Connect with us

Ηλιούπολη

17η Έκθεση Βιβλίου στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης

Η ετήσια Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης φιλοξενείται  για ακόμη μία χρονιά, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, από τη Δευτέρα 6 έως την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020.
 
Τη 17η Έκθεση  Βιβλίου συνδιοργανώνει ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης – Γρηγόρης Γρηγορίου» με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης.
 
Η Έκθεση Βιβλίου της πόλης μας αποτελεί αγαπημένο στέκι όλων των βιβλιόφιλων της Ηλιούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς προσφέρει μία πληθώρα επιλογών από παλιές και νέες εκδόσεις,

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ανακαλύψουν τα βιβλία που θα τους “ταξιδέψουν” αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι των περιορισμών, ανάμεσα σε  εκατοντάδες τίτλους από όλα τα συγγραφικά είδη.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 20:00 έως τις 23:30. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 9940699

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

“Κανένα σπίτι φέτος χωρίς Πασχαλινό τραπέζι”

Μαραθώνιος Αλληλεγγύης και Αγάπης
11 πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς της Ηλιούπολης, ΟΙ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ», με σύνθημα “Κανένα σπίτι φέτος χωρίς Πασχαλινό τραπέζι” συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και δωροεπιτανές καταστημάτων τροφίμων στηρίζοντας άπορους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας για το πασχαλινό τους τραπέζι.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Από Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 έως και Παρασκευή 23 Απριλίου καθημερινά τα εργάσιμες ημέρες από 12:00 έως 14:00 και από 18:00 έως 20:00.
Επίσης το Σάββατο 10 Απριλίου από 11:00 έως 14:00.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Σύσκεψη για την ασφάλεια του πολίτη στην Ηλιούπολη

Ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης υποδέχτηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου τους κ.κ. Ιωάννη Νταλαχάνη, Ταξίαρχο, Διευθυντή Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ασφαλείας Ν.Α. Αττικής Αλέξιο Κωτσιόπουλο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ηλιούπολης Γεώργιο Βασιλιάγκο Αστυνόμο Α’ και τον αναπληρωτή του Χρήστο Μιχαλόπουλο Αστυνόμο Β’, σε σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια του πολίτη.

Στην προγραμματισμένη αυτή ευρεία σύσκεψη εξετάστηκε λεπτομερειακά η κατάσταση στην πόλη και στην γύρω περιοχή και έγινε αμοιβαία ενημέρωση, πληροφόρηση και ανταλλαγή απόψεων για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων για την βελτίωση της αστυνόμευσης και την διασφάλιση του δικαιώματος του πολίτη να είναι και να αισθάνεται ασφαλής.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την εικόνα της πόλης, για τις συγκεκριμένες καταγγελίες κατοίκων για θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και για τα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος για την βελτίωση της κατάστασης στην πόλη και ειδικότερα:
– Την έναρξη νυκτερινών περιπολιών 2 αυτοκινήτων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση μέσα στην πόλη, με πλήρωμα 2 άοπλων ανδρών, για την επιτήρηση όλων των δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων, που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα, που παρατηρείται αυτές τις ώρες.
– Την επιδιωκόμενη ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας σε προσωπικό, που θα συντελέσει στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της πόλης στους τομείς αρμοδιότητάς της.
– Την επιτάχυνση και βελτίωση του δημοτικού φωτισμού, ως παράγοντα αποτροπής.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τις αστυνομικές αρχές για τις πρόσφατες συλλήψεις και την εξάρθρωση ομάδων διαρρηκτών που δρούσαν στην Ηλιούπολη και ευχήθηκε την συνέχιση των επιτυχιών τους για το κοινό καλό.
Επίσης ενημέρωσε ότι θα αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με συγκεκριμένα αιτήματα για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό, με σκοπό την καλύτερη πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικής δραστηριότητας, που δοκιμάζει τελευταία την περιοχή μας.
Τέλος διαβεβαίωσε την σταθερή και έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης προς το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ν.Α. Αττικής, που καταρχάς έτυχαν θετικής υποδοχής:
– Την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τον ανασχεδιασμό και την αύξηση των εποχούμενων αστυνομικών περιπολιών.
– Την αύξηση των σημείων παραμονής και ετοιμότητας των πληρωμάτων της ομάδας ΔΙΑΣ στην πόλη.
– Την καλύτερη γεωγραφική κάλυψη όλων των περιοχών του Δήμου από την ασφάλεια και ιδιαίτερα αυτών, που συχνά παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικότητας ή εγκληματικότητας.
– Την συνεργασία για κοινά μέτρα αποφυγής νυκτερινών οχληρών δραστηριοτήτων σε πάρκα, όπως το Χαλικάκι κλπ.
Στην σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας, εξετάστηκαν οι δυνατότητες κοινής δράσης για ενημέρωση και πρόληψη, συζητήθηκαν ειδικότερα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και αποφασίστηκε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την από κοινού αντιμετώπιση της τοπικής εγκληματικότητας και την εδραίωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την πόλη και τον πολίτη.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Κυψέλη εθελοντών Δήμου Ηλιούπολης

Η αγάπη μας για την Ηλιούπολη, η επιθυμία μας για μια κοινωνία καλύτερη, η διάθεση προσφοράς, χωρίς σκέψεις δεύτερες και ιδιοτέλειες, στο περιβάλλον μας, στον τόπο και τον συμπολίτη μας, η αξιοποίηση της επιστημονικής εξειδίκευσης ή δεξιότητας κάθε ενδιαφερόμενου συμπολίτη για το κοινό καλό και η ξεχωριστή χαρά που νιώθουμε,

όταν διαπιστώνουμε ότι οι δράσεις μας πιάνουν τόπο, βρήκαν την έκφρασή τους στην «Κυψέλη Εθελοντών» του Δήμου Ηλιούπολης.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστάθηκε η Εθελοντική ομάδα του Δήμου μας, με την επωνυμία «Κυψέλη Εθελοντών» που στεγάζεται στον Α’ όροφο του κτιρίου της οδού Γληνού 35 & Θέμιδος 2.

Υπεύθυνη για την λειτουργία της είναι η κυρία Ιωάννα Σκλαβενίτη πρώην Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και νυν Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Εθελοντισμού-Νέας Γενιάς και Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ.

Με συστηματική δουλειά, όλο αυτό το διάστημα των περιορισμών, διαμορφώθηκε με την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας και εθελοντών ο χώρος που φιλοξενεί την «Κυψέλη Εθελοντών» σε έναν χρηστικό και φιλόξενο χώρο, που αποτελεί το σημείο συνάντησης για την προετοιμασία των εθελοντικών δράσεων και κυρίως μετά από την άρση των μέτρων περιορισμού.

Από τον Δεκέμβριο του 2020 έως σήμερα, μετά από την έκκληση του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη για εγγραφή εθελοντών έχει ήδη δημιουργηθεί ο πρώτος πυρήνας από 80 εθελοντές, με αξιόλογη δραστηριότητα στην διάρκεια της πανδημίας για βοήθεια και εξυπηρέτηση ευπαθών συμπολιτών, υποστήριξη δημοτικών δράσεων, αιμοδοσίας, τεστ Covid, καθώς και με συμμετοχή σε δράσεις συλλογικοτήτων όπως η «Save Your Hood».

Με την δημιουργία του νέου μητρώου εθελοντών και την διεύρυνσή του με συμμετοχή και άλλων συμπολιτών, με την επικαιροποίηση του παλαιού και με την τήρηση των διατάξεων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, προσκαλούμε όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν τον χρόνο και το πάθος τους, προκειμένου να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας.

Ο εθελοντισμός αποτελεί μια βασική αξία σε μια κοινωνία ενεργών πολιτών, που ευνοεί συνέργειες για κοινούς σκοπούς και ενδυναμώνει στην πράξη την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή.

Γίνε και εσύ εθελοντής εδώ ⬇️

https://forms.gle/Ap1bhn2RuqgUenG29 

Με την συμμετοχή στην «Κυψέλη Εθελοντών» γινόμαστε όλοι μέρος της κοινής προσπάθειας και στην πράξη αποδεικνύουμε ότι η Ηλιούπολη είναι ένας Δήμος Εθελοντικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης.

Όλοι μαζί για την Ηλιούπολη

Continue Reading

Ηλιούπολη

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ηλιούπολη

Σταθερά στην κορυφή της ατζέντας του Δήμου Ηλιούπολης βρίσκεται η φροντίδα για τα αδέσποτα, όχι ευκαιριακά και επετειακά αλλά καθημερινά, με εμπνευστή και καταλύτη αυτής της προσπάθειας την «Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης».

Η σημερινή παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και η συνάντησή μας στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων τιμά την πόλη, συμβολίζει την προσπάθεια της πολιτείας και του Δήμου μας για την προστασία των αδέσποτων και ταυτόχρονα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκφράσουμε δημόσια την έως τώρα δράση μας, τις θέσεις και τους σχεδιασμούς μας, για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

 


• Προσφερθήκαμε και σύντομα θα υποδεχτούμε σε συνεργασία με την ΖΕΗ, αδέσποτους σκύλους από τον Δήμο Αλμυρού, όπου διαβιούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω υπερπληθυσμού. Τα αδέσποτα ζώα θα φιλοξενηθούν και θα λάβουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κτηνιατρική μέριμνα με τη φροντίδα της ΖΕΗ, με σκοπό την υιοθεσία τους από συμπολίτες.
• Δημιουργήσαμε και διευρύνουμε το δημοτικό μητρώο φροντιστών, με περισσότερους από 200 πολίτες και εκδώσαμε προσωπική ταυτότητα φροντιστή.
• Καταγράψαμε 240 ενεργές αποικίες με περισσότερες από 3.000 γάτες.
• Χρηματοδοτήσαμε από ίδιους πόρους νέο πρόγραμμα κτηνιατρικών υπηρεσιών και στειρώσεων αδέσποτων ζώων ύψους 50.000 €.
• Πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 300 στειρώσεις το 2020, ενώ ήδη μέσα στο 2021 έχουμε πραγματοποιήσει έως τώρα άλλες 300.
• Υλοποιήσαμε έως τώρα 4 διανομές συνολικά 10 τόνων τροφών προς τους φροντιστές και προετοιμάζουμε την επόμενη.
• Ενισχύσαμε με ειδικές τροφές και φάρμακα την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.


Για το 2021 προγραμματίζουμε:
• Την εγκατάσταση σκευών σίτισης-πότισης και μικρών σπιτιών για τα αδέσποτα.
• Την απόκτηση πλατφόρμας ψηφιακής διαχείρισης για τα αδέσποτα ζώα.
• Την ίδρυση τμήματος Αστικής Πανίδας.
• Την υλοποίηση επικοινωνιακής εκστρατείας κοινωνικής ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας φιλοζωϊκής συνείδησης.


Από την πολιτεία ζητάμε:
• Την θεσμοθέτηση της τακτικής ειδικής χρηματοδότησης για την φροντίδα των αδέσποτων και την πρόσληψη εξειδικευμένου μόνιμου προσωπικού για την υποστήριξη του έργου αυτού.
• Τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας για τα καταφύγια δίχως να προβλέπονται ως μόνιμες λύσεις σε απομακρυσμένες δασικές εκτάσεις.
• Την ενεργοποίηση ανταποδοτικών κινήτρων για την στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.
• Την λειτουργία δημόσιων κλινικών ενταγμένων σε εθνικό σύστημα κτηνιατρικής περίθαλψης για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς με κοινωνικά κριτήρια μέσω του ΑΜΚΑ του κηδεμόνα.

 


Τιμούμε έμπρακτα την 4η Απριλίου, την «Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων», αναγνωρίζουμε την τεράστια προσφορά της «ΖΕΗ», των εθελοντών δημοτών και των συνεργαζόμενων κτηνιάτρων και όλοι μαζί εργαζόμαστε για την ανάδειξη της Ηλιούπολης ως Δήμο-πρότυπο φιλοζωϊκής κουλτούρας και προστασίας των αδέσποτων ζώων.

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Γενικός Σημαιοστολισμός των καταστημάτων του Δήμου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των Οργανισμών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών, των οδών και των πλατειών μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου.

 Φωταγώγηση το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. των Οργανισμών.

 Ώρα 11:00 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 Ώρα 11:30 Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Ηρώων.

 Εθνικός Ύμνος.

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στα φετινά «Best City Awards 2020» για το Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης τιμήθηκε με το ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στα φετινά «Best City Awards 2020», που επιβραβεύουν υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Περιφέρειας Αττικής την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις.

Το αργυρό βραβείο έλαβε ο Δήμος Ηλιούπολης στην κατηγορία «1.2.7 Κινητικότητα & Μεταφορές, Αναδυόμενες τεχνολογίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία οχημάτων, μεταφορών, αλλά και τη μετακίνηση των πεζών», με το «ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Υποδομών ΑμεΑ».

Με τις βραβεύσεις αναδείχτηκαν οι κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2020, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε ότι: «Ο Δήμος μας βραβεύτηκε με το αργυρό βραβείο για το καινοτόμο σύστημα που εγκαταστήσαμε και με 60 ειδικούς αισθητήρες τοποθετημένους στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ανιχνεύεται η παρουσία σταθμευμένου αυτοκινήτου μπροστά σε ράμπες ΑΜΕΑ και αυτόματα ενημερώνεται η Δημοτική Αστυνομία, για τον άμεσο έλεγχο της παράνομης στάθμευσης.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με στόχο μια Ηλιούπολη, καλύτερα προσβάσιμη σε όλους».

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING