Connect with us

Ηλιούπολη

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28 Οκτωβρίου 1940

Πρόγραμμα Τετάρτης 28 Οκτωβρίου 2020 στο Δήμο Ηλιούπολης:

– Γενικός Σημαιοστολισμός των καταστημάτων του Δήμου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των Οργανισμών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών, των οδών και των πλατειών μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.

– Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. των Οργανισμών.

– Ώρα 10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

– Ώρα 11:00 Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

– Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Ηρώων.

– Εθνικός Ύμνος.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

«Μένουμε σπίτι…γιατί έρχεται σπίτι»-Η πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης για την ενίσχυση των καταστημάτων λιανικής

«Μένουμε σπίτι…γιατί έρχεται σπίτι». Με αυτό το σύνθημα ο Δήμος Ηλιούπολης επισημαίνει την χρησιμότητα της «κατ’οίκον παράδοσης» προϊόντων, στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με το δεύτερο lockdown και τα κλειστά καταστήματα λιανικής. 

Ήδη από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχει εγγραφεί στον online κατάλογο, σημαντικός αριθμός καταστημάτων της Ηλιούπολης με στόχο την διασύνδεση των τοπικών καταστημάτων με τους δημότες, για την εξυπηρέτηση τους.
«Σήμερα για δεύτερη φορά ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις να εγγραφούν στον κατάλογο, να προβληθούν δωρεάν και να φέρουν με αυτόν τον τρόπο πιο κοντά στους ενδιαφερόμενους αγοραστές τα προϊόντα που προσφέρουν», τονίζει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης.

Σε συνθήκες περιορισμού των μετακινήσεων οι ραγδαίες αλλαγές που γίνονται στην αγορά, αποτελούν πρόσθετο κίνητρο για τις επιχειρήσεις να κινηθούν πιο δραστήρια στο διαδίκτυο και για τους αγοραστές είναι η μόνη λύση για να προμηθευτούν τα προϊόντα που επιθυμούν.

Ο Δήμος Ηλιούπολης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συνδέσει ψηφιακά πωλητή και αγοραστή, ώστε και να ενισχυθεί η τοπική αγορά και να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, μένοντας ασφαλής στο σπίτι.

Στον νέο ανανεωμένο «online» κατάλογο, θα αναγράφονται οι επιχειρήσεις, που επιθυμούν και μπορούν να εξυπηρετούν τους κατοίκους της Ηλιούπολης με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας, τη δραστηριότητα και τα προϊόντα τους.

Ο ενδιαφερόμενος πολίτης δεν έχει παρά να αναζητήσει στον παρακάτω σύνδεσμο την επιχείρηση, που διαθέτει τα προϊόντα που χρειάζεται και να επικοινωνήσει απευθείας τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά: 

https://bit.ly/erxetai-spiti-katalogos

Ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας, αρκεί να συμπληρώσει τη φόρμα που θα βρει εδώ: 

https://bit.ly/aitisi-gia-epixeirimaties

Αναζητείστε τον online κατάλογο στην:
– Facebook σελίδα Γιώργος Χατζηδάκης – Δήμαρχος Ηλιούπολης
– Facebook σελίδα του Δήμου Ηλιούπολης Δήμος Ηλιούπολης
– Ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης www.ilioupoli.gr

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Στο πλευρό του δημότη με ένα τηλεφώνημα

Ανακοίνωση του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Γιώργου Χατζηδάκη

Ενεργοποιούμε ξανά τον «Έκτακτο Δημοτικό Μηχανισμό», που στην πρώτη φάση της πανδημίας υποστήριξε ευάλωτους συμπολίτες και εξασφάλισε την πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά διατροφής, υγείας και υγιεινής με «κατ’ οίκον» εξυπηρέτηση, ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη.

Καλέστε εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα 210 9970 -013, -051, -009, και -055 από τις 08:00 έως τις 20:00 ή στείλτε e-mail στο ilioupoli.covid19@ilioupoli.gr .

Για όσο διαρκεί το «lockdown» ο Δήμος Ηλιούπολης θα εξυπηρετεί στο σπίτι τους συμπολίτες που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και χρειάζονται βοήθεια με:

• Παράδοση στο σπίτι ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα από το super market ή φάρμακα), με προσυνεννόηση και παραγγελία.
• Παράδοση στο σπίτι δωρεάν ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου.
• Παραλαβή αιτήσεων διεκπεραίωσης αιτημάτων, επικύρωση γνήσιου υπογραφής, παράδοση πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ κλπ.
• Υποστήριξη από τους ψυχολόγους του Δήμου.

Η πολύτιμη πείρα που αποκτήθηκε κατά τη συνεργασία των Κοινωνικών Υπηρεσιών με τη «βοήθεια στο Σπίτι» και τους συμπολίτες εθελοντές, αποτελεί ισχυρό εφόδιο για τις συνθήκες του νέου «lockdown».
Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους της Ηλιούπολης για την καταγραφή και την στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Υπάρχουν γύρω μας συμπολίτες οικονομικά αδύναμοι, άνεργοι, με κινητικές δυσκολίες, μοναχικοί ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ χωρίς υποστήριξη, χρόνια πάσχοντες κλπ, που έχουν την ανάγκη μας.

Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να επιτελέσουμε μαζί το κοινωνικό μας καθήκον, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το σύνθημα του Δήμου Ηλιούπολης, σαν «Δήμος της Αλληλεγγύης».
Την περασμένη άνοιξη όλες οι δημοτικές παρατάξεις εκδήλωσαν επιθυμία να συμβάλλουν στις δράσεις αλληλεγγύης, ενώ πολλοί συμμετείχαν σ’ αυτές.

Σήμερα τις προσκαλούμε να δημιουργήσουμε και να πλαισιώσουμε μαζί επιτροπή κοινωνική αλληλεγγύης, που θα συνδράμει εθελοντικά τις υπηρεσίες και ενθαρρύνουμε τους πάντες να πυκνώσουν τα μητρώα εθελοντών του Δήμου μας, τηλεφωνικά στον αριθμό 210 9970156 ή ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: ⬇️

https://forms.gle/K4un2bwa2kopwmWCA 

Όλοι μαζί για την Ηλιούπολη

Δήμαρχος Ηλιούπολης

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

ΠΑΟΔΗΛ – Λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για ατομική άσκηση

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση την ΚΥΑ της 6.11.2020 με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020» (ΦΕΚ 4899Β/06-11-2020) και τις διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση υπό τα περιοριστικά μέτρα 7-30/11/2020 της ΓΓΑ

θα επιτρέπεται η ατομική άσκηση στις παρακάτω αθλητικές εγκαταστάσεις:

Γήπεδα Αντισφαίρισης Πανοράματος Ν 8 & Ν 9( Έβερτ και Κεφαλληνίας)
Επιτρέπεται η χρήση έως 2 αθλούμενους ανά γήπεδο (χωρίς προπονητή) κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 210 9944001 (εσωτ. 1, ΔΕ έως ΠΑ ώρα 08:00 – 14:00).
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00 και 17:00 – 22:00
Σάββατο 09:00 – 14:00 και 16:00 – 21:00

Κυριακή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00

Αθλητικό Κέντρο Στίβου ¨Χαλικάκι¨ (Γράμμου & Σαρωνικού)
Επιτρέπεται η χρήση έως 60 άτομα συνολικά εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 – 10:00 και 14:00 – 22:00
Σάββατο και Κυριακή 07:00 – 14:00


Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης (Μεσσηνίας & Δαμασκηνού)
Προκειμένου οι άνθρωποι με αναπηρία να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θεραπεία τους, επιτρέπεται η χρήση για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον

· έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και

·προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Παρακαλούμε όσοι εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία να το δηλώσουν στη γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στο τηλέφωνο
210 9944001 (εσωτ. 1, ΔΕ έως ΠΑ ώρα 08:00 – 14:00)


Λόγω των περιορισμών χωρητικότητας συστήνεται ο χρόνος άσκησης να είναι έως 1 ώρα ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι αθλούμενοι.


Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.


Για τις προπονήσεις ισχύουν οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα
https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ολοκληρώθηκε και η παιδική χαρά της Οδού Νυμφών

Η παιδική χαρά που ευρίσκεται μεταξύ των οδών Νυμφών, Κυπρίων Ηρώων και Αριστομένους στην Κάτω Ηλιούπολη, έχει ήδη παραδοθεί στη χρήση των παιδιών της γειτονιάς ανακαινισμένη και περιποιημένη.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε νέο δάπεδο ασφαλείας 300 m2, ένα πολυσύνθετο όργανο με πύργο, τούνελ, τσουλήθρα και αναρριχητικές δραστηριότητες, ένα μεγάλο συγκρότημα παιχνιδιού πολλαπλών δραστηριοτήτων, δύο διπλές ξύλινες κούνιες παιδιών και νηπίων, μία ξύλινη κούνια «φωλιά», δύο ελατηριωτά ζωάκια δύο θέσεων, νέοι πάγκοι και παγκάκια και έγιναν εργασίες συντήρησης του παραμένοντος εξοπλισμού.

Οι παρεμβάσεις τηρούν όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας και τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.

Η ανάπλαση της παιδικής χαράς είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 350.000 €, με συμμετοχή 100.000 € από ίδιους πόρους του Δήμου Ηλιούπολης, στο προαναφερόμενο ποσό.

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Μέτρα ελάφρυνσης νοικοκυριών και επαγγελματιών ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης στην σημερινή όξυνση της πανδημίας στέκεται πάλι στο πλευρό των νοικοκυριών και των επαγγελματιών της πόλης που πλήττονται από τα νέα μέτρα περιορισμού και εφαρμόζει μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης, που θα ισχύσουν από την αρχή της λήψης των περιοριστικών μέτρων έως την άρση τους και συγκεκριμένα:

Απαλλαγή-αναλογική επιστροφή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού) των καταστημάτων της πόλης, για τον χρόνο παύσης λειτουργίας τους.

• Απαλλαγή-αναλογική επιστροφή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού) για όλα τα νοικοκυριά, που τουλάχιστον ένα μέλος τους έχει υποστεί «αναστολή σύμβασης εργασίας».

• Αναλογική απαλλαγή των καταστημάτων από το τέλος κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για την περίοδο παύσης λειτουργίας.

• Απαλλαγή μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων Γυμνασίων και Λυκείων, για όσο διάστημα αυτά παραμένουν κλειστά.

Τα παραπάνω μέτρα και οι διαδικασίες υλοποίησής τους, θα εξειδικευθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα επικυρωθούν με προσεχή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την αρχή της κρίσης λάβαμε σειρά μέτρων προφύλαξης και διευκόλυνσης των δημοτών και ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων.

Σήμερα, με βαθιά συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης, μετά την εξαγγελία για ολικό περιορισμό κινήσεων και τον συνεπακόλουθο περιορισμό δραστηριότητας σε σημαντικό τμήμα της τοπικής οικονομίας, ενεργοποιούμε τα αρχικά μέτρα ελάφρυνσης για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες της πόλης.

Είμαστε δίπλα στον πολίτη, σταθμίζουμε τις εξελίξεις και επεξεργαζόμαστε επιπλέον μέτρα κοινωνικής στήριξης.

Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη συγκυρία!

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους οι πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ηλιούπολης

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, που εκδόθηκε στις 3/11/2020 από τα αρμόδια Υπουργεία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του Covid-19, όλες οι πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ηλιούπολης αναστέλλουν τη λειτουργία τους (Δημοτική Βιβλιοθήκη, Εργαστήρια Τέχνης, Δημοτικό Ωδείο, Δημοτικό Κολυμβητήριο, Κλειστά Γυμναστήρια, Ανοιχτές Αθλητικές Εγκαταστάσεις).

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING