Connect with us

Uncategorized

Μείωση δημοτικών τελών για το 2020 στην Ηλιούπολη

Στα πλαίσια άσκησης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η νέα Διοίκηση προχώρησε σε μια πρώτη ελάφρυνση των Δημοτών από τα Δημοτικά Τέλη και μάλιστα στους πρώτους μήνες της θητείας της και όχι στο τέλος, όπως συνηθίζεται.

Συγκεκριμένα έγινε μείωση 3% των Δημοτικών Τελών σε όλα τα νοικοκυριά της πόλης.

Η ίδια μείωση έγινε και σε όλα τα ακίνητα, που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Επιπλέον επεκτάθηκε η πλήρης απαλλαγή Δημοτικών Τελών για τους Τρίτεκνους μέχρι 15.000 ευρώ ελάχιστο ετήσιο εισόδημα, από 10.000 ευρώ που ίσχυε ως τώρα.

Η εξοικονόμηση πόρων, που θα προέλθει από την αύξηση του ποσοστού Ανακύκλωσης, τα προωθούμενα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων, αλλά και την εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού LED, θα επιτρέψουν την μεγαλύτερη μείωση των Δημοτικών Τελών.

Αναλυτικά από 01/01/2020 θα ισχύουν οι παρακάτω απαλλαγές και ελαφρύνσεις:
Α) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.
Β) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, μείωση 50% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.
Γ) ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.
Δ) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 67%: Πλήρης απαλλαγή, µε απόφαση σε ισχύ της κατά περίπτωση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής ή του ΚΕΠΑ
Ε) ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ: Πλήρης απαλλαγή.
ΣΤ) ΑΠΟΡΟΙ: Πλήρης απαλλαγή.

Με σύνεση και σταθερά βήματα η πόλη μας αλλάζει!

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Uncategorized

Έρχονται το #JobDay Lamia Expo και το HobbyDay Lamia Expo το Σάββατο 17 Ιουνίου

To #JobDay Lamia Expo είναι μια ημερίδα με παρουσία επιχειρήσεων και διεξαγωγή συνεντεύξεων, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Λαμία το Σάββατο 17 Ιουνίου και ώρες 10.00-15.00 στο 1ο κτίριο ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας), στην Αίθουσα Ημερίδων, ως παράλληλη δράση της Lamia Expo Central Greece Trade Event.

Την ίδια ημέρα, το Σάββατο 17 Ιουνίου και ώρες 17.00-21.00, στον ίδιο χώρο, στο 1ο κτίριο ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας), θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Λαμία το HobbyDay Lamia Expo ως παράλληλη δράση στο πλαίσιο της Lamia Expo Central Greece Trade Event.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη δράση του, το #JobDay Lamia Expo, το οποίο διοργανώνει το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσουν όλοι οι επισκέπτες να πραγματοποιήσουν με επιτυχία το ξεκίνημά τους στην αναζήτηση εργασίας ή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Βασικός σκοπός του #JobDay Lamia Expo είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας με τη φυσική συνάντηση εργοδοτών με υποψήφιους εργαζομένους.

Στη διάρκεια του #JobDay Lamia Expo, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις εταιρίες που τους ενδιαφέρουν, είτε μέσα από μια συνέντευξη εργασίας είτε μέσα από μια σύντομη συνομιλία και την κατάθεση του βιογραφικού τους στους εταιρικούς εκπροσώπους.

Άλλος σημαντικός λόγος για να επισκεφτεί κάποιος το φεστιβάλ είναι η πληθώρα workshops με διαδραστικό χαρακτήρα, τα οποία απευθύνονται σε αναζητούντες και ήδη έχοντες εργασία. Οι θεματικές ενότητές τους είναι «Τεχνικές αναζήτησης εργασίας», «Το βιογραφικό σημείωμα: Τι να προσέχω», «Elevator Pitch: πώς να παρουσιάζομαι σε 1 λεπτό», «Περιζήτητες δεξιότητες στην αγορά εργασίας σήμερα».

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν workshops απευθυνόμενα σε εκπροσώπους τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευσή τους σε ζητήματα πρόσληψης και πρακτικές διατήρησης προσωπικού. Οι θεματικές ενότητές τους είναι «To Branding μιας επιχείρησης», «Ενδοεταιρικές πρακτικές διατήρησης του προσωπικού μιας επιχείρησης», «Τι να αξιολογείτε σε ένα βιογραφικό σημείωμα», «Τεχνικές και βασικές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη εργασίας για να επιλέξετε τον καταλληλότερο».

Για την παρακολούθηση των workshops χρειάζεται προεγγραφή στη σελίδα του #JobDay Lamia Expo, ενώ δίδονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εξής παράλληλες δράσεις: Check your CV, Προσωπικό coaching, Εργασιακά δικαιώματα και Interview tips.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το https://jobdays.gr για να δουν τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, να στείλουν το βιογραφικό τους για αυτές που τους ενδιαφέρουν και να δηλώσουν συμμετοχή στα workshops.

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Hobby Festival σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι επισκέπτες στο HobbyDay Lamia Expo, το οποίο διοργανώνει το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επαγγελματίες και οργανισμούς που γνωρίζουν καλά τις ερασιτεχνικές ασχολίες και τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου, και να ανακαλύψουν αλλά και να υιοθετήσουν νέες ερασιτεχνικές ασχολίες για διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο καθώς και για την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων τους.

Έκθεση με διάφορα χόμπι αλλά και showtime θα βρίσκονται στον χώρο του HobbyDay Lamia Expo ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δοκιμάσουν βιωματικά το χόμπι που επιθυμούν, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα καλό ξεκίνημα και για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους επισκέπτες.

Σκοπός του HobbyDay Lamia Expo είναι η επαφή της τοπικής κοινωνίας µε τον κόσµο των ερασιτεχνικών ασχολιών και ο γόνιμος εμπλουτισμός του ελεύθερου χρόνου του καθενός. Απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα ανθρώπων από όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας: επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, άτομα κάθε ηλικίας που διαθέτουν περίσσευμα φαντασίας, επινοητικότητας και όρεξης για κάτι διαφορετικό.

Στο HobbyDay Lamia Expo συμμετέχουν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μη φονικών χόμπι, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην ευζωία και στην προοπτική της ευτυχίας ενισχύοντας παράλληλα προσωπικές δεξιότητες, στην ανακάλυψη και στην καλλιέργεια κλίσεων και ταλέντων, καθώς και στη συνάντηση ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ικανότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το https://hobbyfestival.gr/hobby-days/hobbyday-lamia-expo

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 210 9730280 (εσωτ.: 219), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

Έρχεται το Skywalker Plus Your Fe5tival στη Λάρισα 6 Μαΐου, Fashion City Outlet

Για πρώτη φορά το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα συνδυάζει την Εργασία, την Εκπαίδευση,  την Επιχειρηματικότητα, τις Ερασιτεχνικές Ασχολίες και τον Εθελοντισμό σε μία εκδήλωση, το Skywalker Plus Your Fe5tival.

Το Skywalker Plus Your Fe5tival, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6  Μαΐου από τις 11:00 έως τις 20:00 στο Fashion City Outlet, 4o χλμ. Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, Λάρισα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν τον επόμενο εργοδότη τους, θέλουν να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για εκπαιδευτικά προγράμματα, επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, είναι δραστήρια και ψάχνουν νέες ασχολίες για τον ελεύθερο χρόνο τους, επιθυμούν να γνωρίσουν τους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους φορείς της περιοχής τους ή ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέες γνώσεις μέσω της παρακολούθησης διαδραστικών workshops.

Οι πέντε βασικοί τομείς της κοινωνικής ζωής, η Εργασία, η Εκπαίδευση, η Επιχειρηματικότητα, οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες και ο Εθελοντισμός, συνδέονται αρμονικά στον εκθεσιακό χώρο του Skywalker Plus Your Fe5tival:

  • Τομέας Εργασία με εταιρίες που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης προσωπικού και επιθυμούν να διεξαγάγουν συνεντεύξεις
  • Τομέας Εκπαίδευση με φορείς που θα παρουσιάσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις τους
  • Τομέας Επιχειρηματικότητα με καινοτόμες start-ups που θα πληροφορήσουν, θα δικτυωθούν, θα αλληλοεπιδράσουν και θα αποτελέσουν εφαλτήριο για μια καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα στην τοπική κοινωνία
  • Τομέας Ερασιτεχνικές Ασχολίες με φορείς και επιχειρήσεις ερασιτεχνικών ασχολιών ελεύθερου χρόνου (χόμπι) που θα ενημερώσουν για τις δράσεις τους
  • Τομέας Εθελοντισμός με οργανώσεις και φορείς εθελοντικού χαρακτήρα που θα αναδείξουν τη σημασία της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην τοπική κοινότητα

Παράλληλα, σε διάφορα σημεία του Fashion City Outlet θα πραγματοποιούνται διαδραστικά workshops που άπτονται του κάθε τομέα.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το https://plus.skywalker.gr

Επιπλέον, μπορείτε να  δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή στο Facebook Event: Skywalker Plus Your Fe5tival!

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την Aιγίδα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Χορηγοί Επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, EDAILY, ERADIO, LARISANEW, LARISSANET.GR, START UP.GR, ENALLAKTIKOS.GR, STARTUPPER, LARISSA DEE JAY 95.7, PINEIOSNEWS, EMEA.GR, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΣ, KOSMOSLARISSA.GR, LARISSA PRESS, ILARISSA.GR, FORMEDIA, THESSALIA ECOMONY.GR, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, FLOW MAGAZINE,  SIGMA MEDIA GROUP, PINK.GR, ΙΠΟΡΤΑ, HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, EXPOS GREECE, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 210 9730280 (εσωτ. 219), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Uncategorized

“Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο”

Μάνος Λοΐζος – 40 χρόνια μετά
Από την καρδιά στην μνήμη

Λένε ότι πέθανε στις 17 Σεπτεμβρίου 1982 στην Μόσχα. Δεν είναι αλήθεια. Ο Μάνος Λοΐζος κατάφερε με μόλις 10 δίσκους που εκδόθηκαν όσο ζούσε μαζί μας και ακόμα 2 που εκδόθηκαν όσο ζούσε μακριά μας να αφήσει στην μνήμη και στην καρδιά μας ένα από τα πιο ισχυρά αποτυπώματα όσον αφορά στο ελληνικό τραγούδι.
Για πρώτη φορά 40 χρόνια μετά από εκείνο τον Σεπτέμβρη του 1982, παρουσιάζεται σχεδόν το σύνολο του έργο του, 9 από τους 12 κύκλους τραγουδιών του, σε 4 παραστάσεις με την συμμετοχή όλων των πρώτων ερμηνευτών που βρίσκονται ακόμα σε δημιουργική πορεία, αλλά και νεότερων σημαντικών ερμηνευτών που έχουν συμπορευτεί μέσα στα χρόνια με τα τραγούδια του.

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το έργο του αυτούσιο και όχι ως ένα αποσπασματικό best of.
Είναι η πρώτη φορά που αντιστρέφεται ο στίχος, παίρνουμε τα τραγούδια της καρδιάς και φτιάχνουμε μαζί τους την καινούρια μνήμη.

• 4 Μαΐου:
Θαλασσογραφίες – Να ‘χαμε τι να ‘χαμε – Τα τραγούδια μου
Γιώργος Νταλάρας
Συμμετέχουν Ασπασία Στρατηγού-Κώστας Τριανταφυλλίδης

• 11 Μαΐου:
Τα τραγούδια του Δρόμου –Για μια μέρα ζωής
Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Μαρία Παπαγεωργίου

• 22 Μαΐου:
Τα Νέγρικα – Καλημέρα Ήλιε – Γράμματα στην Αγαπημένη
Μαρία Φαραντούρη – Μίλτος Πασχαλίδης — Απόστολος Ρίζος

• 26 Μαΐου:
Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Γιάννης Διονυσίου – Γιάννης Παπαγεωργίου

Continue Reading

Uncategorized

“Κάποτε στο Βόσπορο”

Ο Άκης Δήμου, έγραψε κατά παραγγελία των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη ένα έργο, το οποίο σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της Πόλης της καρδιάς μας.

 Εξήντα πέντε χρόνια μετά τον σκληρό Σεπτέμβριο του 1955, όταν το ελληνικό στοιχείο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε στο στόχαστρο των επίσημων τουρκικών αρχών, με συνέπεια την εξόντωσή του, το “Κάποτε στο Βόσπορο” ανατρέχει στην ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και του τραγικού διωγμού τους. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, η οποία ετοιμάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου τα περίφημα γλέντια της Πόλης, εναλλάσσονται με την ποίηση και το δράμα του τόπου και του χρόνου.

Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.

Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα, στο φόντο μιας από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας που, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία – χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά – κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική επιμέλεια – πρωτότυπη μουσική και τραγούδια: Νίκος Κυπουργός
Στίχοι Πρωτότυπων Τραγουδιών: Σταμάτης Δαγδελένης
Video art (βασισμένο σε ντοκουμέντα της εποχής): Νίκος Σούλης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογράφοι: Γιώργος Καπλανίδης, Μαριλένα Αναστασιάδου
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη
Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις: Βάσω Σωτηρίου – We Will

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Θεοφανία Παπαθωμά, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Θανάσης Πατριαρχέας, Ντίνος Σπυρόπουλος, Νεφέλη Κουλούρη, Χλόη Μάντζαρη.

Τραγουδάει ο Γιάννης Διονυσίου και χορεύουν οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης

Continue Reading

Uncategorized

Ολοήμερα εορταστικά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Ολοήμερο γιορτινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας” για παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων.

Φέτος στις γιορτές το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων να περάσουν αξέχαστες γιορτινές διακοπές!

Συνοπτικό πρόγραμμα:
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021: Ανακαλύπτουμε το μουσείο μέσα από χριστουγεννιάτικες δράσεις: διαβάζουμε ιστορίες στο έκθεμα “Σοφίτα”, ανακαλύπτουμε και αναβιώνουμε χριστουγεννιάτικα έθιμα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, δημιουργούμε μοναδικές εορταστικές κατασκευές

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021: Φτιάχνουμε στολίδια, κάρτες, απολαυστικά μελομακάρονα!

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021: Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας έχει γενέθλια και δημιουργούμε αφράτα γιορτινά κέικ και αυτοσχέδια μουσικά όργανα για να τραγουδήσουμε και να ευχηθούμε στο μουσείο που γιορτάζει

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021: Προετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά φτιάχνοντας φλουρί και βασιλόπιτα…

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022: Δημιουργούμε το γούρι και φιλοτεχνούμε το ημερολόγιο μας για το νέο έτος…

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022: Ταξιδεύουμε νοερά σε διάφορα μέρη του κόσμου και ανακαλύπτουμε πώς γιορτάζουν τον ερχομό του νέου έτους. Ξορκίζουμε τους καλικάντζαρους μέσα από παιχνίδι σκιών 

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2022: Τα φώτα και φωτισμός. Τι γιορτάζουμε; Δημιουργούμε ένα ωραίο γλυκό για τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες

Continue Reading

Uncategorized

“Αντιγόνη”

Το έργο: Η Θήβα, όπου βασίλευε η γενιά των Λαβδακιδών, βρίσκεται σε κατάσταση δεινής πολιτικής κρίσης. Οι δυο γιοι του τελευταίου βασιλιά, του Οιδίποδα, που χάθηκε χτυπημένος από τη βαριά κατάρα που κατατρύχει τους Λαβδακίδες, συγκρούονται για τη διαδοχή. Και, ενώ ο Ετεοκλής μένει να κυβερνά τη Θήβα, ο Πολυνείκης, εξόριστος, ξεσηκώνει στρατό από το Άργος για να επιτεθεί στην πόλη. Η επίθεση αποτυγχάνει, αλλά στη μάχη ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης αλληλοσκοτώνονται. Δεν απομένουν πλέον στη ζωή παρά οι δυο κόρες του Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας των Λαβδακιδών.

Η υπόθεση: Η τραγωδία ξεκινά την αυγή μετά τη νίκη των Θηβαίων. Ο Κρέων έχει αναλάβει τώρα την εξουσία, ως στενότερος συγγενής των γιων του Οιδίποδα. Διατάζει να μείνει άταφος ο Πολυνείκης ως προδότης της πατρίδας του. Ορίζει ποινή θανάτου εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη της διαταγής του. Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους που προστατεύουν τους νεκρούς και προσβάλλει το ιερό αίσθημα της αδελφικής αγάπης. Αψηφώντας τον κίνδυνο επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της. Αυτός ο αγώνας ανάμεσα στην Αντιγόνη και τον Κρέοντα για το νεκρό σώμα του Πολυνείκη, συμπυκνώνει όλες τις εγγενείς στην ανθρώπινη κατάσταση συγκρούσεις (αρσενικού και θηλυκού, παλαιού και νέου, ιδιωτικού και κοινωνικού, δίκαιου και νόμιμου, ύπαρξης και θνητότητας, ανθρώπινου και θείου). Η Αντιγόνη συλλαμβάνεται. Καταδικάζεται από τον Κρέοντα σε θάνατο. Ωστόσο, από τη στιγμή που ξεστομίζει τη θανατική της καταδίκη, ο Κρέων βαδίζει ήδη στον δρόμο που οδηγεί προς την καταστροφή του.

Ταυτότητα παράστασης:
Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνοθεσία – Σκηνικό: Θέμης Μουμουλίδης
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Μάνος Καρατζογιάννης
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Παναγιωτόπουλου
Δ/νση παραγωγής: Σταμάτης Μουμουλίδης, Χριστίνα Μπάλα
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγούρου
Παραγωγή: Ars Aeterna, 5η Εποχή Τέχνης

Ερμηνεύουν: Θανάσης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Ντόρα Μακρυγιάννη, Δημήτρης Σαμόλης, Μάνος Καρατζογιάννης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING