Connect with us

Business

5 Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης για τη Ροδούλα το 2018!

Και το 2018 τα προϊόντα της εταιρείας ΡΟΔΟΥΛΑ κατέκτησαν την κορυφή της γεύσης, αποσπώντας 5 Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης και Ποιότητας!

Κατάφεραν λοιπόν να αποσπάσουν πέντε (5) Βραβεία Ανώτερης Γεύσης και Ποιότητας –  στα Superior Taste Awards που διοργανώνονται σε ετήσια βάση από το International Taste & Quality Institute (ITQI) στις Βρυξέλλες.

Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιες αλμυρές και γλυκές δημιουργίες της ΡΟΔΟΥΛΑΣ ξεχώρισαν τη γαστριμαργική χρονιά που διανύουμε!

     2018

 

2 Χρυσά Αστέρια Βραβείο Ανώτερης Γεύσης για την Greek Traditional Pie Vegan with Cheese Substitute

 

 

 

2 Χρυσά Αστέρια Βραβείο Ανώτερης Γεύσης για το Εκμέκ καταϊφι

 

 

 

1 Χρυσό Αστέρι Βραβείο Ανώτερης Γεύσης για την Greek Vanilla Custard Fillo Pie

 

 

Να θυμίσουμε ότι είχαν προηγηθεί:

Το 2016 βράβευση με συνολικά έξι (6) χρυσά αστέρια στα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης και Ποιότητας , ενώ το 2017 τα προϊόντα Ροδούλα έλαβαν δέκα (10) χρυσά αστέρια συνολικά!

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Business

Ο μπακλαβάς της Rodoula στο πρωτάθλημα PGA στην Αμερική!

Ο πιο γλυκός πειρασμός ήταν η Rodoula, με τον λαχταριστό μπακλαβά της ήταν στην VIP γωνιά φαγητού του τουρνουά γκολφ PGA!

Το PGA είναι ένα από τα 4 σημαντικότερα γεγονότα για το επαγγελματικό γκολφ στον κόσμο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο σεφ Γιώργος Καστανιάς μαζί με το Moore Foods παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία νόστιμες ελληνικές γεύσεις στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο ελληνικός μπακλαβάς λοιπόν μέσω της εταιρείας ΡΟΔΟΥΛΑ έγινε μέρος ενός τόσο σημαντικού παγκόσμιου γεγονότος!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Ροδούλα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.rodoula.gr

Το ξέρατε;

  • O Βρυώνης (1971) υποστήριξε ότι το ελληνικό γλύκισμα κοπτή ήταν η βυζαντινή έκδοση του σημερινού μπακλαβά.
  • Ο Perry (1994) υποστήριξε ότι ενώ η κοπτή περιείχε ξηρούς καρπούς και μέλι, η συνταγή δεν περιλάμβανε ζύμη. Συγκεκριμένα, στην προετοιμασία του βράζανε σε λάδι, μέλι και νερό φρούτα, τα ανακατεύανε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και το σερβίρανε.
  • Η παλαιότερη συνταγή ενός είδους πρωτο-μπακλαβά υπάρχει σε ένα Κινέζικο-Μογγολικό βιβλίο με συνταγές του 1330, με την ονομασία güllach. 

Continue Reading

Business

Εντυπωσιακή άνοδο στο χώρο του retail για τη ΡΟΔΟΥΛΑ!

Η παρουσία της εταιρείας ΡΟΔΟΥΛΑ στο χώρο του retail αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο, αφού η ανταπόκριση στα προϊόντα της είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή!

Πατσαβουρόπιτες, παραδοσιακές πίτες, μπουγάτσες, πατσαβουροπιτάκια, τρίγωνα πιτάκια, vegan pies!

Όλες υπέροχες, μοναδικές, πεντανόστιμες, κάθε μία ξεχωριστή, προσφέρουν στους καταναλωτές τη γεύση του κλασικού και την απόλαυση μιας νέας πρότασης εμπνευσμένης από κάθε γωνιά της Ελλάδας…

Το πάθος για τη ζύμη έκανε τη Ροδούλα να δημιουργήσει και να προσφέρει στην ελληνική οικογένεια μια σειρά προϊόντων που βρίσκονται σε επιλεγμένα σούπερ και μίνι μάρκετ σε όλη την Ελλάδα!

  • Πατσαβουρόπιτα Σαντορίνης με ντοματάκια φέτα & ελιά
  • Πατσαβουρόπιτα Κρήτης με φρέσκο σπανάκι, χόρτα και μυζήθρα
  • Πατσαβουρόπιτα Νάξου με γραβιέρα & φέτα
  • Πατσαβουρόπιτα Ελασσόνας με γιαούρτι φέτα και μυζήθρα
  • Τρίγωνα σπανακοπιτάκια με σπανάκι & φέτα
  • Τρίγωνα τυροπιτάκια με φέτα
  • Πατσαβουροπιτάκια Νάξου με φέτα & γραβιέρα
  • Πατσαβουροπιτάκια με ντομάτες, φέτα & ελιά
  • Πατσαβουροπιτάκια Μετεώρων με γιαούρτι, φέτα & μυζήθρα
  • Τρίγωνα τυροπιτάκια με γιαούρτι και φέτα
  • Πατσαβουροπιτάκια Κρήτης με σπανάκι & ξινομυζήθρα
  • Στριφτή πίτα με φέτα
  • Στριφτή πίτα με σπανάκι & φέτα
  • Μπουγάτσα Κρέμα με Γάλα & Βανίλια Μαδαγασκάρης
  • Vegan πίτα με σπανάκι & υποκατάστατο τυριού
  • Vegan πίτα με υποκατάστατο τυριού

Όλα σε καινοτόμες συσκευασίες, που δεν λερώνουν, που ψήνονται εύκολα και γρήγορα, για να μπορεί να στρωθεί το τραπέζι καθημερινά!

Σε μια εποχή όπου οι γονείς και ειδικά η μητέρα πρέπει να δουλεύει και δεν μπορεί πάντα να έχει έτοιμο φαγητό, η ΡΟΔΟΥΛΑ δίνει λύσεις θρεπτικές, υγιεινές βασιζόμενες στην μεσογειακή διατροφή και πάντα χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά!

 

Continue Reading

Business

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των συστημάτων βιομάζας;

Με τον όρο βιομάζα αποκαλείται οποιοδήποτε υλικό που παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας.

Η ενέργεια που είναι δεσμευμένη στις φυτικές ουσίες προέρχεται από τον ήλιο. Με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, τα φυτά μετασχηματίζουν την ηλιακή ενέργεια σε βιομάζα.

Η βιομάζα είναι η πιο παλιά και διαδεδομένη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Ο πρωτόγονος άνθρωπος, για να ζεσταθεί και να μαγειρέψει, χρησιμοποίησε την ενέργεια (θερμότητα) που προερχόταν από την καύση των ξύλων, που είναι ένα είδος βιομάζας.

Βασικό πλεονέκτημα της βιομάζας είναι ότι είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και ότι παρέχει ενέργεια αποθηκευμένη με χημική μορφή. Η αξιοποίηση της μπορεί να γίνει με μετατροπή της σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων, με διάφορες μεθόδους και τη χρήση σχετικά απλής τεχνολογίας. Σαν πλεονέκτημά της καταγράφεται και το ότι κατά την παραγωγή και την μετατροπή της δεν δημιουργούνται οικολογικά και περιβαλλοντολογικά προβλήματα. Από την άλλη, σαν μορφή ενέργειας η βιομάζα χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, χαμηλό ενεργειακό περιεχόμενο, σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα, λόγω χαμηλής πυκνότητας και/ή υψηλής περιεκτικότητας σε νερό, εποχικότητα, μεγάλη διασπορά, κλπ. Τα χαρακτηριστικά αυτά συνεπάγονται πρόσθετες, σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα, δυσκολίες στη συλλογή, μεταφορά και αποθήκευσή της. Σαν συνέπεια το κόστος μετατροπής της σε πιο εύχρηστες μορφές ενέργειας παραμένει υψηλό.

Εντούτοις, η έρευνα και η τεχνολογική πρόοδος που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 10 χρόνια έχουν καταστήσει τις τεχνολογίες ενεργειακής μετατροπής της βιομάζας εξαιρετικά ελκυστικές σε παγκόσμιο επίπεδο και τα συστήματα βιομάζας ολοένα και αυξανόμενα.  Οι προοπτικές, μάλιστα, της βιοενέργειας καθίστανται διαρκώς μεγαλύτερες και πιο ελπιδοφόρες. Στις πιο προηγμένες οικονομικά χώρες, αναμένεται να καλύπτει σημαντικό τμήμα της ενεργειακής παραγωγής μελλοντικά.

Continue Reading

Business

ΝΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ κρέμα με γάλα και βανίλια Μαδαγασκάρης από τη Ροδούλα!

ΝΕΑ υπέροχη μπουγάτσα από τη Ροδούλα!

Μια ακόμα γευστική εμπειρία δημιούργησε η εταιρεία Ροδούλα!

Μπουγάτσα με Κρέμα, η μόνη φτιαγμένη με φρέσκο γάλα και Βανίλια Μαδαγασκάρης είναι η νέα γλυκιά πρόταση για όσους αγαπάνε τις παραδοσιακές γεύσεις που όμως κρύβουν μέσα τους ξεχωριστές γευστικές εκπλήξεις!  Τραγανά αυθεντικά φύλλα μπουγάτσας, που περιέχουν λαχταριστή και μυρωδάτη κρέμα με ελληνικό θρεπτικό γάλα και την μοναδική βανίλια Μαδαγασκάρης!

Η μπουγάτσα ή μπογάτσα, είναι μια πίτα με φύλλο σφολιάτας.

Η λέξη, αλλά και η συνταγή, προέρχεται από την τουρκική boğaça. Η πλούσια αυτή πιτούλα, ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους πρόσφυγες το 1922 και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βόρεια Ελλάδα, και ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Ας γνωρίσουμε όμως και την υπέροχη βανίλια Μαδαγασκάρης, ένα ακόμα βασικό συστατικό της νέας μπουγάτσας που δημιούργησε η Ροδούλα!

Χιλιάδες χρόνια πριν, την χρησιμοποιούσαν οι Αζτέκοι. Στην Ευρώπη την έφεραν οι Ισπανοί. Η ονομασία Vanilla δόθηκε στο μπαχαρικό από τους Ισπανούς και προέρχεται από την ισπανική λέξη «vainilla», υποκοριστική μορφή της λέξης «vaina» που σημαίνει «περίβλημα». Η βανίλια είχε την αξία νομίσματος, όπως και το πιπέρι.

Η βανίλια προέρχεται από τους καρπούς ενός είδους ορχιδέας που καλλιεργήθηκε πρώτα από μια Ινδιάνικη φυλή από το Μεξικό και μετά κυρίως στη Μαδαγασκάρη όπου βρίσκουμε την καλύτερη ποιότητα.

Οι καρποί της ορχιδέας αυτής υπόκεινται σε ειδική επεξεργασία η οποία τους προσδίδει το μαύρο χρώμα και το χαρακτηριστικό άρωμα.

Η κύρια ουσία που περιέχει η Βανίλια Μαδαγασκάρης είναι η Βανιλίνη.

Η βανίλια Mαδαγασκάρης αποτελεί ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά.  Είναι απαραίτητο συστατικό για πετυχημένα επιδόρπια και δημοφιλή γυναικεία αρώματα, ενώ παράλληλα  θεωρείται αφροδισιακή, χαλαρωτική και επιδεικνύει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Επίσης, η βανίλια διαθέτει τονωτική, χωνευτική, αντισηπτική και αποχρεμπτική δράση. Είναι ωφέλιμη κατά του βήχα, της χρόνιας βρογχίτιδας και του τσιγαρόβηχα.

Χρησιμοποιείται κυρίως στην ζαχαροπλαστική αλλά και για την παρασκευή σιροπιών και κοκτέιλ.

Αλλά ας περάσουμε από την θεωρία στην πράξη!

Η νέα μπουγάτσα είναι σε έξυπνη συσκευασία που μπαίνει στο φούρνο και δεν λερώνει!

Θα την βρείτε σε επιλεγμένα supermarket!

Continue Reading

Business

Γιατί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν στην ηλιακή ενέργεια!

Στην εποχή μας ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αποφασίζουν να επενδύσουν στην ηλιακή ενέργεια.

Γιατί όμως το κάνουν αυτό και ποια είναι η νέου τύπου εγκατάσταση που γίνεται;

Αυτό που παρατηρείται ως τάση είναι εκτός από τις τυπικές εγκαταστάσεις ηλιακών θερμοσιφώνων, να εγκαθίστανται συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας.

Ας μιλήσουμε όμως πιο αναλυτικά για το τι σημαίνει αυτό.

Οι συλλέκτες βρίσκονται τοποθετημένοι στην ταράτσα ή στη σκεπή της επιχείρησης ενώ το μπόιλερ μπορεί να τοποθετηθεί στο λεβητοστάσιο του κτιρίου. Στα συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας το θερμοδοχείο δεν βρίσκεται εκτεθειμένο επάνω από τον συλλέκτη, αλλά σε εσωτερικό χώρο,  και φυσικά χαμηλότερα από το επίπεδο των συλλεκτών. Έτσι δεν είναι δυνατόν το ζεστό νερό των συλλεκτών να οδεύσει με φυσικό τρόπο λόγω της βαρύτητος προς το θερμοδοχείο αλλά υποβοηθείται με μία αντλία (βεβιασμένη κυκλοφορία).

Το πότε και πόσο χρόνο θα δουλέψει η αντλία, το αποφασίζει ένας αυτόματος ελεγκτής (controller), ο οποίος είναι προγραμματισμένος να συγκρίνει θερμοκρασίες, και άλλες συνθήκες. Το θερμοδοχείο συνήθως είναι τριπλής ενεργείας, δηλαδή, εκτός από την ηλιακή ενέργεια, διαθέτει ηλεκτρική αντίσταση και εναλλάκτη από λέβητα ή αντλία θερμότητας ή και άλλες πηγές ενέργειας.

Συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας  χρησιμοποιούμε για τα εξής πλεονεκτήματα που έχει:

  • Μεγαλύτερη απόδοση αναλογικά με τον συμβατικό ηλιακό θερμοσίφωνα.
  • 24ωρη μη διακοπτόμενη παροχή ζεστού νερού χρήσης, λόγω του συνδυασμού της λειτουργίας του ελεγκτή (controller) και του συστήματος αποθήκευσης (boiler), το οποίο είναι μεγάλης χωρητικότητος και πολύ χαμηλών απωλειών. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους.  Επειδή έχει πολύ καλή μόνωση και βρίσκεται σε προστατευμένο χώρο.
  • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μιας και οι ηλιακοί συλλέκτες είναι σχεδόν “αόρατοι” ενώ το δοχείο τοποθετείται στο μηχανοστάσιο.

 

Continue Reading

Business

Η Ροδούλα θα δώσει το παρών στη Διεθνή Έκθεση SIAL Paris!

Η ΡΟΔΟΥΛΑ στη Διεθνή Έκθεση SIAL Paris!

Από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018, πιστή στο ραντεβού της με παρουσία στις μεγαλύτερες εκθέσεις σε όλον τον κόσμο, η Ροδούλα θα είναι στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία, και συγκεκριμένα στο HALL 5A STAND R189.

Η Διεθνής Έκθεση SIAL αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Τη φετινή χρονιά, το 2018, φιλοδοξεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης από ποτέ για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων.

7.020 επιχειρήσεις από περισσότερες από 109 χώρες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επαγγελματίες του retail και γενικότερα του κλάδου τροφίμων.

Η SIAL φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο, που παρέχει εξαιρετική απόδοση της επένδυσης και υψηλής ποιότητας αγοραστές.

Είναι ο ιδανικός τόπος συνάντησης για όσους ψάχνουν νέες  ιδέες, αφού παρουσιάζονται μια σειρά πρωτοποριακών προϊόντων διατροφής. Για όσους θέλουν να ανακαλύψουν νέα προϊόντα από όλο τον κόσμο, αλλά και τις τελευταίες γαστριμαργικές τάσεις ανά χώρα.

Ραντεβού λοιπόν τον Οκτώβρη!

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING