Connect with us

Επικαιρότητα

Έκθεση “Ίων Δραγούμης: Στο Μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης”

Στην έκθεση Ίων Δραγούμης: Στο Μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης. Εκατό Χρόνια από τη Δολοφονία του που διοργανώνεται από το Τμήμα Αρχείων της ΑΣΚΣΑ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά άγνωστο και σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Δραγούμη, οργανωμένο σε δεκατρείς θεματικές ενότητες που καλύπτουν το σύνολο της ζωής του: Οικογενειακό Περιβάλλον, η Γεωγραφία της Ζωής του, η Δράση του στη Μακεδονία, “Οργάνωσις Κωνσταντινουπόλεως”, το Κίνημα του Νεο-ελληνισμού στην Τουρκία, Κοινοτισμός, Μεταξύ Μεγάλης Ιδέας και Ανατολικής Ομοσπονδίας, από τη Βουλή στην Εξορία, μια Απόπειρα και μια Δολοφονία, Λατρεμένη Ύπαρξη, Δραγούμης ο Διανοούμενος, Αποτίμηση, Μέχρι την Επόμενη Γενιά. 

Ο επισκέπτης μπορεί να δει φωτογραφίες από την παιδική ηλικία του Ίωνος και το μεγαλοαστικό περιβάλλον στο οποίο ανατράφηκε, τα σχολικά του τετράδια και τα πρώτα του ημερολόγια. Το ιστορικό πλαίσιο τεκμηριώνεται από χάρτες της εποχής που απεικονίζουν τα διαρκώς μεταβαλλόμενα σύνορα της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1878 (έτος γέννησης του Δραγούμη) μέχρι τον θάνατό του το 1920 αλλά και την ασυνήθιστη κινητικότητα του αστού και κοσμοπολίτη Δραγούμη. Κρυπτογραφημένες επιστολές, μυστικοί κώδικες, τυπικά μύησης σε παραστρατιωτικές οργανώσεις φωτίζουν τη δράση του Δραγούμη και του στενού του συνεργάτη Αθανασίου Σουλιώτη στον Μακεδονικό Αγώνα. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται στοιχεία και εκθέματα που αφορούν το σύγχρονο αλλά σύντομο Κίνημα του Νεο-ελληνισμού στην Τουρκία.
Χειρόγραφα από άρθρα και βιβλία του Δραγούμη, σπάνια έντυπα από την προσωπική του βιβλιοθήκη, όπως και αποσπάσματα από τα ημερολόγιά του, στοιχειοθετούν τις ιδέες του περί Κοινοτισμού και Ανατολικής Ομοσπονδίας, δηλαδή τη μετεξέλιξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ομοσπονδιακό πολυεθνικό κράτος Ελλήνων, Τούρκων και άλλων βαλκανικών λαών.
  
Η Μεγάλη (Ανατολική) Ιδέα του Δραγούμη αλλά και η διαφωνία του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως προς τους όρους συμμετοχής της Ελλάδας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα έχουν ως συνέπεια την εξορία του στην Κορσική και την Σκόπελο (1917-1919). Φωτογραφίες από την εξορία, το υπόμνημα που υπέβαλε ο Δραγούμης από την Κορσική στη Σύνοδο της Ειρήνης στο Παρίσι (1919), αλλά και ο Τύπος της εποχής ανασυνθέτουν την κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην ενότητα που αφορά στη δολοφονία του Ίωνος εκτίθεται υλικό από το οικογενειακό αρχείο των Δραγούμηδων, όπως φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, επικήδειες κορδέλες και σχέδια της αναθηματικής στήλης που στήθηκε λίγο μετά τον θάνατό του επί της Βασιλίσσης Σοφίας, κοντά στο σημείο της δολοφονίας του. 

Οι διαπροσωπικές σχέσεις του διονυσιακού Δραγούμη -με την Αμερικανίδα Mabel Dunlop, τη δασκάλα Σαπφώ Θείου, την μεγαλοαστή Πηνελόπη Δέλτα και την ηθοποιό Μαρίκα Κοτοπούλη- η συμβολή του στο κίνημα του δημοτικισμού, η αποτίμηση της προσφοράς του στη σύγχρονη ιστορία αλλά και η διάσωση του αρχείου του από τον αδελφό του Φίλιππο ολοκληρώνουν τη θεματική της έκθεση.
Η μουσική επένδυση της έκθεσης βασίζεται σε λίστα που κατέγραψε στο ημερολόγιό του, στις 17 Ιουλίου 1896, ο νεαρός Ίων.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επικαιρότητα

Γιώργος Ξένος “Διερχόμενοι / Επτά Πύλες”

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί, στο πλαίσιο του θεματικού προγραμματισμού του Πρόσωπα του Ήρωα, το οποίο πραγματοποιείται με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τις εικαστικές εγκαταστάσεις “Διερχόμενοι” και “Επτά Πύλες” του διεθνώς αναγνωρισμένου εικαστικού Γιώργου Ξένου.

Το θεματικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα, που πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), εμπνέεται από τις ηρωικές μορφές της Επανάστασης του 1821 και παρουσιάζει το πρότυπο του ήρωα όπως αυτό αλλάζει μέσα στους αιώνες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Από τις 11 Φεβρουαρίου 2021 ως τις 31 Μαΐου 2021 στα Φυτεμένα Δώματα και στα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ περιμένουν τους επισκέπτες οι “Διερχόμενοι”, 120 ανθρώπινα περιγράμματα από σίδηρο (200 x 80 εκ. έκαστο).

Η πολυπρόσωπη ενότητα των “Διερχόμενων”, έργο που εξελίσσεται στον χρόνο, μπορεί να μετακινείται και να προσαρμόζεται σε διαφορετικούς τόπους και χώρους, παραμένοντας ανοιχτό κάθε φορά σε διαφορετικά νοήματα και μηνύματα. Στο ΚΠΙΣΝ θα δούμε για πρώτη φορά την πλήρη ανάπτυξή του. Χωρίς πρόσωπο κι άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, οι μορφές-περιγράμματα του Γιώργου Ξένου “ενθαρρύνουν την πλήρωση του κενού με πορτρέτα από την ατελείωτη χορεία των ηρώων της κάθε επανάστασης. Οι Διερχόμενοι, οι υψιτενείς αυτές φιγούρες, είναι μια λιτανεία ηρωικών μορφών έτοιμων Πύλες πόλεων “περήσειν””, όπως σημειώνει ο δημιουργός τους.

Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να δει τον εαυτό του σε αυτές τις φιγούρες, είναι δυνάμει οι ανώνυμοι ήρωες της καθημερινότητας μας. Το υλικό (σίδερο) από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι μορφές και το διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα που προκύπτει ανάλογα με τον φωτισμό (φυσικό ή τεχνητό) καθώς οι σκιές τους προστίθενται στο σύμπλεγμα, διεγείρουν τη σκέψη και το συναίσθημα. Πάρα το εύθραυστο και προσωρινό καθενός από μας (όλοι είμαστε διερχόμενοι), η επιθυμία του ανθρώπου για ζωή, ελευθερία, δημιουργία είναι μέσα στο χρόνο διαρκής και ακατάβλητη.

Σε άλλο σημείο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, στα Νότια Μονοπάτια, θα στηθούν, εκτός από μέρος των “Διερχόμενων”, και οι “Επτά Πύλες”, μία ακόμη πολύσημη εγκατάσταση από σίδηρο σε διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Από την επτάπυλη Θήβα της αρχαίας τραγωδίας Επτά επί Θήβας του Αισχύλου ως τις σημερινές πύλες εισόδου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι Πύλες αυτής της εγκατάστασης “μιλούν” με τον τρόπο τους για ζητήματα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. 

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ζωγραφική εγκατάσταση των Kez και Same84 “Year’s Eve” στο Παραλιακό Μέτωπο Ελευσίνας

Μία ζωγραφική εγκατάσταση των Kez και Same84, σε παραγωγή Urbanact, εμπνευσμένη από το βιομηχανικό χαρακτήρα της πόλης ανοίγει έναν πρωτότυπο διάλογο με το παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας.

Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει μία ζωγραφική εγκατάσταση που φιλοδοξεί να θέσει στο επίκεντρο τον ιδιαίτερο βιομηχανικό χαρακτήρα της Ελευσίνας, όπως αυτός απλώνεται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Το καλλιτεχνικό έργο δια χειρός των street artists Kez και Same84 φέρει τον τίτλο “Year’s Eve” και θα φιλοξενηθεί από τις 8 έως τις 25 Φεβρουαρίου στο παράκτιο μέτωπο, στη θέση “Αναψυκτήριο”, υπενθυμίζοντας με έναν ακόμη τρόπο τον χαρακτήρα της πόλης ως μεγάλου εικαστικού τόπου ή ως μιας απέραντης, διαρκώς αποκαλυπτόμενης σκηνής θεάτρου.

Το έργο:
Η εγκατάσταση, που φιλοξενείται στην πλατεία “Πλατφόρμα”, στο παραλιακό μέτωπο, έρχεται να εξετάσει ένα δομικό στοιχείο της Ελευσίνας που αφορά στην παρουσία του εργοστασίου στην πόλη. Το έργο αποπειράται να αναδείξει το δίπολο της σχέσης πόλη – εργοστάσιο, αλλά και πως αυτή αποτυπώνεται μέσα από την οπτική των δύο συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

Οι καλλιτέχνες Kez και Same84, γνωστοί στο ευρύτερο κοινό κυρίως για τις μεγάλες τοιχογραφίες τους, που δεσπόζουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, επιλέχθηκαν με άξονα τη διαφορετική προσέγγιση και τεχνική στα έργα τους, δημιουργώντας έναν επιπλέον διάλογο με το χώρο. Ο Kez διαθέτει μία ευρεία χρωματική παλέτα και μία abstract τεχνική, παραπέμποντας στο φουτουριστικό τοπίο του εργοστασίου. Ο Same84 επικεντρώνεται κυρίως στην παλέτα του μαύρου, του άσπρου και του γκρι, αποτυπώνοντας χαρακτήρες εφήβων που ενσωματώνονται με στοιχεία του εργοστασίου, παραπέμποντας στη σημερινή νέα γενιά που συν-βιώνει με το συγκεκριμένο χώρο και την ιστορία της πόλης.

Η υλοποίηση του ζωγραφικού τμήματος του έργου θα γίνεται ζωντανά και το κοινό θα μπορεί ελεύθερα να “επικοινωνεί” με τους καλλιτέχνες σε μια ζώσα λειτουργία του έργου. Νοητά τόσο οι δημιουργοί όσο και το κοινό θα μπορούν να “βλέπουν” την εγκατάσταση και μέσα από αυτή με φόντο το εργοστάσιο.

Τοποθεσία: Παραλιακό Μέτωπο Ελευσίνας

Continue Reading

Επικαιρότητα

“Arachnesound” στο Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Arachnesound: ένα φεμινιστικό μουσικό πρότζεκτ, με Ελληνίδες ποιήτριες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μέσα από 36 μουσικές συνθέσεις, έγινε ακουστική συλλογή και ταινία animation.

Ένα μουσικό πρότζεκτ, σε ανάθεση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, μια ακουστική συλλογή που δημιούργησε η πρωτοποριακή δημιουργός AGF, σε συνεργασία με Ελληνίδες sound artists, ερμηνεύτριες, ερευνήτριες και ποιήτριες, μια ταινία animation από τον Ανδρέα Καραουλάνη που συνοδεύει τη μουσική, ένας ύμνος στις Ελληνίδες ποιήτριες από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Ήχος και ενθύμηση στο Arachnesound από τις 17 Φεβρουαρίου. Πιαστείτε στον “ιστό” αυτού του μοναδικού πρότζεκτ που θα διατίθεται στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

Το Arachnesound είναι μια φεμινιστική ηχητική τεχνολογία. Στηρίζει τις αρχές ενός μέλλοντος που υφαίνουν οι γυναίκες, την οικοδόμηση δικτύων, τις απόπειρες του ηχητικού κυβερνοφεμινισμού να επαναρθρώσει ιστορικές αφηγήσεις. Το Arachnesound είναι μια ακουστική συλλογή με 36 συνθέσεις γύρω από την ελληνική γλώσσα, τον ήχο και τους φεμινισμούς. Επικεντρώνεται γύρω από γυναίκες συγγραφείς, ποιήτριες και μυθολογίες, για να ερμηνεύσει τις γυναικείες ζωές και πραγματικότητες με ριζοσπαστική μουσική σύνθεση. Ηχογραφήσεις πεδίου, ηλεκτροακουστικά, ηλεκτρονικά, ψηφιακή επεξεργασία και φωνές είναι τα συστατικά αυτών των κομματιών. O διεθνής καλλιτέχνης Ανδρέας Καραουλάνης δίνει πνοή στο σπουδαίο αυτό έργο, με μία σειρά animations ειδικά φτιαγμένα για κάθε μουσική σύνθεση.

36 μουσικά κομμάτια για διάσημες και αφανείς ηρωίδες: από την Αράχνη έως την Κασσάνδρα, από τη Σαπφώ έως την Κατερίνα Γώγου, από την πρώτη φεμινίστρια Ιππαρχία έως την Κασσιανή, από την Καλλιρρόη Παρρέν έως τη Ράικα, από τη Μαρία Πολυδούρη και τη Μέλπω Αξιώτη έως την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και την Λένα Πλάτωνος.

Συντελεστές:
AGF (aka Antye Greie) σε συνεργασία με Reine Linda Nyongo, Άντζελα Δημητρακάκη, Άννα Στερεοπούλου, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Σαβίνα Γιαννάτου, Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, Δήμητρα Ιωάννου, Ισμήνη Σαμανίδου, Μαρία Αράπογλου, Μαρία Παπαδομανωλάκη, Νικολέτα Χατζοπούλου, Carsten Stabenow

Continue Reading

Επικαιρότητα

“e-ΒορΟινά” 2021

Τα ΒορΟινά καλωσορίζουν το 2021 και γίνονται “e-ΒορΟινά”!

Τα “ΒορΟινά” η ετήσια εκδήλωση της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, ανοίγει οινικά την κάθε χρονιά, κοντά στη 1 Φεβρουαρίου.

Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία μια και στη 1 Φεβρουαρίου οι οινοποιοί γιορτάζουν τον Άγιο Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών.

Έτσι ξεκίνησαν τα ΒορΟινά στην Αθήνα το 2005 και από τότε πραγματοποιούνται κάθε χρόνο ανελλιπώς, μαζί με πλήθος άλλων μικρότερων εκδηλώσεων οινογευσίας να τα πλαισιώνουν, masterclasses, wine & dine προτάσεις, θεματικές γευσιγνωσίες και πολλά ακόμη, γύρω από το επώνυμο ποιοτικό κρασί και τα αμπελοοινικά αποστάγματα των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος.

Μία πραγματική και ουσιαστική εκδήλωση κρασιού που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου (εστίαση, εμπόριο, ΜΜΕ) και καταναλωτές, αναδεικνύοντας τον αμπελοοινικό πλούτο της Βόρειας Ελλάδας και τη συλλογικότητα της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”.

Φέτος ο δημοφιλής αυτός θεσμός συνεχίζεται διαδικτυακά.
Σε όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2021, εν μέσω πανδημίας, η ένωση “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος” και τα “e-ΒορΟινά” θα προτείνουν μία σειρά διαδικτυακών δράσεων με διαφορετικά κουίζ και βαθμούς δυσκολίας, QR και URL, ραδιοφωνικά ακούσματα, webinars με master of wine, live συνεντεύξεις οινοποιών και κρασί που θα προσφερθεί από τα αγαπημένα ΒορΟινά.

Συντονιζόμαστε με την ιστοσελίδα των ΒορΟινών www.voroina.gr και με τις αντίστοιχες σελίδες voroina στο facebook και στο Instagram για να ξεκινήσουμε μαζί το οινικό ταξίδι από τη 1 Φεβρουαρίου στα ΒορΟινά. Οι σελίδες θα ανανεώνονται συνεχώς με υλικό και προτάσεις.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ομαδική έκθεση “Χειμωνιάτικο ταξίδι”

Η γκαλερί Σκουφά με χαρά παρουσιάζει την πρώτη έκθεση για το 2021 με τίτλο “Χειμωνιάτικο ταξίδι”.

Ένα ταξίδι τον χειμώνα του 2021 φαντάζει μη ρεαλιστικό. Σε μία περιόδο που λόγω συνθηκών η εμπειρία του ταξιδιού έχει εκλείψει από την καθημερινότητα όλων μας, στην καρδιά του χειμώνα, 23 καλλιτέχνες φέρνουν στο προσκήνιο, μέσα από τοπία της φύσης και ονειρικά στοιχεία την ανάγκη ενατένισης της φύσης, του νοερού ταξιδιού και της ενδοσκόπησης που γεννά το φως και την ελπίδα.

Η ομαδική έκθεση “Χειμωνιάτικο ταξίδι” επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που βιώνουμε το φυσικό περιβάλλον, τα στοιχεία που το διέπουν και την διαλογική σχέση που αναπτύσουμε με την φύση, υπό δύσκολες καταστάσεις όπου ο περιορισμός και η αποκοπή από την κίνηση έχει καταστεί αναγκαία.

Καλλιτέχνες: Νίκος Αγγελίδης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Αντώνης Στάβερης, Βίκη Σταματοπούλου, Γιώργος Χαδούλης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Τάσος Μαντζαβίνος, Μανώλης Χάρος, Γιάννης Κόττης, Πρόδρομος Χαραλαμπίδης, Φραγκίσκος Δουκάκης, Μαρία Γιαννακάκη, Γιώργης Γερόλυμπος, Ανδρέας Κοντέλλης, Παύλος Σάμιος, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αμαλία Σωτηροπούλου, Μαρία Κτιστοπούλου, Τάνια Δημητρακοπούλου, Αχιλλέας Ραζής, Θανάσης Μακρής, Ειρήνη Κανά, Ελένη Κρίκη

Continue Reading

Επικαιρότητα

“Rembrandt and the Cat” πρόγραμμα Φεβρουάριος 2021

ο νέο πρόγραμμα της πολιτιστικής πλατφόρμας Rembrandt and the Cat ξεκινά με μια σειρά διαλέξεων και συζητήσεων μέσω των οποίων προσεγγίζουμε εκ νέου την έννοια του τόπου, του προορισμού, του ταξιδιού, της περιήγησης, της περιπλάνησης.

• Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου
“Από την αυτοκρατορική Βιέννη στη Βιέννη του Χίτλερ: μια περιδιάβαση” (γ’ μέρος) με την Τατιάνα  Λιάνη. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή και για τις τρεις 25€

• Τρίτη 2 Φεβρουαρίου
“Τα μαντεία του Αρχαίου Κόσμου” α΄ μέρος με τον Τάσο Παπαδόπουλο. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή και για τις τέσσερις διαλέξεις 30€

• Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου
“Έγκλημα κάτω από τον ήλιο: η αστυνομική λογοτεχνία της Μεσογείου” με την Ευτυχία Γιαννάκη. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή 7€

• Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου
“Παννονικοί θρύλοι” με τον Γιώργο Γκόζη. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή 7€

• Τρίτη 9 Φεβρουαρίου
“Τα μαντεία του Αρχαίου Κόσμου” β΄ μέρος με τον Τάσο Παπαδόπουλο. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή και για τις τέσσερις διαλέξεις 30€

• Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου
“Περιδιαβαίνοντας το Αιγαίο με τα μάτια ενός γεωλόγου” με τον Βασίλη Μέλφου. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή ελεύθερη

• Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου
“Η πόλη στο σινεμά: το αστικό τοπίο ως κινηματογραφικός χαρακτήρας” με τον Γιώργο Παπαδημητρίου. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή 7€

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου
“Τα μαντεία του Αρχαίου Κόσμου” γ΄ μέρος  με τον Τάσο Παπαδόπουλο. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή και για τις τέσσερις διαλέξεις 30€

• Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου
“Συνδεδεμένοι στην απομόνωση: Εγκλεισμός με το “εγώ” μέσα στο “εμείς” της ύπαρξης” με την Ιωάννα Γιουμουρτατζή. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή ελεύθερη

• Σάββατο 20 Φεβρουαρίου
e-σχύλου ΟΡΕΣΤ3ΙΑ… μια διαδρομή
Θεατρική παράσταση στο Zoom από την θεατρική ομάδα Γκραν Γκινιόλ Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή 7€

• Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου
“Το Παρίσι των Συγγραφέων: η παρισινή εποχή του James Joyce και του Julio Cortazar” (α΄ μέρος James Joyce ) με την Μαίρη Καιρίδη. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή και για τις δύο 15€

• Τρίτη 23 Φεβρουαρίου
“Τα μαντεία του Αρχαίου Κόσμου” δ΄ μέρος με τον Τάσο Παπαδόπουλο. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή και για τις τέσσερις διαλέξεις 30€

• Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου Φεβρουαρίου
“Το Παρίσι των Συγγραφέων: εισήγηση σε δύο μέρη για την παρισινή εποχή του James Joyce και του Julio Cortazar” (β΄ μέρος Julio Cortazar ) με την Μαίρη Καιρίδη. Ώρα έναρξης: 19:00, συμμετοχή και για τις δύο 15€

Πλατφόρμα Zoom.
Πληροφορίες /Δηλώσεις συμμετοχής: info@thessalonikiwalkingtours.com

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING