Connect with us

Business

“Εξοικονομώ-Αυτονομώ” 2020 – οι νέες επιδοτήσεις (μέρος β)

Επιχορηγήσεις για συγκεκριμένες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις προκειμένου να πετύχουν ενεργειακή εξοικονόμηση και αυτονομία δίνεται με το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” 2020 που θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι η επιδότηση μπορεί να αγγίζει το 85% του κόστους των εργασιών και η χρηματοδότηση μπορεί να φτάνει τα 50.000 ευρώ για κάθε σπίτι.

Οι επιπλέον κατηγορίες

Στο «Εξοικονομώ -Αυτονομώ» μπαίνουν  δύο πρόσθετες επιδοτήσεις ως μπόνους:

1. COVID-19 premium.

Λόγω της απρόβλεπτης κατάστασης που έχει προκύψει με τον covid-19  προστίθεται επιπλέον συν 10% για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τα έτη 2020-2021.

2. Για τα μεμονωμένα διαμερίσματα και μονοκατοικίες ενεργειακής κατηγορίας Η και Ζ προστίθεται επιπλέον 10% στο βασικό ποσοστό επιχορήγησης , εφόσον επιτευχθεί αναβάθμιση σε Β ενεργειακή κατηγορία.

Για ενεργειακή αυτονόμηση οι επιδοτούμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

Συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ: Είναι επιλέξιμα μόνον εφόσον η κατοικία αναβαθμίζεται, με τις κύριες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, σε ενεργειακή κατηγορία τουλάχιστον Β+. Επιλέξιμη παρέμβαση αποτελεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού μόνο για την κάλυψη της ζήτησης (net metering).

Συστήματα αποθήκευσης: Επιλέξιμη μόνον ως συμπληρωματική παρέμβαση στην εγκατάσταση νέου φωτοβολταϊκού σταθμού.

Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων: Επιλέξιμες μόνον οι συσκευές που είναι κατάλληλες, βάσει προτύπων ΕΛΟΤ, και προορίζονται για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε οικιακό περιβάλλον.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις Εξυπνων Συστημάτων (Smart Home) είναι:
Ψηφιακά συστήματα και τεχνολογίες που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.
α) Εξυπνου φωτισμού (π.χ. έξυπνες πρίζες, φωτισμός χαμηλής κατανάλωσης LED).
β) Εξυπνης διαχείρισης του συστήματος θέρμανσης/ψύξης (π.χ. έξυπνοι θερμοστάτες).
γ) Απομακρυσμένου Ελέγχου (π.χ. έξυπνοι αισθητήρες διαρροής, υγρασίας κ.λπ.).
Επιλέξιμες είναι μόνον οι παρεμβάσεις που προσαρμόζουν και διατηρούν την κατανάλωση ενέργειας (συσκευές, φωτισμός, θέρμανση, ζεστό νερό κ.λπ.) στα επίπεδα που επιλέγουν οι χρήστες με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας ή/και καταγράφουν και επεξεργάζονται στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας ή/και προσαρμόζουν και διατηρούν τα επίπεδα σκίασης.

Οι υπόλοιπες επιλέξιμες κοινόχρηστες παρεμβάσεις για πολυκατοικίες περιλαμβάνουν:

1. Αναβάθμιση ανελκυστήρα
Επιλέξιμες μόνον οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την πιστοποίηση ανελκυστήρων και η υποχρεωτική εγκατάσταση inverter στους ανελκυστήρες προκειμένου να επιτυγχάνεται μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος δίχως να επηρεάζεται η ασφάλεια και η λειτουργικότητά τους
2. Αναβάθμιση συστήματος φωτισμού:
-Αντικατάσταση λαμπτήρων με χαμηλής κατανάλωσης (π.χ. LED)
-Αντικατάσταση του συστήματος χρονισμού με έξυπνο σύστημα διαχείρισης, αναλόγως χρονικής στιγμής (ημέρα/νύχτα), φωτεινότητας, σημείο εισόδου/εξόδου κ.ά.
-Αντικατάσταση του κυκλώματος ενεργοποίησης με αυτοματισμό με αισθητήρες κίνησης.

«Η επωνυμία του νέου προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ για ένα Εξυπνο Σπίτι” υποδηλώνει και τη στόχευσή του, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενεργειακή αυτονομία των νοικοκυριών, με νέα κίνητρα και παρεμβάσεις που ενθαρρύνουν -μεταξύ άλλων- την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ (π.χ. με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών), και την εγκατάσταση “έξυπνων” συστημάτων διαχείρισης ενέργειας», έχει τονίσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία [δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας] και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του Προγράμματος.

Η επιχορήγηση του Προγράμματος θα δοθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2019 (εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας).

Το ανώτατο ύψος των δαπανών που μπορεί να επιδοτηθεί έχει αυξηθεί στις 50.000 από 25.000 ευρώ που ήταν στα προηγούμενα προγράμματα “ Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον “ ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτη με περισσότερες από μια κατοικίες να υποβάλει παραπάνω αιτήσεις.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Business

#JobDay Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει το #JobDay Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 από τις 10:00 έως τις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος (Δημαρχείο Πανοράματος).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Το #JobDay Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και συγκεντρώνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

  • 10:00-10:30, χαιρετισμός
  • 10:30-11:15, Χρήστος Ταουσάνης, Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής EMPLOY EDU Career Counselors, Πώς να συνδυάσεις σπουδές και επαγγέλματα του μέλλοντος
  • 11:30-12:15, Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγώ αποφασίζω: Στοχοθεσία και λήψη απόφασης για σπουδές και εργασία
  • 12:30-13:15, Κρίστυ Κωστάρα, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ενδυνάμωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Find Your Bliss, Πώς να βρω δουλειά;
  • 13:30-14:15, Ιωάννης Νικολαΐδης, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ΠΑ.ΜΑΚ., Διευθυντής Teen Business School, Πέρασε από το μυαλό σου να γίνεις επιχειρηματίας;
  • 14:30-15:15, Νικόλαος Φαχαντίδης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής ΠΑ.ΜΑΚ., Ιδρυτής και Διευθυντής Ακαδημίας Ρομποτικής ΠΑ.ΜΑΚ., Πέρα από την οθόνη: Οι επαγγελματικές διαστάσεις που προσφέρουν τα ρομπότ κοινωνικής αρωγής
  • 15:30-16:15, Ραφαέλα Τρούλου, Μουσικός, Μουσικοπαιδαγωγός, Υποψήφιος Διδάκτωρ Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ΠΑ.ΜΑΚ., Ευζωία στον εργασιακό χώρο: Η μουσική ως αντίδοτο στο burnout
  • 16:30-17:15, Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού & Ιδρυτής της Human Value, Αναζήτηση εργασίας μέσω social media
  • 17:30, λήξη εκδήλωσης

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εξής παράλληλες δράσεις:

  • Επαγγελματικός προσανατολισμός by Employ Edu
  • Πλάνο καριέρας και αλλαγή καριέρας by Γραφείο Διασύνδεσης ΠΑ.ΜΑΚ.
  • CV & Interview tips by Ξάδερφος skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα
  • Ρομποτική by Ακαδημία Ρομποτικής UOM
  • Δράσεις επιχειρηματικότητας by Teen Business School Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Μουσική και κοινωνία by Baby Artist

Ταυτόχρονα, στον χώρο θα βρίσκονται εταιρίες των οποίων οι εκπρόσωποι θα διεξάγουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία. Όλες οι εταιρίες που συμμετέχουν εμφανίζονται εδώ.

 

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-pylaia-xortiati2024 στην αντίστοιχη φόρμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης Αναζητάτε εργασία; Σας περιμένουμε για την κατάλληλη προετοιμασία!

Στο πλαίσιο των δράσεων «Επί το Έργον», το skywalker.gr – Εργασία στη Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, διοργανώνει το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρες 10:30-14:00 στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, (Σπετσερόπουλου 3, Τρίπολη).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Πρόκειται για ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιμόρφωσης ενηλίκων που περιλαμβάνει ομιλίες και ενημερώσεις αναφορικά με την απόκτηση εφοδίων και δεξιοτήτων προκειμένου να διευκολυνθεί η αναζήτηση εργασίας για τον μελλοντικό εργαζόμενο αλλά και να επιτευχθεί γρηγορότερα η ένταξή του στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές, ενηλίκους οι οποίοι ξεκινούν άμεσα την επαγγελματική τους πορεία ή επαναπροσδιορίζονται επαγγελματικά και θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και συγκεντρώνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν περιζήτητοι στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συνομιλήσουν με τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και τους αρμόδιους για θέματα εργασίας, με εισηγητές σχετικά με τη διαμόρφωση του βιογραφικού σημειώματος –ελκυστικού για τον μελλοντικό εργοδότη–, για την αποτελεσματική διενέργεια συνέντευξης, την απόκτηση προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων και τη χρησιμότητά τους, καθώς και για τη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας μέσω σύγχρονων τεχνικών και εργαλείων αναζήτησης.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των workshops τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν είναι το εξής:

  • 10:30-11:15, CV & Cover Letter: Οι σύμμαχοί σου για την επιτυχία!

Χρήστος Καρακωστίδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Καριέρας LABORA

  • 11:25-12:10, Συνέντευξη: Πώς θα πείσω τον μελλοντικό μου εργοδότη να με προσλάβει;

Βιβή Μεντή, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

  • 12:20-12:55, Προσωπικές & επαγγελματικές δεξιότητες. Αξιοποίησή τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Ιωάννα Ρούσου, Διοίκηση Επιχειρήσεων ΠΑ.ΠΕΙ., Managing Director Growth Hub

  • 13:05-13:50, Σύγχρονα εργαλεία δικτύωσης και διαχείρισή τους στην εύρεση εργασίας.

Γιώργος Προκόπος, PhDc – Agricultural University of Athens, Economist,  European Climate Pact Ambassador, Founder For Greece

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-afetiria-tripoli2024 στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

Career Path Youth στις 19 Μαρτίου στον Δήμο Τρίπολης

Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για μαθητές λυκείου

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αφορούν την εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης διοργανώνει τη δράση Career Path Youth την Τρίτη 19 Μαρτίου και ώρες 10:15-13:15 στο Μουσικό Σχολείο (επί της οδού Νίκου Γκάτσου, Τρίπολη).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

H Career Path Youth αποτελεί μια διά ζώσης εκπαιδευτική δράση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική των μαθητών λυκείου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των γενικών και επαγγελματικών λυκείων για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η δράση Career Path Youth περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις, αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γονείς, σε υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Career Path Youth στις 19 Μαρτίου στην Τρίπολη, οι επισκέπτες και οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης γενικών λυκείων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εξής:

Από τις 10:15 έως τις 12:15, ο κύριος Γιώργος Γατούδης, σύμβουλος εκπαίδευσης και καριέρας, επιστημονικός υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων LABORA, θα ενημερώσει το κοινό για όλες τις νέες αλλαγές που συντελούνται καθημερινά στην αγορά εργασίας και στις επιστήμες ώστε οι μαθητές να μπορούν να επιλέξουν με σωστό τρόπο τις σπουδές τους. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες που προσφέρει το σύστημα του λυκείου αλλά και θα αναλυθούν οι επιλογές σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, θα γίνει λόγος για την αγορά εργασίας και τα νέα δεδομένα στα επαγγέλματα με την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας, για τις εξειδικεύσεις και τα επαγγέλματα της νέας εποχής (συνδυασμένα με σχολές του μηχανογραφικού δελτίου), θα δοθούν κατευθύνσεις και συμβουλές για το πώς επιλέγει κανείς τις σπουδές του με βάση τις κλίσεις και τις δεξιότητές του, αλλά και λεπτομέρειες για το Νέο Λύκειο, τις εναλλακτικές επιλογές και τα πεδία.

Από τις 12:30 έως τις 13:15 θα ακολουθήσει η θεματική της συμβουλευτικής διαχείρισης άγχους και χρόνου μελέτης, κατά τη διάρκεια της οποίας η κυρία Δήμητρα Παπαδάκη, ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος, συστημική-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, θα καλύψει τις θεματικές των τεχνικών για την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους, της σημασίας της σωστής αξιοποίησης του χρόνου και των βασικών αρχών διαχείρισής του, καθώς και των πρακτικών στρατηγικών καλού προγραμματισμού, αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου και οργάνωσης μελέτης, απαντώντας στις απορίες που έχουν πολύ συχνά οι έφηβοι σήμερα, ιδίως όταν ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει ποιον εκπαιδευτικό κλάδο θα επιλέξουν και κατά συνέπεια ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Στο site https://www.mygap3f.gr/ και στην ενότητα επαγγελματικός προσανατολισμός οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

#JobDay Προσφύγων 14 Μαρτίου 2024, 10:00-15:00

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των δράσεών του «Επί το Έργον», διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά το #JobDay Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, μια εκδήλωση για υποψηφίους που ανήκουν στην ευαίσθητη ομάδα των προσφύγων και επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Το #JobDay Προσφύγων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) ΑΠΘ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Βασικοί σκοποί του #JobDay Προσφύγων είναι να στηρίξει τον προσφυγικό πληθυσμό και να τον εντάξει στην αγορά εργασίας.

Tο #JobDay Προσφύγων αποτελεί μια δράση που απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, οι οποίοι αναζητούν εργασία σε μια χώρα λίγο ως πολύ άγνωστη σε αυτούς.

Μέσω αυτής της βιωματικής δράσης οι επισκέπτες του #JobDay Προσφύγων θα έχουν τη δυνατότητα:

  • Να συναντήσουν εκπροσώπους εταιριών από διάφορους κλάδους που αναζητούν προσωπικό.
  • Να συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις εργασίας.
  • Να ανταλλάξουν ιδέες, σκέψεις και γνώσεις για την εύρεση εργασίας στην Ελλάδα.
  • Να συζητήσουν με εξειδικευμένους συμβούλους για εργασιακά ζητήματα.

Εκπρόσωποι εταιριών από διάφορους κλάδους θα έχουν την ευκαιρία να διεξαγάγουν συνεντεύξεις με υποψηφίους, να ανταλλάξουν απόψεις, να αφουγκραστούν ανάγκες, να παρουσιάσουν τη φιλοσοφία και το όραμα της εταιρίας τους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνεργασίας. Όλες οι εταιρίες που συμμετέχουν και οι θέσεις εργασίας που προσφέρουν εμφανίζονται εδώ.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με εξειδικευμένους συμβούλους του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΣΕ για εργασιακά ζητήματα.

Στον χώρο θα υπάρχουν διερμηνείς από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), οι οποίοι αποτελούν και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, για να διευκολύνουν σε τυχόν γλωσσικά εμπόδια ανάμεσα στους υποψηφίους και στους εκπροσώπους των εταιριών.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Προσφύγων μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-prosfygon-thess-24 και να ανεβάσουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην αντίστοιχη φόρμα.

Η διοργάνωση του #JobDay Προσφύγων πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Φιλοξενία εκδήλωσης: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) ΑΠΘ

Υποστηρικτές: HELIOS, INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR MIGRATION (IOM)

Παράλληλες δράσεις: HELIOS, INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR MIGRATION (IOM), ΙΝΕ – ΓΣΕΕ

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR, READER, THAT’S LIFE, KARFITSA, STARTUP.GR, BUSINESS NEWS.GR, TOURISM TODAY.GR, SIGMA MEDIA GROUP, PINK.GR, CSRNEWS.GR, I ΠΟΡΤΑ, MONEY VIEW, CULPA NEWS, EXPOS GREECE, STENT WEB TV, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

Career Path Youth στις 12 Μαρτίου στον Δήμο Αγ. Δημητρίου Αττικής

Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αφορούν την εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγ. Δημητρίου Αττικής διοργανώνει τη δράση Career Path Youth την Τρίτη 12 Μαρτίου και ώρες 10:15-13:15 στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Δημητρίου (Αργοστολίου και Δήλου, Αγ. Δημήτριος Αττικής).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Το Career Path Youth αποτελεί μια διά ζώσης εκπαιδευτική δράση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική των μαθητών λυκείου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών του γυμνασίου και των γενικών και επαγγελματικών λυκείων για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η δράση Career Path Youth περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Career Path Youth τη 12η Μαρτίου στον Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής, οι  μαθητές της Γ’ γυμνασίου και Α’ λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εξής:

Στις 10:15 με 12:15 στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού, ο κύριος Δημήτρης Γαλακτόπουλος, Σύμβουλος Σπουδών Orientum, θα αναλύσει τις θεματικές που αφορούν τις συμπεριφορές ανθρώπων που πετυχαίνουν στη στοχοθεσία και στη διαχείριση χρόνου, το δίλημμα της απόφασης μεταξύ ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ., την αναλυτική παρουσίαση τμημάτων, τις εναλλακτικές καριέρες, τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση, τις παγίδες στο μηχανογραφικό, το πώς μπορώ να βελτιωθώ μέσα στο πανεπιστήμιο, τα soft skills και την αγορά εργασίας καθώς και τα επαγγέλματα του 2030.

Από τις 12:30 έως τις 13:15, η κυρία Χαρά Καραγιάννη, ψυχολόγος – προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια, στο πλαίσιο της συμβουλευτικής διαχείρισης άγχους και χρόνου μελέτης, θα καλύψει τις θεματικές των τεχνικών για την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους, της σημασίας της σωστής αξιοποίησης του χρόνου και των βασικών αρχών διαχείρισής του, καθώς και των πρακτικών στρατηγικών καλού προγραμματισμού, αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου και οργάνωσης μελέτης, απαντώντας στις συχνότερες απορίες που έχουν οι έφηβοι σήμερα, ιδίως όταν ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει ποιον εκπαιδευτικό κλάδο θα επιλέξουν και κατά συνέπεια ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Στο site https://www.mygap3f.gr/ και στην ενότητα επαγγελματικός προσανατολισμός οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Χαλανδρίου από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου το #JobDay Αφετηρία σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Χαλανδρίου θα διεξαχθεί στην οδό Σολωμού 10 στο Χαλάνδρι (ΤΚ 15232) από τις 11:00 έως τις 14:00.

 Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Tο #JobDay Αφετηρία – Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνεται από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα  και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker». Απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι αναζητούν εργασία ή σκέφτονται να αλλάξουν επάγγελμα και θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, το κοινό που θα παρακολουθήσει τα σεμινάρια θα συγκεντρώσει όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα το βοηθήσουν να γίνει περιζήτητο στην αγορά εργασίας.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

11:00-11:45: Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος,  Κατερίνα Μπούγια, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

12:00-12:45: Τεχνικές αναζήτησης εργασίας,  Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

13:00-13:45: Γνωριμία με το LinkedIn, Μαρία Ζαρωτιάδου, Managing Director της Plan of Business και της Plan Career by Plan of Business

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Χαλανδρίου μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-afetiria-dimos-halandriou-24-forma-symmetoxis στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING