Connect with us

Ηλιούπολη

Διάψευση Δήμου για περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό

Δελτίο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Στη δημοσιογραφία εξ ορισμού οι πληροφορίες αντλούνται και επιβεβαιώνονται με την έρευνα όλων των διαθέσιμων και «εμπλεκόμενων» πηγών ενημέρωσης.
Μας προκαλεί απορία το γεγονός, ότι τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται συνεχώς από τοπικά μέσα ενημέρωσης ατεκμηρίωτες ειδήσεις, που φέρουν τη Διοίκηση του Δήμου να περικόπτει δαπάνες του προϋπολογισμού.

Δεν κάνουμε υποδείξεις σε κανένα για τον τρόπο εργασίας του, καθώς η νέα Διοίκηση είναι ανοιχτή στην τεκμηριωμένη κριτική σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με στόχο την αλήθεια επιδιώκοντας τον δημοκρατικό διάλογο, προς όφελος της πόλης. Ωστόσο αναμένουμε σύμφωνα με την δημοσιογραφική δεοντολογία την διασταύρωση των παραπλανητικών αυτών ειδήσεων από τους καθ’ ύλην αρμοδίους δηλαδή τον Δήμαρχο και τους αρμοδίους Αντιδημάρχους. Σ’ αντίθετη περίπτωση θεωρούμε, ότι τα συγκεκριμένα «μέσα» θα εκτίθενται συστηματικά στη συνείδηση του λαού της Ηλιούπολης, αυτοπροσφερόμενα για στείρα αντιπολιτευτική χρήση.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Πραγματοποιήθηκε το «Φεστιβάλ Προϊόντων Ελληνικής Γης» στην Ηλιούπολη

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην πόλη μας, το διήμερο Φεστιβάλ Προϊόντων Ελληνικής Γης.

Οι μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις από εθελοντικές συμμετοχές συγκροτημάτων, οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια των προσκόπων συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, που είχαν ταυτόχρονα την ευκαιρία να γευτούν και να αγοράσουν τα προϊόντα των συμμετεχόντων παραγωγών.

Οι παρουσίες επισκεπτών και οι αγορές από τους παραγωγούς ήταν αυξανόμενες από το πρωί του Σαββάτου με κορύφωση την Κυριακή.

Το μεσημέρι της Κυριακής επισκέφτηκε το Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και περνώντας από τους όλους συμμετέχοντες, ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Στο τέλος του Φεστιβάλ οι παραγωγοί προσέφεραν προϊόντα τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Continue Reading

Ηλιούπολη

«Μαζί με τον Δήμαρχο»

Ο νέος Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, θεσπίζει δύο φορές την εβδομάδα την άμεση επαφή με τους δημότες.
Θα υποδέχεται τους δημότες στο γραφείο του στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, Σοφοκλή Βενιζέλου 112 και Πρωτόπαπα, κάθε Τρίτη και Τετάρτη, 18:00 έως 20:00.

Έτσι θα δίνεται η ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης:
• Να εκφράζουν τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις, τα παράπονά τους και γενικά οτιδήποτε κρίνουν απαραίτητο.
• Να ενημερώνουν τον δήμαρχο για θέματα, που σχετίζονται με την πόλη.
• Να ενημερώνονται για την πρόοδο των έργων, που εκτελούνται ή προγραμματίζονται.
• Να ακούν «από πρώτο χέρι» τα σχέδια της νέας Διοίκησης,


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την οργάνωση των συναντήσεων οι δημότες μπορούν να καλούν εργάσιμες ημέρες από 9:00 έως 19:00 στο τηλέφωνο 210 9970077.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Συνάντηση δημάρχου Ηλιούπολης με πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α.

Τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γ. Χατζηδάκη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. κ. Γιώργος Ιωακειμίδης συνοδευόμενος από τον κ. Ανδρέα Χατζηνικολάου Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Στ. Γεωργάκης πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, ο κ. Κ. Σεφτελής Αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών, η κα Κ. Χωματά Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού, ο κ. Ι. Πούλος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Χρ. Σωτηρόπουλος, ο κ. Τάσος Παναγιώταρης Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου, ο κ. Απ. Στασινόπουλος Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Εξυπηρέτησης του Δημότη και ο κ. Ι. Αντζινάς Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για τα όλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ηλιούπολης και την Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Αττικής.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους δύο επικεφαλής, τόσο στο φλέγον θέμα της υποχρηματοδότησης των Δήμων, αλλά και στο σοβαρότατο για τον Δήμο Ηλιούπολης ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας.

Συμφώνησαν να αναδείξουν από κοινού τα θέματα αυτά και να ενώσουν τις φωνές τους με όλους του Δήμους για την προώθησή τους.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ανακοίνωση Δήμου Ηλιούπολης για το δυστύχημα στο σούπερ μάρκετ

Σε γνωστό Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, οδηγός φορτηγού τροφοδοσίας βρήκε τραγικό θάνατο, όταν συνεθλίβη από το ίδιο του το όχημα, κατά την διάρκεια της εκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Ο Δήμαρχος και οι συναρμόδιοι για την Πολιτική Προστασία Αντιδήμαρχοι κκ Ι. Αντζινάς και Κ. Σεφτελής, βρέθηκαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος, ενημερώθηκαν από τις αρχές για τις συνθήκες του και συνομίλησαν με τον υπεύθυνο του καταστήματος.

Υπήρξε άμεση επικοινωνία του Δημάρχου με τον ιδιοκτήτη του Σούπερ Μάρκετ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι για περιορισμό του κινδύνου μέχρι την οριστική λύση, θα γίνεται η τροφοδοσία του καταστήματος μόνο με μικρά κλειστά βαν αντί των μεγάλων φορτηγών. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει επιτόπου κοινή συνάντηση Δήμου και εταιρείας, για την αναζήτηση κατάλληλης τεχνικής λύσης, την οποία η εταιρεία θα υποστηρίξει με κάθε μέσο.

Για την Νέα Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης η ανθρώπινη ζωή και η ποιότητα ζωής των Δημοτών, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες και γι αυτό το λόγο:
• Δόθηκε εντολή στον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να διενεργήσει σήμερα αυτοψία και να εισηγηθεί άμεσα λύσεις διευθέτησης της κίνησης πεζών και αυτοκινήτων στο σημείο αυτό και στην γύρω περιοχή, για να μη θρηνήσει θύμα καμία άλλη οικογένεια στο μέλλον.
• Ξεκινά επανεξέταση του καθεστώτος νομιμότητας, στάθμευσης προμηθευτών και πελατών, ωραρίου φορτοεκφόρτωσης και γενικά του τρόπου λειτουργίας σε όλα τα καταστήματα, που δημιουργούν κυκλοφοριακή όχληση στην πόλη.
• Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ειδική Απόφαση, που θα καθορίζει το ωράριο και τους όρους τροφοδοσίας των Σούπερ Μάρκετ, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε έως τώρα από την προηγούμενη Διοίκηση..
• Θα συμμετέχει στην κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 9/10/2019 στις 8:30 πμ, ενώνοντας την φωνή της με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του γειτονικού 6ου Δημοτικού Σχολείου, που ως γνωστόν καθημερινά βιώνει τον κίνδυνο ατυχήματος.
• Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της και όπως έχει ήδη δείξει στην πράξη, θα συνεργαστεί στενά με όλους τους θεσμικούς φορείς, για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.
• Οι πόρτες του Δήμου είναι πλέον και θα παραμείνουν διάπλατα ανοιχτές στον Πολίτη και τους φορείς της πόλης.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι η ζωή, η αξιοπρέπεια και η ασφάλεια όλων των Δημοτών!

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ειδοποιήστε έγκαιρα τον Δήμο για κλαδέματα, ογκώδη απορρίμματα ή μπάζα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι μπορείτε να συμβάλλετε θετικά στην βελτίωση του περιβάλλοντος της πόλης ειδοποιώντας έγκαιρα τον Δήμο για κλαδέματα, ογκώδη απορρίμματα ή μπάζα σε διάφορα σημεία στην πόλη, με τους παρακάτω τρόπους:

• Με αστική κλήση στον 5ψήφιο αριθμό «15377» του Δήμου Ηλιούπολης
• Με αστική κλήση στον σταθερό αριθμό 210 99 40 900 .
• Με μηνύματα inbox στην σελίδα «facebook» του Δήμου Ηλιούπολης ( https://www.facebook.com/dimos.ilioupolis  )
• Με χρήση από κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή της εφαρμογής “Intelligent City”  ( http://ilioupoli.intelligentcity.gr  ) 
όπου μπορείτε να υποβάλετε οποιοδήποτε αίτημα για πρόβλημα στην πόλη, να παρακολουθείτε την πορεία επίλυσής τους και στο τέλος αυτοματοποιημένα θα ενημερώνεστε για την ολοκλήρωση του.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας Διοίκησης πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις καθαριότητας σε σημεία, όπου από καιρό ευρίσκονταν συσσωρευμένα απορρίμματα, δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεών της, το μήνυμα ότι η πόλη θα καθαρίσει γρήγορα και θα διατηρείται καθαρή με μέθοδο και σύστημα.

Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον Δημότη και των υποδομών της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Η συμβολή του καθενός από μας στον στόχο αυτό είναι πολύτιμη.

Η δημοσίευση των εντοπιζόμενων προβλημάτων από τον κάθε πολίτη στο προσωπικό του προφίλ, σε ομάδες του “fb” ή σε σχόλια συζητήσεων, δυστυχώς δεν αρκεί για την καταγραφή τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους και την δρομολόγηση της επίλυσής τους. Να υπενθυμίσουμε ότι από τον βαθμό αλληλεπίδρασης του κάθε πολίτη, σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τον Δήμο, τα αρμόδια στελέχη του ή υπαλλήλους, εξαρτάται αν αυτή η αναφορά ή το αίτημα θα αναγνωστεί έγκαιρα.

Το κρίσιμο θέμα της καθαριότητας των δημόσιων χώρων, που σχετίζεται με την υγεία και την ασφάλεια των Δημοτών δεν προσφέρεται για επιλεκτική εξυπηρέτηση «ημετέρων» και ο Δήμος Ηλιούπολης αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους Δημότες του. Οι προτεραιότητες καθορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια, σύμφωνα με το επείγον του θέματος και τον σχεδιασμό της υπηρεσίας.

Σας ενημερώνουμε ακόμη, ότι ο Δήμος πολύ σύντομα θα φέρει σε Δημόσια Διαβούλευση τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας, έτσι ώστε ο κάθε κάτοικος της πόλης να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η Υπηρεσία Καθαριότητας, τα δικαιώματα του, τις υποχρεώσεις του αλλά και τις ποινές, που θα επιβάλλονται στους παραβάτες.
Η ενημέρωση και η υπεύθυνη συμπεριφορά όλων μας είναι ο κρίσιμος παράγοντας, που θα επιταχύνει τον ρυθμό βελτίωσης της καθημερινότητας στην πόλη μας.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Μεγάλη γιορτή του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ηλιούπολη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γιορτή για τα παιδιά που διοργανώθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με ελεύθερη είσοδο, από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης με την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης.

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι επισκέφτηκαν τη Γιορτή, διασκέδασαν και γνώρισαν από κοντά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»! Η γιορτή πλαισιώθηκε από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με επίκεντρο το παιδί. Καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτική ρομποτική, face painting, yoga για μωρά, ζωγραφιές, μπαλονοκατασκευές, δημιουργική απασχόληση, θεατρικό παιχνίδι, μουσικές και χορευτικά!

Στο χώρο λειτούργησε και το bazaar του οργανισμού όπου όλα τα έσοδα θα καλύψουν τις ανάγκες των 26 παιδιών που μεγαλώνουν στο σπίτι του «Χαμόγελου» στον Καρέα.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους διασκέδασαν τα παιδιά με τις δραστηριότητές τους!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING