Connect with us

Business

Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός της Venman!

Η εφαρμογή νέων τεχνολογιών και η απόκτηση πρόσθετων γνώσεων με σκοπό την προσέγγιση νέων αγορών μέσω της καινοτομίας είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Venman. 

Σκοπός της εταιρείας είναι η εξέλιξη και η εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων των προϊόντων. Είναι η αποτύπωση πραγματικών και όχι θεωρητικών (μέσω μαθηματικών Τύπων) αποτελεσμάτων επιδόσεων.

Έτσι ώστε να καθίσταται το προϊόν ένα πραγματικό εργαλείο για την σχεδίαση και την λειτουργία των συστημάτων σας. 

Στα πλαίσια της συνεχούς εξέλιξης των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, καθώς και της τήρησης των διαδικασιών ποιότητας και ελέγχου (ISO), το τμήμα παραλαβών και ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας μας έχει εξοπλιστεί: 

α) με νέα συσκευή ελέγχου σκληρότητας μετάλλων (σκληρόμετρο)

β) με φασματογράφο μάζας για ανάλυση κραμάτων. 

Τα αποτελέσµατα της σκληροµέτρησης παρέχουν χρήσιµες πληροφορίες σχετικά µε διάφορα θέµατα που χαρακτηρίζουν τα υλικά όπως για παράδειγµα :

 • Προσδιορισµός υλικού.
• Έλεγχος ορθής διαδικασίας θερµικής κατεργασίας.
• Έλεγχος ποιότητας επιφανειακών κατεργασιών
• Συµπεριφορά και αντοχή του υλικού κατά την διάρκεια του χρόνου.
• Συµπεριφορά του υλικού σε συνθήκες φθοράς και καταπόνησης.
• Έλεγχος µείωσης αντοχής µετά από θερµική κατεργασία
• Πληροφορίες σχετικά µε αντοχή σε εφελκυσµό
Σε γενικές γραµµές η σκληροµέτρηση έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήµατα:
• Είναι µια γρήγορη, απλή, εύκολη και αξιόπιστη µέτρηση
• ∆ίνει στοιχεία σχετικά µε τις µηχανικές ιδιότητες του υλικού και έτσι µπορεί να συσχετιστεί άµεσα µε την αντοχή σε εφελκυσµό (Tensile Strength). Μεγαλύτερη σκληρότητα συνεπάγεται µεγαλύτερη αντοχή σε παραµόρφωση.

Σε ό,τι αφορά τον φασματογράφο μάζας μετάλλων είναι η  συσκευή, που δίνει την πληροφορία για το ποια στοιχεία περιέχονται μέσα σε ένα κράμα μετάλλου και σε τι ποσοστό είναι το καθένα από αυτά. 

Μια απλή περιγραφή της λειτουργίας του είναι η παρακάτω:
στο δείγμα που θέλουμε να αναλύσουμε γίνεται επιφανειακή καύση μέσω κάποιου ηλεκτροδίου η οποία οδηγεί σε ατμοποίηση ενός μικρού μέρους αυτού. Ο ατμός που προκύπτει ιονίζεται και όταν τα ιονισμένα πλέον στοιχεία επανέρχονται στην κανονική τους κατάσταση, το καθένα  από αυτά εκπέμπει ακτινοβολία συγκεκριμένου μήκους κύματος και έντασης. 

Οι ακτινοβολίες αυτές οδηγούνται μέσα στο φασματογράφο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ανιχνευθούν από ειδικά κυκλώματα και να αντιστοιχηθούν βάσει του διαφορετικού μήκους κύματος και έντασης που έχει το καθένα, στο ποιο στοιχείο είναι και σε τι ποσοστό υπάρχει μέσα στα αναλυόμενο δείγμα. 

Ο εν λόγω εξοπλισμός και οι συστηματικοί έλεγχοι, σε κάθε παραλαβή, θα βοηθήσουν την εταιρεία μας να κρατήσει σε υψηλά standards την ποιότητα των Α΄ υλών και των τελικών προϊόντων. 

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε για να προσφέρουμε όλο και πιο αποτελεσματικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των χρηστών αναπτύσσοντας έτσι την επόμενη γενιά ηλιακών θερμικών συστημάτων. 

Καθώς προχωράμε μπροστά για το μέλλον της ηλιακής θέρμανσης θέλουμε κάθε γενιά των προϊόντων μας να είναι ουσιαστικά καλύτερη από την προηγούμενη. Και η απόκτηση του συγκεκριμένου εξοπλισμού είναι ένα ακόμα βήμα στην κατάκτηση αυτού του στόχου. 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Business

Γιατί αξίζει να αποκτήσετε ένα ολοκληρωμένο θερμοσιφωνικό σύστημα

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

Είναι η απλούστερη και η γνωστότερη ηλιακή συσκευή. Κατά την λειτουργία του γίνεται εκμετάλλευση δυο φυσικών φαινομένων. Με την αρχή του θερμοσιφώνου επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του νερού με φυσικό τρόπο χωρίς μηχανικά μέρη (αντλίες κλπ.) ενώ η θέρμανση του νερού γίνεται με την εκμετάλλευση του φαινομένου του θερμοκηπίου που αναπτύσσεται στους συλλέκτες του.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια απ’ τις “καθαρότερες” και πιο αποδοτικές συσκευές που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στη διάρκεια ζωής του ο ηλιακός θερμοσίφωνας εξοικονομεί περίπου δυο χιλιάδες ευρώ απ’ τους λογαριασμούς ρεύματος σε τιμές 2005, ενώ αποφεύγεται η έκλυση περίπου τριάντα τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Κάθε ντους με νερό από ηλιακό θερμοσίφωνα ισοδυναμεί με τρία κιλά διοξειδίου του άνθρακα λιγότερα στην ατμόσφαιρα.

Η συνολική απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα εξαρτάται από το μέγεθος και το είδος (ποιότητα) της συλλεκτικής επιφάνειας που σε συνάρτηση με το θερμοδοχείο (το οποίο όσο μικρότερο είναι ανεβάζει μεγαλύτερη θερμοκρασία) καθώς και από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τη νεφοκάλυψη και την αποτελεσματικότητα της θερμικής μόνωσης του συστήματος.

Χρειάζεται μελέτη και ειδικές μετρήσεις ώστε η θερμοκρασία του νερού να μην ξεπερνάει το σημείο βρασμού και να μην γίνεται ατμοποίηση. Για την οικονομικότερη λειτουργία του ηλιακού θερμοσίφωνα τόσο στην αναθέρμανση όσο και στην ηλεκτρική του λειτουργία κατά τους χειμερινούς μήνες είναι απαραίτητο η δεξαμενή να αποθηκεύει νερό υψηλής θερμοκρασίας. Για αυτόν τον λόγο αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, οι κατασκευαστές μελετούν συστήματα με δεξαμενές το δυνατόν μικρότερες οπότε και αποδοτικότερα ηλιακά συστήματα. Για τις μετρήσεις αυτές τα εργαστήρια εκδίδουν για λογαριασμό των κατασκευαστών ανάλογα πιστοποιητικά απόδοσης των συστημάτων.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, ανεξάρτητα από το είδος τους, αποτελούνται από δύο βασικά μέρη:

  • Το τμήμα συλλογής (οι ηλιακοί συλλέκτες, η επιφάνεια απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας)
  • Το τμήμα αποθήκευσης (η δεξαμενή αποθήκευσης του νερού)

Τα δύο αυτά μέρη είναι συναρμολογημένα μαζί και συνδέονται με σωληνώσεις, αλλά σε μεγαλύτερα συστήματα μπορούν να είναι και χωριστά και να χρησιμοποιούνται αντλίες για την κυκλοφορία του θερμαινόμενου μέσου, ειδικά όταν το τμήμα αποθήκευσης δεν βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το τμήμα συλλογής. Το τμήμα αποθήκευσης διαθέτει και ηλεκτρική αντίσταση με θερμοστάτη, για να μπορεί να παράγεται ζεστό νερό και σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διαθέτουν και κάποια εξαρτήματα ελέγχου όπως βαλβίδα υπερπίεσης και αυτόματα εξαεριστικά.

Η VENMAN σας προσφέρει  ολοκληρωμένα συστήματα ηλιακού θερμοσίφωνα, σχεδιασμένα να ικανοποιούν την ανάγκη σας για υψηλή απόδοση και οικονομία.

Continue Reading

Business

Η χρησιμότητα των Buffer Tanks σε οικιακό και βιομηχανικό περιβάλλον

Οι δεξαμενές συσσώρευσης ή Buffer tanks είναι ένας εύκολος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Είτε χρησιμοποιείτε ηλιακό ζεστό νερό, αντλίες θερμότητας είτε λέβητα βιομάζας με ξύλα, η δεξαμενή συσσώρευσης είναι μια απλή λύση για να μειώσετε τους περιβαλλοντικούς ρύπους και να συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος, είτε μιλάμε για οικιακή χρήση είτε για βιομηχανική χρήση.

Μια δεξαμενή buffer μπορεί να κατασκευαστεί σε διάφορα μεγέθη, από μια μικρή δεξαμενή για να αποθηκεύσει νερό, από την ηλιακή θέρμανση για οικιακή χρήση, σε τεράστιες δεξαμενές 7000 λίτρων για εμπορική θέρμανση και για αποθήκευση ζεστού νερού.

Οι δεξαμενές συσσώρευσης μπορούν επίσης να συνδεθούν με διάφορες πηγές θέρμανσης και ανανεώσιμης ενέργειας, όπως ηλιακά πηνία ή θερμαντήρες εμβάπτισης ή συστήματα πετρελαίου ή αερίου. Ομοίως, στην πλευρά εξόδου, οι δεξαμενές απομόνωσης μπορούν να συνδεθούν απευθείας με τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης και τα θερμαντικά σώματα.

Η πιο δημοφιλής χρήση δεξαμενών συσσώρευσης είναι με λέβητες βιομάζας, οι οποίοι συνδέονται με την πλευρά της δεξαμενής, με θερμαντικά σώματα ή άλλα συστήματα εξόδου ζεστού νερού συνδεδεμένα στην άλλη πλευρά.

Ο λέβητας θερμαίνει το νερό και η δεξαμενή αποθέματος διατηρεί το νερό ζεστό μέχρι να χρειαστεί, επειδή είναι επενδεδυμένο με μόνωση που μειώνει την απώλεια θερμότητας και διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία.

Έτσι μειώνονται οι λογαριασμοί ενέργειας και παρέχεται άμεση πρόσβαση στο νερό της απαιτούμενης θερμοκρασίας, αν και συνιστάται ότι οι ρυθμιστές θερμοκρασίας και ο εξοπλισμός παρακολούθησης να χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των θερμοκρασιών.

Άλλα πλεονεκτήματα των buffer tanks είναι η χαμηλού κόστους εγκατάσταση, η δυνατότητα συνδυασμού πολλαπλών πηγών θερμότητας τόσο ως εισροή είτε ως έξοδος και η ευελιξία για τη θέρμανση του νερού σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Με αυτό το τελευταίο παράδειγμα, θα μπορούσατε να θερμαίνετε το νερό τη νύχτα με τη χρήση θερμαντικών στοιχείων εμβάπτισης, όπου λειτουργούν φθηνότερα τιμολόγια. Στη συνέχεια, το νερό θα αποθηκευτεί στην απαιτούμενη θερμοκρασία και θα είναι έτοιμο για την επόμενη ημέρα.

BUFFER TANKS ΑΠΟ ΤΗ VENMAN

  • Βελτίωση της οικονομικής απόδοσης για κάθε σύστημα θέρμανσης (ηλιακή, βιομάζας, αντλία θερμότητας κτλ).
  • Λειτουργική σχεδίαση.
  • Σταθερή και γρήγορη παροχή ζεστού νερού όταν την χρειάζεστε.
  • Σχεδίαση για εξοικονόμηση χώρου.
  • 5 χρόνια εγγύηση.
  • Πρόσθετη θέρμανση σε όλα τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής.

Continue Reading

Business

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Το ξέρατε ότι η ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλιοθερμικών συστημάτων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη;

Η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που κατασκευάζονται στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά υψηλή.  Γι αυτό εξάλλου και οι εξαγωγές του συγκεκριμένου χώρου ξεπερνούν το 50% της εγχώριας παραγωγής!

Η τεχνολογία και ποιότητα των προϊόντων  είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να εξασφαλίζουν πολύ υψηλή αποδοτικότητα (ως και 80%) και κατά συνέπεια πολύ υψηλή κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης (ως και 95%) με τον πλέον οικονομικό τρόπο.

Αυτό φυσικά μεταφράζεται σε πολύ σημαντική εξοικονόμηση από την πλευρά των καταναλωτών.

Ο τρόπος λειτουργίας και η αρχιτεκτονική των οικιακών ηλιοθερμικών συστημάτων είναι αρκετά απλός. Αποτελούνται από έναν ηλιακό συλλέκτη, ένα ταμιευτήρα και ένα σύστημα σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο.

Οικιακή Χρήση

Ο ηλιακός συλλέκτης απαρτίζεται από μία απορροφητική πλάκα, η οποία περιέχει αγωγούς από τους οποίους διέρχεται το προς θέρμανση ρευστό. Η απορροφητική πλάκα περιέχεται σε ένα αεροστεγές και αδιάβροχο πλαίσιο, το οποίο είναι καλυμμένο από την πλευρά του ηλίου με γυαλί η διαφανές ανθεκτικό πλαστικό και από την άλλη με θερμομονωτικό υλικό.

Η απορροφητική πλάκα για να απορροφά το μέγιστο της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας είναι μαύρη και ματ. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της προκύπτουν από ποικίλες τεχνικές, προκειμένου να αυξηθεί η απορροφητικότητα της πλάκας.

Βιομηχανική Χρήση

Τα ηλιοθερμικά συστήματα που προορίζονται για κεντρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας έχουν διαφορετική αρχιτεκτονική και κατασκευή.

Αυτές οι μονάδες χρησιμοποιούνται για την θέρμανση χώρων, αφαλάτωση, παραγωγή ζεστού νερού για τη βιομηχανία, την τηλεθέρμανση, τον ηλιακό κλιματισμό και κυρίως για την ηλιοθερμική παραγωγή ηλεκτρισμού.

Αξιοποιούνται σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, συγκροτήματα κατοικιών, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά όχι για οικιακή χρήση, καθώς οι απαιτήσεις σε χώρο και εξοπλισμό είναι πολύ μεγάλες.

Για την λειτουργία τους αξιοποιούν ένα σύστημα κεντρικού ελέγχου θερμικούς ηλιακούς συλλέκτες (ίδιους στη φιλοσοφία με τα οικιακά συστήματα, αλλά μεγαλύτερης έκτασης), ταμιευτήρες, καθώς και κυκλοφορητές του ρευστού.

Continue Reading

Business

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ: THE NEXT BIG THING ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!

Οι συλλέκτες υψηλής θερμοκρασίας, είναι ηλεκτροπαραγωγοί σταθμοί βασισμένοι στα ηλιοθερμικά συστήματα.

Χρησιμοποιούν θερμικές μηχανές για να μετατρέψουν την θερμότητα σε έργο, και από το έργο, ηλεκτρισμό. 

Εάν η ηλιακή ακτινοβολία είναι η πηγή ενέργειας και το νερό στο ντεπόζιτο είναι το μέσο για την παραγωγή ηλεκτρισμού, τότε η απόδοση των θερμικών μηχανών αυξάνεται αναλόγως με τη θερμοκρασία της πηγής, δηλαδή τη θερμοκρασία της ηλιακής ακτινοβολίας και την θερμοκρασία του μέσου (δηλαδή του ατμού).

Ο ατμός διοχετεύεται με μεγάλη πίεση (ανάλογη της θερμοκρασίας του ατμού) στα μηχανικά μέρη της μηχανής που περιστρέφονται δημιουργώντας ηλεκτρισμό.

Η μετατροπή μηχανικού έργου σε ηλεκτρισμό γίνεται δύσκολη σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες γιατί χρειάζονται διάφορα εξειδικευμένα υλικά και τεχνικές. Μια πρόταση για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι η χρήση αλάτων φθορίου σε υγρή μορφή ως μέσου λειτουργίας μεταξύ 700°C έως 800°C.

Σε αυτές τις θερμοκρασίες γίνεται επιτακτική η χρήση στροβίλων πολλαπλών επιπέδων έτσι ώστε να επιτευχθεί απόδοση 50% ή και περισσότερο. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες κάνουν την αποθήκευση θερμότητας πιο αποτελεσματική, αφού αποθηκεύονται περισσότερες βατ-ώρες ανά μονάδα υγρού.

Ένας ηλεκτροπαραγωγός σταθμός που παράγει ηλεκτρισμό με ηλιοθερμικά συστήματα, παράγει πρωτίστως θερμότητα, την οποία μετατρέπει σε ηλεκτρισμό.

Έτσι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να αποθηκεύσει τη θερμότητα πριν από τη μετατροπή της σε ηλεκτρική ενέργεια.

Με τη σημερινή τεχνολογία, η αποθήκευση της θερμότητας είναι πολύ φθηνότερη και πιο αποτελεσματική από την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αποθηκεύοντας την θερμότητα, ένας ηλιοθερμικός ηλεκτροπαραγωγός σταθμός μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ημέρα και νύχτα.

Εάν η τοποθεσία του ηλιοθερμικού σταθμού έχει προβλέψιμη ηλιακή ακτινοβολία, τότε ο σταθμός γίνεται μια αξιόπιστη μονάδα παραγωγής ενέργειας.

Continue Reading

Business

Η εταιρία Ροδούλα στην Αρτόζα!

Tα τελευταία χρόνια υπάρχει παγκόσμια τάση προς τη Μεσογειακή διατροφή και παρουσιάζεται μεγάλη ζήτηση στα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.  Η εταιρία Ροδούλα κλείνει φέτος 20 χρόνια στην αγορά προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ποιοτικών προϊόντων ζύμης και γλυκών.

Δημιουργώντας πάντα προϊόντα  τα οποία μπορεί ο επιχειρηματίας να τα προσαρμόσει στις ανάγκες, στον χαρακτήρα της επιχείρησης του και να δώσει και την προσωπική του πινελιά πάντα όμως με τις υψηλές προδιαγραφές τις Ροδούλας.

Για άλλη μια χρόνια η εταιρία θα πάρει μέρος σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις της χώρας παρουσιάζοντας όπως πάντα νέες γεύσεις και τάσεις.

Επισκεφτείτε το booth μας στο C 02 –D 01   HALL 2 για να μάθετε περισσότερα για τα εκλεκτά προϊόντα της Ροδούλας.

 

Continue Reading

Business

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ;

Είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τους Έλληνες το χειμώνα. Η θέρμανση στα χρόνια της κρίσης έχει εξελιχθεί σε έναν «εφιάλτη» για τους καταναλωτές και όλοι ψάχνουν αν υπάρχουν τρόποι για να έχουν φθηνότερη θέρμανση τους χειμερινούς μήνες.

Ποια είναι όμως η βασική αιτία για τη μείωση της απόδοσης της θέρμανσης;

Η κακή συντήρηση και οι όχι εμπεριστατωμένες μελέτες εγκατάστασης και θερμομόνωσης. Για αυτό λοιπόν είναι απαραίτητη η συντήρηση του καυστήρα μας κάθε χρόνο και ο καθαρισμός του λέβητα κάθε 2 με 2 χρόνια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας καλά συντηρημένος καυστήρας βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης,  ενώ ένας καινούργιος συμβάλει κατά 25-30% στον περιορισμό της.

Μια εξαιρετική λύση αποτελεί η τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών σε κάθε σώμα ανάλογα με τις χωροταξικές ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο η εξοικονόμηση καυσίμου αγγίζει το 30%.

Αντλία θερμότητας 

Μπορεί να έχει υψηλό κόστος τοποθέτησης, αλλά είναι από τις πιο οικονομικές λύσεις για εξοικονόμηση. Η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας γίνεται γρήγορα, εύκολα και απλά.

-Δεν απαιτείται δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου, καπνοδόχος ή εντοιχισμός επιμέρους τμημάτων.
– Δεν απαιτείται ειδικός χώρος τοποθέτησης καθώς η εξωτερική μονάδα είναι συμπαγής και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Θερμοπομποί

Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί, γνωστοί και ως «κονβέκτορες» ή convectors, είναι ηλεκτρικές συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται τοπικά και μπορούν να αξιοποιηθούν είτε για κύρια θέρμανση, είτε συμπληρωματικά.

Ο θερμοπομπός λειτουργεί με ρεύμα με τη φυσική ροή του αέρα. Αυτό που κάνει είναι να τραβάει από κάτω και να βγάζει από πάνω τον ζεσταμένο αέρα. Ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη εξοικονομείται ενέργεια.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING