Connect with us

Ηλιούπολη

Διάψευση Δήμου για περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό

Δελτίο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Στη δημοσιογραφία εξ ορισμού οι πληροφορίες αντλούνται και επιβεβαιώνονται με την έρευνα όλων των διαθέσιμων και “εμπλεκόμενων” πηγών ενημέρωσης.
Μας προκαλεί απορία το γεγονός, ότι τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται συνεχώς από τοπικά μέσα ενημέρωσης ατεκμηρίωτες ειδήσεις, που φέρουν τη Διοίκηση του Δήμου να περικόπτει δαπάνες του προϋπολογισμού.

Δεν κάνουμε υποδείξεις σε κανένα για τον τρόπο εργασίας του, καθώς η νέα Διοίκηση είναι ανοιχτή στην τεκμηριωμένη κριτική σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με στόχο την αλήθεια επιδιώκοντας τον δημοκρατικό διάλογο, προς όφελος της πόλης. Ωστόσο αναμένουμε σύμφωνα με την δημοσιογραφική δεοντολογία την διασταύρωση των παραπλανητικών αυτών ειδήσεων από τους καθ’ ύλην αρμοδίους δηλαδή τον Δήμαρχο και τους αρμοδίους Αντιδημάρχους. Σ’ αντίθετη περίπτωση θεωρούμε, ότι τα συγκεκριμένα “μέσα” θα εκτίθενται συστηματικά στη συνείδηση του λαού της Ηλιούπολης, αυτοπροσφερόμενα για στείρα αντιπολιτευτική χρήση.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Γιώργος Χατζηδάκης: “Μαζί θα κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη”

Σε ανακοίνωση για τη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η καθημερινότητα όλων μας προχώρησε ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης:

“Σήμερα κλείνει μια δύσκολη περίοδος για όλους μας, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει μια νέα και πιο δύσκολη.

Οι Ηλιουπολίτες έως τώρα έδειξαν στην πλειονότητά τους μεγάλη υπευθυνότητα και αντιμετώπισαν την κρίση αυτή με ηρεμία και αυτοσυγκράτηση, τηρώντας γενικά τα περιοριστικά μέτρα.
Κάποιες εξαιρέσεις δεν στάθηκαν ικανές να αλλοιώσουν την γενική θετική εικόνα.

Μικρές και μεγάλες πράξεις αλληλεγγύης έγιναν στην περίοδο αυτή, που μας γεμίζουν ελπίδα για ένα αύριο, με νοιάξιμο για τον διπλανό μας.
«Μείναμε Σπίτι» και όλοι μαζί τα καταφέραμε, ώστε να μείνει η πόλη μας εκτός των κακών στατιστικών του κορωνοϊού!


Από αύριο Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 μπαίνουμε με αισιοδοξία στη νέα μας καθημερινότητα!


Τηρούμε προσεκτικά τα μέτρα προστασίας για το καλό όλων μας, με επιμελημένο πλύσιμο χεριών ή αλκοολούχο απολυμαντικό, τήρηση των κανόνων και των αποστάσεων, χρήση μάσκας και γαντιών όπου χρειάζεται και κυρίως προσεκτική απόρριψή τους.


Όλοι μαζί θα επουλώσουμε τις κοινωνικές πληγές της κρίσης, με την προσοχή μας στραμμένη στον εργαζόμενο και στην κοινωνική συνοχή.Ενισχύουμε τους τοπικούς επαγγελματίες, ψωνίζοντας από τα καταστήματα της πόλης μας και συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.Με προσωπική και συλλογική ευθύνη, παίρνουμε τη ζωή μας πίσω!

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

Continue Reading

Ηλιούπολη

Προσφορά τροφίμων από την “ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ”

Ο Δήμος Ηλιούπολης εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες στην παράταξη “ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ” για την πολύ σημαντική συμμετοχή της στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηλιούπολης, ενόψει της πανδημίας του COVID-19, με την προσφορά τροφίμων.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηλιούπολης» με MIS 5001378 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης θα διαθέσει τα προϊόντα σε άτομα/νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια.
Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε σε μια περαιτέρω συνεργασία.

Για να δείτε τη σχετική επιστολή πατήστε εδώ

Continue Reading

Ηλιούπολη

«Lime Radio»: ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου Ηλιούπολης

Νέο Όνομα, Νέο Πνεύμα, Νέο Πρόγραμμα.

Ξεκινάει τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 με καθημερινό πρόγραμμα γεμάτο μουσική και με έκτακτες εκπομπές, λόγω των μέτρων προφύλαξης στη σημερινή συγκυρία.


Συντονιστείτε στο διαδίκτυο και στα Social Media: www.limeradio.gr 

Facebook: https://www.facebook.com/Lime-Radio-110981930522136/ 

Instagram: https://www.instagram.com/limeradio.ilioupoli/ 


Καλή αρχή !!!
Καλό ταξίδι !!!

#LimeRadio 

Continue Reading

Επικαιρότητα

Επιστολή 9 Δημάρχων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης  των γονιών, των μαθητών και των φοιτητών, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι συνέπειες της πανδημίας, ζητούν 9 δήμαρχοι της Αττικής, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ηλιούπουλης, κ Γιώργος Χατζηδάκης, από το Υπουργείο Παιδείας.
 
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή
 
Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
 
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ
 
Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού.

Πρώτοι εμείς οι Δήμαρχοι, σαν εκπρόσωποι της κοινωνίας, νιώθουμε υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε ολόκληρη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, τον κάθε γονιό και ιδιαίτερα τα παιδιά και να γίνουμε η δημόσια έκφραση και φωνή τους.

Η διαδικασία μάθησης διακόπηκε, ο περιορισμός στο σπίτι των παιδιών με γονική παρουσία εξασφαλίστηκε και με την γενική απαγόρευση κυκλοφορίας ο αρχικός κύκλος προφύλαξης έγινε πράξη.

Η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον,  για την εξασφάλιση των απαραίτητων για την υγεία και την διαβίωση και η ανησυχία για πιθανή απώλεια εργασίας και εισοδήματος, αρχίζει να επηρεάζει οικογένειες και ανθρώπινες σχέσεις και σύντομα θα αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνική συνοχή.

Τώρα είναι η στιγμή, που η πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά όλη την οικογένεια, για να βγει η κοινωνία πιο δυνατή, από αυτήν την κρίση.

Ενώνουμε τις φωνές μας και προτείνουμε στην κυβέρνηση άμεσα να λάβει κατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα μέτρα:

·        Στην καθιέρωση στην Δημόσια και στην Ιδιωτική Τηλεόραση υποστηρικτικής εκπομπής «Ώρα γονιών», για την ενδυνάμωση τους μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

·        Στην ταχεία εφαρμογή της ψηφιακής τηλεμάθησης, ώστε να μη χαθεί η ουσία της σχολικής εκπαίδευσης και όχι απλά και τυπικά η σχολική χρονιά.

·        Στην παροχή σε κάθε έναν ξεχωριστά μαθητή και φοιτητή, ενός υπολογιστή ή laptop/tablet με τον μίνιμουμ αναγκαίο εξοπλισμό και στην δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν ισότιμα στην διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης κατοχυρώνοντας το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στην εκπαίδευση.

·        Να εξασφαλίσει και να διαθέσει άμεσα την απαραίτητη έκτακτη χρηματοδότηση, για να καλυφθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις τηλε-εκπαίδευσης.

Είμαστε σίγουροι, ότι θα ακούσετε την φωνή μας και θα πάρετε κάθε λογικό και απαραίτητο μέτρο, για να αποσοβηθεί η κατάρρευση της οικογένειας και της εκπαίδευσης, που μπορεί να πλήξει την κοινωνική και την οικονομική ζωή της χώρας.

Με τιμή

Ανδρούτσου Μαρία – Δήμαρχος Αγίου Δημήτριου

Βοσκόπουλος Χρήστος – Δήμαρχος Καισαριανής

Ευθυμίου Ανδρέας – Δήμαρχος Ταύρου – Μοσχάτου

Θωμαΐδου Δέσποινα – Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

Κονδύλης Ανδρέας – Δήμαρχος Αλίμου

Μανιατογιάννης Ξενοφών – Δήμαρχος Βριλησσίων

Μπάμπαλος Νίκος – Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής

Ντηνιακός Βαγγέλης – Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Χατζηδάκης Γιώργος – Δήμαρχος Ηλιούπολης

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Επιστολή Γ. Χατζηδάκη-Δημάρχου Ηλιούπολης προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 
Με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία της για τα ζώα, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης, ζητάει την ανθρώπινη συμβολή της στην διευκόλυνση του έργου των εθελοντών της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης.

Πολλοί εθελοντές της ΖΕΗ είναι κάτοικοι άλλων Δήμων και πρέπει να βρεθεί τρόπος, να ξεπεραστούν γραφειοκρατικοί περιορισμοί των μέτρων προφύλαξης, ώστε να μετακινούνται νόμιμα διαδημοτικά, όταν έκτακτα καλούνται σε περιστατικά διάσωσης ή ανάγκης φροντίδας κάποιου αδέσποτου ζώου.

 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε

Απευθύνομαι στην Εξοχότητά Σας, γνωρίζοντας την αγάπη σας για τα ζώα και με την επιστολή μου αυτή σας παρακαλώ να συμβάλλετε με την θεσμική συμβουλή Σας, στην επίλυση ενός προβλήματος, που – αν και απλό – μέσα στην δίνη της κοινωνικής δράσης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, έχει μετατραπεί σε περίπλοκο και δυσεπίλυτο γρίφο.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας, να συνδέεται το όνομά της με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (ΖΕΗ), το πιο δραστήριο και πανελλήνια γνωστό εθελοντικό σωματείο προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Όμως τα πρόσφατα μέτρα προφύλαξης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στην πράξη δυσχεραίνουν δραματικά την φροντίδα των αδέσποτων της Ηλιούπολης και καθιστούν προβληματική την καθημερινότητα των εθελοντών, αφού τους θέτουν κυριολεκτικά σε καθεστώς παρανομίας.

Όλοι βεβαίως έχουν εφοδιαστεί με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης για την εθελοντική τους δράση, αλλά δυστυχώς κάτω από υπερβολικούς χρονικούς και στενά δημοτικούς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Πολλοί εθελοντές της ΖΕΗ είναι κάτοικοι άλλων Δήμων και προφανώς είναι αναγκαία η νόμιμη διαδημοτική μετακίνησή τους και η δυνατότητα έκτακτης επέμβασής τους, για περισυλλογή τραυματισμένων ζώων στον Δήμο μας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ως αρμόδιος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9.1 του Ν.4039/2012, και του άρθρου 46.6 του Ν.4235/2014 και στα πλαίσια του «Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς», έχει από τριετίας υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την ΖΕΗ, σύμφωνα με το οποίο η ΖΕΗ έχει αναλάβει:

  • Την περισυλλογή και την κατά περίπτωση μεταφορά των αδέσποτων σε κατάλληλους χώρους φροντίδας ή συμβεβλημένα με τον Δήμο κτηνιατρεία της πόλης, που μετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, για την εξέταση των ζώων και την πραγματοποίηση των αναγκαίων κτηνιατρικών πράξεων (όπως στείρωση, εμβολιασμό, νοσηλεία, χειρουργικές επεμβάσεις, αποθεραπεία, χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, κλπ).
  • Την μετεγχειρητική νοσηλεία και θεραπεία στα συμβεβλημένα κτηνιατρεία ή σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο και ασφαλή για την ευζωία των ζώων.
  • Την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων.
  • Την προώθηση για υιοθεσία των αδέσποτων ζώων με κάθε πρόσφορο μέσο.

Με το ίδιο πρωτόκολλο ο Δήμος Ηλιούπολης έχει αναλάβει:

  • Την παροχή φαρμάκων, που χορηγούνται από τους εθελοντές για την αντιμετώπιση των συνήθως εμφανιζόμενων ασθενειών των ζώων.
  • Την μέριμνα για την σίτιση με παροχή ξηράς τροφής και την ύδρευση.
  • Την από κοινού προώθηση της φιλοζωικής κουλτούρας με διοργάνωση σχετικών ημερίδων, την διάθεση δημοτικών χώρων, την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και τέλος
  • Την εν γένει διευκόλυνση φιλοζωικών δράσεων και διοργάνωσης εκδηλώσεων προς εξεύρεση οικονομικών πόρων.

Σύντομα και για πρώτη φορά, ο Δήμος προχωράει στην υλοποίηση της παροχής σίτισης/ύδρευσης, με την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών σε κατάλληλα σημεία της πόλης.

Ο Δήμος μας έχει βαθειά συναίσθηση της ευθύνης του απέναντι στα ανυπεράσπιστα πλάσματα και έχει ήδη προσκαλέσει όλους τους ευαίσθητους συμπολίτες μας, να συνδράμουν στην ολοκλήρωση της καταγραφής αποικιών και γενικά στην αποστολή της φροντίδας τους.

Στις σημερινές συνθήκες της εξελισσόμενης μάχης κατά του ιού, δεν είναι δυνατόν η φροντίδα προς τα αδέσποτα να περιορίζεται από στενές ερμηνείες των κυβερνητικών μέτρων προφύλαξης και είναι αναγκαίο να δοθεί η απαραίτητη νομιμοποίηση στους εθελοντές, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους για διάσωση ή φροντίδα ζώων, όπου και όταν καλούνται.  

Η κανονικότητα της ανθρώπινης καθημερινότητας μπορεί να προσαρμοστεί στις απαγορεύσεις μετακίνησης, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει το ίδιο με τα αδέσποτα ζώα.

Η ανθρώπινη συμβουλή Σας, μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην άμεση λήψη αναγκαίων μέτρων απλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών με την κοπή του Γόρδιου Δεσμού της γραφειοκρατίας, που σήμερα θέτει σε ανασφάλεια τους εθελοντές και σε πρόσθετο κίνδυνο τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας.

Με τιμή

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος Τέχνης και Πολιτισμού

Με απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γιαννόπουλος, ως εντεταλμένος σύμβουλος Τέχνης και Πολιτισμού,

με κύρια αρμοδιότητα την διοργάνωση του Εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING