Connect with us

Μαραβέγιας

Κ. Μαραβέγιας: “Από τον Καμμένο στον Τσιτουρίδη κι από τον Κουβέλη στο Θεοχαρόπουλο…”

Του Κωνσταντίνου Μαραβέγια

Χειρουργού

Πολιτικού Στελέχους της Νέας Δημοκρατίας

Το 1875 που ο Χαρίλαος Τρικούπης υποστήριξε δημόσια ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα της πολιτικής αστάθειας ήταν η συγκρότηση δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας συμφώνα με το πρότυπο της τότε κραταιάς δύναμης, της Αγγλίας. Αυτό θα στερούσε από τα κόμματα μειοψηφίας τη δυνατότητα να σχηματίζουν κυβέρνηση. Θα τα ωθούσε πιθανώς σε συνένωση με τα μεγάλα κόμματα και θα είχε ως αποτέλεσμα σταθερότερες κυβερνήσεις πλειοψηφίας. Ο τότε  βασιλιάς Γεώργιος Α΄ υιοθέτησε τελικά την άποψη του Τρικούπη, η οποία -όπως όλοι οι σοβαροί ιστορικοί παραδέχονται- αποτελεί τομή στην πολιτική ιστορία της χώρας. Όλο αυτό είναι μια επίσημη παραδοχή της ελληνικής πολιτείας αφού παρατίθεται στο βιβλίο ιστορίας της Γ΄ Λυκείου στη σελίδα 79.

            Ο πειρασμός των συγκρίσεων είναι μέγιστος γιατί οι αναλογίες με τη σημερινή κατάσταση είναι απαράμιλλες, χωρίς βέβαια να παραβλέπει κανείς και τις υπαρκτές διαφορές. Πάγιο αίτημα των μικρών, κυρίως αριστερών κομμάτων ήταν η απλή αναλογική, που θα επέτρεπε σε αυτά να εκλεγούν στο κοινοβούλιο και να παίξουν κάποιο ρόλο. Με μια πρώτη ματιά κάτι τέτοιο φαίνεται θεμιτό. Όμως γιατί να χρειάζονται αυτά τα μικρά κόμματα την καθιέρωση της απλής αναλογικής για να εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική τους επιβίωση, αφού αν είχαν πραγματική τη στήριξη του λαού θα την είχαν ήδη εξασφαλίσει; Γιατί επαιτούν ρύθμιση για να υπάρξουν και να ελέγξουν το πολιτικό σκηνικό αφού ο κυρίαρχος λαός δεν τους επεφύλαξε  μεγαλύτερη αναγνώριση και τελικά δεν τους περιέβαλε με μεγαλύτερη ισχύ; Άραγε η εμφάνιση των κομμάτων μικρής εμβέλειας εδραίωσε την πολιτική σταθερότητα και τη δυνατότητα λήψης καίριων αποφάσεων ή τορπίλισε τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων, διαμόρφωσε συνθήκες διασποράς ανεδαφικών προτάσεων και έδωσε την ευκαιρία σε πολιτικούς σαλτιμπάγκους να προβληθούν εκθέτοντας αμήνυτα και ανιστόρητα πράγματα;

            Μήπως όμως η συνένωση μικρών κόμματων λειτούργησε θετικότερα; Κατά πάσα πιθανότητα όχι. Άλλωστε, τα κόμματα αυτά ήταν μικρά γιατί ο λαός δεν τα στήριξε. Εξαίσιο παράδειγμα αποτελούν οι γελοίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούν  τον ίδιο ως τραγική συνισταμένη μέσα από την οποία αναδέχθηκαν θλιβερά πρόσωπα. Το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί ο νυν πρωθυπουργός που εγκολπώθηκε πρόσωπα από τα μικρά κόμματα. Τα πρόσωπα αυτά καθώς στερούνται πραγματικής κομματικής ταυτότητας δε νιώθουν καθόλου άβολα αλλάζοντας κομματικό στρατόπεδο. Τελευταίο  παράδειγμα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, για  να μην ξεχνάμε βέβαια τις πολιτικές διαδρομές του Δανέλλη και του Παπαχριστόπουλου,  καθώς και τις περιπτώσεις ασήμαντων και φαιδρών όπως ο Φωκάς και η Μεγαλοοικονόμου.

            Με άλλα λόγια η σύνθεση της παρούσας Βουλής,  που υπενθυμίζω ότι ξεκίνησε με επτά κοινοβουλευτικές ομάδες από τις οποίες οι τρεις διαλύθηκαν, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για να πειστούν και οι τελευταίοι πως τα μικρά κόμματα δεν είναι παρά τα άρματα των προσωπικών επιδιώξεων των επικεφαλείς, οι οποίοι  ακολουθούνται  από τυχάρπαστους που ανεβαίνουν στο τρένο μόνο και μόνο γιατί πουθενά αλλού δε  θα κατόρθωναν να στεριώσουν. Η πειστικότερη απόδειξη είναι η ευκολία με την οποία εγκαταλείπουν το τρένο που τους έφτασε στον πρώτο τους προορισμό.

            Στις επερχόμενες λοιπόν εκλογές ας θυμηθούμε ότι τα μικρά κόμματα δεν είναι συνήθως όαση δημοκρατίας αλλά διαλυτικό στοιχείο, άστοχες επιλογές μιας κοινωνίας που αυτοσαρκάζεται εκλέγοντας επιλεκτικά πολιτικούς γελωτοποιούς ή σοβαροφανείς φιγούρες. Οι καιροί όμως είναι πολύ σοβαροί για τέτοια πειράματα και δεν τα συγχωρούν.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μαραβέγιας

Κωνσταντίνος Μαραβέγιας: Έδωσε το στίγμα του σε πολιτική συγκέντρωση στον Αλμυρό Βόλου

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου, ακόμη και οι δρόμοι ήταν άδειοι στον Αλμυρό Βόλου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των συνεχόμενων βροχοπτώσεων που έπλητταν την περιοχή.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στην συγκέντρωση με “άρωμα εκλογών” του πολιτικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και γνωστού Βολιώτη γιατρού Κωνσταντίνου Μαραβέγια, όπου η προσέλευση του κόσμου στην αίθουσα “Αλατοστράτα” που έγινε η ομιλία του ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Πολύ πριν τις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής, που ήταν η επίσημη ώρα έναρξης της πολιτικής συζήτησης “Ποια πολιτική θέλουμε, Ποιους πολιτικούς θέλουμε”, η αίθουσα είχε γεμίσει ασφυκτικά και χρειάστηκε μια αναδιάταξη του χώρου και πολλές έξτρα καρέκλες, προκειμένου να καθίσουν οι παρευρισκόμενοι.

Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο τρίμηνο, που ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας πραγματοποίησε συγκέντρωση και προκάλεσε το αδιαχώρητο όπως και στην πρώτη και αυτό αποδεικνύεται πως δεν είναι τυχαίο.

Σκοπός της ομιλίας του ήταν να καταστήσει γνωστή την πολιτική του προσωπικότητα και να αποκτήσει ο κόσμος πλήρη εικόνα των προθέσεων και των ιδεών του. Αυτός ο στόχος όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις του κοινού, επετεύχθη στο 100% αφού χωρίς ίχνος φλυαρίας και με απλό καθημερινό λόγο ανθρώπου που αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας του και όχι τη γνωστή και απρόσωπη γλώσσα των πολιτικών, κατάφερε να διεισδύσει στους παρευρισκόμενους και να ταυτιστεί μαζί τους.

“Ήρθε η ώρα οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να εμπνεύσουν, να ενώσουν, να δώσουν το παράδειγμα και ας γίνουν αντιδημοφιλείς… να γίνουν ιδανικοί πολίτες…” Τόνισε ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και συνέχισε… “επέλεξα να μη σας πω τι δεν είμαι, αλλά τι είμαι…Γύρισα και δούλεψα στον τόπο μου, ενώ είχα και άλλες επιλογές. Δεν με ενδιαφέρει να κτίσω οπωσδήποτε πολιτική καριέρα. Καριέρα έχω. Είμαι νέος και επιθυμώ να συνεχίσω στην επιστήμη μου, αλλά και στην πολιτική… Εξάλλου ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της γενιάς μου είναι να βελτιώσει την εκπαίδευση, την Υγεία, τη δημόσια διοίκηση… Η ζωή κατά τα χρόνια της κρίσης, με άφησε αλώβητο, ενώ άλλοι συμπολίτες μου έπεσαν στον γκρεμό της κρίσης… Δεν θα μπορούσα να μείνω απαθής… αλώβητος, χωρίς να γραντζουνιστώ… απλώνω λοιπόν τα χέρια να ανέβουν, να ξεπεράσουμε την κρίση…” .

Continue Reading

Μαραβέγιας

Πόσοι είμαστε πολιτικά αρτιμελείς;

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας των δύο τελευταίων μηνών περίπου κι αυτό, γιατί αποτελεί ένα παράδειγμα που ο πολιτικός κόσμος οφείλει να μιμηθεί. Αυτός ο συνάδελφος με τις πολύ ποιοτικές σπουδές εκπέμπει ένα δυνατό μήνυμα για όλους μας. Από όταν βρέθηκε σημαιοφόρος του σχολείου του στην παρέλαση (ξεσηκώνοντας μάλιστα πολλές αντιδράσεις) πήγε κόντρα στο ρεύμα, αφού η νομοθεσία δεν επέτρεπε τότε σε άτομα με κινητικά προβλήματα να κρατούν τη σημαία !!!

Έκτοτε, εκτός από το να σπουδάζει, επέδειξε και πλούσια κοινωνική δραστηριότητα, θέλοντας να μεταδώσει το μήνυμα ότι η αναπηρία δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να αποτελεί πρόβλημα. Είναι απλώς ένας διαφορετικός τρόπος διαβίωσης. Αυτό το ίδιο μήνυμα, που τόσα χρόνια πρεσβεύει θέλει να μας μεταγγίσει με την υποψηφιότητά του και σήμερα.

Όταν πριν λίγο καιρό είχα μια, μπορώ να πω τυχαία, συνάντηση μαζί του και μου έκανε την τιμή να φωτογραφηθούμε και να ανταλλάξουμε στοιχεία, η χαρά μου για τη γνωριμία ξεχείλισε. Όταν λίγες μέρες αργότερα δημοσίως εξέφρασα το θαυμασμό μου γι’ αυτόν τον αγωνιστή, βρέθηκε κάποιος που με απορία με ρώτησε… «μα με τόσα κινητικά προβλήματα πώς θα μπορεί να μας εκπροσωπήσει;». Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Δε ζητά με τον αγώνα που δίνει όλα αυτά τα χρόνια τη συμπόνια μας ή να γίνει δέκτης ενός επιδόματος. Ζητάει να τον αντιμετωπίσουμε ως ίσο προς ίσο σε κάθε πεδίο στο οποίο αποζητάει να αναμετρηθεί. Ο τρόπος που κινείται κάνει τους γύρω του να ξεχάσουν το πρόβλημά του, όπως είμαι βέβαιος ότι συνήθως το ξεχνάει και ο ίδιος.

Πολλοί από εμάς βλέποντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη βλέπουν πολλές αδυναμίες σε φυσική δύναμη και σωματική αντοχή. Ενώ αυτό το αναγνωρίζουν, δεν αναγνωρίζουν στον εαυτό τους καμία ιδιαιτερότητα, δε θεωρούν ότι υστερούν σε τέτοιο βαθμό, που θα έπρεπε να κλειστούν στο σπίτι τους και να μην ασχολούνται με οτιδήποτε. Γιατί θα έπρεπε να το θεωρήσει εκείνος; Με την υποψηφιότητά του δε νομίζω ότι ζητάει από εμάς να υπερψηφίσουμε έναν άνθρωπο υπερασπιστή των ατόμων με αναπηρία, αλλά έναν ικανό εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρώπη, ικανό να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες και τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το μήνυμα που χρόνια αγωνίζεται να μεταλαμπαδεύσει είναι ότι η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο, αλλά μία ιδιότητα με την οποία μαθαίνεις να ζεις, προσαρμόζεσαι και πορεύεσαι. Άρα, μη ζητάς διακριτική μεταχείριση, αγωνίσου. Κι αν η κοινωνία σου δώσει προνόμια, ας τα έχεις λόγω αξίας κι όχι υπερπροστασίας που ακρωτηριάζει την περηφάνια της προσωπικότητας. Ο Στέλιος δεν έγινε σημαιοφόρος, γιατί οι καθηγητές του του χάρισαν βαθμούς. Ήταν απλώς ο καλύτερος μαθητής της τάξης του. Ναι δεν έκανε Φυσική Αγωγή, μα ούτε ένας αλλόθρησκος θα έκανε Θρησκευτικά. Αυτό σημαίνει είμαι διαφορετικός, αλλά ίσος. Ο υπόλοιπος κόσμος ανακάλυψε πολύ νωρίτερα από την Ελλάδα ότι πρέπει να βλέπουμε με αυτή την οπτική γωνία την αναπηρία. Εύχομαι σύντομα να τον συγχαρούμε, όχι γιατί εξελέγη ευρωβουλευτής παρά τα κινητικά του προβλήματα, αλλά γιατί απλώς εξελέγη ευρωβουλευτής. Παλεύει, για να πάρει ένα «Μπράβο» ολόιδιο με τους άλλους συνυποψηφίους του που θα έχουν πετύχει το ίδιο.

Εγώ εκτός από το θαυμασμό μου για τη στάση ζωής που διατηρεί θέλω μέσα από αυτό το δημόσιο λόγο μου να του ευχηθώ να είναι για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας ό,τι ήταν ο Stephen Hawking για τη Φυσική. Ένας άνθρωπος που πρώτευσε, γιατί απλώς ήταν ο καλύτερος. Το πιστεύω ακράδαντα και σύντομα κι εκείνος θα έχει την ευκαιρία να μας το δείξει!

Του Κωνσταντίνου Μαραβέγια

Χειρουργός – Επιστημονικός Διευθυντής Άνασσα Γενική Κλινική – Βόλος

Continue Reading

Μαραβέγιας

Κ. Μαραβέγιας: «Το κλειδί της Α’βάθμιας Περίθαλψης είναι να μη βγάζει χρήματα από την τσέπη ο πολίτης»

Ως μια δομή παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, η σύλληψη της οποίας βασίστηκε σε ένα δομικό σφάλμα, περιέγραψε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.) ο κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, χειρουργός, μέλος του Μητρώου Στελεχών και του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου και την εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο» ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι οι δομές αυτές βασίστηκαν πάνω στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που όμως, έχει αρχή και τέλος.

«Χρήματα που, ουσιαστικά, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία δομών, χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν προσλήψεις, οι οποίες η κυβέρνηση θεωρεί πως πέρασαν κάτω από το ραντάρ και δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι έγιναν έτσι τα πράγματα» τόνισε το στέλεχος της Ν.Δ., προσθέτοντας πως οι Το.Μ.Υ. σας θεσμός δεν έχουν στέρεα θεμέλια.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και στη συνδιαμόρφωση του οποίου συμμετείχε και ο ίδιος, ο κ. Μαραβέγιας δήλωσε πως είναι ένα μικτό σύστημα που βασίζεται στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υπό τον εποπτικό έλεγχο του Κράτους.

«Το κλειδί της υπόθεσης που λέγεται Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι να μη βγάζει χρήματα από την τσέπη του ο πολίτης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού, όπως είπε, έπεσε στο κενό, καθώς οι ίδιοι οι γιατροί γύρισαν την πλάτη σε ένα σύστημα που ήθελε δούλους και όχι επιστήμονες.

Για τα ψηφοδέλτια

Σχετικά με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. για τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μαραβέγιας εκτίμησε ότι δεν θα αργήσει ιδιαίτερα. Ερωτώμενος πάντως, για τη διάχυτη εκτίμηση που επικρατεί, ότι ο ίδιος είναι ένα από τα πλέον σίγουρα πρόσωπα για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, αρκούμενος να δηλώσει:

«Εγώ κάνω καθημερινά τον αγώνα μου, όσο καλύτερα μπορώ κι αυτό θα κριθεί από αυτούς που πρέπει»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μαραβέγια εδώ:

Continue Reading

Μαραβέγιας

Κ. Μαραβέγιας: Η αδικία των εργαζομένων από αριστερά

Η στενή σχέση που διατηρώ με τους εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία, είτε μιλάμε για διοικητικό, είτε για νοσηλευτικό, είτε για παραϊατρικό προσωπικό με κάνει για μια ακόμη φορά να ξεσηκωθώ και να σηκώσω όσο το δυνατόν πιο έντονα το λάβαρο της διαμαρτυρίας. Με αγανάκτηση έφτασε ως τα χέρια μας η πληροφόρηση από το Σωματείο Εργαζομένων στην Υγεία Δήμου Βόλου, ότι στην επικείμενη προκήρυξη 11Κ/2018 του ΑΣΕΠ θα υπάρχει προικοδότηση με πολύ περισσότερα μόρια (περίπου 3 φορές περισσότερα) για τους εργαζόμενους σε δημόσια ιδρύματα. Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε στις 24/10/2018 καθιερώνεται ειδικό σύστημα μοριοδότησης του χρόνου εργασιακής εμπειρίας που αποκτήθηκε αποκλειστικά και μόνο από την ιδιότητα του επικουρικού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των 84 μηνών, οι πρώτοι 48 μήνες πριμοδοτούνται με 20 μόρια ανά μήνα και οι υπόλοιποι μέχρι τους 84 μήνες με 7 μόρια ανά μήνα. Αυτό το καθεστώς ευνοεί προκλητικά υποψηφίους που έχουν εργαστεί ως επικουρικό προσωπικό δίνοντας 13 μόρια παραπάνω σε σχέση με τους συναδέλφους τους, που έχουν αποκτήσει την εργασιακή εμπειρία μέσα από τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή η κατάφορη αδικία γίνεται σε βάρος εργαζομένων που έχουν καταθέσει τον ιδρώτα τους, αν όχι το αίμα τους, σε ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά ιατρεία, σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα χρόνια της κρίσης υπέστησαν όχι μόνο μειώσεις μισθών αλλά και για πολλούς μήνες βίωσαν και το φοβικό συναίσθημα του «άδειου ATM», καθώς η στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ το 2012 μετακυλήθηκε για πολλά χρόνια στην πλάτη τους.

Η ανισότητα που δημιουργείται δεν έχει μόνο επαγγελματική διάσταση αλλά έχει πρωτίστως ηθική γιατί γίνεται σε βάρος ανθρώπων, που κατά κύριο λόγο εργάζονται σε τομείς που το ελληνικό κράτος διαχρονικά έχει αφήσει ακάλυπτους. Πόσα δημόσια ιδρύματα, κέντρα, θεραπευτήρια φιλοξενίας χρονίως πασχόντων γνωρίζουμε; Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως όλοι τους έχουν πραγματοποιήσει τις ίδιες σπουδές, περιφρουρούν το ίδιο αγαθό, δηλαδή τη δημόσια υγεία και εν τέλει για τους περισσότερους το αν βρήκαν απασχόληση στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ήταν καθαρά θέμα συγκυριακό.

Επειδή λοιπόν θεωρώ επιβεβλημένη την ανάγκη τροποποίησης της συγκεκριμένης μοριοδότησης, ώστε όλοι οι υγειονομικοί  είτε απασχολούνται στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα  να συμμετέχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ επί ίσοις όροις, όπως θα προέβλεπε και η συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή της Ισότητας, δηλώνω ότι θα προωθήσω το συγκεκριμένο αίτημα σε οποιοδήποτε κέντρο υποστήριξης θα διέθετα πρόσβαση, όπως ο τομέας Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και το γραφείο Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όσο περνάει από το χέρι μας, τέτοιες μεθοδεύσεις θα τις επισημαίνουμε, θα τις καταγγέλλουμε και θα τις παραδίδουμε στη χλεύη της ελληνικής κοινωνίας. Με τέτοια προεκλογικά τερτίπια η διαφορά δεν ψαλιδίζεται και δημιουργείται τεχνητός διχασμός ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Χρέος των πολιτικών στελεχών μεταξύ άλλων είναι να προστατέψουν την κοινωνία από τέτοια φαινόμενα. Και θα το πράξουμε!!!

Κωνσταντίνος Μαραβέγιας

Χειρούργος – Επιστημονικός Διευθυντής “Άνασσα Γενική Κλινική” – Βόλος 

Continue Reading

Μαραβέγιας

Ο γιατρός από το Βόλο που αλλάζει τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό

Με τη χώρα να βρίσκεται σε μια προεκλογική περίοδο διαρκείας, η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό έμειναν ίδια και απλά τα ζούμε σε επανάληψη. Οι πολιτικοί, «θύματα» κι αυτοί του σκηνικού και της στέρησης έμπνευσης, απλά συνεχίζουν τον ίδιο σκοπό, μιλούν με την ίδια γλώσσα που μιλούσαν πάντα και λένε τα ίδια πράγματα που έλεγαν πάντα. Οι πολίτες κουρασμένοι όσο ποτέ, συνεχίζουν να τους δέχονται και να υπομένουν.

Ευτυχώς σε αυτή τη μονοτονία του πολιτικού σκηνικού υπάρχουν και λιγοστές εξαιρέσεις, όπως η περίπτωση του γιατρού Κωνσταντίνου Μαραβέγια από το Βόλο, μέλος του μητρώου πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Η περίπτωση του Μαραβέγια κρίνεται πολύ ενδιαφέρουσα αφενός γιατί δείχνει πως η εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολική ανανέωση του κόμματος μέσω του μητρώου στελεχών μπορεί να αποφέρει καρπούς, ενώ αφετέρου δείχνει πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αξίζουν και μπορούν να προσφέρουν στον πολιτικό στίβο.

Χωρίς φλυαρίες και μεγάλα λόγια, αλλά με πολύ δύναμη και σθένος, ο Μαραβέγιας κατάφερε με μια ομιλία 25 λεπτών, να κάνει τους πολίτες του Βόλου να κλαίνε από συγκίνηση και να ζωντανέψει ξανά την ελπίδα μέσα τους.

Σε μια συγκέντρωση «για τους φίλους του» που ειδοποίησε στόμα με στόμα, χωρίς προσκλήσεις, τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, κατάφερε να γεμίσει μέχρι έξω μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες εκδηλώσεων της Μαγνησίας και να μιλήσει για την απόφαση του να πολιτευτεί και την μέχρι τώρα πορεία του στα κοινά δρώμενα.

Και εδώ ακριβώς ο Μαραβέγιας έκανε τη διαφορά. Απέδειξε, πως εκτός από εξαιρετικός επαγγελματίας (ιατρός χειρουργός), είναι και εξαιρετικός ομιλητής, έχει πολιτικό σθένος και άποψη, ξέρει να βάζει τα πράγματα σε μια σειρά χωρίς να κουράζει και να φλυαρεί και πάνω απ’ όλα έχει χαρακτηριστικά πολιτικού ηγέτη με όραμα που η χώρα χρειάζεται όσο τίποτα άλλο αυτή την περίοδο.

Ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι και να αποδείξει πως ακόμα και στην πολιτική γίνονται «θαύματα».

Αυτά τα χαρακτηριστικά, «φωνάζουν» στα βίντεο που ακολουθούν.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, από καρδιάς, μιλάει για τη ζωή του

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας από καρδιάς, μιλάει για τη ζωή του στο TheNewspaper.gr

Γεννήθηκε στον Βόλο πριν 40 χρόνια. Μικρός γιός του Αριστοτέλη, υπάλληλος στην Ένωση Πηλίου, που όλοι στο Πήλιο γνώριζαν με το χαϊδευτικό του – Τέλης – παρά με το επώνυμό του, και της Μαρίας που αφιέρωσε τη ζωή της ολοκληρωτικά στο μεγάλωμα των παιδιών της.

Καλός μαθητής, γι’ αυτό και απολάμβανε πάντοτε της γονικής εμπιστοσύνης. Το πιο κομβικό σημείο της προσωπικής του ιστορίας είναι αυτό που θεώρησε ατυχία, αλλά μάλλον ήταν η μεγαλύτερη τύχη του, να βρεθεί στην Ιατρική Σχολή της Φεράρα στην Ιταλία.

Αποφοίτησε με «Άριστα» και ξεκίνησε εκεί την επαγγελματική σταδιοδρομία του (το πρώτο μισό της ειδικότητας του) μέχρι η νοσταλγία να τον οδηγήσει οριστικά το 2006 στον Βόλο που έκτοτε δεν εγκατέλειψε ποτέ.

Τα τελευταία 8 χρόνια βρέθηκε να αγωνίζεται ως ιδιώτης Χειρουργός και να μάχεται, όχι μόνο για την προσωπική του επιβίωση, αλλά και για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Μαγνησίας. Αυτή η προσπάθεια σύντομα έδειξε να έχει μεγάλη απήχηση και τον έφερε στη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή στην «Άνασσα Γενική Κλινική» στον Βόλο.

Προσπάθεια δύσκολη, σε ένα περιβάλλον οικονομικά αβέβαιο που έσπρωξε πολλούς από τη γενιά του να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες πατρίδες. Η ελληνική κρίση αποτέλεσε για εκείνον το κίνητρο και όχι το εμπόδιο. Συνειδητοποίησε ότι το μοντέλο άσκησης της ιατρικής έχει αλλάξει. Επιβάλλει να σηκωθεί κανείς από το γραφείο, να εκπαιδεύεται διαρκώς, ώστε να παρέχει τις ανταγωνιστικότερες δυνατές υπηρεσίες και να δίνει το κίνητρο στους ασθενείς να τον επιλέξουν. Αυτός ο εντατικός, καθημερινός, πολύωρος αγώνας δυστυχώς γίνεται σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Τρεις υπέροχες κόρες μαλώνουν μεταξύ τους για να διεκδικήσουν καθημερινά ελάχιστο από τον προσωπικό του χρόνο και μια υπομονετική σύζυγος, με την οποία συμπληρώσανε 10 χρόνια γάμου, που έμαθε να φροντίζει μόνη της όλα τα καθημερινά.

Μέσα σε όλα αυτά αισθάνθηκε ότι ήρθε η ώρα να πραγματώσει το παιδικό μου ανομολόγητο μεράκι ενασχόλησης με την πολιτική. Σε ηλικία τέτοια που να μπορεί να προσφέρει πολλά αλλά και με αρκετά ήδη ένσημα στην πλάτη του βρέθηκε ο καθαρός δρόμος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος που φαινομενικά δεν είναι της μόδας. Βέβαια, τη διαφορά δεν την κάνουν ποτέ οι ταμπέλες και οι τοίχοι των κτιρίων αλλά οι άνθρωποι. Αν η πορεία του είναι επιτυχημένη δεν είναι σε θέση να το κρίνει, ούτε καν ο ίδιος. Εκτιμά όμως ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι να μην πιστέψεις ποτέ ότι την άγγιξες!

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας μιλάει στην Μαρία Τόπα «από καρδιάς» για τη ζωή του σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο TheNewspaper.gr:

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING