Connect with us

Στην κουζίνα

Τα πιο παράξενα είδη τσαγιού στον κόσμο!

Είστε κι εσείς λάτρεις του τσαγιού;

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα πιο περίεργα τσάγια που υπάρχουν!

10. Kombucha (τσάι κομπούχα)

Με καταγωγή από την παλαιότερη περιοχή της Ματζουρίας, το Kombucha παρασκευάζεται από γλυκό μαύρο τσάι που ζυμώνεται μέσα σε μύκητες. Η συνταγή είναι μυστική, ενώ στα κείμενα αναφέρεται να κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στη Λετονία το 1911.

9. Brick Tea (τσάι των τούβλων)

Μαύρο τσάι σε σκόνη “τρίβεται” ανάμεσα σε δύο τούβλα και, στη συνέχεια, η σκόνη αυτή διαλύεται σε βραστό νερό. Στα χρόνια της τσαρικής Ρωσίας, ο μόνος τρόπος για να μεταφέρουν εύκολα το τσάι ήταν να το τοποθετήσουν ανάμεσα σε τούβλα, γεγονός που έδινε μετά στο ρόφημα μια ιδιαίτερη γεύση.

8. Pu-erh (τσάι με μύκητες)

Εξωτικό κινέζικο τσάι. Το Pu-erh είναι στην πραγματικότητα ένα πράσινο τσάι που αναπτύσσεται αργά με τη βοήθεια ενός συγκεκριμένου μύκητα. Παράγεται μόνο στην επαρχία Γιουνάν και είναι ένα από τα πιο ακριβά τσάγια στον κόσμο.

7. Awabancha (τσάι τουρσί)

Το τσάι αυτό έχει υποστεί ζύμωση με βακτήρια γαλακτικού οξέος και παράγεται στην πόλη Σικόκου της Ιαπωνίας. Τα φύλλα θυμίζουν περισσότερο… τουρσί και ολόκληρη η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δύσκολη. Για το λόγο αυτό θεωρείται ως ένα από τα πιο σπάνια τσάγια στον κόσμο.

6. Kukicha (τσάι με κοτσάνια)

Παρασκευάζεται μόνο από τα κοτσάνια, τους μίσχους και τους βλαστούς του πράσινου τσαγιού και όχι τα φύλλα. Αυτά τα μέρη του φυτού που συνήθως πετάγονται ή χρησιμοποιούνται ως λιπάσματα σε άλλες χώρες, στην Ιαπωνία τα συνδυάζουν για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό τσάι που ονομάζεται Kukicha.

5. Dragon & Tiger Tea (τσάι με αλκοόλ)

Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό αλκοόλης και μαύρου τσαγιού, σε συγκεκριμένες δόσεις. Οι Κινέζοι, παρόλα αυτά, προτιμούν το μπράντι, που ταιριάζει καλύτερα με το μαύρο τσάι. Η σωστή δόση είναι 1/2 ή 1/4 από το καπάκι του μπουκαλιού σε ένα φλιντζάνι ζεστό τσάι.

4. Pocha (τσάι με βούτυρο)

Παρασκευάζεται στο Θιβέτ και είναι ουσιαστικά τσάι με βούτυρο που φτιάχνεται από το γάλα του Yak (είδος βοοειδούς της περιοχής), ως υποκατάστατο του γάλακτος. Το τσάι είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του πολιτισμού του Θιβέτ και το Pocha είναι ό,τι πρέπει για τους παγωμένους χειμώνες της χώρας. Μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος βουτύρου, γιατί αφήνει έντονη λιπαρότητα στο ρόφημα.

3. Garlic Tea (τσάι σκόρδου)

Το… τσάι σκόρδου είναι ένα από τα πλέον παράξενα τσάγια στον κόσμο, λόγω γεύσης και -κυρίως- αρώματος! Παρόλα αυτά το σκόρδο -ως γνωστόν- συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία, ρίχνοντας την αρτηριακή πίεση και μειώνοντας το λίπος στο σώμα.

2. Panda Poo Tea (τσάι πάντα)

Είδος πράσινου τσαγιού που αναπτύσσεται μόνο με τη χρήση κοπριάς από… πάντα! Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια και ακριβά τσάγια στον κόσμο, καθώς μόλις 50 γραμμάρια κοστίζουν περίπου 3.500 δολάρια! Βέβαια, η δοσολογία για ένα φλιτζάνι δεν απαιτεί πάνω από 3 γραμμάρια, γιατί διαφορετικά το ρόφημα γίνεται βαρύ και πικρίζει.

1. Dry Ice Tea Bubble (τσάι με ξηρό πάγο)

Δροσερό, πολύ δροσερό τσάι, αφού η θερμοκρασία του αγγίζει τους -78,5 βαθμούς Κελσίου! Αυτή είναι η θερμοκρασία στην οποία το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αλλάζει από αέριο σε στερεό και αντίστροφα. Αν και ως αέριο είναι αόρατο, το κατεψυγμένο CO2 (γνωστό ως “ξηρός πάγος”) μοιάζει πολύ με παγωμένο νερό.

Continue Reading
Advertisement

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στην κουζίνα

Η σοκολάτα «φταίει» που ανακαλύφθηκε ο φούρνος μικροκυμάτων!

Ο Αμερικανός Percy Spencer (1894-1970) είχε 120 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη διάρκεια της ζωής του!

‘Ενα από αυτά αφορούσε τον γνωστό μας φούρνο μικροκυμάτων. Ας δούμε όμως πως φτάσαμε στην ανακάλυψή του!

Λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αμερικανός Percy Spencer (1894-1970), ήδη γνωστός επιστήμονας και ιδιοφυΐα στα ηλεκτρονικά, εργαζόταν στην εταιρεία Raytheon, που κατασκεύαζε συστήματα ραντάρ.

Κάποια παρατήρησε ότι η σοκολάτα που είχε στην τσέπη του άρχισε να λιώνει. Έτσι αποφάσισε να αγοράσει την επομένη περισσότερες σοκολάτες αλλά και ποπκόρν και καραμέλες!

Αρχικά, πειραματίστηκε με τις σοκολάτες και τις καραμέλες, οι οποίες μόλις τοποθετήθηκαν κοντά στις λυχνίες, έλιωσαν αμέσως.

Μετάκρατώντας τη σακούλα δίπλα στο μάγκνετρον παρακολούθησε με ικανοποίηση ότι οι σπόροι του καλαμποκιού “έσκασαν”, δημιουργώντας το γνωστό σε όλους μας ποπκόρν.

Από αυτό το απλό πείραμα, ο Spencer και η εταιρεία Raytheon ανέπτυξε τον πρώτο φούρνο μικροκυμάτων, που αρχικά ήταν πολύ βαρύς και ογκώδης, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εστιατόρια, τρένα και υπερωκεάνια, σε μέρη, δηλαδή, όπου μεγάλες ποσότητες τροφίμων έπρεπε να μαγειρεύονται γρήγορα.

Αν και ο φούρνος αυτός είχε πολλές ελλείψεις και ήταν αρκετά δύσχρηστος για το μέσο καταναλωτή, η αγάπη του Spencer για τα γλυκά και τα σνακ αποδείχτηκε σπoυδαία, φέρνοντας δεκαετίες αργότερα τους φούρνους μικροκυμάτων σε όλα τα σπίτια!

Continue Reading

Στην κουζίνα

Η μαγειρική έκανε τους ανθρώπους εξυπνότερους!

Η μετάβαση του ανθρώπου από το να τρώει ωμό κρέας στο να αρχίζει να το μαγειρεύει ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Και αυτό διότι σύμφωνα με όσα έχουν αποδείξει έρευνες, οδήγησε στο να γίνουν οι άνθρωποι εξυπνότεροι!

Προηγούμενες μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι το τεμαχισμένο και μαγειρεμένο φαγητό επιτρέπει στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα να αντλεί περισσότερη ενέργεια.

Τα ενεργειακά οφέλη της μαγειρικής είναι μάλιστα τόσο μεγάλα ώστε έχουν οδηγήσει ορισμένους ανθρωπολόγους στο συμπέρασμα ότι οι πρόγονοί μας απέκτησαν μεγαλύτερο εγκέφαλο όταν ανακάλυψαν τις χρήσεις της φωτιάς.

Πράγματι, oι αρχαιότερες ενδείξεις για τη χρήση φωτιάς, οι οποίες χρονολογούνται γύρω στο ένα εκατομμύριο χρόνια, σχεδόν συμπίπτουν χρονικά με την εμφάνιση ενός μεγάλου εγκεφάλου στον πρόγονό μας Homo erectus, πριν από περίπου ενάμισι εκατομμύριο χρόνια.

Μια ακόμα μελέτη που συνηγορεί στη θεωρία της μαγειρικής δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση PNAS. Οι ερευνητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Ζανέιρο μέτρησαν τους νευρώνες και την ενεργειακή κατανάλωση στους εγκεφάλους 13 ειδών πρωτευόντων και ακόμα 30 θηλαστικών.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο μέσος γορίλας χρειάζεται 8,8 ώρες την ημέρα, ένας ουραγκοτάγκος 7,8 ώρες, ένας χιμπατζής 7,3 ώρες και ένας άνθρωπος 9,3 ώρες.

Continue Reading

Στην κουζίνα

Συνταγή: Λαχταριστά Hot Dogs με Χωριάτικα Λουκάνικα Μυκόνου Παντέρη και Μπέϊκον

Τα Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη σας ταξιδεύουν στην μαγεία των παραδοσιακών αλλαντικών!

Και ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιουργεί με τα ελληνικά χωριάτικα,  παραδοσιακά Λουκάνικα Παντέρη hot dogs που δεν συγκρίνονται με άλλα!

Η συνταγή:

Υλικά

  • χωριάτικα λουκάνικα Μυκόνου Παντέρη
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 φλ. κρεμμύδι, κομμένο
  • 1 φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
  • 4 ψωμάκια hot dog
  • 4 κ.γ. μουστάρδα

Διαδικασία

Σπάμε προσεκτικά 4 οδοντογλυφίδες στη μέση.

Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο με μια λωρίδα μπέικον, την οποία σταθεροποιούμε με κομμάτια οδοντογλυφίδας καρφώνοντάς τα στο πάνω και κάτω άκρο του λουκάνικου, και αφήνουμε στην άκρη.

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη καυτερή πιπεριά και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το λαδώνουμε ξανά και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε στο τηγάνι τα τυλιγμένα με το μπέικον λουκάνικα και μαγειρεύουμε γυρίζοντάς τα αρκετές φορές, για 6 περίπου λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και τα λουκάνικα να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και απλώνουμε τη μαγιονέζα ομοιόμορφα στο εσωτερικό τους.

Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα λουκάνικα και τοποθετούμε ένα λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι.

Απλώνουμε 1 κ.γ. μουστάρδα πάνω από κάθε λουκάνικο, μοιράζουμε το μείγμα λαχανικών στα ψωμάκια και σερβίρουμε.

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – www.paderis.gr

Continue Reading

Στην κουζίνα

8 τρόφιμα που χαλάνε πιο γρήγορα αν τα βάλεις στο ψυγείο

Κρεμμύδια

Η υγρασία που υπάρχει μέσα στο ψυγείο κάνει τα κρεμμύδια να μουχλιάζουν πιο γρήγορα.

Καφές

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μεγάλες ποσότητες καφέ, τότε βάλτε τις μέσα στον καταψύκτη αλλιώς διατηρήστε τον καφέ σας σε ένα στεγανό βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Βασιλικός

Είναι προτιμότερο να τον βάζετε μέσα σε ένα ποτήρι με δροσερό νερό.

Ελαιόλαδο

Στο ψυγείο μόνο αν θέλετε να το μετατρέψετε σε βούτυρο.

Το λάδι σε χαμηλές θερμοκρασίες αρχίζει να συμπυκνώνεται και να χάνει τις ιδιότητές του. Διατηρήστε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Ψωμί

Το ψωμί μέσα στο ψυγείο στεγνώνει πολύ γρήγορα και δεν διατηρείται φρέσκο και μαλακό.

Μέλι

Το μέλι δεν χαλάει ποτέ αρκεί να διατηρηθεί καλά κλειστό σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Αβοκάντο

Το συγκεκριμένο φρούτο ωριμάζει εκτός ψυγείου.

Πατάτες

Οι πατάτες δεν διατηρούνται ποτέ εντός ψυγείου. Αποθηκεύστε τις πατάτες σας σε μια χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό μέρος.

Continue Reading

Στην κουζίνα

10 τροφές με αφροδισιακές ιδιότητες!

Η επιστήμη μίλησε! Και όταν μιλάει η επιστήμη εμείς απλώς ακούμε!

Σύμφωνα λοιπόν με διάφορες έρευνες υπάρχουν κάποιες τροφές που επηρεάζουν την επιθυμία και την ερωτική διάθεση!

Πάμε να τις δούμε:

10. Ελιές & Ελαιόλαδο

9. Ντομάτα

8. Τσίλι

7. Καρπούζι

6. Σύκα

5. Τζίνσενγκ

4. Αβοκάντο

3. Μπανάνες

2. Κεράσια

1. Gogi berries

Continue Reading

Στην κουζίνα

Ώρα να καθαρίσουμε τα εμαγέ μάτια της κουζίνα μας από τα λίπη!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι καθημερινά βρίσκονται στην κουζίνα και μαγειρεύουν είναι τα λίπη που υπάρχουν στα εμαγέ μάτια της κουζίνας και γύρω από αυτά μετά το ψήσιμο του φαγητού.

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε τι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε για να απομακρύνουμε τους λεκέδες. Όχι λοιπόν μεταλλικά αντικείμενα και σπάτουλες για να ξύσετε τους λεκέδες, γιατί το μόνο που θα κάνετε είναι να γρατζουνίσετε την κουζίνα σας χωρίς να την καθαρίσετε.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα βήματα που πρέπει να κάνετε!

  • Βρέχουμε μια καθαρή πετσέτα με ζεστό νερό
  • Μουλιάζουμε τους λεκέδες και παράλληλα αφαιρούμε υπολείμματα λιπών που έχουν ξεκολλήσει
  • Αφήνουμε τη ζεστή βρεγμένη πετσέτα πάνω στους λεκέδες για 15 λεπτά για να μαλακώσουν
  • Όταν μαλακώσουν, αφαιρούμε την πετσέτα και πασπαλίζουμε τους βρεγμένους λεκέδες με μαγειρική σόδα
  • Οι λεκέδες θα αρχίσουν να αφρίζουν (από το κακό τους!) και η σόδα θα αρχίσει να κάνει δράση
  • Ρίχνουμε επιπλέον ποσότητα σόδας και ρίχνουμε μικρή ποσότητα νερού από πάνω για να συνεχιστεί η ισχυρή καθαριστική δράση της σόδας
  • Αφήνουμε το διάλυμμα να δράσει για 10 λεπτά
  • Με βρεγμένο καθαρό πανί καθαρίζουμε το διάλυμμα και τα λίπη που έχουν ξεκολλήσει
  • Εάν έχετε κάποια πλαστική σπάτουλα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ξεκολλήσετε επίμονους λεκέδες
  • Βρέχουμε ένα καθαρό πανί με λευκό ξύδι και καθαρίζουμε τοπικά ότι έχει απομείνει
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειαστεί
  • Στεγνώστε καλά τα μάτια και περάστε με ειδική μαύρη προστατευτική πάστα-μπογιά που υπάρχει στα περισσότερα σούπερ-μάρκετ

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING

Copyright © 2017-2018 Youlike.gr Powered by DIGIFOX [member of VNGroup Company]