Connect with us

Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οριστικό «όχι» στην πρωτοβουλία πολιτών για τη διαγραφή δημόσιου χρέους

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε σήμερα την προσφυγή Έλληνα πολίτη και διοργανωτή της πρότασης της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών για να καταστεί δυνατή η διαγραφή του δημοσίου χρέους των χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Τον Ιούλιο του 2012, ο Αλέξιος Αναγνωστάκης, Έλληνας πολίτης, υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών με τίτλο «Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη της αλληλεγγύης».

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να καθιερωθεί στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η «αρχή της κατάστασης ανάγκης, κατά την οποία, οσάκις η εξυπηρέτηση απεχθούς χρέους απειλεί την οικονομική και πολιτική υπόσταση κράτους, η άρνηση καταβολής του χρέους αυτού είναι αναγκαία και δικαιολογημένη», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της ΕΕ, πολίτες της Ένωσης, των οποίων ο αριθμός ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα εκατομμύριο και οι οποίοι προέρχονται από το ένα τέταρτο τουλάχιστον των κρατών μελών, μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλία με την οποία η Επιτροπή καλείται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να προτείνει στον νομοθέτη της Ένωσης την έκδοση νομικής πράξης για την εφαρμογή των Συνθηκών («ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών»).

Πριν αρχίσει η συλλογή του απαιτούμενου αριθμού υπογραφών, οι διοργανωτές της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών οφείλουν να ζητήσουν την καταχώρισή της από την Επιτροπή, η οποία εξετάζει ιδίως το αντικείμενο και τους σκοπούς της. Η Επιτροπή δύναται να απορρίψει την αίτηση καταχώρισης της πρωτοβουλίας, ιδίως σε περίπτωση κατά την οποία το αντικείμενο της πρωτοβουλίας αυτής προδήλως δεν εμπίπτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής να προτείνει την έκδοση νομικής πράξης στον νομοθέτη της Ένωσης.

Το Σεπτέμβριο του 2012 η Επιτροπή απέρριψε την αίτηση καταχώρισης της πρότασης του Αλ. Αναγνωστάκη καθώς «προδήλως δεν ενέπιπτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της». Κατόπιν τούτου, ο Αλ. Αναγνωστάκης προσέφυγε ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ με αίτημα την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής.

Με απόφαση τής 30ής Σεπτεμβρίου 2015, το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Αλ. Αναγνωστάκη, κρίνοντας ότι η Επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει στον νομοθέτη της Ένωσης την καθιέρωση αρχής κατά την οποία το δημόσιο χρέος των χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης θα έπρεπε να μπορεί να διαγραφεί. Κατόπιν της έκδοσης της απόφασης αυτής, ο Αλ. Αναγνωστάκης άσκησε αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Δικαστηρίου ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου.

Με τη σημερινή απόφασή του, το Δικαστήριο απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης του Αλ. Αναγνωστάκη και επικυρώνει, επομένως, την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου.

Το Δικαστήριο επικυρώνει, μεταξύ άλλων, το σκεπτικό του Γενικού Δικαστηρίου ότι η νομοθετική καθιέρωση γενικού και μόνιμου μηχανισμού διαγραφής του χρέους, δεν μπορεί να στηριχθεί στο άρθρο 122, παράγραφος 2 της Συνθήκης, βάσει του οποίου το Συμβούλιο μπορεί να χορηγήσει χρηματοδοτική ενίσχυση της Ένωσης σε κράτος μέλος που αντιμετωπίζει δυσχέρειες οφειλόμενες σε φυσικές καταστροφές ή σε έκτακτες περιστάσεις που εκφεύγουν από τον έλεγχό του. «Συνεπώς, το Γενικό Δικαστήριο ορθώς έκρινε ότι η καθιέρωση της αρχής της κατάστασης ανάγκης δεν μπορεί να εμπίπτει στην έννοια της ενίσχυσης την οποία χορηγεί η Ένωση, στο μέτρο που η αρχή αυτή δεν αφορά μόνον το χρέος κράτους μέλους προς την Ένωση, αλλά και τις οφειλές του κράτους αυτού προς άλλα πρόσωπα, δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (μεταξύ των οποίων και τα κράτη μέλη)».

Τέλος, το Δικαστήριο κρίνει, όπως και το Γενικό Δικαστήριο, ότι η αρχή της κατάστασης ανάγκης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε βάσει του άρθρου 136 της Συνθήκης, δυνάμει του οποίου το Συμβούλιο λαμβάνει μέτρα για να ενισχυθεί ο συντονισμός και η εποπτεία της δημοσιονομικής πειθαρχίας των κρατών μελών της Ευρωζώνης και για να χαράσσονται οι προσανατολισμοί οικονομικής πολιτικής που αφορούν τα κράτη αυτά.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επικαιρότητα

«Υπάρχει και Φιλότιμο» στο Θέατρο Προσκήνιο

ο θέατρο Προσκήνιο με μόνιμο προσανατολισμό στο καλό λαϊκό θέατρο θα παρουσιάσει τον Οκτώβριο του 2018 την κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου- Χρήστου Γιαννακόπουλου, «Υπάρχει και φιλότιμο». Το πρώτο ανέβασμα του έργου έγινε από το Θέατρο Τέχνης το 1950 με τίτλο «Ανώμαλη προσγείωση» σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επιχειρεί νέο ανέβασμα με νέο τίτλο και το έργο δοξάζεται αρκετές φορές και στη σκηνή και φυσικά στην κινηματογραφική οθόνη.

Τα έργα που έχουν ενδιαφέρον θεατρικό συνομιλούν με το χρόνο και όχι μόνο με τον καιρό τους. Η καρδιά της γραφής των Σακελλάριου- Γιαννακόπουλου χτυπά ακόμα δυνατά. Η μεγάλη κωμωδία δεν ασχολείται με τύπους και πρόσωπα αλλά με συμπεριφορές. Αυτές θα προσπαθήσουμε να ζωντανέψουμε στο προσεχές εγχείρημά μας. Βέβαια το γέλιο θα είναι παρόν για να πιστοποιεί και τις αδυναμίες μας και τα προτερήματά μας. Όλων!

Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Τάσος Κωστής, Χρήστος Γιάνναρης,

Ντίνος Σπυρόπουλος, Νίκος Απέργης, Κωνσταντίνα Νταντάμη

Θανάσης Ισιδώρου, Εύη Δαέλη, Ελένη Καραδάκη

Σκηνοθεσία Γιάννης Μπέζος

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Σκηνικά:  Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Οργάνωση Παραγωγής Ντόρα Βαλσαμάκη

Μουσική επιμέλεια: Σιδερής Πρίντεζης

Continue Reading

Επικαιρότητα

‘’ΝΕΦΕΛΟΚΟΥΚΟΧΩΡΑ’’

Στη ‘’Νεφελοκουκοχώρα’’ ο Χάρης Ρώμας εκτός της ελεύθερης διασκευής υπογράφει και την σκηνοθεσία. Τα υπέροχα σκηνικά και κουστούμια έχει σχεδιάσει η Λαμπρινή Καρδαρά. Την πρωτότυπη μουσική του έργου και τα τραγούδια, σε στίχους Χάρη Ρώμα, έχει γράψει ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ενώ το κεντρικό τραγούδι της παράστασης, τραγουδάει η Ήβη Αδάμου.

Οι ηθοποιοί που επελέγησαν με αυστηρά κριτήρια για να αποδώσουν τους 15 ρόλους του έργου είναι αλφαβητικά οι: Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης, Μαρία Κοκολάκη, Εύη Κολιούλη, Χάρης Λεοντσίνι, Άγγελος Ντάλλας.

Ο Στράτος Μαρκίδης και ο Χάρης Ρώμας, εγκαινιάζουν αυτή τη χρονιά παιδικό στέκι  στο πανέμορφο και πλήρως ανακαινισμένο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΣ (πρώην θεατρική σκηνή ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ) που στεγάζεται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΘΗΝΑΙΣ, Καστοριάς 34, Αθήνα 10447 στον Βοτανικό.

Σαν εναρκτήριο έργο επελέγησαν οι ‘’ΟΡΝΙΘΕΣ’’ του μεγάλου μας Αριστοφάνη, έργο διασκεδαστικό αλλά και διδακτικό, μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το έργο, σ’ αυτή την διασκευή του για παιδιά, ονομάστηκε ‘’ΝΕΦΕΛΟΚΟΥΚΟΧΩΡΑ’’ (παράφραση της ‘’Νεφελοκοκκυγίας’’ που ιδρύουν ως ιδανική πολιτεία ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης).

Την διασκευή έκανε ο γνωστός και καταξιωμένος Χάρης Ρώμας που έχει τιμηθεί με αρκετές διακρίσεις ως θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και στιχουργός.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Τριαντακωνσταντή: «Καλά Νιάτα – Καλά Γεράματα»

Το Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΑΠΑΔ) του Παντείου Πανεπιστημίου παρουσιάζει την λογοτεχνική διάσταση του Ερευνητή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Δημήτρη Τριαντακωνσταντή και μαζί με την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και τις Εκδόσεις Αιτωλοακαρνανικός Τύπος έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του: «Καλά Νιάτα-Καλά Γεράματα», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.15μμ στο Αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα 1 του Παντείου Πανεπιστημίου, Λεωφ. Συγγρού 136, Αθήνα (σταθμός ΜΕΤΡΟ: Συγγρού – Φιξ).

«Στη μέση ηλικία, εκεί που κάθε άνθρωπος κρίνεται για το υπόλοιπο της ζωής του, αν δεν κρατήσει μια υγιή στάση απέναντι στη ζωή, το μέλλον προδιαγράφεται δύσκολο μέχρι ανατριχιαστικό…

Κάπου εκεί στη μέση ηλικία οι περισσότεροι αρχίζουμε και αγωνιούμε αν τα όνειρα της μέχρι τώρα ζωής μας μπορούν να πραγματοποιηθούν. Οι φιλοδοξίες που μας διακατείχαν το πρώτο μισό της ζωής μας αρχίζουν να κλονίζονται και να μας πιάνει πανικός αν δεν μπορούμε να τις πραγματοποιήσουμε…

Αν πρωτεύων στόχος συνεχίζει να είναι η επαγγελματική καταξίωση με τον τρόπο που την σκεφτόμασταν μέχρι στιγμής, κρίνεται επιτακτική ανάγκη να κάνουμε στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών και να επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες μας. Θα πρέπει να σκεφτούμε ποιες είναι οι εσώτερες ανάγκες που έχουμε…»

Προλογίζει η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου κα Ισμήνη Κριάρη. Συντονίζει ο Φώτης Καρύδας, δημοσιογράφος.

Αποσπάσματα από το βιβλίο:

«Ο στόχος να βρεθεί ο άριστος σύντροφος στη ζωή αποτελεί την ιδεατή εκδοχή και φυσικά την μη πραγματοποιήσιμη, μιας και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει. Βασιλόπουλο δεν θα υπάρξει όσο και αν ψάχνει το κορίτσι ούτε πριγκίπισσα για το αγόρι. Μόνο «γήινοι» άνθρωποι μπορούν να υπάρξουν με αρετές και ελαττώματα, με φωτεινές και σκοτεινές πτυχές.

Στις σχέσεις μεταξύ των νεαρών κυρίως ζευγαριών περιμένει ο άνδρας να του συμπεριφερθεί η σύντροφός του με τον τρόπο που έχει μάθει να του συμπεριφέρεται η μητέρα του, σαν βασιλόπουλο. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί. Όπως επίσης και η γυναίκα απαιτεί από τον σύντροφό της την κατανόηση που της έδειχνε ο μπαμπάς της, να την έχει σαν πριγκίπισσα. Μάταια όμως…»

«Ένα στοιχείο που δυστυχώς ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους είναι ένας άκρατος εγωκεντρισμός για το «ποιος είμαι εγώ». Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι κάποιοι είμαστε, ότι είμαστε σημαντικότεροι από τους άλλους και δεν δυσκολευόμαστε να το φανερώσουμε σε κάθε πτυχή της ύπαρξής μας…

Φτάνοντας στα γεράματα μιλάμε για μια άδικη κοινωνία που δεν μας έδωσε ευκαιρίες, που βόλεψε τους δικούς της, κτλ, ενώ στην πραγματικότητα δεν φταίει η κοινωνία για το γεγονός ότι εμείς δεν προσαρμόσαμε τις απαιτήσεις μας ανάλογα με τις πραγματικές μας ανάγκες…

Είναι σύνηθες τις αιτίες για οτιδήποτε κακό μας συμβαίνει να τις αναζητούμε κάπου έξω από εμάς, στους άλλους, στην κοινωνία, στο σύστημα, κτλ. Η σκληρή αλήθεια είναι όμως ότι δεν φταίνε οι άλλοι που εμείς δεν είμαστε ευτυχισμένοι στα επαγγελματικά μας ή γενικότερα στη ζωή μας. Είναι πολύ βολικό να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους και να αποφεύγουμε να τις προσδώσουμε στον εαυτό μας. Κάτι τέτοιο πονάει και δύσκολο είναι κάποιος να θελήσει να πονέσει.»

Απόσπασμα από την ερμηνεία της παραβολής του ασώτου υιού

«Πιστεύουμε ότι δεν είχε σημασία η περιουσία για τον πατέρα του ασώτου που την έδωσε στον υιό του και την κατασπατάλησε; Ή νομίζουμε ότι ο πατέρας δε γνώριζε το γιο του και δεν προέβλεπε την κατάληξη;

Σαφώς και γνώριζε το γιο του και προέβλεπε την κατάληξη και νοιαζόταν για την περιουσία του. Τότε γιατί του την έδωσε;»

Η συνέχεια στο βιβλίο…

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα συγγραφέα

Ο Δημήτρης Τριαντακωνσταντής είναι γεωπόνος και ερευνητής στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Διαχείριση Περιβάλλοντος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΓΠΑ) και στα GIS & Remote Sensing (University of Greenwich, UK). Το 2006 ανακηρύχθηκε διδάκτορας ΓΠΑ στο αντικείμενο των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων. Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Newcastle University (UK),  στο  ESF – State University  of New York (USA) εργαζόμενος σε ερευνητικό πρόγραμμα της NASA, στο Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ (Κρήτη), στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αθήνα). Είναι συγγραφέας και κριτής αρκετών επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Επίσης έχει εκδώσει 2 βιβλία (ένα συλλογικό τόμο με τίτλο: «Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα» και μια ποιητική συλλογή με τίτλο: «Το άπειρο που κυβερνά»). Είναι έγγαμος και έχει μια κόρη.

Continue Reading

Επικαιρότητα

«ART» στο Μικρό Παλλάς

Η καλύτερη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά έρχεται στο Μικρό Παλλάς τον Οκτώβριο με τους Θοδωρή Αθερίδη, Άλκι Κουρκουλο και Γιώργο Πυρπασόπουλο, σε μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.

Το έργο:
Ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών.
Η ακριβή αγορά του ως επιλογή του ενός, θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους.

Θα αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες «βεβαιότητες», οι «σταθερές» που διαμορφώνονται μέσα στα χρόνια μεταξύ των φίλων.
Η τέχνη μας εμπαίζει; Η ελευθερία της έκφρασης μήπως λειτουργεί ως άσυλο για τσαρλατάνους;
Τι θα πει «αυτό το έργο μιλάει μέσα μου»;

Κι αν κάποιος λέει ψέματα , ποιος είναι αυτός; Ο Δημιουργός ή ο αποδέκτης; Ή και οι δυο; Ή κανένας; Μήπως φταίω εγώ, που δεν αναγνωρίζω την αξία του;
Πως μπορούμε να είμαστε φίλοι, όταν ο ένας τολμά κι επενδύει τεράστια ποσά σε ένα έργο που ο άλλος θεωρεί «σκουπίδι»;

Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν θεμελιακά, υπαρξιακά ζητήματα προς επίλυση.

Μετάφραση: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία & Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Αθερίδης
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου
Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κάλλη Μαυρογένη

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Θοδωρής Αθερίδης, Άλκις Κούρκουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε.

Continue Reading

Επικαιρότητα

ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ στο Θέατρο Τ

Η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν,
από τις 12 Οκτωβρίου 2018 ξανά στο Θέατρο Τ

Η παραγωγή της θεατρικής ομάδας Passatempo, που σημείωσε 41 sold-out παραστάσεις τη σεζόν 2017-2018 προσελκύοντας περισσότερους από 3.000 θεατές, επιστρέφει από τις 12 Οκτωβρίου στη σκηνή του Θεάτρου Τ.

Ο λόγος για το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Tennessee Williams «Γυάλινος Κόσμος» σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Αμάντα. Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930), σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή – γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε – μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα – τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία.

Πρόκειται για ένα σπαραχτικό και ταυτόχρονα ανελέητα σαρκαστικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, για την ενοχή, για την ανέφικτη φυγή, για τη μνήμη που μπορεί να γίνει…φυλακή.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Μουσική: Πρόδρομος Καραδελόγλου
Κίνηση: Αλέξανδρος Μιχαήλ
Οπτικό περιβάλλον – Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος
Video mapping: Δημήτρης Ζάχος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Καλαϊτζόγλου

ΔΙΑΝΟΜΗ

Γιώτα Φέστα: Αμάντα
Χρήστος Παπαδόπουλος: Τομ
Κατερίνα Συναπίδου: Λώρα
Δημήτρης Κρίκος: Τζιμ

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«…μία παράσταση που κάνει το γνωστό έργο να ακούγεται σαν για πρώτη φορά, που δεν εντυπωσιάζει τον θεατή (επειδή δεν το επιδιώκει), αλλά τον κερδίζει σιγά σιγά, ώσπου να τον ενσωματώσει αμοιβαδοειδώς στον κόσμο της, χάρη στη φυσική ροή, στην ευκρίνεια αλλά και στο μέτρο της.»
Ζωή Βερβεροπούλου, Εντευκτήριο

«Η Φέστα χτίζει μια από τις καλύτερες Αμάντες που είδαμε ποτέ στο ελληνικό θέατρο, στέρεη και εύθραυστη μαζί, πληθωρική και συνάμα τόσο μόνη.»
Γιώργος Τούλας, Παράλλαξη

«Ευρηματική σκηνοθεσία. Προβολές ρόλων της σκηνής επάνω σε λογής-λογής επιφάνεια έχω συναντήσει σε παραστάσεις, όχι όμως τη συνιστώσα-οθόνη, να είναι δρώσα στο παρόν. Νομίζω ότι το ιδιαίτερο σ’ αυτή την προσέγγιση του πολυπαιγμένου ανά τον κόσμο έργου είναι το παιχνίδι με τον χρόνο και το πνεύμα, μπροστά και πίσω από μια οθόνη.»
Παύλος Λεμοντζής, Kavala Web News

«Η σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή ανέδειξε την ονειρική ατμόσφαιρα του έργου χωρίς να υπερβάλλει, με συγκρότηση και στιβαρότητα. Με οικονομία στις παύσεις, τις κινήσεις και τις αλλαγές και, όπως πάντα, με σεβασμό στο κείμενο, έστησε μια παράσταση πραγματικά αξιέπαινη.»
Μαρία Καστανάρα, MaxMag

Continue Reading

Επικαιρότητα

Φιλανθρωπικό γκαλά για καλό σκοπό από την Estee Lauder!

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και, όπως κάθε χρόνο, οι Estee Lauder Companies πρωτοστατούν στην εκστρατεία ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο με ένα στόχο:

 Να δημιουργήσουν έναν κόσμο χωρίς καρκίνο του μαστού! 

Κάνοντας το μήνυμα πράξη, οι Estee Lauder Companies, διοργανώνουν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 20.30, στο Αμαλίας 36 (Λ. Αμαλίας 36, Σύνταγμα) φιλανθρωπικό gala με στόχο την ενίσχυση της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρίας Ίαση-Στήριξη « Ε.Μ.Ε.Ι.Σ

Η παρουσία σας και η συμβολή σας στην ενίσχυση του έργου μας είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς.

Αν θέλετε να γίνετε μέρος  της υπέροχης αυτής καμπάνιας, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής για την εκδήλωση ΕΔΩ

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING