Connect with us

Ηλιούπολη

Έναρξη αιτήσεων για το κοινωνικό παντοπωλείο

Ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί τους ενδιαφερόμενους κατοίκους του να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν ποσότητες βασικών τροφίμων, ανάλογα των δυνατοτήτων του, σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να κατατίθενται από 18/06/2019 έως 12/07/2019 στο κτίριο που στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης επί της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00πμ-14:30μμ
Τηλέφωνο επικοινωνίας στο 210 9933263 (κα. Φράγκου) 
e-mail : koinpantopoleio@ilioupoli.gr

Για να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση πατήστε εδώ.
Για να δείτε την αίτηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου πατήστε εδώ.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Αρχίζει η ασφαλτόστρωση δρόμων στην Ηλιούπολη

Υπογράφτηκε χθες η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων με εκτεταμένες φθορές στον Δήμο Ηλιούπολης» προϋπολογισμού 2.000.000 € με ΦΠΑ 24%, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2019.

Το πρώτο μέλημα της νέας Διοίκησης από την ανάληψη καθηκόντων της ήταν να επισπευσθούν οι διαδικασίες σύνταξης ή ολοκλήρωσης μελετών, δημοπράτησης των ήδη ολοκληρωμένων και άμεσης συμβασιοποίησης προς εκτέλεσή των έργων στο Δήμο μας.

Όλοι οι δρόμοι της Ηλιούπολης σταδιακά θα επισκευαστούν και για τον σκοπό αυτό, πρόσφατα κατατέθηκε στην Περιφέρεια Αττικής νέα μελέτη ασφαλτοστρώσεων, πρόσθετου προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, που έγινε αποδεκτή και θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2020.

Με συστηματική προσπάθεια η πόλη αλλάζει!

Continue Reading

Ηλιούπολη

Επίσκεψη δημάρχου στον Προφήτη Ηλία

Ο Δήμαρχος μαζί με τους Αντιδημάρχους επισκέφτηκαν το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι», το μέγεθος της αυθαιρεσίας, που έχει τελεστεί εκεί.

Μια σύγχρονη υπερκατασκευή έχει κυριολεκτικά εξαφανίσει το παλιό ξωκλήσι του βουνού, παραβιάζοντας όχι μόνο πολεοδομικούς νόμους και την γαλήνη της φύσης, αλλά και κάθε έννοια σεβασμού της εκκλησιαστικής ιερότητας ενός ναού.

Με μια αμφίβολη άδεια οικοδομής, έχουν οικοδομήσει έναν μεγαλύτερο και ψηλότερο «ναό-κέλυφος», που περικλείει μέσα του το παλαιό εκκλησάκι.

Η νέα Διοίκηση αμέσως μετά από αναφορές δημοτών με φωτογραφικό υλικό, επικοινώνησε με τον εφημέριο του Ναού και τον κάλεσε σε συνάντηση ενημέρωσης προσκομίζοντας και την σχετική άδεια.

Μετά από αναβολή πραγματοποιήθηκε τελικά στο Δημαρχείο η συνάντηση του εφημέριου του ναού, με τον Δήμαρχο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

Κατά την διάρκειά της, υπήρξε προφορική ενημέρωση για ύπαρξη άδειας μικρής κλίμακας (επισκευή στέγης) από «αρμόδια υπηρεσία» της Αρχιεπισκοπής, που δεν προσκομίστηκε, με την δικαιολογία, ότι ο Δήμος είναι «ελεγκτικά αναρμόδιος» και ότι μετά από καταγγελία, το Δασαρχείο είχε ήδη εκδώσει απόφαση διακοπής εργασιών.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με το Δασαρχείο και επιβεβαιώθηκε η εντολή παύσης εργασιών.

Ο ναΐσκος του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε δασική περιοχή του Δήμου, σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αποτελεί όχι μόνο γραφικό αξιοθέατο και συνήθη τόπο συναντήσεων και παραδοσιακών εορτασμών (στην γιορτή του Προφήτη Ηλία, την Καθαρή Δευτέρα κλπ), αλλά και τόπος κατάνυξης και θρησκευτικής λατρείας, όπου τελούνταν θεία μυστήρια βάπτισης και γάμου.

Η νέα Διοίκηση με θεσμική σοβαρότητα και σεβασμό σε πρόσωπα και φορείς, αφού ως όφειλε εξέτασε όλες τις παραμέτρους και συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, απευθύνεται επίσημα σαν Δήμος Ηλιούπολης στις παρακάτω Υπηρεσίες του Κράτους:
• Υπουργείο Περιβάλλοντος,
• Υπουργείο Πολιτισμού
• Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
• Πολεοδομία Αθηνών
• Περιφέρεια Αττικής
• Αρχιεπισκοπή Αθηνών
• Δασαρχείο Αθηνών
• Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης και Αστυνομική Διεύθυνση Νότιας Αττικής και
• Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
και ζητά να προχωρήσουν η κάθε μια ξεχωριστά, ανάλογα με την αρμοδιότητα και την Διοικητική ευθύνη τους, στις παρακάτω ενέργειες:
• Την άμεση διακοπή κάθε εργασίας τόσον εξωτερικά, όσο και εσωτερικά του νέου οικοδομήματος.
• Τον έλεγχο της νομιμότητας τόσο της άδειας όσο και των πραγματοποιηθεισών οικοδομικών εργασιών.
• Την κατεδάφιση της αυθαίρετης και παράνομης υπερκατασκευής.
• Την άμεση κήρυξη του παλαιού ναού σαν διατηρητέου Θρησκευτικού και Πολιτισμικού μνημείου.
• Την διενέργεια τακτικών αστυνομικών περιπολιών, ελέγχου τυχόν συνέχισης αυθαίρετων εργασιών.
• Τον έλεγχο του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης προς τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους λειτουργούς τους, για την νομιμότητα των μέχρι τώρα ενεργειών ή των παραλείψεών τους.

Ο Δήμος παρακολουθεί το θέμα με μεγάλη υπευθυνότητα και καλεί τους Δημότες σε επαγρύπνηση και συνεργασία, όχι μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και γενικά για την προστασία του βουνού και της πόλης μας, από την αυθαιρεσία και την ανευθυνότητα.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 η πρώτη συνάντηση της συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ηλιούπολης με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Διεκδικούμε Μαζί».

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους που κατοικούν στην Ηλιούπολη ή στις γύρω περιοχές αναφορικά με τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα τους. Επιπρόσθετος στόχος είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενεργή συμμετοχή τους σε θέματα κοινωνικής στήριξης ΑμεΑ.

Τα στελέχη της Ε.Σ.Α.μεΑ. που θα βρίσκονται στο Κέντρο Κοινότητας κάθε δεύτερη (2η) Παρασκευή θα ενημερώνουν για τα δικαιώματα και τις παροχές αναπηρίας αλλά και για τη συμβολή του αναπηρικού κινήματος στη διαμόρφωση πολιτικών για την αναπηρία. Επίσης σε συνεργασία με τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας θα παρέχουν πληροφορίες, ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού εξατομικευμένης παρέμβασης από κοινού με τον κάθε ενδιαφερόμενο. Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί την αρμόδιο δομή για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων των ατόμων με αναπηρία αλλά και των υπόλοιπων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι επόμενες συναντήσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 9:00 – 11:00 στις εξής ημερομηνίες:
 25-10-2019
 08-11-2019
 22-11-2019
 06-12-2019
 20-12-2019

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2109952815, 2109940965 ή/και στο email: kentrokoin@ilioupoli.gr

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ο Σύλλογος Κρητών Ηλιούπολης στο δήμαρχο Γ. Χατζηδάκη

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης κ. Κ. Πρωτοπαπαδάκης συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Αλ. Χαρασανάκη και την κα Κ. Σαβουϊδάκη-Χαλκιαδάκη μέλος του ΔΣ, επισκέφτηκαν τον επίσης Κρητικό Δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα σχέδια του Συλλόγου για την ανάδειξη της Κρητικής πολιτιστικής παράδοσης.

Ο Δήμαρχος πρότεινε την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την διαπαιδαγωγική προβολή συμβολικών στιγμών της ιστορίας της Μεγαλονήσου, όπως για τη Μάχη της Κρήτης, την Διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, την ανάδειξη του αγάλματος του Ελ. Βενιζέλου και άλλα σχετικά θέματα.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για παραβάσεις και αυθαιρεσίες

Οι διαπιστωμένες αυθαίρετες συμπεριφορές πελατειακής λογικής και οι κάθε λογής εξυπηρετήσεις μικρών ή μεγάλων τοπικών συμφερόντων, δεν γίνονται ανεκτές από την νέα Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης.

Ξεκίνησαν έλεγχοι, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις με αυθαίρετες καταλήψεις πεζοδρομίων, κοινοχρήστων χώρων ή ακόμα και πάρκων, με σταθερές κατασκευές, τραπεζοκαθίσματα, αυτοκίνητα, κλπ.

Επιβλήθηκε υψηλό πρόστιμο σε επιχείρηση, που παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου, συνέχισε αυθαίρετα να καταλαμβάνει με αυτοκίνητα κοινόχρηστο χώρο, χωρίς φυσικά καμία άδεια και εμποδίζοντας την ασφαλή διέλευση πεζών.

Επιδόθηκαν εντολές απομάκρυνσης των αυθαιρέτων, δόθηκε προθεσμία 7 ημερών με ενημέρωση, ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα ακολουθήσει επιβολή τέλους κατάληψης και επιπλέον το νόμιμο πρόστιμο.

Προειδοποιήθηκαν δημότες, που έως τώρα «διευκολύνονταν με παράνομη φιλοξενία» τροχοφόρων τους, σε κοινόχρηστους ή δημόσιους χώρους, να τα απομακρύνουν άμεσα και ότι ήδη έχουν κινηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, ενώ ήδη έχουν σταλεί κλήσεις αποξήλωσης παράνομων διαφημιστικών επιγραφών.

Όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της πόλης τώρα αντιμετωπίζονται δίκαια, με μοναδικό κριτήριο τη νομιμότητα και με στόχο την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων για την απρόσκοπτη διάβαση των πεζών και ιδιαίτερα των ΑΜΕΑ, των ηλικιωμένων και των γονιών με παιδικό καροτσάκι.

Εργαζόμαστε με προσήλωση, για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου για το καλό της πόλης, για τη συμμετοχή του Δημότη στα κοινά, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον θεσμό του Δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading

Ηλιούπολη

Πραγματοποιήθηκε το «Φεστιβάλ Προϊόντων Ελληνικής Γης» στην Ηλιούπολη

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην πόλη μας, το διήμερο Φεστιβάλ Προϊόντων Ελληνικής Γης.

Οι μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις από εθελοντικές συμμετοχές συγκροτημάτων, οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια των προσκόπων συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, που είχαν ταυτόχρονα την ευκαιρία να γευτούν και να αγοράσουν τα προϊόντα των συμμετεχόντων παραγωγών.

Οι παρουσίες επισκεπτών και οι αγορές από τους παραγωγούς ήταν αυξανόμενες από το πρωί του Σαββάτου με κορύφωση την Κυριακή.

Το μεσημέρι της Κυριακής επισκέφτηκε το Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και περνώντας από τους όλους συμμετέχοντες, ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Στο τέλος του Φεστιβάλ οι παραγωγοί προσέφεραν προϊόντα τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING