Connect with us

Χρήσιμα

Διαδικτυακές ερευνητικές περιπέτειες για παιδιά στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεώπαρκο Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλους τους μικρούς του φίλους και τους γονείς τους, για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται στο σπίτι σε ένα μοναδικό ταξίδι έρευνας και ανακάλυψης μέσα από ψηφιακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και περιηγήσεις και να γίνουν Μικροί Ερευνητές από το σπίτι στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου.

Οι “Εκπαιδευτικές δράσεις Μικρών Ερευνητών” απευθύνονται σε παιδιά και τους γονείς τους και περιλαμβάνουν ποικίλες προτάσεις δημιουργικής δραστηριότητας από το σπίτι με ποικίλες ερευνητικές αποστολές, παιχνίδια και πειράματα.

Οι ερευνητικές αποστολές είναι αφιερωμένες κάθε φορά σε ένα ειδικό θέμα. Ειδικότερα, οι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους και οι γονείς τους μπορούν να συμμετάσχουν στις ακόλουθες εκπαιδευτικές δράσεις:
• Μικροί παλαιοντολόγοι στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου
• Οι μικροί ηφαιστειολόγοι μελετούν τα ηφαίστεια της Λέσβου
• Οι μικροί παλαιοντολόγοι ερευνούν το Δεινοθήριο της Λέσβου
• Μικροί ερευνητές ερευνούν τις κλιματικές αλλαγές στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου
• Οι μικροί παλαιοντολόγοι ερευνούν το Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης
• Παγκόσμια Ημέρα Γης

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου.

Ανάλογα με τη δραστηριότητα τα παιδιά και οι γονείς τους μπορούν να κατεβάσουν τις εκπαιδευτικές καρτέλες, να ζωγραφίσουν, να παίξουν, να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν τα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους.

Παράλληλα, μέσα από τις δράσεις το Μουσείο ανοίγει ένα παράθυρο επικοινωνίας με τους μικρούς του φίλους και τους γονείς και μας προσκαλεί να στείλουμε στο e-mail του lesvospf@otenet.gr τις ερωτήσεις, τις προτάσεις μας αλλά και ζωγραφιές, φωτογραφίες, βίντεο από τις αποστολές μας και μαζί να ανακαλύψουμε ψηφιακά άγνωστες πτυχές και μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους και του Γεωπάρκου Λέσβου!

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Χρήσιμα

Θεατρικό – Μουσικό Παιχνίδι στο ΚΠΙΣΝ: Ένα σαλιγκάρι στον Μεσογειακό Κήπο

Τι ψάχνουν άραγε μια χελώνα κι ένα σκουλήκι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος;
Τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν τον φίλο τους το σαλιγκάρι;

Ένα μουσικοθεατρικό εργαστήρι, βασισμένο κάθε φορά σε μια διαφορετική ιστορία, με πρωταγωνιστές τα μικρά ζώα που κατοικούν στον φθινοπωρινό Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Ιστορίες για τη φύση και τη φιλία, δίνουν στα παιδιά αφορμή να αναγνωρίσουν, παίζοντας, τα φυτά του Μεσογειακού Κήπου και να ανακαλύψουν τα μυστικά του. Παρατηρούν τα χαρακτηριστικά των ζώων που ζουν μέσα σε αυτόν, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με την αξία της φιλίας και της αλληλοβοήθειας. Καθώς οι ιστορίες ξεδιπλώνονται, παιδιά και γονείς συμμετέχουν ενεργά, μέσα από μουσικά και θεατρικά παιχνίδια καθώς και σε μια αυτοσχέδια ορχήστρα που συγκροτείται από μικρά κρουστά.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Σπυριδούλα Χρόνη ( νηπιαγωγός-μουσικοπαιδαγωγός), Γιάννης Ψαριώτης (μουσικός- μουσικοπαιδαγωγός).

Κυριακή 11 και 25/10: 10:30-11:30 και 12:00-13:00
Για παιδιά 2-4 ετών και τους/τις συνοδούς τους. 
Έως 10 παιδιά και 10 συνοδοί ανά ώρα.

Continue Reading

Χρήσιμα

Ξεναγήσεις στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρέχει στους αγγλόφωνους επισκέπτες του τη δυνατότητα ξενάγησης στην αγγλική γλώσσα. Όσοι επισκέπτες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ξεναγήσεις, μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους από το goulandris.gr, αλλά και από το εκδοτήριο εισιτηρίων του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

Ελληνόφωνες Ξεναγήσεις
Τετάρτη-Κυριακή: 16.00-17.30 και επιπλέον Πέμπτη – Παρασκευή: 18.00-19.30
Αγγλόφωνες Ξεναγήσεις
Τετάρτη-Κυριακή: 10.00-11.30 & 11.00-12.30

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων: 3 έως 18 άτομα

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις ξεναγήσεις προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη της περιήγησης.  

Continue Reading

Χρήσιμα

Αρχεία Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη έχει στην κατοχή του ένα τεράστιο πλούτο αρχείων. Σκοπός του είναι να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τα αρχεία αυτά και να φέρει τους ερευνητές, μελετητές αλλά και απλούς χρήστες πιο κοντά στα τεκμήρια. 

Όλα τα αρχεία είναι ελεύθερης πρόσβασης. Προς το παρόν διατίθενται τρία αρχεία: το αρχείο της Ελένης Αντωνιάδη-Μπιμπίκου με 20,000 τεκμήρια, το αρχείο του Στέλιου Μαγιόπουλου και το αρχείο της εν Κωνσταντινουπόλει Αδελφότητας “Αγαπάτε Αλλήλους”. Το κάθε αρχείο παρουσιάζεται αυτόνομα. Ο χρήστης όμως έχει τη δυνατότητα συνδυαστικής και πολλαπλής αναζήτησης, ώστε να εντοπίσει εύκολα και άμεσα τις πληροφορίες που επιθυμεί, και οι οποίες μπορεί να εντοπίζονται σε περισσότερα από ένα αρχεία.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς η ψηφιοποίηση, η τεκμηρίωση και η έρευνα συνεχίζουν.

Δείτε την ιστοσελίδα των αρχείων του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Continue Reading

Χρήσιμα

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο σπίτι – εκπαιδευτικές δράσεις

Με το πρόγραμμα “Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο σπίτι” παροτρύνονται τα παιδιά να εξερευνούν τα εκπαιδευτικά έντυπα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΕΜΣΤ και να γίνονται δημιουργικοί.

Από τις πλατφόρμες του μουσείου στο facebook και το instagram – EMST Athens – θα δίνεται το όνομα ενός καλλιτέχνη και ο τίτλος του έργου του, καθώς και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό έντυπο στο οποίο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Με αφορμή τα όσα θα διαβάσετε μόνοι σας ή παρέα με τους γονείς σας, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας σύγχρονα έργα (ζωγραφιές, κατασκευές, βίντεο) και να τα στείλετε σε μορφή jpg ή βίντεο στο learning@emst.gr με θέμα ΕΜΣΤ στο σπίτι, συμπεριλαμβάνοντας μέσα στο email το μικρό σας όνομα, την ηλικία σας, την περιοχή που μένετε και τον τίτλο του έργου.

Τα έργα αυτά θα αναρτώνται στο facebook και το instagram του ΕΜΣΤ.

Βρείτε το εκπαιδευτικό υλικό εδώ.

Κάθε άνθρωπος είναι ένα έργο τέχνης
Η εγκατάσταση Slumber, 1994 της Τζανίν Αντονί ενέπνευσε την Zainab να υφάνει τα όνειρά της για το μέλλον της, ο Amin μας μεταφέρει στο Ιράν με το Σουηδικό ιπτάμενο χαλί, 2001 του Κωστή Βελώνη για να γιορτάσουμε μαζί το Νουρούζ, τη γιορτή της άνοιξης, η Maya ταυτίστηκε με Το καμακωμένο ψάρι, 1985 του Κώστα Τσόκλη.

Η σύγχρονη τέχνη εμπνέει, ανακινεί συναισθήματα, μνήμες από το παρελθόν και όνειρα για το μέλλον.
Στο facebook και το instagram του ΕΜΣΤ θα αναρτούνται ιστορίες συνυφασμένες με έργα της συλλογής του ΕΜΣΤ, όπως τις διηγούνται όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα Face Forward …into my home.

Μπορείτε να στείλετε και τη δική σας ιστορία, ανώνυμα ή επώνυμα, στο learning@emst.gr και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΕΜΣΤ θα μοιράζεται με όλους.

Continue Reading

Χρήσιμα

Εικονική περιήγηση στο Μουσείο Φρίντα Κάλο του Μεξικού

Επισκεφτείτε εικονικά το Μουσείο Φρίντα Κάλο του Μεξικού με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μερικά από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου μας δίνουν την δυνατότητα να τα επισκεφτούμε από τον καναπέ μας. Ανάμεσα τους βρίσκεται και το Μουσείο Φρίντα Κάλο του Μεξικού. Επισκεφτείτε το εικονικά εδώ.

Continue Reading

Χρήσιμα

Ομαδική έκθεση “Transformations”

H Roma Gallery εγκαινιάζει την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, στην καλοκαιρινή ομαδική έκθεση με τίτλο “Transformations”.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες:
Αλέξης Ακριθάκης (Alexis Akrithakis), Δημήτρης Αληθεινός (Dimitris Alithinos), Michael Askin, Shannon Bool, Spartacus Chetwynd, Rob Churm, Martha Colburn, Κωστής (Costis), Matthew Derbyshire, Ayan Farah, Mark Flores, Christopher Forgues, Matt Franks, Απόστολος Γεωργίου (Apostolos Georgiou), Niki Gulema, Grit Hachmeister, Packard Jennings, Jeff Koons, Elke Krystufek, Χάρης Λάμπερτ (Haris Lambert), Bernhard Martin, Alan Michael, Oliver Payne & Nick Relph, Λουκάς Σαμαράς (Lucas Samaras), Daniel Silver, Josh Smith, Thaddeus Strode, Λεωνίδας Τσιριγκούλης (Leonidas Tsirigkoulis), Juan-Carlos Valencia, TJ Wilcox.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING