Connect with us

Business

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ» – επιδότηση έως και 85%

Από το “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Είμαστε  στην τελική ευθεία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ας δούμε αναλυτικά όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε προκειμένου να επωφεληθείτε του προγράμματος.

Η υλοποίηση του νέου προγράμματος, θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι το 2030, με τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους είτε να είναι διαρκώς διαθέσιμη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, είτε να υπάρχουν τακτικοί τριμηνιαίοι κύκλοι υποβολής αιτήσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία [δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας] και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του Προγράμματος.

Για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος (ατομικό εισόδημα ως 10.000 ευρώ ή οικογενειακό ως 20.000 ευρώ) το βασικό ποσοστό επιχορήγησης είναι 65%, στο οποίο προστίθεται 10% ως «ρήτρα κορωνοϊού» για τη διετία 2020-2021 και επιπλέον 10% για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατάταξης (Ζ/Η). Για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης προστίθεται επιπλέον 10%, οπότε στις περιοχές αυτές η επιχορήγηση φθάνει μέχρι 95%.

Μία κατοικία (μονοκατοικία, πολυκατοικία ή μεμονωμένο διαμέρισμα), προκειμένου να κριθεί επιλέξιμη, πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις :

 • Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πλέον πρόσφατης (πριν την υποβολή της αίτησης) εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1), του προσώπου που τη χρησιμοποιεί.
 • Υφίσταται νόμιμα. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης της κατοικίας δε διαθέτει οικοδομική άδεια ή αυτή δεν ανταποκρίνεται στην τρέχουσα κατάσταση της κατοικίας, θα πρέπει να προσκομισθεί σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ότι η εν λόγω κατοικία υφίσταται νόμιμα.
 • Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), το οποίο έχει εκδοθεί μετά την 26.11.2017 (27.11.2017 η ημερομηνία ενεργοποίησης του πληροφοριακού συστήματος έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης βάσει του ΚΕνΑΚ που έχει εγκριθεί με την απόφαση ΔΕΠΕΑ/οικ. 178581/30.06.2017, ΦΕΚ Β’ 2367/12.07.2017) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.
 • Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Οι κατηγορίες επιλέξιμων Παρεμβάσεων είναι οι ακόλουθες:

 • Αντικατάσταση Κουφωμάτων ή Υαλοπινάκων,
 • Τοποθέτηση/αναβάθμιση Θερμοκάλυψης/κελύφους όπου περιλαμβάνει και εργασίες υποστήριξης αυτής, στεγανοποιήσεις και αποκατάσταση ρηγματώσεων,
 • Αναβάθμιση Συστήματος Θέρμανσης – Ψύξης, περιλαμβάνει όλα τα συστήματα πλην πετρελαίου και ενεργειακών τζακιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και την αποξήλωση καυστήρα και δεξαμενής πετρελαίου,
 • Τοποθέτηση Συστήματος Ζεστού Νερού Χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όπου είναι υποχρεωτική εγκατάσταση όπου δεν υφίσταται,
 • Τοποθέτηση ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επιλέξιμη μόνο στην περίπτωση που η κατοικία με τις προηγούμενες παρεμβάσεις αναβαθμίζεται κατ’ ελάχιστο σε κατηγορία Β+, ενώ η εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού απαιτείται να καλύπτει μόνο τη ζήτηση της κατοικίας,
 • Τοποθέτηση Συστήματος Αποθήκευσης Ενέργειας Φωτοβολταϊκού Σταθμού, επιλέξιμη μόνο ως συμπληρωματική για την εγκατάσταση νέου Φωτοβολταϊκού Σταθμού,
 • Τοποθέτηση Υποδομών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, όπου απαιτείται να διαθέτουν CE και σχετική Πιστοποίηση κατά ΕΝ ΕΛΟΤ για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε οικιακό περιβάλλον, και
 • Ψηφιακά Συστήματα και Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας, συστήματα έξυπνου φωτισμού, π.χ. έξυπνες πρίζες και φωτισμός χαμηλής κατανάλωσης LED, συστήματα έξυπνης διαχείρισης συστήματος θέρμανσης – ψύξης π.χ. έξυπνοι θερμοστάτες, συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου, π.χ. έξυπνοι αισθητήρες.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους Δικαιούχους θα πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος σταδιακά κατά σειρά των Περιφερειών Κρήτης, Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, και Δυτικής Ελλάδας, με έναρξη στις 2 Νοεμβρίου.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Business

Τα 3 ασφαλέστερα REITs για μελλοντικές επενδύσεις σε μεσιτικά ακίνητα

Η πανδημία έφερε μια σαφή επίδραση σε πολλά πράγματα σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών ακινήτων.

Ο Βασίλης Μηλιώνης, ειδικός σε ακίνητα, δήλωσε ότι το απόθεμα ακινήτων βρίσκεται σε μια διαφορετική κατάσταση και έχει πολλές διακυμάνσεις στη σημερινή εποχή. Αυτή η ασταθής κατάσταση συνέβη ακόμη και στις κορυφαίες εταιρικές μετοχές. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της κατάστασης είναι το Real Estate Investment Trust (REIT) της Pebblebrook Hotels. Η χρηματιστηριακή της αξία αυξήθηκε σε σχεδόν 20 τοις εκατό στις 5 Ιουνίου. Ωστόσο, στο τέλος του μήνα, η τιμή έπεσε σημαντικά κάτω από τις προσδοκίες που υπήρχαν.

Αυτή η προϋπόθεση κάνει όποιον σκοπεύει να επενδύσει σε μετοχές ακινήτων να είναι πολύ προσεκτικός όταν επιλέγει τα REITs που θέλει να αγοράσει. Ωστόσο, ο Βασίλης Μηλιώνης έχει τρεις προτάσεις για το ασφαλέστερο Real Estate Investment Trust τώρα.

American Tower (NYSE: AMT)

Το πρώτο είναι το American Tower (NYSE: AMT). Αυτό είναι το μεγαλύτερο Real Estate Investment Trust που κυκλοφόρησε στο κοινό για την κατηγορία ακινήτων. Όπως διαφαίνεται από το όνομά του, αυτό το REIT ασχολείται με επενδύσεις σε ακίνητα και είναι ιδιοκτήτης και χειριστής ασύρματων και ραδιοτηλεοπτικών επικοινωνιακών υποδομών. Παρόλο που βρίσκεται στο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ακόμα τόσα πολλές δυνατότητες για ανάπτυξη. Επιπλέον, η νέα τεχνολογία Διαδικτύου, η τεχνολογία 5G, θα εφαρμοστεί σύντομα. Και θα χρειαστεί την εταιρεία American Tower για να πετύχει στο συγκεκριμένο τομέα.

Easterly Government Properties (NYSE: DEA)

Αυτή η εταιρεία κάνει σημαντικές κινήσεις για να βελτιωθεί και να κατοχυρώσει μια σημαντική θέση στο χώρο που δραστηριοποιείται. Μία από τις επιτυχίες του ήταν η απόκτηση και η ανάπτυξη του γραφείου του FBI στο Mobile της Αλαμπάμα. Η έκταση των 76.112 τετραγωνικών ποδιών έχει γίνει ένα από τα διαμάντια του «στέμματος» της ιστορίας αυτής της εταιρείας. Επιπλέον, υπόσχεται επίσης ένα προσοδοφόρο μέρισμα για τον μέτοχό του με 0,26 $ ανά μετοχή κάθε τρίμηνο. Αυτή η μετοχική εταιρεία διατηρεί επίσης την υψηλή θέση με το υψηλότερο σημείο να τη βρίσκει στα 29,70 $, ενώ η χαμηλότερη τιμή που καταγράφηκε αυτό το μήνα, ήταν 21,43 $.

Innovative Industrial Properties (NYSE: IIPR)

Το IIPR διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα εργασίας, το οποίο ασχολείται με τη μίσθωση και ενοικίαση εγκαταστάσεων για την παραγωγή μαριχουάνας για ιατρική χρήση. Με 63 ακίνητα σε 16 πολιτείες, αυτή η εταιρεία έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει στο μελλοντικό ανταγωνισμό. Επιπλέον, η αξία της μετοχής αυτής της εταιρείας αυξάνεται  κατά 30% το Νοέμβριο, κάτι που αποτελεί καλό σημάδι ότι όλοι όσοι θέλουν να επενδύσουν πρέπει να παρατηρούν στενά πως κινείται στο χρηματιστήριο.

Ως κατακλείδα

Οι μετοχές της αγοράς ακινήτων θα μπορούσαν να μειωθούν. Ωστόσο, με αυτά τα τρία REITs, που βασίζονται στη μελέτη εις βάθος που κάνει ο Βασίλης Μηλιώνης, θα γίνουν μια καλή επένδυση για το μέλλον. Επιπλέον, έχουν επίσης τον μικρότερο κίνδυνο οικονομικών προβλημάτων, καθώς προσφέρουν υπηρεσίες που θα χρειαστούν στο εγγύς μέλλον.

Continue Reading

Business

Η απόκτηση μεγάλων ακινήτων είναι η τάση της αγοράς σήμερα

Η πανδημία αλλάζει πολλά πράγματα στον σημερινό κόσμο. Η αγορά ακινήτων δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως είπε ο Βασίλης Μηλιώνης, αυτή η χρονιά θα έχει πολλές προκλήσεις αλλά και θα είναι και πολλά υποσχόμενη για τα ακίνητα. Μία από τις μοναδικές περιπτώσεις στον μετασχηματισμό της αγοράς ακινήτων είναι η αγορά μικρο-condo σπιτιών λόγω της πανδημίας.

Το Micro-condo, ένας μικρός και συμπαγής χώρος διαβίωσης, που είναι συνήθως χτισμένος στο κέντρο της πόλης, κάποτε κυκλοφόρησε στην αγορά ως η καλύτερη λύση για άτομα που χρειάζονται έναν τόπο διαμονής. Οι άνθρωποι λάτρεψαν αυτήν την ιδέα, και πολλά πουλήθηκαν όταν παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια. Οι πελάτες είναι κυρίως αυτοί που ζουν μόνοι ή φοιτητές και σπουδαστές. Η μικρο-condo διαμόρφωση του χώρου, τους επιτρέπει να αποκτήσουν την ελευθερία που θέλουν. Παρόλο που το ποσοστό ενοικίασης ήταν αρκετά υψηλό, υπήρχαν πάντα ζήτηση για αυτή τη μοναδική ιδέα κατασκευής.

Ωστόσο, η πανδημία άλλαξε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Πολλοί άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, που σημαίνει ότι χάνουν το εισόδημά τους για να πληρώσουν για την ελευθερία που προσφέρει αυτό το μικρό κτίριο. Επί του παρόντος, η κατάσταση επιδεινώνεται για αυτήν την κατηγορία κτιρίων. Οι μεσίτες και ο ειδικός επί των ακινήτων Βασίλης Μηλιώνης συμφωνούν ότι είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί μια ποσόστωση για την κατηγορία μικρών κατοικιών. Ένας μεσίτης έχει πρόβλημα να πουλήσει ένα κτίριο με μέγεθος μικρότερο από 50 τετραγωνικά μέτρα. Και αυτό τώρα, το πλήρωσε η αγορά ακινήτων.

Έτσι λοιπόν, φτάνει η στιγμή για την ερώτηση. Ποια ιδιοκτησία είναι η αγαπημένη των ανθρώπων σήμερα; Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από TRREB και Urbanization, προς το παρόν, οι άνθρωποι προτιμούν να ζουν σε μεγάλους χώρους. Αντί να ακολουθήσουν τι τους λέει το ένστικτό τους με βάση τι είναι ελευθερία για αυτούς, η αγορά επιλέγει προσεκτικά το ακίνητο που θα μπορούσε να μετατραπεί σε ακίνητο με καλύτερη αξία στο μέλλον. Ως εκ τούτου, το εύχρηστο και συμπαγές σε μέγεθος condo χάνει την ελκυστικότητά του. Δεν αξίζει να επενδύσετε σε αυτό.

Η κατάσταση της αγοράς ακινήτων δείχνει ότι το κτίριο με μέγεθος 200 τετραγωνικών μέτρων είναι πιο ελκυστικό για τους αγοραστές. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη όταν αυτός ο μεγάλος τύπος κτιρίου γίνεται ο ηγέτης της σημερινής αγοράς ακινήτων. Η προσφορά του συνεχίζει να μειώνεται, χάρη στην υψηλότερη ζήτηση που υπάρχει για αυτόν τον τύπο κτιρίου.

Ο Βασίλης Μηλιώνης το βλέπει ως φυσιολογική αντίδραση λόγω της πανδημίας. Οι άνθρωποι τείνουν να εξοικονομούν περισσότερα χρήματα για να προετοιμαστούν για το χειρότερο αποτέλεσμα στο μέλλον, εάν η πανδημία δεν υποχωρήσει. Σημείωσε επίσης ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να γνωρίζουν πώς να επενδύσουν σε ακίνητα. Αυτό είναι καλό, καθώς θα ενθαρρύνει την αγορά να ξυπνήσει μετά το «χτύπημα» του COVID 19.

Continue Reading

Business

Νέο σχέδιο για την αποκατάσταση της παγκόσμιας χρηματοδότησης μετά από την πανδημία

Η πανδημία έχει επηρεάσει πολλές πτυχές της ζωής των σύγχρονων ανθρώπων. Το ίδιο συνέβη και με την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη αν πολλές χώρες δεν είχαν κάνει αρκετή προετοιμασία πριν από την πανδημία. Ωστόσο, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και αυξάνεται. Για αυτόν τον λόγο, ένας χρηματοοικονομικός οργανισμός, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) ξεκίνησαν ένα σχέδιο που θα μπορούσε να είναι μια λύση για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό πρόβλημα.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην υποστήριξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs) για να βοηθήσουν την εταιρεία και το άτομο να ξεπεράσει την ύφεση που έχει επέλθει χάρη στην παγκόσμια πανδημία. Αυτό το πρόγραμμα προγράμματος παρουσιάστηκε στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού, όπου έλαβε πάρα πολύ θετική ανταπόκριση. Πολλοί συμμετέχοντες σε αυτήν την εκδήλωση το αποκαλούν στις μέρες μας μια από τις καλύτερες λύσεις για τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα. Ο Βασίλης Μηλιώνης σημείωσε επίσης ότι αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να φέρει ένα άλλο πρόβλημα στο μέλλον.

Τα προγράμματα του ΟΟΣΑ και του UNDP επικεντρώνονται στη δημιουργία βιώσιμων και ανθεκτικών επενδύσεων. Αυτός ο τύπος επενδύσεων θα βοηθήσει πολλές χώρες, ιδίως τις αναπτυσσόμενες χώρες και κράτη, να ανακάμψουν από το πρόβλημα της πανδημίας. Φέτος, οι αναπτυσσόμενες χώρες ήδη χάνουν τουλάχιστον 700 δισεκατομμύρια δολάρια από εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης. Εάν η προϋπόθεση αυτή εξακολουθεί να υφίσταται και το επόμενο διάστημα, υπάρχει κίνδυνος και άλλης παγκόσμιας κρίσης στο μέλλον. Το χειρότερο από όλα; Το κίνημα για τη μείωση της φτώχειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των χωρών θα επιβραδυνθεί και είναι πολύ πιθανό να σταματήσει κιόλας.

Αυτό το πρόγραμμα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα βιώσιμο σύστημα και περιβάλλον για αυτές τις χώρες. Επομένως, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος στο μέλλον, οι χώρες που χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να επιβιώσουν και να διατηρήσουν την οικονομία τους. Σε μια ακόμα καλύτερη εξέλιξη, αυτές οι χώρες μπορούν ακόμη και να λύσουν πολλά οικονομικά προβλήματα που είχαν πριν από την πανδημία.

Επί του παρόντος, οι δύο οργανισμοί βρίσκονται ακόμη στη μέση του σχεδιασμού του σωστού και λειτουργικού πλαισίου προκειμένου να λειτουργήσει όπως πρέπει αυτό το σύστημα. Όταν ολοκληρωθεί, αυτό το σύστημα θα αλλάξει το τρέχον χρηματοοικονομικό σύστημα, καθιστώντας το ακόμη καλύτερο και λειτουργικό από πριν. Ωστόσο, η ανάγκη για μεγάλα κονδύλια σε ό,τι αφορά στη διαχείριση αυτού του προγράμματος γίνεται επίσης ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνει πραγματικότητα. Έχει αναφερθεί ότι χρειάζεται τουλάχιστον 1,1% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων στο σύστημα που διατηρούν οι τράπεζες, ποσό που φτάνει τα 379 τρισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, ο Βασίλης Μηλιώνης συνιστά στους ανθρώπους να περιμένουν υπομονετικά, καθώς αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι τώρα.

Continue Reading

Business

Βασίλης Μηλιώνης: Τα ακίνητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχουν υψηλή επενδυτική αξία

Στον οικονομικό κόσμο, οι επενδύσεις είναι κάτι παρόμοιο με ένα δίχτυ ασφαλείας. Υπάρχει πάντα μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση ενός ατόμου επιδεινώνεται. Εάν αυτό το άτομο έχει κάνει μια επένδυση, αυτή η κακή κατάσταση δεν θα επηρεάσει πάρα πολύ τη ζωή του. Οι επενδύσεις καθίστανται ακόμα πιο σημαντικές κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας όταν το μέλλον είναι αβέβαιο σε κάποια σημεία. Χρησιμοποιώντας μια ασφαλή τύπου επένδυση, στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για την ιδιοκτησία, μπορεί κανείς να εξασφαλίσει το μέλλον του. Όσο για την τοποθεσία, θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, η Νοτιοανατολική Ευρώπη δείχνει ότι είναι το μέρος με μια πολύ υποσχόμενη ανάπτυξη σε αυτήν την επενδυτική κατηγορία.

Η φόρμουλα παραμένει η ίδια. Η ζήτηση για ακίνητα στο μέλλον θα αυξηθεί, ενώ η διαθεσιμότητα γης για την κατασκευή ενός κτηρίου θα μειωθεί. Επομένως, η κατοχή γης ή η οικοδόμηση γης θα είναι μια πολύ καλή αρχή για να «προετοιμάσετε» το μέλλον σας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει γίνει μία από τις περιοχές που θεωρείται ότι επηρεάζονται πολύ από αυτήν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτουν οι τιμές των προϊόντων ακινήτων σε αυτήν την περιοχή. Κοιτάζοντας και αξιολογώντας την κατάσταση, ο Βασίλης Μηλιώνης συνιστά στον αγοραστή ακινήτων να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Ενώ η τιμή του ακινήτου μειώνεται, ο επενδυτής μπορεί να αποκτήσει ένα ακίνητο υψηλής αξίας σε χαμηλότερη τιμή.

Με την αξία του ακινήτου να τείνει να αυξηθεί στο μέλλον ακολουθώντας τον παραπάνω τύπο, η αρχική χαμηλότερη τιμή θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε να επενδύετε σε αυτό το περιουσιακό στοιχείο και στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Επιπλέον, ο Βασίλης Μηλιώνης είπε ότι η αγορά ακινήτων και η αξία τους θα αυξηθούν τελικά, τουλάχιστον έως το 2023. Την παρατήρηση αυτή την έκανε, εξετάζοντας τι προσπαθούν να κάνουν πολλές χώρες για να σώσουν την αγορά ακινήτων. Η κυβέρνηση αρχίζει να δίνει σημαντικά κίνητρα για την αγορά ακινήτων. Αυτό γίνεται με διάφορες μορφές μέτρων, από φορολογικά κίνητρα έως χρηματοδότηση για τη διαχείριση της επιχείρησης ακινήτων. Το πλέγμα αυτών των ενεργειών είναι πολύ καλό για να επενδύσεις σε ακίνητα.

Επί του παρόντος, η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αρχίζει να ανακάμπτει και δείχνει ένα σημάδι ότι είναι σε «καλό δρόμο» σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων. Αυτό είναι επίσης το σημάδι για όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα να βιαστεί να πραγματοποιήσει το σχέδιό του. Βρείτε το προϊόν ακινήτου που ταιριάζει στις ανάγκες σας και επενδύστε σε αυτό. Όπως επεσήμανε ο κ. Μηλιώνης, με τις χαμηλές τιμές να παραμένουν γύρω από την αξία των ακινήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα μπορούσε κάλλιστα αυτή να είναι μια καλή στιγμή για να ξοδέψετε κάποια χρήματα και να ξεκινήσετε επενδύσεις σε αυτήν την κατηγορία. Το αποτέλεσμα θα είναι ορατό τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια αργότερα, όπου οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα έχει διαμορφωθεί μια καλή κατάσταση στην αγορά.

Continue Reading

Business

Βασίλης Μηλιώνης: Επένδυση μετοχών ακινήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το ξέσπασμα του κοροναϊού κατάφερε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε πολλούς και διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας ακινήτων.

Ο Βασίλης Μηλιώνης, επιχειρηματίας και επενδυτής ακινήτων από την Έλληνα, δηλώνει ότι η αγορά ακινήτων βρίσκεται σήμερα σε μια διαφορετική κατάσταση από ότι πριν ένα χρόνο.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι αυτή η τρέχουσα κατάσταση επηρεάζει το απόθεμα στην αγορά ακινήτων.

Αυτό μπορεί να φανεί αρκετά καθαρά σε πολλές από τις κορυφαίες μετοχές ακινήτων που κινούνται στην αγορά.

Για παράδειγμα, το Real Estate Investment Trust της Pebblebrook Hotels αυξήθηκε σημαντικά, κοντά στο 20% στις 5 Ιουνίου. Το Park Hotels & Resorts αυξήθηκε περίπου 19%. Αν και ο αριθμός των αποθεμάτων ακινήτων δείχνει μια πολλά υποσχόμενη αύξηση, ο αριθμός μειώνεται από την προσδοκία στο τέλος. λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Η πιο συχνή ερώτηση για παράδειγμα, είναι αν είναι η κατάλληλη στιγμή για επένδυση στο απόθεμα ακινήτων αυτή η στιγμή.

Οι ιδιοκτησίες και τα ακίνητα είναι επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας. 

Θεωρούνται ακόμη ως δύο από τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές. Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, η αγορά ακινήτων είναι ακόμα εκεί και 

Χρειάζεται μόνο ένα σημαντικό δείκτη αναβάθμισης ή μια απλή αλλά σαφή ώθηση για να αυξήσει τις συναλλαγές. Η παραγωγή του εμβολίου κοροναϊού αναμένεται να επαναφέρει την αγοραστική δύναμη της αγοράς.

Θα ενισχυθεί επίσης το μέλλον και η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στη βιομηχανία ακινήτων. Έτσι, οι συναλλαγές στην αγορά ακινήτων θα εξομαλυνθούν.

Για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ακίνητα ή ακίνητα, ο Έλληνας επενδυτής ακινήτων συμβουλεύει να μην διστάσουν.

Το επιτόκιο στεγαστικών δανείων έχει μειωθεί επί του παρόντος και τα επιτόκια παραμένουν σταθερά τα δύο τελευταία χρόνια. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι τιμές να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Υπήρξε επίσης μια εκπληκτική θετική αύξηση στο χρηματιστήριο στις 24 Μαρτίου 2020. Ήταν επειδή η Αμερικάνικη Τράπεζα άρχισε να εκτυπώνει χρήματα εκείνη την εποχή. Έτσι, είναι μια καλή ευκαιρία να επενδύσετε στον τομέα των ακινήτων και των ιδιόκτητων σπιτιών.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν επίσης να αποφασίσουν να πωλήσουν τα ακίνητά τους. Αν και η τιμή των ακινήτων μειώνεται, ο Βασίλης Μηλιώνης αναφέρει ότι αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ. Η αγορά ακινήτων δείχνει και αύξηση πωλήσεων ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Είναι επειδή η νέα κανονική φάση που έχει ξεκινήσει, επιτρέπει στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά. Οι άνθρωποι γνωρίζουν επίσης ότι έχουν ένα άνετο μέρος διαβίωσης για την οικογένειά τους. Ο Έλληνας εμπειρογνώμονας ακινήτων πιστεύει ότι η αξία του ακινήτου θα επανέλθει γρήγορα εκεί που ήταν προ της επιδημίας, πίσω δηλαδή στην “κανονικότητα”. 

Continue Reading

Business

Οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις βελτιώθηκαν κατά την πανδημία

Ο Βασίλης Μηλιώνης, επενδυτής ακινήτων και επιχειρηματίας από την Ελλάδα, εξηγεί την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς ακινήτων κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Είναι τόσο σημαντικές πληροφορίες ώστε άλλοι επενδυτές από άλλες χώρες να αποκτήσουν μια νέα εικόνα. Έτσι, θα είναι σε θέση να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να επενδύσουν σε ακίνητα ή όχι.

Σύμφωνα με τον Έλληνα επενδυτή ακινήτων, σχεδόν όλοι οι τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα ακινήτων, αντιμετωπίζουν αβέβαιες καταστάσεις εδώ και αρκετούς μήνες. Αυτό έχει πράγματι σημαντικό αντίκτυπο στις επενδύσεις σε ακίνητα.

Αν και η αγορά ακινήτων επηρεάζεται επίσης αρνητικά από την παγκόσμια πανδημία, αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να σταματήσουν να επενδύουν στις ιδιοκτησίες και στα ακίνητα. Ο Έλληνας επενδυτής ακινήτων δηλώνει ότι η κατάσταση στην αγορά ακινήτων είναι λίγο καλύτερη. Αναφέρει ότι οι πωλήσεις ακινήτων έχουν αυξηθεί κατά 21 τοις εκατό στη πρώτη φάση της επιδημίας covid.

Η τιμή των σπιτιών είναι ακόμη υψηλότερη από πριν.

Ένας από τους λόγους είναι ότι πολλές κυβερνήσεις πολλών χωρών έχουν εφαρμόσει μια νέα “κανονική” κατάσταση. Οι άνθρωποι επιτρέπεται τώρα να κάνουν τις δραστηριότητές τους με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας.

Ταυτόχρονα, αρκετά μεσιτικά γραφεία προχωρούν σε ειδικές προσφορές, όπως το να προσφέρουν χαμηλά επιτόκια που έχουν σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα μεσιτικά γραφεία μπορούν να κερδίσουν εισόδημα ακόμη πιο γρήγορα, επειδή μπορούν να πουλήσουν πιο ακριβά σπίτια. 

Ο κ. Μηλιώνης δηλώνει ότι οι πωλήσεις ακινήτων είναι εκπληκτικά μεγάλες και γρήγορες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι όταν βρίσκουν χαμηλά ποσοστά υποθηκών δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε αγορές ακινήτων.  Σε τελική ανάλυση, οι άνθρωποι ψάχνουν ακόμα να βρουν ένα άνετο μέρος διαβίωσης για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, παρά την κακή κατάσταση της παγκόσμιας χρηματοδότησης.

Ο Βασίλης Μηλιώνης προτείνει τα γραφεία ακινήτων να χρησιμοποιούν ένα μοντέλο τρισδιάστατης καμπάνιας για την προώθηση των ακινήτων τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες θα μπορούν να δουν και να εξερευνήσουν την κατάσταση του ακινήτου ουσιαστικά. Αυτός ο virtual τρόπος παρουσίασης έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων και την ασφάλεια των επενδυτών ταυτόχρονα.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι δημιουργικοί και αισιόδοξοι για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις σε λειτουργία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Επιπλέον, τα γραφεία ακινήτων πρέπει να είναι σε θέση να βρουν αποτελεσματικά “κόλπα” για να διατηρήσουν τον τομέα των ακινήτων σε λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο, η οικονομία ολόκληρης της χώρας μπορεί να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING