Connect with us

Business

Νέο σχέδιο για την αποκατάσταση της παγκόσμιας χρηματοδότησης μετά από την πανδημία

Η πανδημία έχει επηρεάσει πολλές πτυχές της ζωής των σύγχρονων ανθρώπων. Το ίδιο συνέβη και με την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη αν πολλές χώρες δεν είχαν κάνει αρκετή προετοιμασία πριν από την πανδημία. Ωστόσο, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και αυξάνεται. Για αυτόν τον λόγο, ένας χρηματοοικονομικός οργανισμός, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) ξεκίνησαν ένα σχέδιο που θα μπορούσε να είναι μια λύση για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό πρόβλημα.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην υποστήριξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs) για να βοηθήσουν την εταιρεία και το άτομο να ξεπεράσει την ύφεση που έχει επέλθει χάρη στην παγκόσμια πανδημία. Αυτό το πρόγραμμα προγράμματος παρουσιάστηκε στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού, όπου έλαβε πάρα πολύ θετική ανταπόκριση. Πολλοί συμμετέχοντες σε αυτήν την εκδήλωση το αποκαλούν στις μέρες μας μια από τις καλύτερες λύσεις για τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα. Ο Βασίλης Μηλιώνης σημείωσε επίσης ότι αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να φέρει ένα άλλο πρόβλημα στο μέλλον.

Τα προγράμματα του ΟΟΣΑ και του UNDP επικεντρώνονται στη δημιουργία βιώσιμων και ανθεκτικών επενδύσεων. Αυτός ο τύπος επενδύσεων θα βοηθήσει πολλές χώρες, ιδίως τις αναπτυσσόμενες χώρες και κράτη, να ανακάμψουν από το πρόβλημα της πανδημίας. Φέτος, οι αναπτυσσόμενες χώρες ήδη χάνουν τουλάχιστον 700 δισεκατομμύρια δολάρια από εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης. Εάν η προϋπόθεση αυτή εξακολουθεί να υφίσταται και το επόμενο διάστημα, υπάρχει κίνδυνος και άλλης παγκόσμιας κρίσης στο μέλλον. Το χειρότερο από όλα; Το κίνημα για τη μείωση της φτώχειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των χωρών θα επιβραδυνθεί και είναι πολύ πιθανό να σταματήσει κιόλας.

Αυτό το πρόγραμμα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα βιώσιμο σύστημα και περιβάλλον για αυτές τις χώρες. Επομένως, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος στο μέλλον, οι χώρες που χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να επιβιώσουν και να διατηρήσουν την οικονομία τους. Σε μια ακόμα καλύτερη εξέλιξη, αυτές οι χώρες μπορούν ακόμη και να λύσουν πολλά οικονομικά προβλήματα που είχαν πριν από την πανδημία.

Επί του παρόντος, οι δύο οργανισμοί βρίσκονται ακόμη στη μέση του σχεδιασμού του σωστού και λειτουργικού πλαισίου προκειμένου να λειτουργήσει όπως πρέπει αυτό το σύστημα. Όταν ολοκληρωθεί, αυτό το σύστημα θα αλλάξει το τρέχον χρηματοοικονομικό σύστημα, καθιστώντας το ακόμη καλύτερο και λειτουργικό από πριν. Ωστόσο, η ανάγκη για μεγάλα κονδύλια σε ό,τι αφορά στη διαχείριση αυτού του προγράμματος γίνεται επίσης ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνει πραγματικότητα. Έχει αναφερθεί ότι χρειάζεται τουλάχιστον 1,1% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων στο σύστημα που διατηρούν οι τράπεζες, ποσό που φτάνει τα 379 τρισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, ο Βασίλης Μηλιώνης συνιστά στους ανθρώπους να περιμένουν υπομονετικά, καθώς αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι τώρα.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Business

Περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες βρέθηκαν στη βιωματική εβδομάδα ερασιτεχνικής γεωργίας και μη φονικής παραγωγής τροφής «Αμάλθεια»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωση της βιωματικής εβδομάδας ερασιτεχνικής γεωργίας και μη φονικής παραγωγής τροφής με τον τίτλο «Αμάλθεια», η οποία αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους 1.000 μαθητές από 20 διαφορετικά σχολεία να έρθουν πιο κοντά στην παραγωγή αγαθών με άμεσο και αυθεντικό τρόπο.

Η Αμάλθεια πραγματοποιήθηκε από τις 5 μέχρι και τις 10 Μαρτίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ., όπου πολλοί επισκέπτες και μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρέθηκαν για να συναντηθούν με τους εκθέτες, να συμμετάσχουν στα θεωρητικά και διαδραστικά workshops, αλλά και να ακούσουν προτάσεις καθημερινής εφαρμογής της ερασιτεχνικής γεωργίας και μη φονικής παραγωγής τροφής.

Η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η εκπαίδευση, η εξοικείωση, η ενεργοποίηση, η κινητοποίηση, η δικτύωση και η επιβράβευση των σημερινών και μελλοντικών πολιτών στην ερασιτεχνική γεωργία και τη μη φονική παραγωγή τροφής ήταν οι στόχοι που επιτεύχθηκαν μέσα από τις εργασίες της διοργάνωσης. Με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες, η Αμάλθεια διεξήχθη φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια της βιωματικής εβδομάδας της Αμάλθειας, με έντονη διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, φορείς και σύλλογοι που υποστηρίζουν την ερασιτεχνική γεωργία καθώς και επιχειρήσεις και πρωτοπόροι δημιουργοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παραγωγής τροφής συναντήθηκαν με τους επισκέπτες και τους μαθητές σχολείων, οι οποίοι έδωσαν ζωντάνια και ιδιαίτερο παλμό στη διοργάνωση.

Οι παρευρισκόμενοι στην Αμάλθεια ανακαλύψαν τη χαρά της παράδοσης, τη γονιμότητα της γης και τη δύναμη της κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Δόθηκαν 150.000 σπόροι για καλλιέργεια από την Αυλή του Δημοσθένη.
  • Προσφέρθηκαν 2.000 βλαστοί από Bioma, ΠΑ.Κ.Ο.Ε. και Θανάση Καλντέρη.
  • Παρασκευάστηκαν 200 kg κρέμα, τυρί και ρυζόγαλο από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής «Άγιος Γεώργιος».
  • Καταναλώθηκαν 200 kg μαγειρεμένου φαγητού στις δράσεις γευσιγνωσίας από τους εξής: Γεώργια Γη, Παλαιοβράχα, Αρόω, Αγρός Φυσικής & Οργανικής Καλλιέργειας Αξιόκερσα, private chef Μιχάλη Ανδρεαδάκη, Μέλι Γεώργιος, Honey Farm – Μελισσοκομία Αποσπόρη, και Σύλλογος «Ελπίδα Μάνας».
  • Πλέχτηκαν και υφάνθηκαν 12 χμ. νήμα σε αργαλειό από Araneida.
  • Δέθηκαν σε ανθοδέσμες από την Ανθαγορά Αθηνών, στο εργαστήριο ανθοδετικής, περισσότερα από 5.000 λουλούδια και μοιράστηκαν στους επισκέπτες.
  • Παρασκευάστηκαν 60 kg τουρσί στα εργαστήρια από τον private chef Μιχάλη Ανδρεαδάκη.
  • Ψήθηκαν 600 ελληνικοί καφέδες του χορηγού Omerta και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.
  • Διατέθηκαν 100 kg μέλι στις δράσεις γευσιγνωσίας από τους: Μέλι Γεώργιος, Honey Farm – και Μελισσοκομία Αποσπόρη.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου γνώρισαν και είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ρίγανη από την Γκιώνα, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού από την Κόνιτσα, παραδοσιακά προϊόντα και βότανα από την κοιλάδα του Αχελώου και από την Παλαιοβράχα Φθιώτιδας, κρασιά από τα Βαρδούσια, μέλι και προϊόντα μέλισσας από τα Καλάβρυτα, βιολογικά καλλιεργούμενα μανιτάρια, ελαιόλαδο και προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας από το όρος Πατέρας.

Στη διάρκεια της Αμάλθειας προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και των υπόλοιπων επισκεπτών δράσεις όπως:

  • 10 αλλεπάλληλα και παράλληλα workshop ανά μισή ώρα για 6 ημέρες, συνολικής διάρκειας 300 ωρών, με θέματα τις Χειροτεχνίες, το Εργαστήριο Γης, τον Αργαλειό, τη Μελισσοκομία, το Μαγειρείο, τον Λαχανόκηπο, το Πλέξιμο, τις Κηραλοιφές και τη Ρίγανη
  • 120 ώρες παρουσιάσεων: «Τα μονοπάτια της τροφής μας», «Growing mushrooms at home», «Σταφύλι και Οίνος», «Σιτάρι-Ψωμί και Ελιά», «Πρόβειο γάλα και φέτα – γιαούρτι», «Οικιακή ανακύκλωση», «Παιδική παχυσαρκία», «Μωσαϊκό του κλίματος», «Τι παράγω στο χώμα», «Αγγειοκαρδιακά Νοσήματα & Περιβάλλον», «Οικιακή κομποστοποίηση», «Εγκατάσταση ταρατσόκηπων», «Φυσική καλλιέργεια και διατροφική αυτάρκεια», «Seedballs: δημιουργία σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους», «Ένα μίνι χωράφι στην κουζίνα μας», «Βοτανικά παρασκευάσματα», «Μάθε να φτιάχνεις το δικό σου κρασί», «Προϊόντα μέλισσας», «Αρωματικά φυτά», «Ελαιοκομία», «Ορθή πρακτική μελισσοκομίας», «Θρέψη & λίπανση καρποφόρων δέντρων», «Καλοσκοπή Restart», «Αλείμματα ξηρού καρπού από το χωράφι στην τυποποίηση», «Μαλλιά Κουβάρια», «Δημιουργία χειροποίητων κεριών», στους ειδικούς διαμορφωμένους χώρους του Καφέ Παραγωγής, του Καφέ Μεταποίησης, του Καφέ Χειροτεχνίας και του Σχολειού
  • 6 τιμητικές διακρίσεις και 3 βραβεία για να ευχαριστήσουν οι διοργανωτές αυτούς που προσφέρουν καθημερινά και δίνουν ένα κομμάτι του εαυτού τους στην ερασιτεχνική γεωργία και την παραγωγή τροφής
  • Παρουσίαση βιβλίου «Τα μονοπάτια της τροφής μας» του συγγραφέα Δημήτρη Μιχαηλίδη
  • 9 ψυχαγωγικά δρώμενα από τους: Μιχάλη Μεγαλούδη, Nostra Musica, Last Laugh Lane, SΛX KOSMAS, CodaSicks, EΞΩ ΦΡΕΝΩΝ, PAYBACK, ΜπασΑλάν και MARIANTHI

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 300 ώρες βιντεοσκόπησης εργαστηρίων και παρουσιάσεων από την ακούραστη και πάντα δημιουργική ομάδα του Stent TV, με δυνατότητα παρακολούθησης εδώ.

 

Η διοργάνωση της βιωματικής εβδομάδας πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των παρακάτω:

Υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Υποστηρικτές: ΔΑΕΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, FUSILL, ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ, OPEN FARM, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ, ΒΙΟΖΩ, ΗΛΕΣΙΟΝ, ΠΑ.Κ.Ο.Ε., ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΓΡΟΝΕΑ, Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, ΘΑΝΑΣΗΣ 599

Προϊοντικοί Χορηγοί: GIATSIS GREAT PACK, ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΚΑΛΑΚ, OMERTA, ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΗ, FORLABELS, KLIRONOMOS, COSMOCHROME, OLD TIMES ΧΡΩΜΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ, BIOMA

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO,             START UP.GR, ENALLAKTIKOS.GR, THAT’S LIFE, TOURMISMTODAY.GR, BUSINESS WOMAN, PINK, IΠΟΡΤΑ, SIGMA MEDIA GROUP, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, CSR NEWS.GR, ECOZEN.GR, UNI-TIES.GR, HELLENIC MEDIA GROUP, MONEYVIEW, CULPANEWS, BULLMP.COM, LET IT BE.GR, EXPOS GREECE, STENTORAS.GR, STENT, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

Οι νικητές των Βραβείων & Τιμητικών Διακρίσεων «Αμάλθεια»

Με επιτυχία στέφθηκε η τελετή απονομής βραβείων και τιμητικών διακρίσεων «Αμάλθεια», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ., στο πλαίσιο της πρώτης διοργάνωσης της βιωματικής εβδομάδας ερασιτεχνικής γεωργίας και μη φονικής παραγωγής τροφής.

Η παρουσίαση της απονομής έγινε από την κυρία Αλεξία Κάρκαλου, Υπεύθυνη Skywalker Society.

Οι νικητές των βραβείων αναδείχθηκαν με την πολύτιμη συμβολή της επιτροπής αξιολόγησης, η οποία απαρτιζόταν από τα εξής μέλη:

  • Αντώνης Καράγιωργας, Βιοχημικός, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc Μοριακής Ενζυμολογίας
  • Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος, ΑγροΝέα και AgroBus
  • Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Επιστημονική Συνεργάτιδα και τέως Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
  • Μόσχος Πολυσίου, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Κωνσταντίνος Τάτση, Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Νίκος Φωτιάδης, Πρόεδρος του Chefs’ Brigade Greece – Slow Food Community
  • Πασχάλης Χαριζάνης, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Θανάσης Κελμάγερ, Πτυχιούχος Ανθοκομίας

Στόχος της απονομής των Τιμητικών Διακρίσεων και Βραβείων «Αμάλθεια» είναι η επιβράβευση, η ενθάρρυνση και η ανάδειξη εκείνων οι οποίοι έμπρακτα δείχνουν το ενδιαφέρον τους προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και έχουν ήδη υιοθετήσει νέες μεθόδους ερασιτεχνικής γεωργίας και παραγωγής τροφής.

Απονεμήθηκαν οι ακόλουθες τιμητικές διακρίσεις:

  • «Skywalker Αμάλθεια» στον κύριο Νίκο Τσομπάνογλου, καλλιεργητή υπαίθριων εποχιακών κηπευτικών και παραγωγό εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου
  • «Ανάπτυξη αστικών αγρών» στο Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών – ΠΑ.Κ.Ο.Ε., το οποίο εκπροσώπησε η κυρία Μαρία Παπαδοπούλου, μικροβιολόγος, Αντιπρόεδρος του ΔΣ και Υπεύθυνη Εργαστηρίων του ΠΑ.Κ.Ο.Ε.
  • «Ανάπτυξη αστικών κήπων» στην εταιρία ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ, την οποία εκπροσώπησε ο κύριος Κωνσταντίνος Τάτσης, Συνιδρυτής και Διευθυντής Έργων της ΤΟΠΙΟΔΟΜΗΣ.
  • «Διατήρηση γαστρονομικής κληρονομιάς» στον Οργανισμό Διατροφής και Περιβάλλοντος «Ηλέσιον», τον οποίο εκπροσώπησαν η κυρία Αιμιλία Πανούση, Πρόεδρος του Ηλέσιον, και ο κύριος Γιώργος Κωστής, Συντονιστής του Ηλέσιον.
  • «Διατήρηση ελληνικών ειδών» στην Ομάδα Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων «Η Αυλή του Δημοσθένη», την οποία εκπροσώπησε ο κύριος Αχιλλέας Γαργάλης
  • «Προώθηση άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς» στην ΑΜΚΕ Ρόδακας και στον κύριο Χαράλαμπο Λεοντίδη, γραμματέα του Ρόδακα

Η τελετή έκλεισε με την απονομή των ακόλουθων βραβείων:

  • Χρυσό Βραβείο «Γαστρονομική κληρονομιά» στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου, το οποίο εκπροσώπησε ο διευθυντής του σχολείου κύριος Αντώνης Βάλεσης
  • Αργυρό Βραβείο «Βιολογική καλλιέργεια» στο Ίδρυμα για το παιδί «Η Παμμακάριστος», το οποίο παρέλαβαν οι κυρίες Αναστασία Παπαργύρη, Υπεύθυνη Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, και Ελένη Καραχάλιου, Εκπαιδεύτρια Εργαστηρίου Κηπουρικής
  • Χρυσό Βραβείο «Αστικός αγρός» στον φορέα Οργάνωση Γη, τον οποίο εκπροσώπησε ο κύριος Βασίλης Σταμογιάννης, Community Engagement Manager, και ο κύριος Φώτης Χριστόπουλος, εκπρόσωπος του Βιολογικού Λαχανόκηπου Δήμου Πετρούπολης

Τις τιμητικές διακρίσεις και τα βραβεία απένειμαν οι κ.κ.:

  • Δημήτρης Φυντάνης, Επικεφαλής του skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα
  • Γεωργία Κωνσταντίνου, Διευθύντρια Κοινοτήτων και Συμπερίληψης, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα
  • Ελισάβετ Καλαρούτη, Διευθύντρια Marketing, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα
  • Γιάννα Μίχου, Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων, Οικονομικού και Διοικητικού, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των παρακάτω:

Υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Υποστηρικτές: ΔΑΕΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, FUSILL, ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ, OPEN FARM, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ, ΒΙΟΖΩ, ΗΛΕΣΙΟΝ, ΠΑ.Κ.Ο.Ε., ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΓΡΟΝΕΑ, Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, ΘΑΝΑΣΗΣ 599

Προϊοντικοί Χορηγοί: OMERTA, GIATSIS GREAT PACK, ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΚΑΛΑΚ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΗ, FORLABELS, KLIRONOMOS, COSMOCHROME, OLD TIMES ΧΡΩΜΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ, BIOMA

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, START UP.GR, ENALLAKTIKOS.GR, THAT’S LIFE, TOURMISMTODAY.GR, BUSINESS WOMAN, PINK, IΠΟΡΤΑ, SIGMA MEDIA GROUP, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, CSR NEWS.GR, ECOZEN.GR, UNI-TIES.GR, HELLENIC MEDIA GROUP, MONEYVIEW, CULPANEWS, BULLMP.COM, LET IT BE.GR, EXPOS GREECE, STENTORAS.GR, STENT, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Αγίου Δημητρίου από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker», διοργανώνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου το #JobDay Αφετηρία σε συνεργασία με το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Αγίου Δημητρίου θα διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου 2024 και ώρες 10:00-14:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», που βρίσκεται στο ισόγειο του δημαρχείου (Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 55, Άγιος Δημήτριος).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μια ημερίδα που περιλαμβάνει εργαστήρια αναζήτησης εργασίας. Το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Αγίου Δημητρίου απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και στοχεύει στην ενδυνάμωση των ενδιαφερομένων στον εργασιακό τομέα. Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, το κοινό που θα παρακολουθήσει τα σεμινάρια θα συγκεντρώσει όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα το βοηθήσουν να γίνει περιζήτητο στην αγορά εργασίας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

10:00-10:30:    Εγγραφές

10:30-10:50: Παρουσίαση του skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα,  Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

11:00-11:45: Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος, Κατερίνα Αντωνοπούλου, Career Transition Coach και Business Ψυχολόγος (MSc)

12:00-12:45: Τεχνικές αναζήτησης εργασίας, Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

13:00-13:45: Συνέντευξη επιλογής προσωπικού, Γιάννης Μπατσής, Group Director of Talent & Culture Domes Resorts & Reserves

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Αγίου Δημητρίου μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-afetiria-dimos-agiou-dimitriou-24-forma-symmetoxis στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

 

 

Continue Reading

Business

#JobDay MSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR)

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και, συγκεκριμένα, με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνία και Ηγεσία σε Οργανισμούς/Επιχειρήσεις», διοργανώνει το #JobDay MSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR) την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 από τις 14:30 έως τις 20:00 στο Esperos Palace Luxury & Spa Hotel στην Καστοριά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Το #JobDay MSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR) απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και συγκεντρώνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

  • 14:30-15:30, Μαρία Μπηλιώνη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας, Βιογραφικό σημείωμα και συνέντευξη επιλογής προσωπικού
  • 15:30-16:30, Ράνια Σεμερτζιάν, Communications and Consultant Trainer, Personal Branding: Πώς να προωθώ τον επαγγελματικό μου εαυτό
  • 16:30-17:30, Λιάνα Κάντζα, Ιδρύτρια Oh Gaia, Trainer & Mentor, Elevator Pitch: Πώς να παρουσιάζομαι σε 1 λεπτό
  • 17:30-18:30, Έλενα Σολταρίδου, Ψυχολόγος, HR Executive, Τεχνικές διαχείρισης εργασιακού άγχους
  • 18:30-19:30, Καλλιόπη Μόσχου, Εκπαιδευτική Σύμβουλος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Συμβουλευτική, Περιζήτητες δεξιότητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας
  • 19:30-20:00, Ερωτήσεις

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay MSc Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (HR) μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/job-day-msc στην αντίστοιχη φόρμα. Η συμμετοχή πραγματοποιείται μόνο με προεγγραφή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

 

 

Continue Reading

Business

#JobDay Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει το #JobDay Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 από τις 10:00 έως τις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος (Δημαρχείο Πανοράματος).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Το #JobDay Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και συγκεντρώνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

  • 10:00-10:30, χαιρετισμός
  • 10:30-11:15, Χρήστος Ταουσάνης, Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής EMPLOY EDU Career Counselors, Πώς να συνδυάσεις σπουδές και επαγγέλματα του μέλλοντος
  • 11:30-12:15, Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγώ αποφασίζω: Στοχοθεσία και λήψη απόφασης για σπουδές και εργασία
  • 12:30-13:15, Κρίστυ Κωστάρα, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ενδυνάμωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Find Your Bliss, Πώς να βρω δουλειά;
  • 13:30-14:15, Ιωάννης Νικολαΐδης, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ΠΑ.ΜΑΚ., Διευθυντής Teen Business School, Πέρασε από το μυαλό σου να γίνεις επιχειρηματίας;
  • 14:30-15:15, Νικόλαος Φαχαντίδης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής ΠΑ.ΜΑΚ., Ιδρυτής και Διευθυντής Ακαδημίας Ρομποτικής ΠΑ.ΜΑΚ., Πέρα από την οθόνη: Οι επαγγελματικές διαστάσεις που προσφέρουν τα ρομπότ κοινωνικής αρωγής
  • 15:30-16:15, Ραφαέλα Τρούλου, Μουσικός, Μουσικοπαιδαγωγός, Υποψήφιος Διδάκτωρ Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ΠΑ.ΜΑΚ., Ευζωία στον εργασιακό χώρο: Η μουσική ως αντίδοτο στο burnout
  • 16:30-17:15, Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού & Ιδρυτής της Human Value, Αναζήτηση εργασίας μέσω social media
  • 17:30, λήξη εκδήλωσης

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εξής παράλληλες δράσεις:

  • Επαγγελματικός προσανατολισμός by Employ Edu
  • Πλάνο καριέρας και αλλαγή καριέρας by Γραφείο Διασύνδεσης ΠΑ.ΜΑΚ.
  • CV & Interview tips by Ξάδερφος skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα
  • Ρομποτική by Ακαδημία Ρομποτικής UOM
  • Δράσεις επιχειρηματικότητας by Teen Business School Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Μουσική και κοινωνία by Baby Artist

Ταυτόχρονα, στον χώρο θα βρίσκονται εταιρίες των οποίων οι εκπρόσωποι θα διεξάγουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία. Όλες οι εταιρίες που συμμετέχουν εμφανίζονται εδώ.

 

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-pylaia-xortiati2024 στην αντίστοιχη φόρμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης Αναζητάτε εργασία; Σας περιμένουμε για την κατάλληλη προετοιμασία!

Στο πλαίσιο των δράσεων «Επί το Έργον», το skywalker.gr – Εργασία στη Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, διοργανώνει το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρες 10:30-14:00 στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, (Σπετσερόπουλου 3, Τρίπολη).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Πρόκειται για ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιμόρφωσης ενηλίκων που περιλαμβάνει ομιλίες και ενημερώσεις αναφορικά με την απόκτηση εφοδίων και δεξιοτήτων προκειμένου να διευκολυνθεί η αναζήτηση εργασίας για τον μελλοντικό εργαζόμενο αλλά και να επιτευχθεί γρηγορότερα η ένταξή του στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές, ενηλίκους οι οποίοι ξεκινούν άμεσα την επαγγελματική τους πορεία ή επαναπροσδιορίζονται επαγγελματικά και θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και συγκεντρώνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν περιζήτητοι στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συνομιλήσουν με τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και τους αρμόδιους για θέματα εργασίας, με εισηγητές σχετικά με τη διαμόρφωση του βιογραφικού σημειώματος –ελκυστικού για τον μελλοντικό εργοδότη–, για την αποτελεσματική διενέργεια συνέντευξης, την απόκτηση προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων και τη χρησιμότητά τους, καθώς και για τη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας μέσω σύγχρονων τεχνικών και εργαλείων αναζήτησης.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των workshops τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν είναι το εξής:

  • 10:30-11:15, CV & Cover Letter: Οι σύμμαχοί σου για την επιτυχία!

Χρήστος Καρακωστίδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Καριέρας LABORA

  • 11:25-12:10, Συνέντευξη: Πώς θα πείσω τον μελλοντικό μου εργοδότη να με προσλάβει;

Βιβή Μεντή, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

  • 12:20-12:55, Προσωπικές & επαγγελματικές δεξιότητες. Αξιοποίησή τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Ιωάννα Ρούσου, Διοίκηση Επιχειρήσεων ΠΑ.ΠΕΙ., Managing Director Growth Hub

  • 13:05-13:50, Σύγχρονα εργαλεία δικτύωσης και διαχείρισή τους στην εύρεση εργασίας.

Γιώργος Προκόπος, PhDc – Agricultural University of Athens, Economist,  European Climate Pact Ambassador, Founder For Greece

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-afetiria-tripoli2024 στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING