Connect with us

Ηλιούπολη

Η ανακύκλωση στην πόλη της Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης μεθοδικά εφαρμόζει νέες λύσεις που αναπτύσσουν την Ανακύκλωση στην πόλη, προχωρώντας σε συνέργειες με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Σε συνεργασία με γνωστή επιχείρηση σούπερ μάρκετ τοποθέτησε Κέντρο Ανακύκλωσης σε κατάλληλη θέση κοινοχρήστου χώρου, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανακύκλωση.


Εκεί κάθε υπεύθυνος καταναλωτής μπορεί να ανακυκλώσει, με απλές και γρήγορες διαδικασίες, πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια και μεταλλικά κουτιά, συνδυάζοντας την εμπειρία της προσωπικής συμμετοχής στην ανακύκλωση, παράλληλα με την απόκτηση εκπτωτικού κουπονιού για το κατάστημα ή την οικονομική υποστήριξη του έργου του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ξεκινήσει μια δραστική προσπάθεια για ανάπτυξη της ανακύκλωσης και πρωτοπορεί με νέες ιδέες και εφαρμογές ανακύκλωσης.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Διαδικασία αιτήσεων εγγραφής για βρέφη και νήπια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους γονείς των βρεφών και νηπίων του Δήμου Ηλιούπολης ότι παρατείνεται ο χρόνος για τη διαδικασία αιτήσεων εγγραφής για τη νέα σχολ. Χρονιά 2021-2022 έως και 11/7/2021 και ώρα 24:00, οι οποίες υπέχουν & θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και θα υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στην διεύθυνση του ιστότοπου http: //aitiseisvn.ilioupoli.gr

Η είσοδος στο πρόγραμμα των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω των κωδικών του TAXISNET.
Oι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης θα αναρτηθούν έως τις 29/7/2021 στον πίνακα ανακοινώσεων του Νομικού Προσώπου και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης και οι ενστάσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στο mail του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΦΑΔΗΛ ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ ( kafadil@illioupoli.gr) από 30/7/2021 έως και 2/8/2021 .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ

Continue Reading

Ηλιούπολη

Έκθεση των εργαστηρίων των Εικαστικών Τεχνών

Nulla dies sine linea
Ούτε μέρα χωρίς γραμμή
Απελλής, 4ος αιώνας π.χ. – Αρχαίος Ζωγράφος

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου» διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, την Έκθεση των Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών, που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στο κέντρο της πόλης μας, θα εκτεθούν έργα Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού και Βιτρώ, που δημιούργησαν τα μέλη των Εργαστηρίων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Αν και τα έργα προέρχονται από ομάδες ανθρώπων, διαφορετικών ηλικιών, διαθέτουν, ωστόσο, ένα κοινό στοιχείο: την ανάγκη όλων να εκφραστούν, να πειραματιστούν και να επικοινωνήσουν μέσω της Τέχνης.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, ενώ τα μαθήματα φέτος πραγματοποιήθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αξιόλογο, χάρη τόσο στην ετοιμότητα και την ικανότητα των καθηγητών να μεταδώσουν, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, έστω κι εξ αποστάσεως, αξιοποιώντας καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία και προγράμματα, όσο και στην επίμονη προσπάθεια των μαθητών να αντισταθούν στην αδράνεια του εγκλεισμού, μην αφήνοντας να περάσει …ούτε μέρα χωρίς γραμμή. Η μεγάλη τους, άλλωστε, συμμετοχή αποδεικνύει ότι η Τέχνη αποτελεί ισχυρό αντίδοτο και διέξοδο σε κάθε κοινωνική κρίση, ακόμα και σε αυτή την παγκόσμιας κλίμακας πανδημία.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα θαυμάσουμε έργα από τα παρακάτω Τμήματα:

Τμήματα Ζωγραφικής Ενηλίκων
Διδάσκουσες: Γκικοπούλου Γιούλη & Παπαδημητρίου Αναστασία

Τμήματα Ζωγραφικής Εφήβων
Διδάσκοντες: Παπαδημητρίου Αναστασία & Τσαμπουράκης Μανώλης

Τμήματα Φωτογραφίας Ενηλίκων
Διδάσκων: Ριζομάρκος Γιάννης

Τμήματα Αγιογραφίας, Βιτρώ & Ψηφιδωτού
Διδάσκουσα: Μπίλλια – Γιαννοπούλου Αδαμαντία

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 7.30 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Πολιτισμού, τηλ.
210 9940699 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.politismos-ilioupoli.gr

Continue Reading

Ηλιούπολη

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

Και φέτος ο Δήμος Ηλιούπολης και ο ΠΑΟΔΗΛ διαθέτουν τις δημοτικές εγκαταστάσεις, για την διεξαγωγή καλοκαιρινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Τα προγράμματα αυτά διευκολύνουν τους εργαζόμενους γονείς και ταυτόχρονα παρέχουν δημιουργική και ασφαλή απασχόληση στα παιδιά στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης και του Α΄ Κλειστού Γυμναστηρίου.

Πτυχιούχοι όλων των ειδικοτήτων, παιδαγωγοί, νηπιαγωγοί, γυμναστές, ψυχολόγοι και γιατροί συνεργάζονται ώστε τα παιδιά να περάσουν μια περίοδο ξενοιασιάς και διασκέδασης συνδυάζοντας την άθληση, τη δημιουργικότητα, τη γνώση και την επικοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

 

πατήστε εδώ ⬇️, για το Καμπ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, και τηλ. επικοινωνίας: 6987295267 

 

πατήστε εδώ ⬇️, για το Καμπ στο Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο, και τηλ. επικοινωνίας: 6971560249

 

Ο Δήμος μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής, προσφέρει τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών, με ετήσιο εισόδημα έως 4.000€, ηλικίας 6 έως 12 ετών, δηλαδή που έχουν γεννηθεί από 2015 έως 2009, να συμμετέχουν δωρεάν στο ΚΑΜΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ στις εγκαταστάσεις του Α΄ κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης.

Δηλώσεις για δωρεάν συμμετοχή έως 30 Ιουνίου 2021.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9970055

Continue Reading

Ηλιούπολη

Βράβευση του παραολυμπιονίκη Γιάννη Κωστάκη

Πρόσφατα υποδέχθηκα στο Δημαρχείο τον συμπολίτη μας Γιάννη Κωστάκη, τον «χάλκινο» Παραολυμπιονίκη στην ΑΘΗΝΑ 2004 στα 100 μ. ελεύθερο, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα πρόσθιο SB1-SB2 προ μηνός στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑΜεΑ, στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Τον ευχαρίστησα εκ μέρους της Ηλιούπολης για την προσφορά του στην Ελλάδα και στον Αθλητισμό και του πρόσφερα τιμητική πλακέτα του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Γιάννης αποτελεί σύμβολο του αθλητισμού και του πάθους για ζωή και με την συμμετοχή του στους αγώνες και τις επιτυχίες του, μας διδάσκει ότι στη ζωή δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε και παρά τις δυσκολίες που μας παρουσιάζονται, να προσπαθούμε και να παλεύουμε για αυτά που θέλουμε.Γιάννη σε ευχαριστούμε!

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ανάπλαση παιδικής χαράς πλατεία Φιλικής Εταιρείας

Η παιδική χαρά, που ευρίσκεται μεταξύ των οδών Πάφου και Αιγίνης στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας της περιοχής Αγίου Κωνσταντίνου, έχει ήδη παραδοθεί στη χρήση των παιδιών της γειτονιάς, ανακαινισμένη και περιποιημένη.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε νέο δάπεδο ασφαλείας γύρω από τα σημεία παιχνιδιού, ένα πολυσύνθετο όργανο με τσουλήθρα και αναρριχητικές δραστηριότητες, δύο διπλές ξύλινες κούνιες παιδιών και νηπίων, μία τραμπάλα, δύο ελατηριωτά παιχνίδια, αυτοκίνητο και σαλιγκάρι και έγιναν εργασίες βαφής και συντήρησης των καθισμάτων και του παραμένοντος εξοπλισμού.


Οι παρεμβάσεις τηρούν όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας και τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.


Η ανάπλαση της παιδικής χαράς χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Ηλιούπολης.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Θαλάσσια μπάνια 2021

Ο Δήμος Ηλιούπολης, φέτος το καλοκαίρι, διοργανώνει για τους κατοίκους της πόλης μας δωρεάν θαλάσσια μπάνια, με δύο καθημερινά δρομολόγια από δύο τουριστικά λεωφορεία, εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών, με μέγιστη πληρότητα 85% και τόπο προορισμού την ελεύθερη ακτή Βάρκιζας Αττικής.

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα εκδίδεται μη μεταβιβαζόμενη προσωπική κάρτα, που φέρει ονοματεπώνυμο και φωτογραφία του δικαιούχου και επιδεικνύεται στον υπεύθυνο του λεωφορείου.

Οι δωρεάν κάρτες θα εκδοθούν και για τις τέσσερις περιόδους, από 23 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου και ώρες από 9.00 έως 14:00, στο φουαγιέ του θεάτρου του Δημαρχείου, με είσοδο από την οδό Κουντουριώτου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2109970115, 9970055, 9970009.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα μιας περιόδου καλοκαιρινών θαλασσίων μπάνιων.

Οι περίοδοι διεξαγωγής του προγράμματος είναι οι εξής:
Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 5/7/2021 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/7/2021
Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 19/7/2021 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/7/2021
Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 2/8/2021 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/8/2021
Δ΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 16/8/2021 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/8/2021

Θα λειτουργούν δύο καθημερινές γραμμές, για να καλύπτεται γεωγραφικά καλύτερα η πόλη, με αφετηρίες στην Αγίου Κωνσταντίνου και στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, με δύο διαφορετικά δρομολόγια:

1ο Δρομολόγιο:
Ώρα αναχώρησης από την αφετηρία: 7:30 π.μ.
Ώρα αναχώρησης από την παραλία: 10:15 π.μ.

2ο Δρομολόγιο:
Ώρα αναχώρησης από την αφετηρία: 11:00 π.μ.
Ώρα αναχώρησης από την παραλία: 13:45 μ.μ.

Οι διαδρομές των λεωφορείων θα είναι οι εξής:

«Γραμμή Αγίας Μαρίνας»
Αφετηρία: Πλατεία Ανεξαρτησίας (Σπέντζος) – Διγενή – Παναγούλη – Αναστάσεως – Αρχιμήδους – Νεύτωνος – Παναγούλη – Σοφοκλή Βενιζέλου – Πρωτόπαππα – Πλατεία Πλαστήρα
Τερματισμός: Πλατεία Αεροπορίας.

«Γραμμή Αγίου Κωνσταντίνου»
Αφετηρία: Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης – Αγίου Κωνσταντίνου – Μαρίνου Αντύπα – Ανδρέα Παπανδρέου – Λεωφόρος Ειρήνης – Σοφοκλή Βενιζέλου – Λ. Κυπρίων Ηρώων
Τερματισμός: Πλατεία Ηρώδου Αττικού (Αγία Παρασκευή)

Οι δημότες θα επιβιβάζονται από τις στάσεις του Ο.Α.Σ.Α.
Παιδιά κάτω των 6 ετών δεν καταλαμβάνουν θέση.

Για τη δήλωση της περιόδου προτίμησης από τους ενδιαφερόμενους, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το χρόνο προσέλευσης στο χώρο παραλαβής των καρτών.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν εγκαίρως γιατί ενδεχομένως οι θέσεις να καλυφθούν άμεσα, λόγω μεγάλης ζήτησης.

Δικαιολογητικά που χρειάζονται κατά την παραλαβή των καρτών:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας ή να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που πιστοποιείται με σχετική έντυπη βεβαίωση.
Φωτοτυπία λογαριασμού ρεύματος ή τηλεφώνου ή ΕΥΔΑΠ, που να πιστοποιεί τη μόνιμη κατοικία στην Ηλιούπολη.
Φωτογραφία συμμετέχοντος απαραίτητη.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING