Connect with us

Στην κουζίνα

10 τροφές με αφροδισιακές ιδιότητες!

Η επιστήμη μίλησε! Και όταν μιλάει η επιστήμη εμείς απλώς ακούμε!

Σύμφωνα λοιπόν με διάφορες έρευνες υπάρχουν κάποιες τροφές που επηρεάζουν την επιθυμία και την ερωτική διάθεση!

Πάμε να τις δούμε:

10. Ελιές & Ελαιόλαδο

9. Ντομάτα

8. Τσίλι

7. Καρπούζι

6. Σύκα

5. Τζίνσενγκ

4. Αβοκάντο

3. Μπανάνες

2. Κεράσια

1. Gogi berries

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στην κουζίνα

Τα μαχαιροπίρουνα επηρεάζουν τη γεύση μας!

Και όμως τα μαχαιροπίρουνα επηρεάζουν τη γεύση μας!

Σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το μέγεθος, το βάρος, το σχήμα, το χρώμα και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το μαχαιροπίρουνο επηρεάζουν τη γεύση μας.

Στη «γευσιγνωστική» μελέτη έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 φοιτητές.

Από τα δεδομένα που συνέλεξαν οι επιστήμονες, φάνηκε ότι το τυρί είχε πιο αλμυρή γεύση όταν τρωγόταν απευθείας με μαχαίρι, από ό,τι όταν τρωγόταν με πιρούνι, κουτάλι ή οδοντογλυφίδα.

Επίσης, το γιαούρτι ήταν πιο γλυκό όταν τρωγόταν με λευκό κουταλάκι, από όταν τρωγόταν με μαύρο. Ακόμα, όταν οι συμμετέχοντες καλούνταν να φάνε γλυκό με μικρό κουταλάκι δήλωναν ότι καταλάβαιναν εντονότερα τη γλυκιά γεύση, από όταν χρησιμοποιούσαν μεγάλο κουτάλι ή πιρούνι.

Continue Reading

Στην κουζίνα

Η μαγειρική έκανε τους ανθρώπους εξυπνότερους!

Η μετάβαση του ανθρώπου από το να τρώει ωμό κρέας στο να αρχίζει να το μαγειρεύει ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Και αυτό διότι σύμφωνα με όσα έχουν αποδείξει έρευνες, οδήγησε στο να γίνουν οι άνθρωποι εξυπνότεροι!

Προηγούμενες μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι το τεμαχισμένο και μαγειρεμένο φαγητό επιτρέπει στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα να αντλεί περισσότερη ενέργεια.

Τα ενεργειακά οφέλη της μαγειρικής είναι μάλιστα τόσο μεγάλα ώστε έχουν οδηγήσει ορισμένους ανθρωπολόγους στο συμπέρασμα ότι οι πρόγονοί μας απέκτησαν μεγαλύτερο εγκέφαλο όταν ανακάλυψαν τις χρήσεις της φωτιάς.

Πράγματι, oι αρχαιότερες ενδείξεις για τη χρήση φωτιάς, οι οποίες χρονολογούνται γύρω στο ένα εκατομμύριο χρόνια, σχεδόν συμπίπτουν χρονικά με την εμφάνιση ενός μεγάλου εγκεφάλου στον πρόγονό μας Homo erectus, πριν από περίπου ενάμισι εκατομμύριο χρόνια.

Μια ακόμα μελέτη που συνηγορεί στη θεωρία της μαγειρικής δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση PNAS. Οι ερευνητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Ζανέιρο μέτρησαν τους νευρώνες και την ενεργειακή κατανάλωση στους εγκεφάλους 13 ειδών πρωτευόντων και ακόμα 30 θηλαστικών.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο μέσος γορίλας χρειάζεται 8,8 ώρες την ημέρα, ένας ουραγκοτάγκος 7,8 ώρες, ένας χιμπατζής 7,3 ώρες και ένας άνθρωπος 9,3 ώρες.

Continue Reading

Στην κουζίνα

8 τρόφιμα που χαλάνε πιο γρήγορα αν τα βάλεις στο ψυγείο

Κρεμμύδια

Η υγρασία που υπάρχει μέσα στο ψυγείο κάνει τα κρεμμύδια να μουχλιάζουν πιο γρήγορα.

Καφές

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μεγάλες ποσότητες καφέ, τότε βάλτε τις μέσα στον καταψύκτη αλλιώς διατηρήστε τον καφέ σας σε ένα στεγανό βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Βασιλικός

Είναι προτιμότερο να τον βάζετε μέσα σε ένα ποτήρι με δροσερό νερό.

Ελαιόλαδο

Στο ψυγείο μόνο αν θέλετε να το μετατρέψετε σε βούτυρο.

Το λάδι σε χαμηλές θερμοκρασίες αρχίζει να συμπυκνώνεται και να χάνει τις ιδιότητές του. Διατηρήστε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Ψωμί

Το ψωμί μέσα στο ψυγείο στεγνώνει πολύ γρήγορα και δεν διατηρείται φρέσκο και μαλακό.

Μέλι

Το μέλι δεν χαλάει ποτέ αρκεί να διατηρηθεί καλά κλειστό σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Αβοκάντο

Το συγκεκριμένο φρούτο ωριμάζει εκτός ψυγείου.

Πατάτες

Οι πατάτες δεν διατηρούνται ποτέ εντός ψυγείου. Αποθηκεύστε τις πατάτες σας σε μια χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό μέρος.

Continue Reading

Στην κουζίνα

Σας χύνεται το νερό από την κατσαρόλα όταν βράζει; Θέλει το ξύλο του!

Ακόμα θυμάμαι την πλάκα που έπαθα πριν μερικά χρόνια, όταν ξέχασα για αρκετή ώρα ότι έβραζα νερό για μακαρόνια κι όταν το θυμήθηκα δεν είχε μείνει στην κατσαρόλα ούτε το μισό νερό! Το υπόλοιπο είχε χυθεί! Φτου κι απ’ την αρχή, μακαρονάδα της υπομονής δηλαδή!

Γενικά είναι και λίγο εκνευριστικό το τσιτσίρισμα του βραστού νερού που χύνεται όταν πέφτει στα αναμμένα μάτια της κουζίνας, οπότε αφού υπάρχει τρόπος, γιατί να μην το αποφύγουμε; Άσε που αφήνει και λεκέδες πολλές φορές!

Το συγκεκριμένο κόλπο το έμαθα τυχαία και μάλιστα είναι εξαιρετικά απλό!

Αρκεί να ακουμπήσετε κατά μήκος της κατσαρόλας ένα ξύλινο κουτάλι και αυτό θα συγκρατήσει το νερό από το να ξεχειλίσει και να χυθεί!

Δοκιμάστε το, θα σας αρέσει πολύ!

Continue Reading

Στην κουζίνα

Κόψτε με «χειρουργική» ακρίβεια τις μαλακές τροφές που χαλάνε με μαχαίρι, χωρίς μαχαίρι!

Σε όλους έχει τύχει στην προσπάθεια μας να κόψουμε ένα γλυκό, μια τούρτα ή μια πίτσα με μαχαίρι, να τους χαλάσουμε την όψη ή προσπαθώντας να κόψουμε κέϊκ να το διαλύουμε και να γεμίζουμε τρίμματα.

Σίγουρα τα πάντα δεν κόβονται με μαχαίρι! Υπάρχει όμως ένας απλός τρόπος για να κόβετε με χειρουργική ακρίβεια όλες τις μαλακές τροφές χωρίς να χαλάει η όψη τους!

Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα και το κόψιμο στις ευαίσθητες τροφές θα γίνει παιχνιδάκι!

Προσοχή όμως, να χρησιμοποιείτε άοσμο νήμα, αλλιώς το αποτέλεσμα θα σας αρέσει οπτικά, αλλά ως προς την γεύση δεν παίρνουμε όρκο!

Continue Reading

Στην κουζίνα

Έρευνα: Φάτε σοκολάτα, τυρί και φράουλες το πρωί και θα ασπρίσουν περισσότερο τα δόντια σας!

Η μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι φράουλες και το τυρί μπορούν να βοηθήσουν τη λευκότητα των δοντιών σας!

Η καλύτερη ώρα για να τα τρώμε είναι το πρωί, ισχυρίζεται ένας διάσημος αμερικανός οδοντίατρος, ο δρ Χάρλοντ Κατζ.

Άλλα τρόφιμα που έχουν την ίδια ιδιότητα είναι οι ξηροί καρποί, τα μήλα και τα αχλάδια.

Για καλύτερα αποτελέσματα, τα τρόφιμα αυτά πρέπει να καταναλώνονται πρωί-πρωί, για να εξουδετερώνουν τις βακτηριακές αποικίες που έχουν συσσωρευτεί τη νύχτα στα δόντια και ευθύνονται για την βακτηριακή πλάκα, υποστηρίζει.

Η σοκολάτα περιέχει θειοβρομίνη – μία ουσία που παίζει ρόλο στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης ουσιών των δοντιών.

Οι φράουλες περιέχουν μαλικό οξύ, ένα ένζυμο το οποίο στην πραγματικότητα λευκαίνει τα δόντια καθώς απομακρύνει τις χρωστικές (λ.χ. από τον καφέ και το τσιγάρο) από αυτά, ενώ το τυρί αυξάνει το pH του στόματος και έτσι μειώνει τις πιθανότητες αποχρωματισμού και διάβρωσης των δοντιών. Ξηροί καρποί, μήλα και αχλάδια συμβάλλουν στην απομάκρυνση των χρωστικών από τα δόντια, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα των δύο τελευταίων σε νερό αυξάνει την παραγωγή του σάλιου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη μείωση των βακτηρίων στο στόμα.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING