Connect with us

Χρήσιμα

Εικονική περιήγηση στην έκθεση “Η πολεμική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων”

Περιηγηθείτε στην έκθεση “Η Πολεμική Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων” στο κτίριο της Αποστόλου Παύλου 37.

Η περιήγηση δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από την εταιρεία Argo Navis Engineers και τους ανθρώπους της και αποτελεί μια ευγενική προσφορά των στο Μουσείο και στο κοινό του.

Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης έχει η Εταιρεία Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας (ΕΔΑΒυΤ). Την μουσειολογική επιμέλεια έχει η Φωτεινή Μπέλιου.

Επισκευθήτε την έκθεση εικονικά εδώ.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Χρήσιμα

Δημήτρης Σεβαστάκης έκθεση σχεδίων “Πολιτικά σχέδια”

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση σχεδίων του Δημήτρη Σεβαστάκη “Πολιτικά σχέδια”, στο βιβλιοπωλείο του, Αμερικής 13, Αθήνα.

Πρόκειται για 46 σχέδια προσώπων, που δημιουργήθηκαν κυρίως κατά την κοινοβουλευτική θητεία του καλλιτέχνη.

Ο Δημήτρης Σεβαστάκης σημειώνει για την έκθεση:
“Παρουσιάζω μερικά σχέδια δημιουργημένα κατά τη περίοδο που ήμουν βουλευτής. Η πολιτική δίνει έμφαση στα πρόσωπα. Είναι οι θνησιγενείς φορείς ενός βαθύτατου δράματος. Εκεί χαράσσονται όλα τα συμβάντα. Φιλοδοξίες, βουλιμίες, πίκρες, ευφυΐα, ωμότητα. Ξεκινούσα να σχεδιάσω πρόσωπα που είχαν ανατομικό ενδιαφέρον και που εντέλει αποκτούσαν μέσα μου και πολιτικό ενδιαφέρον. Διά του σχεδίου, διά της ζωγραφικής, σα να εξελισσόταν η ανατομία σε μορφή πολιτικής ερμηνείας.”.

Continue Reading

Χρήσιμα

“Rembrandt and the Cat”

“Rembrandt and the Cat” το νέο εγχείρημα της Thessaloniki Walking Tours και της Athens Walking Stories ξεκινά τη δράση του στην πλατφόρμα Zoom με σεμινάρια, εργαστήρια γραφής, διανοητικές περιηγήσεις στις πόλεις που δεν σταματούν να μας εμπνέουν, συγγραφείς που μας σημάδεψαν, σκέψεις και ιδέες που άλλαξαν τις ζωές μας.

• Κυριακή 10 Μαΐου
Ταξιδεύοντας στο Παρίσι – Μια διανοητική διαδρομή σε τόπους και αφηγήματα του Παρισιού από τον Θανάση Τριαρίδη (19:00- 21:00, συμμετοχή 6€)
• Τρίτη 12 Μαΐου
Δεν άνθισαν ματαίως τόσα θαύματα – Η νεοελληνική ποίηση από τον Σολωμό μέχρι τον 21ο αιώνα μέσα από τη ματιά του Θανάση Τριαρίδη – σεμινάριο πρώτο (19:00- 21:00, συμμετοχή συνολικά και τα 4 σεμινάρια 30€)
• Πέμπτη 14 Μαΐου
Δεν άνθισαν ματαίως τόσα θαύματα – σεμινάριο δεύτερο (19:00- 21:00)
• Παρασκευή 15 Μαΐου
“Η ζωή που θέλει να ζήσει…” – Αναζητώντας την ηθική πρόταση του Αλμπέρτου Σβάιτσερ με τον Θανάση Τριαρίδη και τον Θοδωρή Τσομίδη (19:00- 21:00, συμμετοχή ελεύθερη)

• Κυριακή 17 Μαΐου
Ταξιδεύοντας στη Βενετία – Μια διανοητική διαδρομή σε τόπους και αφηγήματα της Βενετίας με τον Θανάση Τριαρίδη (19:00- 21:00, συμμετοχή 6€)
• Τρίτη 19 Μαΐου
Δεν άνθισαν ματαίως τόσα θαύματα – σεμινάριο τρίτο (19:00- 21:00)
• Πέμπτη 21 Μαΐου
Δεν άνθισαν ματαίως τόσα θαύματα – σεμινάριο τέταρτο (19:00- 21:00)
• Παρασκευή 22 Μαΐου
Ρετρό στην ομίχλη – Μια περιήγηση στον μυστηριώδη κόσμο της Αγκάθα Κρίστι με την αφήγηση της Εύης Καρκίτη (19:00- 21:00, συμμετοχή ελεύθερη) 

• Κυριακή 24 Μαΐου
Ταξιδεύοντας στην Φλωρεντία – Μια διανοητική διαδρομή σε τόπους και αφηγήματα της Φλωρεντίας από τον Θανάση Τριαρίδη (19:00- 21:00, συμμετοχή 6€)
• Τρίτη 26 Μαΐου
Liberté, égalité, fraternité ou la mort – Η τραγωδία των πολιτικών επαναστάσεων από το 1789 μέχρι τον 20ό αιώνα με τη ματιά του Θανάση Τριαρίδη – σεμινάριο πρώτο (19:00- 21:00, συμμετοχή συνολικά και στα 4 σεμινάρια, 30€)
• Πέμπτη 28 Μαΐου
Liberté, égalité, fraternité ou la mort – σεμινάριο δεύτερο (19:00- 21:00)
• Παρασκευή 29 Μαΐου
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης – Οι τελευταίες στιγμές της βυζαντινής αυτοκρατορίας με την αφήγηση του Τάσου Παπαδόπουλου (19:00- 21:00, συμμετοχή ελεύθερη)

• Κυριακή 7 Ιουνίου
Ταξιδεύοντας στην Ανδαλουσία – Μια διανοητική διαδρομή σε τόπους και αφηγήματα της Ανδαλουσίας από τον Θανάση Τριαρίδη (19:00- 21:00, συμμετοχή 6€)
• Πέμπτη 11 Ιουνίου
Η μοναξιά της πρωτοπορίας – Η ζωή και η μουσική του Νίκου Σκαλκώτα με την αφήγηση της Εύης Καρκίτη (19:00- 21:00, συμμετοχή ελεύθερη)
• Σάββατο 13 Ιουνίου
Η μουσική της Θεσσαλονίκης μέσα στους αιώνες – Μια ξεχωριστή περιήγηση στο χρόνο και τη μουσική με τη Χριστίνα Μαβίνη (19:00- 21:00, συμμετοχή ελεύθερη)

Continue Reading

Χρήσιμα

Online η παράσταση “Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού”

Ο Αλέξανδρος και η Φανή χωρίζουν. Οι φίλοι του Αλέξανδρου Βαγγέλης, Βασίλης και Γιάννης στην προσπάθεια τους να συμπαρασταθούν στο χωρισμένο φίλο τους, χωρίζουν κι αυτοί με τη σειρά τους. Οι τέσσερις πληγωμένοι φίλοι αποφασίζουν να πάνε διακοπές σε ένα νησί μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα- όχι όμως και από τον ίδιο τους τον εαυτό. 

Η νεοσύστατη καλλιτεχνική ομάδα Άλμπατρος συστήνεται στο κοινό με ένα έργο που μιλά για χωρισμούς αλλά και για το μεγαλύτερο έρωτα όλων, αυτόν της φιλίας.

Η παράσταση φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168) το φθινόπωρο του 2019 και ήταν μια παραγωγή της What if ?. 

Continue Reading

Χρήσιμα

“Συζητώντας με έναν Αστρονόμο”

“Από τι αποτελείται το ηλιακό μας σύστημα; Πώς γεννιέται και πεθαίνει ένα άστρο; Τι είναι γαλαξίας; Πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν; Υπάρχουν εξωγήινοι;” Ερωτήσεις που μπορούν να κάνουν τα παιδιά μιλώντας με έναν αστρονόμο. Μια δράση για παιδιά ηλικίας 7 -12 ετών όπου θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να συζητήσουν με έναν αστρονόμο των Κέντρων Επισκεπτών του Αστεροσκοπείου μέσα από έναν κύκλο ομιλιών – συζητήσεων. Η δράση θα πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Παρουσιάζουν οι: Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Δημήτρης Τσιμπίδας M.Sc. Αστροφυσικής, Αχιλλέας Στράντζαλης Υπ. Δρ. Αστροφυσικής.

Οι πρώτες παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν τις Δευτέρες 11, 18 & 25 Μαΐου, ώρα 12:00. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 παιδιά.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για κάποια από τις παραπάνω ημερομηνίες στο τηλέφωνο 210 3490055 και στο e-mail: drasi@noa.gr

Continue Reading

Χρήσιμα

Ένα Δέντρο από Γάλα: Μια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για όλους

Για ακόμη μία χρονιά οι Γιατροί του Κόσμου υποδέχονται τα Χριστούγεννα στα Προπύλαια και μας προσκαλούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου σε μία ανοιχτή χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους!

Από τις 9:00 το πρωί έως και τις 8:00 το βράδυ θα βρίσκονται εκεί να τους γνωρίσουμε και να μας υποδεχτούμε με μουσικές, χορούς και δραστηριότητες καθώς και να στολίσουμε όλοι μαζί το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, φτιαγμένο από κουτιά με γάλα.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα μπορούμε να επισκεφτούμε  το Χριστουγεννιάτικο περίπτερό τους με ενημερωτικό υλικό και Χριστουγεννιάτικα είδη, ενώ από τις 4:30 το απόγευμα και μετά θα σερβίρεται Gluehwein μαζί με την ομάδα των Φυσιοθεραπευτών τους.

Προσφέροντας απλώς ένα κουτί γάλα εβαπορέ μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των μικρών παιδιών και των οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Συγκεντρώνονται γάλα εβαπορέ & τρόφιμα μακράς διάρκειας (Ζυμαρικά, Ρύζι, Όσπρια, Δημητριακά, Ξηρές τροφές, Καφέ, Ζάχαρη, κρουασάν, μπισκότα, τσουρέκια…)

Τη μουσική επιλέγει η  ραδιοφωνική παραγωγός Kafka Takes Notes.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει χώρος για εργαστήρι ζωγραφικής παιδιών και facepainting.

Continue Reading

Χρήσιμα

Ξενάγηση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ως σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη. Αποτελεί ένα φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο.

Από 01/10 μέχρι και 26/10: Καθημερινά στις 17.00
Από 27/10: Καθημερινά στις 16.00

Σημείο συνάντησης: Κέντρο Επισκεπτών (Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα)
Διάρκεια ξενάγησης: 60′
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα

Απαιτείται προεγγραφή, εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 8 ετών.

Η περιήγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει συνεχές περπάτημα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και την χρήση σκαλοπατιών. H εκτιμώμενη χιλιομετρική απόσταση που διανύεται υπολογίζεται στο 1 χλμ.

Χρήσιμες πληροφορίες:
• Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να βρίσκεστε στο χώρο 15λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης.
• Kάθε Πέμπτη η ξενάγηση θα πραγματοποιείται στα αγγλικά.
• Η περιήγηση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιείται εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
• Όλοι οι χώροι του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING