Connect with us

Ηλιούπολη

17η Έκθεση Βιβλίου στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης

Η ετήσια Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης φιλοξενείται  για ακόμη μία χρονιά, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, από τη Δευτέρα 6 έως την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020.
 
Τη 17η Έκθεση  Βιβλίου συνδιοργανώνει ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης – Γρηγόρης Γρηγορίου» με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης.
 
Η Έκθεση Βιβλίου της πόλης μας αποτελεί αγαπημένο στέκι όλων των βιβλιόφιλων της Ηλιούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς προσφέρει μία πληθώρα επιλογών από παλιές και νέες εκδόσεις,

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ανακαλύψουν τα βιβλία που θα τους “ταξιδέψουν” αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι των περιορισμών, ανάμεσα σε  εκατοντάδες τίτλους από όλα τα συγγραφικά είδη.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 20:00 έως τις 23:30. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 9940699

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Επιτροπή Εορτασμού 200 χρόνων από το 1821

Με απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη, συγκροτήθηκε 5μελής επιτροπή, που θα εισηγηθεί, θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει τις εκδηλώσεις, που θα διοργανώσει ο Δήμος Ηλιούπολης, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η επιτροπή αποτελείται από 5 διακεκριμένους επιστήμονες, προσωπικότητες της πόλης μας, με αλφαβητική σειρά:
• Καραμανωλάκης Ευάγγελος, αναπληρωτής καθηγητής Θεωρίας και Ιστορίας της Ιστοριογραφίας στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),
• Μαρκουλάκη Αικατερίνη, πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
• Μπουραζέλης Κωνσταντίνος, Ομότιμος Καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας και Σύμβουλος της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ επί Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων
• Λεβογιάννης Νικόλαος, πρώην Υφυπουργός Παιδείας και
• Χωματά Αικατερίνη, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού.
Πρόεδρος της Επιτροπής, θα είναι η κα Μαρκουλάκη Αικατερίνη.
Ακολουθούν τα βιογραφικά των μελών της επιτροπής.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΡΑΖΕΛΗΣ
Γέννηση στην Αθήνα (1950). Σπουδές και δίπλωμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1968-1973, υπότροφος του ΙΚΥ, αριστούχος απόφοιτος). Μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό Αρχαίας Ιστορίας με υποτροφίες του Σταθατείου Κληροδοτήματος και του γερμανικού κράτους στο Παν/μιο του Marburg (1973-1979). Συμβασιούχος έργου για το θέμα της Παγκόσμιας Ιστορίας της UNESCO στην Ακαδημία Αθηνών (1980-1981), ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης της Αρχαιότητος της Ακαδημίας Αθηνών (1982-1985), πρώτος εκλεγμένος Δ/τής του ίδιου Κέντρου (1985-1989). Αναπληρωτής Καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ (1989-2000), καθηγητής (2000-2018). Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΙΕ (1990-1993). Δ/τής επί σειρά ετών του Ιστορικού Σπουδαστηρίου στο Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος (2003-2005) και Πρόεδρός του σε δύο θητείες: 2005-2007 και 2009-11. Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΠΑ (2007-2010). Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής του Σαριπολείου Κληροδοτήματος (2007-2018). Αναπληρωτής Πρύτανη του ΕΚΠΑ για τα ακαδημαϊκά θέματα και τις διεθνείς σχέσεις (2014-2018). Ομότιμος Καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας και Σύμβουλος της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ επί Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων με απόφαση Συγκλήτου (2018-).
Επισκέπτης καθηγητής Π/μίου Κρήτης (εαρ. Εξ. 1995), Visiting Professor of the British Academy (Φεβρουάριος 1996), Visiting member of the Institute for Advanced Study/Princeton (1996/7), Επισκέπτης καθηγητής Παν/μίου Κύπρου (Φεβρουάριος 2007), Επισκέπτης ερευνητής του Ινστιτούτου Αρχαίας Ιστορίας του Παν/μίου της Κολωνίας με επιχορήγηση της Thyssen-Stiftung (Μάρτης-Ιούνιος 2012), Korrespondierendes Mitglied des Deutschen Archäologischen Instituts κ.ά. Μέλος των εκδοτικών επιτροπών των περιοδικών: Αρχαιογνωσία, Mediterraneo Antico, Classica et Mediaevalia, Pharos, και της σειράς αρχαιοϊστορικών μελετών HABES (Heidelberger Althistorische Beiträge und Epigraphische Studien).
Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Ιστορία. Θεματικά επίκεντρα: Πολιτική και θεσμική ιστορία του ελληνιστικού κόσμου, ιστορία των θεσμών του ρωμαϊκού κράτους (ρεπουμπλικανική και αυτοκρατορική περίοδος), θεσμική και κοινωνική εξέλιξη των νησιών του Αν. Αιγαίου στη ρωμαϊκή περίοδο, λατρεία των ηγεμόνων στον αρχαίο κόσμο, νεότερη ιστοριογραφία για την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα.
Μονογραφίες: Das hellenistische Makedonien und die Ägäis (München 1982). Θεία δωρεά. Μελέτες πάνω στην πολιτική της δυναστείας των Σεβήρων και την Constitutio Antoniniana (Αθήνα 1989∙ δεύτερη, γερμανική έκδοση: Βιέννη 2007). Kos between Hellenism and Rome (Philadelphia 2000). Οι τρόφιμοι της λύκαινας. Συνοπτική ιστορία των Ρωμαίων και της πολιτείας τους από την ίδρυση της Ρώμης έως και την εποχή του Διοκλητιανού (753 π. Χ. -305 μ. Χ.), Αθήνα (ΜΙΕΤ) 2017. Υπεύθυνος συντονιστής (και εν μέρει συγγραφέας) των κεφαλαίων περί Αφηρωισμού και Αποθεώσεως στο έργο: Thesaurus Cultus et Rituum Antiquorum (ThesCRA), vol. II, 2004.
Επιμελητής ή συνεπιμελητής έκδοσης δέκα τριών επιστημονικών τόμων, συγγραφέας πολλών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, συμμετοχή σε διάφορα επιστημονικά προγράμματα πάνω σε θέματα Aρχαίας Ιστορίας.
Επίτιμος δημότης Δράμας.
Ιδιωτ. Διεύθυνση: Κυπριανού 2, GR-16341 Ηλιούπολη
Ηλεκτρονική διεύθυνση: kburasel@arch.uoa.gr

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Η Κατερίνα Μαρκουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη από Κρήτες γονείς. Πατέρας της ήταν ο ΠαπαΤίτος εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου και ιδρυτής του πρότυπου για την εποχή του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου “Αθηναϊκό Κολλέγιο “.
Σπούδασε στην Αγγλία Αγγλική Φιλολογία (University of Keele ) και ψυχολογία στο Κολλέγιο Deree. Επίσης παρακολούθησε το ετήσιο πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων του ΕΛΚΕΠΑ.
Μιλάει την γερμανική γλώσσα.
Εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα νομοθετικού συντονισμού με αρμοδιότητα στα θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (1986-1988).
Εργάστηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας ως ιδιαιτέρα γραμματέας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σαρτζετάκη (1988-1990)
Εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών στο 4ο Λύκειο Γλυφάδας μέχρι το 2013.
Εξελέγετο επί σειρά ετών πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης (2005-2011)και παραμένει μέλος του Δ.Σ. μέχρι σήμερα.
Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρητίου Ενώσεως (2010-2014).
Το 2008 εκλέγεται δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “Δημοτική Αλλαγή”
Το 2010 και το 2014 εκλέγεται δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πρώτα η Ηλιούπολη” και υπηρετεί ως αντιδήμαρχος Παιδείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2013-2015).
Εργάστηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2016-2019).ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
O Βαγγέλης Καραμανωλάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής Θεωρίας και Ιστορίας της Ιστοριογραφίας στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Eίναι ακόμη Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Έχει αποφοιτήσει από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (ΕΚΠΑ). Εχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αθήνα και στη Βιέννη και είναι διδάκτορας του ΕΚΠΑ. Έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης και διδάσκει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Υπήρξε από το 1996 έως το 2007 επιστημονικός συνεργάτης των ΑΣΚΙ. Συμμετέχει στις συντακτικές επιτροπές των περιοδικών Μνήμων, Ιστορείν και Αρχειοτάξιο, ενώ έχει συμμετάσχει και διευθύνει μια σειρά από ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.
Βιβλία: H συγκρότηση της ιστορικής επιστήμης και η διδασκαλία της Iστορίας στο Πανεπιστήμιο Aθηνών (1837-1932), Αθήνα 2006, Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ιστορία του 1837-1937, Ηράκλειο, 2014 (σε συνεργασία με τον Κώστα Γαβρόγλου και τη Χάιδω Μπάρκουλα), Το ανεπιθύμητο παρελθόν. Οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων στον 20ό αιώνα και η καταστροφή τους, Αθήνα 2019 (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών).
Έχει επιμεληθεί τόμους αναφορικά με την επτάχρονη δικτατορία (1967-1974), τη συλλογική μνήμη της κοινότητας, τις ιστορικές διαδρομές της ελληνικής νεολαίας στον 20ό αιώνα τις σχέσεις της ελληνικής με τη γαλλική ιστοριογραφία στη Μεταπολίτευση, τη δεκαετία του 40, την σύντομη Μεταπολίτευση (1974-1975) κ.ά..
Έχει δημοσιεύσει, επίσης μια σειρά από άρθρα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα αναφορικά με την ελληνική ιστοριογραφία στον 19ο και 20ό αιώνα, την ιστορία της ανώτατης εκπαίδευσης και την ιστορία των θεσμών.
Από το 2018 είναι συντονιστής της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στο ΕΚΠΑ και μέλος της αντίστοιχης επιτροπής στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. 

ΝΙΚΟΣ Ι. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ
Γεννήθηκε στην Κωμιακή Νάξου, σπούδασε φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στην Ιδιωτική Εκπαίδευση επί μακρά σειρά ετών.
Δραστηριοποιήθηκε στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Νάξου και της Ηλιούπολης.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Ηλιούπολης και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Ηλιούπολης (ΔΕΠΑΗΛ).
Μελετητής της Νεότερης Ιστορίας και του Λαϊκού Πολιτισμού της Νάξου και των Κυκλάδων έχει συγγράψει βιβλία όπως: “Νεότερη Ιστορία της Νάξου” (7 τόμοι), “Ο Λαϊκός Πολιτισμός της Κωμιακής Νάξου” (3 τόμοι), “Το γλωσσικό Ιδίωμα της Ορεινής Νάξου” .
Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες των Κυκλάδων και έχει πάρει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια των Κυκλάδων.
Εκλέχτηκε Βουλευτής Κυκλάδων 1981-1989 και 1996-2004 Διετέλεσε Υφυπουργός παιδείας (1988-1989)

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΩΜΑΤΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη, όπου τελείωσε το Λύκειο Θηλέων.
Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ως υπότροφος του ΙΚΥ (Τμήμα Βυζαντινό Νεοελληνικό και Κλασικής Φιλολογίας). Μεταπτυχιακές Σπουδές έκανε στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από το 2017, μετά από Κατατακτήριες Εξετάσεις, παρακολουθεί το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών, Κατεύθυνση Γεωπολιτικής, του Πολιτικού της Νομικής Αθήνας.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά (Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο)
Γαλλικά (Γαλλικό Ινστιτούτο)
Ιταλικά (Ιταλική Σχολή Αθήνας)
Γερμανικά (Ινστιτούτο Γκαίτε)
Τουρκικά (Τμήμα Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ)
Έχει εργαστεί:
Στο Υπουργείο Εξωτερικών, ερευνήτρια Μακεδονικού Αρχείου.
Στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων, ερευνήτρια σύγχρονης Νεοελληνικής Φιλολογίας.
Σε Εκδοτικούς Οίκους και Περιοδικά.
Στην ΕΡΤ, 6 χρόνια στο Τμήμα Ειδήσεων, από όπου παραιτήθηκε για να υπηρετήσει στη Δημόσια Εκπαίδευση.
1977-1980: Δέκατο Λύκειο Αρρένων Αθηνών
1980-1982: Λύκειο Αχαρνών
1982-1986: 3ο Λύκειο Ηλιούπολης
1986-1999: Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης (του οποίου υπήρξε η τελευταία διευθύντρια)
1999-2007: 5ο Λύκειο Ηλιούπολης (Διευθύντρια)
2007-2009: 1ο Λύκειο Ηλιούπολης (Διευθύντρια)
2009-2013: 3ο Λύκειο Ηλιούπολης (Διευθύντρια)
2002-2006: Δημοτική Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ηλιούπολης, με πρόεδρο τον Δήμαρχο Θ. Γεωργάκη, Μέλος ή Αντιπρόεδρος Συμβουλίων
2006-2010: Δημοτική Σύμβουλος για δύο χρόνια Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
2010-2013: Πρόεδρος Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΗΛ)
2014-2019: Δημοτική Σύμβουλος.
2019-σήμερα: Δημοτική Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού.

Continue Reading

Ηλιούπολη

H Σ.Μ.Π.Ε. Υμηττού και οι θέσεις του Δήμου Ηλιούπολης

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, η «Στρατηγική  Μελέτη  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Προστασίας του ορεινού όγκου Υμηττού», που θα παραμείνει προς δημόσια διαβούλευση για 30 ημέρες.

Αμέσως συγκλήθηκε το Σάββατο 18/7/2020 έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία μας, για να γίνει καταρχήν ενημέρωση για την ΣΜΠΕ και μια πρώτη εκτίμηση των διατάξεων της, που σχετίζονται με την πόλη μας και την προστασία του Υμηττού, όπου και τονίσαμε ότι:

 • Η δημοσίευση της ΣΜΠΕ – μέσα στο καλοκαίρι – και μάλιστα με σύντομη δημόσια διαβούλευση 30 ημερών, είναι γεγονός απαράδεκτο.
 • Οι όροι της ΣΜΠΕ, που αφορούν στο Κέντρο Υψηλής Τάσης Ηλιούπολης, μας βρίσκουν αντίθετους και για αυτό άμεσα, την Παρασκευή 17/7/2020, δόθηκε κατεπείγουσα εντολή στην Νομική υπηρεσία, να την αξιολογήσει και να ετοιμάσει τα σχετικά επιχειρήματα, ώστε να ασκηθεί προσφυγή κατά του Π.Δ. που τελικά θα προκύψει. Επίσης ανατέθηκε στην Τεχνική υπηρεσία η μελέτη των λεπτομερειών της.
 • Ο Περιβαλλοντικός Νόμος, που ψηφίστηκε πρόσφατα, ουσιαστικά προετοιμάζει νομικά το έδαφος, για την επιβολή των όρων της ΣΜΠΕ στο Προεδρικό Διάταγμα.
 • Η χωροθέτηση Κοιμητηρίου μέσα στο ΚΥΤ είχε αποτέλεσμα για πρώτη φορά να μπαίνει στο τραπέζι το ενδεχόμενο της υπογειοποίησης του ΚΥΤ, νέου κλειστού τύπου GIS , σαν υποχώρηση του ΑΔΜΗΕ, από την μέχρι τώρα άκαμπτη άρνηση του. Υπενθυμίζεται ότι με την 17/2013 απόφασή του, το τότε Δημοτικό Συμβούλιο ζητούσε απομάκρυνση του ΚΥΤ ή εναλλακτικά υπογειοποίησή του. 
 • Λέμε ΟΧΙ στην ΣΜΠΕ και την επαύξηση του υπάρχοντος ΚΥΤ
 • Λέμε ΝΑΙ στην απομάκρυνση του υπάρχοντος ΚΥΤ.
 • Ζητούμε να βρεθούν άλλοι ασφαλείς εναλλακτικοί τρόποι για την ενεργειακή ενίσχυση της επένδυσης του Ελληνικού και γενικά των νοτίων προαστίων.
 • Χωρίς αυτή τη δέσμευση, που για μας είναι κόκκινη γραμμή, η προσφυγή είναι μονόδρομος για τον Δήμο μας και θα συνεργαστούμε για αυτό με άλλους Δήμους, μόνο αν τελικά το επιθυμούν ειλικρινά.
 • Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί με την ΣΜΠΕ στον Υμηττό φέτος, το έγκλημα που έγινε με την ανοχή της προηγούμενης δημοτικής αρχής πέρσι, στο αυθαίρετο του Προφήτη Ηλία.
 • Είναι αναγκαία η κατασκευή « Υπόγειας Σήραγγας», ώστε να αποφύγουν όλοι οι Δήμοι των νοτίων προαστίων το υπάρχον κυκλοφοριακό χάος, που θα γιγαντωθεί με την επένδυση.
 • Δεν επιθυμούμε αντιπαράθεση με άλλους Δήμους, αλλά μόνο θεσμικό διάλογο και συνεργασία, με ευγένεια και σοβαρότητα για την επίλυση διαδημοτικών προβλημάτων και γι’ αυτό αποφύγαμε ως τώρα διαξιφισμούς και λαϊκισμούς. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, ότι θα είμαστε για πάντα γείτονες, που θα χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Οι προσβλητικές φτηνές «κατηγορίες για καρκίνους, εγκληματούντες και άλλες φαιδρές υπερβολές» υπονομεύουν το κοινό μας μέλλον, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και στο τέλος δεν θα τους απαλλάξουν από την δική τους ευθύνη, για τον κίνδυνο της οριστικής παγίωσης του ΚΥΤ στην σημερινή του μορφή.
 • Ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού, πρέπει να αποδείξει – όχι στα λόγια αλλά στην πράξη – ότι είναι πραγματικά κατά του ΚΥΤ και να δεσμευτεί, ότι θα εμποδιστούν οι όποιες υποδομές συνδέουν το ΚΥΤ με το Ελληνικό, όπως οι υπόγειες καλωδιώσεις 150 KV, που διασχίζουν ήδη τον Δήμο Αργυρούπολης.

Όλοι καταλαβαίνουν, ότι «εξυπηρέτηση των νοτίων προαστίων», σημαίνει «εξυπηρέτηση της επένδυσης». Είναι άλλωστε γνωστό ότι έχουν κάνει τα πάντα υπέρ της επένδυσης, χωρίς καν να ζητήσουν ούτε και να εξασφαλίσουν κάποια διαδημοτική ωφέλεια και χρήση μέσα στο Ελληνικό. Ας συνταχθούν μαζί μας κι ας πουν πως αν δεν φύγει το ΚΥΤ, δεν θα γίνει η επένδυση. Τόσο απλά!

 • Να γίνει σύντομα ένα Διαδημοτικό Συμβούλιο με την συμμετοχή όλων των Δήμων, πού αναφέρονται στην ΣΜΠΕ, δηλαδή Αργυρούπολης-Ελληνικού και Αλίμου και να συζητήσουμε όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς για το κοινό μας μέλλον και για τις αρνητικές επιπτώσεις της επένδυσης του Ελληνικού.
 • Πρέπει να συνεργαστούμε όλες οι παρατάξεις μεταξύ μας και να διαμορφώσουμε την ενιαία γραμμή του Δήμου μας, με επίκεντρο τα σημεία που συμφωνούμε, για να αποτρέψουμε αρνητικούς σχεδιασμούς και να χτίσουμε το μέλλον της πόλης. Συγκεκριμένα προτείνουμε τα παρακάτω σημεία:

Αποκλειστικό κριτήριο για την διαμόρφωση της κοινής θέσης είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η υγεία των πολιτών, από τις δυσμενείς επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, τόσο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις 150 KV όσο και από τις προτεινόμενες της επαύξησης σε 400 KV και ζητούμε:

 1. Απόσυρση της ΣΜΠΕ
 2. Προσφυγή στην περίπτωση που ψηφιστεί όπως είναι.
 3. Απομάκρυνση του υπάρχοντος ΚΥΤ και απαίτηση για νέα δεσμευτική μελέτη του ΑΔΜΗΕ, για ασφαλή ενεργειακή επάρκεια.
 4. Καλούμε τους επιστημονικούς φορείς να μετρήσουν τα σημερινά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα.
 5. Δημιουργούμε άμεσα επιτροπή από κατοίκους, δικηγόρους, μηχανικούς και εκπροσώπους των παρατάξεων, που θα πλαισιώσει τις υπηρεσίες του Δήμου και θα βοηθήσει στην αξιολόγηση της ΣΜΠΕ και την προετοιμασία της προσφυγής.

Η ωριμότητα, η ψυχραιμία και η ετοιμότητά μας για δυναμικές αντιδράσεις, θα εξασφαλίσει μια δίκαιη, ασφαλή και ρεαλιστική λύση.

23 Ιουλίου 2020

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2020 – Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής

Ο Δήμος Ηλιούπολης, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πρόσφατη υγειονομική κρίση, προχωράει και φέτος στη διοργάνωση των καθιερωμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ιουλίου στο θερινό Δημοτικό Θέατρο «Δημήτρης Κιντής».

• Υποστηρίζει στην πράξη την προσπάθεια των καλλιτεχνών να επανέλθουν στη δράση, μετά από μια πρωτόγνωρη δοκιμασία των προσωπικών και επαγγελματικών αντοχών του κλάδου, με την φιλοξενία της καλοκαιρινής περιοδείας τους.

• Δίνει πάλι ζωή μετά από περίοδο απραξίας στις δημοτικές πολιτιστικές υποδομές, με έναν νέο και πιο λειτουργικό τρόπο οργάνωσης

• Προσφέρει στο κοινό της πόλης μας μια διέξοδο ποιοτικής ψυχαγωγίας, με αξιόλογες πρόσφατες παραστάσεις και νέες παραγωγές.

Το φετινό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου θα ολοκληρωθεί με το Φεστιβάλ της πόλης μας, που θα πραγματοποιηθεί από τέλη Αυγούστου έως τέλη Σεπτεμβρίου 2020.

Ευχόμαστε σε όλους καλή διασκέδαση με απολαυστικές δημιουργικές βραδιές στο Ανοιχτό Θέατρο της πόλης μας!

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του θεάτρου, πατήστε εδώ.

Από την  Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και σε όλη την διάρκεια των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιείται δωρεάν μεταφορά των θεατών, από τον σταθμό Μετρό «Ηλιούπολη» προς το θερινό Δημοτικό Θέατρο “Δημήτρης Κιντής”.
Τις ημέρες των παραστάσεων, από τις 20:30 το Δημοτικό λεωφορείο θα είναι σταθμευμένο στον παράδρομο της Λ. Βουλιαγμένης, στην Β’ Είσοδο Ηλιούπολης κάτω από το Μετρό Ηλιούπολης, με προορισμό το Θέατρο.
Με την λήξη της παράστασης θα μεταφέρει τους θεατές στον ίδιο σταθμό.
Ο Δήμος Ηλιούπολης μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους δημιουργούς στη χώρα μας, συμβάλλει στην επανεκκίνηση του Πολιτισμού και προσφέρει κάθε δυνατή διευκόλυνση στους θεατρόφιλους πολίτες.
1 Ιουλίου 2020 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ηλεκτρονικές αιτήσεις για απαλλαγές δημοτικών τελών

Ο Δήμος Ηλιούπολης κάνει ακόμα ένα βήμα ψηφιακού εκσυγχρονισμού, με την εφαρμογή 3 νέων τύπων ηλεκτρονικής αίτησης,  για την αναλογική απαλλαγή από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος (Καθαριότητας-Φωτισμού) των πληγέντων επιχειρήσεων και νοικοκυριών της πόλης μας.

Oι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους, μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020, στην εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης (http://ilioupoli.gr/services/citycertify) με την χρήση των κωδικών «taxisnet» ή σε περίπτωση αδυναμίας με αίτησύ τους στο τμήμα Εσόδων στο Δημαρχείο.

Ως γνωστόν, το Δημοτικό  Συμβούλιο με την 106/2020 απόφασή του, έλαβε μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων της πόλης μας και συγκεκριμένα:

 • Οι επιχειρήσεις τις πόλης μας, οι οποίες τελούσαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΚΥΑ και τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητάς τους, απαλλάσσονται από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος για διάστημα τριών (3) μηνών, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Η απαλλαγή θα γίνει αναλογικά, μέσω των παρόχων τους, σε μελλοντικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και αφού προηγουμένως διασταυρωθεί ο ΚΑΔ, που θα δηλώσουν με την αίτησή τους στον Δήμο.
 • Τα νοικοκυριά, των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος τέθηκε σε αναστολή εργασίας, απαλλάσσονται από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος για το διάστημα τριών (3) μηνών, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Η απαλλαγή θα γίνει αναλογικά, μέσω των παρόχων τους, σε μελλοντικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την αίτηση στον Δήμο και την κατάθεση του ταυτόχρονα της δήλωσης αναστολής εργασίας τους, από το σύστημα «Εργάνη».
 • Στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, μειώνεται το Ετήσιο Τέλος Κατάληψης Κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά 3/12, δηλαδή για τρείς μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, διάστημα για το οποίο τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας.

Η απόφαση αυτή είναι κανονιστική κατά τις διατάξεις του άρθρ. 79 του Ν.3463/2006 και τελεί υπό έγκριση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σύμφωνα με το άρθρο 225 του Ν.3852/2010

Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμο και προχωράμε συστηματικά σε κάθε νέα διαδικασία, που απλοποιεί την συνεργασία Δήμου-Δημότη και διευκολύνει όσους πλήγηκαν κατά την κρίση της πανδημίας.

30 Ιουνίου 2020

Παναγιώτης Βιδάλης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών &

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ετήσια έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί στην Ετήσια Έκθεση των Eικαστικών Eργαστηρίων του, όπου παρουσιάζεται η συλλογική προσπάθεια μαθητών και δασκάλων.

Η Τέχνη, σαν μορφή επικοινωνίας χωρίς όρια και απαγορεύσεις, αποτελεί πολύτιμο σύντροφο της ζωής του ανθρώπου, ειδικά στις μέρες μας, που βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες αναγκαστικής κοινωνικής αποστασιοποίησης και απομόνωσης.

Τετάρτη 1 Ιουλίου – Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Ωράριο λειτουργίας: 7.30 μ.μ. – 11 μ.μ.


Έκθεση Αγιογραφίας, Βιτρώ & Συντήρησης Εικόνων “Έχεις τα χρώματα ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα..” Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ


Τα έργα της έκθεσης αφορούν ομάδες ανθρώπων, διαφορετικών ηλικιών, που διαθέτουν ένα κοινό στοιχείο, τη δύναμη της δημιουργίας, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από μία ΕΙΚΟΝΑ, ένα ΨΗΦΙΔΩΤΟ, ή ένα ΒΙΤΡΩ.
Διδάσκουσα: Μπίλλια – Γιαννοπούλου Αδαμαντία


Έκθεση Ζωγραφικής Ενηλίκων “Ο καλλιτέχνης είναι αποδέκτης συναισθημάτων που προέρχονται από οπουδήποτε: από τον ουρανό, τη γη, από ένα κομμάτι χαρτί, από μια μορφή, από έναν ιστό αράχνης.”
PABLO PICASSO.


Η τέχνη για ακόμα μια φορά, γίνεται η ελπίδα και η λύτρωση απέναντι στην πρωτόγνωρη δυσάρεστη πραγματικότητα. Έρχεται να γεφυρώσει την αδράνεια του νου απέναντι στα γεγονότα και την συναισθηματική φόρτιση της δύσκολης καθημερινότητας. Μεταξύ άσπρου και μαύρου, ιδεατού και πραγματικού, ρεαλιστικού και αφαιρετικού διανύσαμε ποικίλες καλλιτεχνικές αποστάσεις για άλλη μια χρονιά.
Διδάσκοντες: Γκικοπούλου Γιούλη, Παπαδημητρίου Αναστασία.


Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής Χρειάστηκε να γεράσω για να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί. JOAN MIRO
Παιδιά, από 5 έως 12 ετών, δημιουργούν με φαντασία και χρώματα εικαστικές διαδρομές, με έμπνευση από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
Διδάσκοντες: Τσαμπουράκης Μανώλης, Χριστοπούλου Θεανώ.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 9940699 ή στο e-mail: info@politismos-ilioupoli.gr 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Και με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια στο “Καμπ Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών”

H Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Υγείας-Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό (ΠΑΟΔΗΛ), προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας να συμμετέχουν δωρεάν στο ΚΑΜΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ στις εγκαταστάσεις του Α΄ κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης (Εθν. Μακαρίου & Ηρ. Κων/λου)

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (γεννηθέντες 2014-2008)Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τις περιόδους

Από 29 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου

Από 13 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία χρειάζεται να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:
1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής
2. Ιατρική Βεβαίωση από Παιδίατρο με φωτογραφία του παιδιού (συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον ιατρό).
3. Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ) που να πιστοποιεί τη μόνιμη κατοικία στην Ηλιούπολη
4. Εκκαθαριστικό


Τα έντυπα Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση και το Ιατρικό δελτίο Κατασκηνωτή μπορούν να παραληφθούν από την αρμόδια υπάλληλο στο κτίριο Κοινωνικών δομών του Δήμου Ηλιούπολης επί της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45.


Τα κριτήρια επιλογής θα είναι κοινωνικοοικονομικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ως οικονομικό κριτήριο είναι 4.000,00 ετήσιο εισόδημα.


Τα δικαιολογητικά γίνονται δεκτά έως και την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 στο κτίριο Κοινωνικών δομών του Δήμου Ηλιούπολης επί της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45 ώρες 9.00-12.00


Για παροχή πληροφοριών οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210 9955080 .(κ. Γιαννακοπούλου).

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING