασικών φυτειών.
– Πυροπροστασία και εθελοντισμός
– Προστασία από τις πλημμύρες
– Η γνώση και η αναγνώριση της πανίδας των δασών
– Εκπαίδευση εκπαιδευτών για το πώς να θα γίνει η διάσωση των επιστημονικών πληροφοριών σχετικά με το ευρύτερο κοινό
– Καινοτόμες μέθοδοι μέτρησης των δασών: Το μάθημα αυτό εισάγει την εκμετάλλευση και τη χρήση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού μέτρησης των δασών (για τη μέτρηση ξυλαποθέματος – διαμέτρου δέντρο, ύψος, όγκο ..). Ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος, αλλά είναι πολύ ακριβός, γι ‘αυτό δεν χρησιμοποιείται στην πράξη στη Σλοβακία (μόνο σε μικρή έκταση).
– Κοντά στη φύση της δασοκομίας : δασοκομικό σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύεται τις φυσικές διεργασίες στα δασικά οικοσυστήματα (όπως ταυτόχρονη και συμβιωτική σχέση) για: α) τη μείωση της ανθρώπινης παρέμβασης στην ανάπτυξη των δασών, και, συνεπώς, τη μείωση του κόστους για τις δασοκομικές θεραπείες και β) να χτίσει τη δομή των δασών , η οποία είναι περισσότερο φυσική και ως εκ τούτου πιο ανθεκτική έναντι διαφόρων συμφορών και παράσιτων.
– Ξυλεία ποικιλία και εμπόριο: σε αυτό έχουμε δώσει έμφαση στην ποικιλία ξυλείας και τις κατηγορίες ποιότητας ξυλείας και τα ελαττώματα της ξυλείας τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα και την τιμή τους. Ωστόσο, η πορεία περιλαμβάνει επίσης και κάποια υλικά για την μέτρηση της ξυλείας, το εμπόριο ξυλείας και της επικοινωνίας στην επιχείρηση.

Κύρια αποτελέσματα του έργου είναι i) η μεταφορά μιας μικτής εκπαιδευτικής προσέγγισης στην ελληνική περαιτέρω εκπαίδευση της δασοκομίας, ii) την προσαρμογή και την εφαρμογή μιας διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας και iii) ΤΠΕ που βασίζονται στο παιδαγωγικό υλικό που δημιουργήθηκε και δοκιμάστηκε (πιλοτικό πρόγραμμα “διαχείριση των δασών υπό αλλαγμένες συνθήκες περιβάλλοντος “. Αυτή η προσέγγιση θα υποστηρίξει την καινοτομία που βασίζεται σε ΤΠΕ εργαλεία μάθησης και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων της έρευνας για τις δασοκομικές πρακτικές. Σε μακροπρόθεσμη βάση, αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της πρακτικής των δασών και την αύξηση της συνεργασίας μεταξύ τους.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του ΣΠΑΥ

Σε μια πολύ ζεστή και ενθουσιώδη τελετή εγκαινιάστηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού που βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Βασίλης Βαλασόπουλος πρόκειται για ένα ορόσημο στην ιστορία του Υμηττού καθώς η επισκεψιμότητα και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για το βουνό είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας του.


Ο κ. Βαλασόπουλος εξιστόρησε τον τεράστιο αγώνα που κατέβαλαν οι υπηρεσίες και η πολιτική ηγεσία του ΣΠΑΥ μαζί με το αρμόδιο δασαρχείο Πεντέλης προκειμένου το πρώην αναψυκτήριο που είχε μετατραπεί επί πολλά χρόνια σε εστία μολύνσεως και παραβατικότητας, να μην κατεδαφιστεί, αλλά να αξιοποιηθεί για περιβαλλοντικούς σκοπούς.


Τώρα η Ηλιούπολη και όλη η Αττική απέκτησε έναν χώρο επιμόρφωσης και βιωματική εμπειρίας, αλλά και ένα χώρο αναψυχής καθώς το Κέντρο διαθέτει τόσο δέντρα και παγκάκια, όσο και βοτανικό κήπο, φυτώριο και αίθουσα παρουσιάσεων.


Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ υπογράμμισε την συμβουλή του πατέρα Ευθύμιου, Αρχιερατικού της πόλης μας, ο οποίος τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα του Κέντρου και εγγυήθηκε για την χρησιμότητά του καθώς έχει δημιουργήσει μια ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με την γεωπονία και την ευαισθητοποίηση του κόσμου.


Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η ομιλία του Αρχιμανδρίτη κ. Καλλίνικου Χριστέλη που έλαβε το λόγο ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού Δανιήλ υπογραμμίζοντας την πρωτοποριακή δράση του Δήμου Ηλιούπολης στην κοινωνική αλληλεγγύη και την μεγάλη χαρά και ελπίδα με την οποία η Εκκλησία αντιμετωπίζει την κατασκευή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης καθώς αυτό θα αποτελέσει μια ακόμη ευκαιρία για την άψογη και στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Εκκλησία και του Δήμου Ηλιούπολης.

Continue Reading

ΣΠΑΥ

Μεγάλη Εθελοντική Αναδάσωση 25 Νοεμβρίου

Ο ΣΠΑΥ και ο Δήμος Ηλιούπολης καλούν τους πολίτες στην πρώτη εθελοντική αναδάσωση της περιόδου 2018 -2019 που θα πραγματοποιηθεί στο «Ρέμα Χαλιδούς»

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Για μια ακόμη χρονιά να φυτεύσουμε τον Υμηττό και να τον κάνουμε πιο πράσινο, πιο ανθεκτικό και πιο παραγωγικό για το οξυγόνο της πόλης μας.

Στις 9 το πρωί στην πλατεία Παραθύρα, σημείο συνάντησης όπου θα γίνει και εκδήλωση παρουσίασης της συνολικής εκστρατείας αναδάσωσης που θα συνεχιστεί όλο το Χειμώνα και θα δοθούν οδηγίες από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Ηλιούπολης και τους υπαλλήλους του ΣΠΑΥ για τις διαδρομές που θα ακολουθηθούν.

Για να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στην φύση και ότι θα τηρήσουμε τη υπόσχεση που δώσαμε ότι ο Υμηττός μας θα μείνει όρθιος και δεν θα οικοπεδοποιηθεί ποτέ.

Να δείξουμε έμπρακτα ότι δεν ξεχάσαμε τα όσα είπαμε μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 2015 και ότι εμείς τον βουνό θα το κάνουμε καλύτερο, πλουσιότερο και πιο ζωντανό.

Οπως πάντα οι υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης και του ΣΠΑΥ θα μοιράσουν δενδρύλια νερό και εργαλεία για τη δενδροφύτευση, ενώ θα έχουν ανοιχτεί οι ειδικοί λάκκοι σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που έχει γίνει για τις περιοχές που κηρύχθηκαν αναδασωτέες.

Οι εθελοντές που θα προσέλθουν να βοηθήσουν, καλό θα είναι να φοράνε μποτάκια, μακριά ανθεκτικά παντελόνια, καπέλο και ελαφρύ σχετικά ρουχισμό με ένα σακίδιο πλάτης.

Η αναζωογόνηση του δάσους του Υμηττού είναι ένας διαρκής αγώνας για τους πολίτες της Ηλιούπολης. Είναι ο μεγάλος κήπος των σπιτιών μας και δεν πρέπει να τον αφήσουμε αβοήθητο.

Στις 25 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί στην πλατεία Παραθύρα

Continue Reading

ΣΠΑΥ

Γίνε Εθελοντής προστάτευσε το βουνό σου

Στον Υμηττό δραστηριοποιούνται 10 Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας. Στην Αγ. Παρασκευή, το ΣΕΠΒΑΤΥ-Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού στην Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης, η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Δασοπροστασίας και η Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Βουλιαγμένης, στο Βύρωνα η Κ.Π.Δ.& Φ.Π. Βύρωνα- Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, στη Γλυφάδα η Εθελοντική Δασοπροστασία-Πυρόσβεση Γλυφάδας στο Ελληνικο-Αργυρούπολη η Εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνιμού-Αργυρούπολης, στην Ηλιούπολη η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, στην Καισαριανή η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής (και Ζωγραφου) στο Κορωπί η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας στην Παιανία η Π.Π. Δασοπροστασίας Παιανίας – Γλυκών Νερών και στου Παπάγου-Χολαργού η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.-Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού.

Κάθε ευαισθητοποιημένος – ενεργός πoλίτης μπορεί να γίνει εθελοντής και να γραφτεί στα μητρώα μίας από τις παραπάνω εθελοντικές ομάδες στην περιοχή του ενδιαφέροντός του. Τα καθήκοντα του εθελοντή ξεκινούν από την απλή παρατήρηση κάποιες πολύ λίγες ώρες το μήνα κυρίως τους θερινούς μήνες μέχρι την εκπαίδευση του σε όλους τους τομείς της πολιτικής προστασίας. Οι εθελοντές μπορούν να εκπαιδευτούν σε περιβαλλοντικά θέματα, αναδασώσεις, πυροπροστασία και πυρόσβεση, πλημμύρες, σεισμούς θεομηνίες κ.α. Ο ΣΠΑΥ συνεργάζεται και στηρίζει τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό. Κάθε χρόνο τις εξοπλίζει με τον απαραίτητο ρουχισμό, συντηρεί και εξοπλίζει τα πυροφυλάκια και τα παρατηρητήρια τους, συντηρεί και ανανεώνει τα οχήματα τους, διοργανώνει εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις εθλοντικές ομάδες στα εξής τηλέφων ή e.mails:

ΣΕΠΒΑΤΥ-Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού , Τσιγκρέλης Βαγγέλης, 6937130812, 6947846775 , 2106658808, 2132004581, 2132004529, info@seppvaty.comgpan27@yahoo.grstelapsilla@hotmail.com

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης(2007,2008), Σαμαράς Ανδρέας, 6976353820, 2109655668, 2108970470, pyrasfaliavaris@gmail.com

Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Δασοπροστασίας , Σωτηρόπουλος Παναγιώτης, 6946129100, , 2132020159, kathariotita@vvv.gov.gr

Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Βουλιαγμένης, Κερασιώτης Παναγιώτης, 6974040270, , 2108961444, dasopyrosvesivouliagmenis@gmail.companokera@yahoo.com

Κ.Π.Δ.& Φ.Π. Βύρωνα- Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, Σαλαγιάννης Σταύρος, 6956209721, 6930545460, 2107644486, 2107669596Ή 2107650055, info@forestservice.gr

Εθελοντική Δασοπροστασία-Πυρόσβεση Γλυφάδας, Θεοδοσόπουλος Στέλιος, 6944832336, 2109643280, 2132025388, pirofilakio@gmail.com

Εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνιμού-Αργυρούπολης, Τσικαλάκης Μιχάλης, 6909223862, 6944257035, 6948511504, 6940654846, 2132026000-1, 2132026080, pirithus@hotmail.comkat.malama@gmail.com

Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, Αναγνώστου Ιωάννης, 6945120304, 2109930273, 2109941699, info@eydph.net Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής (και Ζωγραφου), Εξαρχόπουλος Αθανάσιος, 6932906420, 6949004264, 2107244042 ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ 2107244150, 2107292621Ή 2107244077, eddk@otenet.gr

Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας, Γρίβας Θεόδωρος, 6944335024, 6985167303, 6972326033, 2106620675, 2106624963 fax 2106624963, theodoros.grivas@e-koropi.grmarinadamaskou@yahoo.com

Π.Π. Δασοπροστασίας Παιανίας – Γλυκών Νερών, Βασιλόπουλος Τάκης, Επικεφαλής: 6974810153 Αναπληρηρωτής: 6983847259, 23106645510, 2106646188, ppdpaianias@yahoo.gr

ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.-Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού, Στογιάννης Βαγγέλης, 6976902092, 2106540708, 2106513840 2106561546, dapaxo@gmail.com

Continue Reading

ΣΠΑΥ

Υμηττός, το Μητροπολιτικό Πάρκο της Αττικής

Ο Υμηττός δεν είναι απλώς άλλος ένας ορεινός όγκος για την Αθήνα, είναι το βουνό της Αθήνας. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της, απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και εκτείνεται από την Αγία Παρασκευή έως και τη Βουλιαγμένη. Ο Υμηττός χωρίζει την Αθήνα από τον κάμπο των Μεσογείων, όπου από την αρχαιότητα καλλιεργούσαν αμπέλια για κρασί. Εξαιτίας αυτού, ο Δημήτριος Καμπούρογλου (λογοτέχνης και ακαδημαϊκός, 1852-1942) έλεγε χαριτολογώντας: «ο Υμηττός χωρίζει την Αττική στα δύο, από τη μια είναι ο τόπος του πνεύματος και απ’ την άλλη ο τόπος του οινοπνεύματος!». Η Ταυτότητα του Βουνού(1),(2),(3) Ο Υμηττός έχει έκταση 81.230 στρέμματα. Πρόκειται για ένα μακρύ και στενό βουνό με συνολικό μήκος 20 χλμ., που η ψηλότερη κορυφή του φτάνει τα 1.026 μ. Έχει περίπου 50 σπήλαια και βάραθρα. Ένα βαθύ φαράγγι χωρίζει το βόρειο από το νότιο τμήμα του βουνού. Το βόρειο οι αρχαίοι το ονόμαζαν Μέγα Υμηττό και το νότιο το έλεγαν Ελάσσονα ή Άνυδρον Υμηττό. Ο Υμηττός έχει εξαιρετική οικολογική σημασία. Αυτή, δεν έγκειται μόνο στην πολύ αξιόλογη βιοποικιλότητα που φιλοξενεί, ειδικά όσον αφορά τη χλωρίδα και την ορνιθοπανίδα, αλλά και στην κεντρική θέση του όρους στην Αττική, με όλες τις κρίσιμης σημασίας περιβαλλοντικές υπηρεσίες που προσφέρει. Ως εκ τούτου, ο Υμηττός υπόκειται σε καθεστώς προστασίας με το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) 31.8/20.10.1978, ενώ τμήματά του διέπονται επίσης και από άλλα καθεστώτα προστασίας.

Continue Reading

ΣΠΑΥ

Βραβεύτηκαν από τον ΣΠΑΥ οι διατελέσαντες πρόεδροι

Σε μια ιδιαιτέρως συγκινητική ατμόσφαιρα το Δ.Σ. του ΣΠΑΥ με ομόφωνη απόφαση του διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση – βράβευση όλων των διατελεσάντων προέδρων του Συνδέσμου.

Με χρονολογική σειρά βραβεύτηκαν:

Ο τ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Λεονάρος Χατζηανδρέου που διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ από τον Φεβρουάριο 1992 έως τον Νοέμβριο 1993.
Η τ. Δήμαρχος Ζωγράφου κα Φωτεινή Σακελαρίδου που διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΠΑΥ από τον Νοέμβριο του 1993 έως τον Απρίλιο του 1995.
Ο τ. Δήμαρχος Χολαργού Χαράλαμπος Σκούρτης που διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΠΑΥ από τον Απρίλιο του 1995 έως τον Οκτώβριο του 1999.
Ο τ. Δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γεωργάκης που διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΠΑΥ από τον Οκτώβριο του 1999 έως τον Μάιο του 2003.
Και ο τ. Δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς που διετέλεσε πρόεδρος του ΣΠΑΥ
Από τον Μάϊο του 2003 έως τον Μάρτιος του 2015.

Με ομόφωνη απόφαση, η αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου των ιδιόκτητων πια εγκαταστάσεων του ΣΠΑΥ στην Ηλιούπολη, ονομάζεται «ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΟΥ» που είναι και η μακροβιότερη Ελληνίδα δήμαρχος με είκοσι χρόνια θητείας.

Επίσης ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Πρόεδρο του ΣΠΑΥ με αρμοδιότητα την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων καθώς ως μέλος της του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, είναι και μέλος του Συμβουλίου των Περιφερειών της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος καλωσόρισε τους πρώην Προέδρους στα ιδιόκτητα γραφεία του ΣΠΑΥ και τους δήλωσε την ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών των 11 δήμων μελών του ΣΠΑΥ για τον αγώνα που έδωσαν και την προσφορά τους στην προστασία του βουνού.

Ολοι οι διατελέσαντες πρόεδροι δήλωσαν την βαθιά ικανοποίησή τους, βλέποντας την δημιουργικότητα της σημερινής διοίκησης, για το ότι οι κόποι τους όχι μόνο δεν πήγαν χαμένοι, αλλά καρποφόρησαν, εξασφαλίζοντας μια δυναμική συνέχεια και ευχήθηκαν με εμφανή συγκίνηση, αυτή η συνέχεια να υπάρξει και στις επόμενες γενιές για να σωθεί και να επιβιώσει ο Υμηττός που τόσο λάτρεψαν.

Continue Reading

ΣΠΑΥ

Ο ΣΠΑΥ καθάρισε πάνω από 1.190 στρέμματα δάσους σε μήκος πάνω από 150 χλμ.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) ολοκλήρωσε μέχρι τα μέσα Ιουνίου του 2018, τον καθαρισμό περισσότερων από 1.190 στρεμμάτωνεύφλεκτης βιομάζας (αποψίλωση ξερών χόρτων) κατά μήκος περίπου 150 χιλιόμετρων δασικών  δρόμωνσε όλο το βουνό.

 

Ειδικότερα ανά Δήμο-Μέλος του Σ.Π.Α.Υ. καθαρίστηκαν οι παρακάτω ποσότητες:

Αγία Παρασκευή: 70,80 στρέμματα κατά μήκος 5,45km, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: 228,00 στρέμματα κατά μήκος 22,60km, Βύρωνας: 143,50 στρέμματα κατά μήκος 14,95km, Γλυφάδα: 171,90 στρέμματα κατά μήκος 16,77km, Ελληνικό-Αργυρούπολη: 79,70 στρέμματα κατά μήκος 13,15km, Ηλιούπολη: 96,55 στρέμματα κατά μήκος 16,60km, Καισαριανή: 79,55 κατά μήκος 6,35km, Κορωπί: 138,40 στρέμματα κατά μήκος 32,60km, Παιανία: 93,60 στρέμματα κατά μήκος 17,35km, Παπάγου-Χολαργός: 97,00 στρέμματα κατά μήκος 6,65km,

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING