Connect with us

Ηλιούπολη

Δωρεάν διανομή γατοτροφών από το Δήμο Ηλιούπολης

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, από 18:00 έως 20:00, θα γίνει στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, διανομή 2.250 κιλών τροφών για αδέσποτες γάτες, σε καταγεγραμμένους φροντιστές αδέσποτων, ανάλογα με τις ανάγκες των πληθυσμών, που σιτίζει κάθε φροντιστής.

Κάθε ενδιαφερόμενος δημότης που φροντίζει αδέσποτα, μπορεί να παραλάβει τροφή, αφού καταγραφεί στο μητρώο φροντιστών του Δήμου Ηλιούπολης, με την συμπλήρωση του σχετικού εντύπου σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η συγκεκριμένη δράση, αποτελεί άλλο ένα νέο βήμα εφαρμογής της νέας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την προστασία των αδέσποτων ζώων, που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της,.

Μια νέα αντίληψη που ξεκίνησε με την συστηματική χαρτογράφηση των αποικιών γατών της πόλης και των συνδημοτών φροντιστών τους και συνεχίστηκε με το πρόγραμμα κτηνιατρικών υπηρεσιών, που βρίσκεται ήδη σε ισχύ από τον Απρίλιο.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των συμπολιτών μας, που αφανώς επί χρόνια φροντίζουν εθελοντικά τα αδέσποτα και της εξαιρετικής συνεισφοράς της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης και άλλων εθελοντών.

Στόχος μας είναι, σε εύλογο χρόνο, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλες οι ανάγκες των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με την σταδιακή αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού και την ευόδωση του σχεδιασμού μας για τη σίτιση, την κτηνιατρική υποστήριξη και τη φιλοξενία των αδέσποτων και ακόμη για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ανάπτυξη της φιλοζωικής κουλτούρας.

12/6/2020

Αποστόλης Στασινόπουλος

Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Προληπτικά τεστ στους νηπιαγωγούς της Ηλιούπολης

Η δημοτική αρχή, μέσα στις σημερινές ιδιαίτερες συνθήκες διαχείρισης της πανδημίας, με υπευθυνότητα επιτελεί το καθήκον της προς την τοπική κοινωνία και με συγκεκριμένες πράξεις έρχεται να καλύψει κενά, καθυστερήσεις και ανεπάρκειες.

Ξεκινούν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης SARS-CoV-2, αρχικά των εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων της Ηλιούπολης.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, με κοινωνική ευαισθησία συνεχίζει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση, καταγράφοντας ελάχιστα κρούσματα.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Η ανακύκλωση στην πόλη της Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης μεθοδικά εφαρμόζει νέες λύσεις που αναπτύσσουν την Ανακύκλωση στην πόλη, προχωρώντας σε συνέργειες με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Σε συνεργασία με γνωστή επιχείρηση σούπερ μάρκετ τοποθέτησε Κέντρο Ανακύκλωσης σε κατάλληλη θέση κοινοχρήστου χώρου, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανακύκλωση.


Εκεί κάθε υπεύθυνος καταναλωτής μπορεί να ανακυκλώσει, με απλές και γρήγορες διαδικασίες, πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια και μεταλλικά κουτιά, συνδυάζοντας την εμπειρία της προσωπικής συμμετοχής στην ανακύκλωση, παράλληλα με την απόκτηση εκπτωτικού κουπονιού για το κατάστημα ή την οικονομική υποστήριξη του έργου του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ξεκινήσει μια δραστική προσπάθεια για ανάπτυξη της ανακύκλωσης και πρωτοπορεί με νέες ιδέες και εφαρμογές ανακύκλωσης.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ευχές από το Δήμο Ηλιούπολης

Ευχόμαστε το 2021 να μας οδηγήσει μακριά από τα δεινά του 2020, τηρώντας πίστα τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες των ειδικών. Υγιείς και αγκαλιασμένοι να ονειρευτούμε και να διεκδικήσουμε ένα κόσμο με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό στο περιβάλλον.

Καλή χρονιά σε όλους!

Δήμος Ηλιούπολης

Continue Reading

Ηλιούπολη

Μήνυμα δημάρχου Ηλιούπολης για τις γιορτές!

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι φετινές γιορτινές μέρες μας βρίσκουν σε μια ιδιαίτερη κατάσταση εξαιτίας των περιορισμών αλλά με ισχυρή επιθυμία να τις βιώσουμε με αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία ότι ο καινούργιος χρόνος θα φέρει για όλους μας καλύτερες μέρες.

Η πόλη μας καλύτερα φωτισμένη και στολισμένη, θα περάσει αυτή τη δύσκολη περίοδο χωρίς τις παραδοσιακές, ψυχαγωγικές, μουσικές και εκκλησιαστικές εκδηλώσεις και με την τήρηση των μέτρων που θα μας κρατήσουν ασφαλείς και υγιείς.

Ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία να περάσουμε χρόνο μαζί με τους αγαπημένους μας, να τηρήσουμε μαζί τα ήδη και τα έθιμα της πατρίδας μας, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας με πράξεις αγάπης και να ζεστάνουμε την ψυχή μας με το πνεύμα των Χριστουγέννων για ένα καλύτερο κόσμο με ειρήνη και ευτυχία.

Χρόνια Πολλά, χρόνια καλά, Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!

Continue Reading

Ηλιούπολη

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης

Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Χρήστο Σωτηρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ιωάννη Πούλο, για να ευχαριστήσουν εκ μέρους της πόλης τον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Λαϊνά για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχει η μονάδα που διοικεί, στην Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές και συμβολικά του παρέδωσαν την αναμνηστική πλακέτα και το Ιστορικό Λεύκωμα του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Δήμαρχος εξήρε την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλει όλο το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του Κ.Υ.Η. που παρά το γεγονός ότι λειτουργεί με λιγότερες ειδικότητες και μειωμένο προσωπικό, έχει συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας με δωρεάν μοριακά τεστ κορωνοϊού σε πολίτες που ήρθαν σε στενή επαφή με θετικά κρούσματα και σύντομα θα λειτουργήσει και ως κέντρο εμβολιασμού.

Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης λειτουργεί καθημερινά 07:00-19:00 και το Κέντρο Αναφοράς Covid 08:00-22:00 στην Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα & Ναυαρίνου 1, Ηλιούπολη 16346.

E-mail: ky-ilioupolis@1dype.gov.gr 

Τηλέφωνα: 210-9978-829, 210-9978-831, 210-9978-827

Παρεχόμενες Υπηρεσίες/Ιατρεία/Εργαστηριακές-Απεικονιστικές Εξετάσεις: Αλλεργιολογικό, Γυναικολογικό, Δερματολογικό, Ενδοκρινολογικό, Καρδιολογικό, Νευρολογικό, Οδοντιατρικό, Ορθοπεδικό, Οφθαλμιατρικό, Παθολογικό, Παιδιατρικό, Πνευμονολογικό, Ρευματολογικό, Χειρουργικό, Ψυχιατρικό και ΩΡΛ / Αιματολογικές, Ανοσολογικές, Βιοχημικές, Μικροβιολογικές, Ορμονολογικές, Test pap / Ακτινολογικές.

Continue Reading

Ηλιούπολη

63η Εθελοντική Αιμοδοσία στις 13 Δεκεμβρίου

O Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό του έργο, διοργανώνει την 63η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηλιούπολης.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Σοφ. Βενιζέλου 112 την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρες 09.00 έως 13.00. Προκειμένου η Κοινωνική Υπηρεσία να έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για αίμα των δημοτών μας, η ενεργή συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Καλό θα ήταν να ενημερώσετε και το περιβάλλον σας, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών, με σκοπό την αυτάρκεια του Δήμου μας σε αίμα, αλλά και για την αμεσότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, σε κρίσιμες για την υγεία τους στιγμές.

Mην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τον αριθμό του Α.Μ.Κ.Α σας. Λόγω των συνεχιζόμενων μέτρων πρόληψης της διάδοσης του Κορωνοϊού, για την αποφυγή συγκέντρωσης πολιτών και τον περιορισμό της αναμονής, πρέπει κατά προτίμηση να κλείσετε ραντεβού στα τηλέφωνα 2109970044 και 2109970148, εργάσιμες ημέρες από 9:00 έως 11:00.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING