Connect with us

Ηλιούπολη

Υπηρεσίες Τηλεϊατρικής στο Δήμο Ηλιούπολης!

Ο Δήμος Ηλιούπολης παρέχει δωρεάν την υπηρεσία της Τηλεϊατρικής – Τηλεειδοποίησης.

Η Τηλεϊατρική-Τηλεειδοποίηση μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για άτομα:
 Μεγάλης ηλικίας ή μοναχικά
 Που διατρέχουν κίνδυνο πτώσης
 Με καρδιοπάθειες ή καρδιαγγειακά
 Με πνευμονοπάθειες όπως Χ.Α.Π.
 Με διαβήτη
 Υπέρταση
 Με ασθένεια που ενδέχεται να παρουσιάσει αιφνίδια συμπτώματα.

Μέσω μιας μικρής, εύχρηστης, φορητής συσκευής, με την πίεση ενός πλήκτρου SOS ο χρήστης μπορεί άμεσα και 24 ώρες το 24ωρο να ενημερώσει κάποιο έμπιστο άτομο για το έκτακτό πρόβλημα του ή αν πρόκειται για κάτι σοβαρότερο να μιλήσει με ιατρό ώστε να λάβει άμεσες συμβουλές στη βάση του ιατρικού του ιστορικού.
Σε επείγουσες περιπτώσεις ειδοποιείται ασθενοφόρο.
Οι διαθέσιμες συσκευές είναι περιορισμένες και οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.
Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να προσέλθετε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ή να τηλεφωνήσετε στο 210.9970055 & 096, ώρες 08:00 ως 13:00.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Ηλεκτρονικές αιτήσεις για απαλλαγές δημοτικών τελών

Ο Δήμος Ηλιούπολης κάνει ακόμα ένα βήμα ψηφιακού εκσυγχρονισμού, με την εφαρμογή 3 νέων τύπων ηλεκτρονικής αίτησης,  για την αναλογική απαλλαγή από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος (Καθαριότητας-Φωτισμού) των πληγέντων επιχειρήσεων και νοικοκυριών της πόλης μας.

Oι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους, μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020, στην εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης (http://ilioupoli.gr/services/citycertify) με την χρήση των κωδικών «taxisnet» ή σε περίπτωση αδυναμίας με αίτησύ τους στο τμήμα Εσόδων στο Δημαρχείο.

Ως γνωστόν, το Δημοτικό  Συμβούλιο με την 106/2020 απόφασή του, έλαβε μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων της πόλης μας και συγκεκριμένα:

  • Οι επιχειρήσεις τις πόλης μας, οι οποίες τελούσαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΚΥΑ και τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητάς τους, απαλλάσσονται από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος για διάστημα τριών (3) μηνών, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Η απαλλαγή θα γίνει αναλογικά, μέσω των παρόχων τους, σε μελλοντικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και αφού προηγουμένως διασταυρωθεί ο ΚΑΔ, που θα δηλώσουν με την αίτησή τους στον Δήμο.
  • Τα νοικοκυριά, των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος τέθηκε σε αναστολή εργασίας, απαλλάσσονται από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος για το διάστημα τριών (3) μηνών, δηλαδή για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Η απαλλαγή θα γίνει αναλογικά, μέσω των παρόχων τους, σε μελλοντικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την αίτηση στον Δήμο και την κατάθεση του ταυτόχρονα της δήλωσης αναστολής εργασίας τους, από το σύστημα «Εργάνη».
  • Στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, μειώνεται το Ετήσιο Τέλος Κατάληψης Κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά 3/12, δηλαδή για τρείς μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, διάστημα για το οποίο τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας.

Η απόφαση αυτή είναι κανονιστική κατά τις διατάξεις του άρθρ. 79 του Ν.3463/2006 και τελεί υπό έγκριση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σύμφωνα με το άρθρο 225 του Ν.3852/2010

Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμο και προχωράμε συστηματικά σε κάθε νέα διαδικασία, που απλοποιεί την συνεργασία Δήμου-Δημότη και διευκολύνει όσους πλήγηκαν κατά την κρίση της πανδημίας.

30 Ιουνίου 2020

Παναγιώτης Βιδάλης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών &

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Και με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια στο “Καμπ Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών”

H Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Υγείας-Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό (ΠΑΟΔΗΛ), προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας να συμμετέχουν δωρεάν στο ΚΑΜΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ στις εγκαταστάσεις του Α΄ κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης (Εθν. Μακαρίου & Ηρ. Κων/λου)

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (γεννηθέντες 2014-2008)Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τις περιόδους

Από 29 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου

Από 13 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία χρειάζεται να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:
1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής
2. Ιατρική Βεβαίωση από Παιδίατρο με φωτογραφία του παιδιού (συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον ιατρό).
3. Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ) που να πιστοποιεί τη μόνιμη κατοικία στην Ηλιούπολη
4. Εκκαθαριστικό


Τα έντυπα Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση και το Ιατρικό δελτίο Κατασκηνωτή μπορούν να παραληφθούν από την αρμόδια υπάλληλο στο κτίριο Κοινωνικών δομών του Δήμου Ηλιούπολης επί της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45.


Τα κριτήρια επιλογής θα είναι κοινωνικοοικονομικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ως οικονομικό κριτήριο είναι 4.000,00 ετήσιο εισόδημα.


Τα δικαιολογητικά γίνονται δεκτά έως και την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 στο κτίριο Κοινωνικών δομών του Δήμου Ηλιούπολης επί της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45 ώρες 9.00-12.00


Για παροχή πληροφοριών οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210 9955080 .(κ. Γιαννακοπούλου).

Continue Reading

Ηλιούπολη

Πιλοτική πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ειρήνης

Στα πλαίσια των δράσεων «Ηλιούπολη για τον Πεζό», την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και από τις 17:00 ως τις 22:00, εφαρμόζεται πιλοτικά η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ειρήνης από το Νησάκι μέχρι την Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η δράση αυτή έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους δημότες και τον εμπορικό κλάδο της πόλης, αφού δημιουργεί ιδανικές συνθήκες περιπάτου και άνετης προσέγγισης των καταστημάτων και αναμένεται να επαναληφθεί κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.Σε συνεργασία με το 1ο Τμήμα Τροχαίας Ν.Α. Αττικής και τον ΟΑΣΑ για την απαραίτητη εκτροπή της αστικής συγκοινωνίας και με την επίβλεψη και τον έλεγχο της Δημοτικής Αστυνομίας, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ηλιούπολη το μέτρο αυτό.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε ότι:
«Σχεδιάζουμε μια Ηλιούπολη με λιγότερη κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων, με λιγότερο θόρυβο, πιο φιλική για τον πεζό, με περισσότερο χώρο για το ποδήλατο, ασφαλή για όλους μας και ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας με δυσκολίες κίνησης. Το μέτρο της πεζοδρόμησης της Λ. Ειρήνης αυτό ακριβώς συμβολίζει. Καλούμε τους πολίτες να το ενισχύσουν και τους επαγγελματίες της πόλης να εφαρμόσουν με υπευθυνότητα τις διατάξεις του νόμου στις παραχωρήσεις κοινόχρηστου χώρου, για να διασφαλίζεται η ελεύθερη κίνηση των πεζών, ώστε να μη χρειαστεί να επιβληθούν κυρώσεις, κατά τους ελέγχους, που θα διενεργηθούν».

Continue Reading

Ηλιούπολη

Μια μεγάλη χαρούμενη παρέα από συμπολίτες ποδηλάτες

Το απόγευμα της Κυριακής 7/6/2020 με ευχάριστο καιρό, μια μεγάλη χαρούμενη παρέα από 250 συμπολίτες ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, διασκέδασαν με τη συμμετοχή τους στην βόλτα 4 χιλιομέτρων, για την «Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου».

Πριν την εκκίνηση ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε:
«Καλωσορίζουμε τους δημότες μας στην σημερινή εκδήλωση για το Ποδήλατο.
Ο Δήμος μας, μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, σχεδιάζει και σύντομα θα υλοποιήσει νέους ποδηλατόδρομους στην πόλη.
Το ποδήλατο πρέπει να μπει στην καθημερινή μας ζωή, όπως είναι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και πιστεύουμε, ότι σύντομα η Τεχνική μας υπηρεσία θα ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μελέτες, ώστε να μπορούν να χαρούν και οι Ηλιουπολίτες τη βόλτα με το ποδήλατο.
Ευχαριστούμε πολύ για τη μαζική συμμετοχή, τους γονείς με τα παιδιά και ευχόμαστε να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα το Κυριακάτικο απόγευμα».

 


Με την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Δασοπυροσβεστών και δεκάδων άλλων εθελοντών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υποδειγματικά.

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Δωρεάν διανομή γατοτροφών από το Δήμο Ηλιούπολης

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, από 18:00 έως 20:00, θα γίνει στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, διανομή 2.250 κιλών τροφών για αδέσποτες γάτες, σε καταγεγραμμένους φροντιστές αδέσποτων, ανάλογα με τις ανάγκες των πληθυσμών, που σιτίζει κάθε φροντιστής.

Κάθε ενδιαφερόμενος δημότης που φροντίζει αδέσποτα, μπορεί να παραλάβει τροφή, αφού καταγραφεί στο μητρώο φροντιστών του Δήμου Ηλιούπολης, με την συμπλήρωση του σχετικού εντύπου σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η συγκεκριμένη δράση, αποτελεί άλλο ένα νέο βήμα εφαρμογής της νέας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την προστασία των αδέσποτων ζώων, που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της,.

Μια νέα αντίληψη που ξεκίνησε με την συστηματική χαρτογράφηση των αποικιών γατών της πόλης και των συνδημοτών φροντιστών τους και συνεχίστηκε με το πρόγραμμα κτηνιατρικών υπηρεσιών, που βρίσκεται ήδη σε ισχύ από τον Απρίλιο.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των συμπολιτών μας, που αφανώς επί χρόνια φροντίζουν εθελοντικά τα αδέσποτα και της εξαιρετικής συνεισφοράς της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης και άλλων εθελοντών.

Στόχος μας είναι, σε εύλογο χρόνο, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλες οι ανάγκες των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με την σταδιακή αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού και την ευόδωση του σχεδιασμού μας για τη σίτιση, την κτηνιατρική υποστήριξη και τη φιλοξενία των αδέσποτων και ακόμη για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ανάπτυξη της φιλοζωικής κουλτούρας.

12/6/2020

Αποστόλης Στασινόπουλος

Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη

Continue Reading

Ηλιούπολη

Γιώργος Χατζηδάκης: “Μαζί θα κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη”

Σε ανακοίνωση για τη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η καθημερινότητα όλων μας προχώρησε ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης:

“Σήμερα κλείνει μια δύσκολη περίοδος για όλους μας, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει μια νέα και πιο δύσκολη.

Οι Ηλιουπολίτες έως τώρα έδειξαν στην πλειονότητά τους μεγάλη υπευθυνότητα και αντιμετώπισαν την κρίση αυτή με ηρεμία και αυτοσυγκράτηση, τηρώντας γενικά τα περιοριστικά μέτρα.
Κάποιες εξαιρέσεις δεν στάθηκαν ικανές να αλλοιώσουν την γενική θετική εικόνα.

Μικρές και μεγάλες πράξεις αλληλεγγύης έγιναν στην περίοδο αυτή, που μας γεμίζουν ελπίδα για ένα αύριο, με νοιάξιμο για τον διπλανό μας.
«Μείναμε Σπίτι» και όλοι μαζί τα καταφέραμε, ώστε να μείνει η πόλη μας εκτός των κακών στατιστικών του κορωνοϊού!


Από αύριο Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 μπαίνουμε με αισιοδοξία στη νέα μας καθημερινότητα!


Τηρούμε προσεκτικά τα μέτρα προστασίας για το καλό όλων μας, με επιμελημένο πλύσιμο χεριών ή αλκοολούχο απολυμαντικό, τήρηση των κανόνων και των αποστάσεων, χρήση μάσκας και γαντιών όπου χρειάζεται και κυρίως προσεκτική απόρριψή τους.


Όλοι μαζί θα επουλώσουμε τις κοινωνικές πληγές της κρίσης, με την προσοχή μας στραμμένη στον εργαζόμενο και στην κοινωνική συνοχή.Ενισχύουμε τους τοπικούς επαγγελματίες, ψωνίζοντας από τα καταστήματα της πόλης μας και συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.Με προσωπική και συλλογική ευθύνη, παίρνουμε τη ζωή μας πίσω!

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING