Connect with us

Ηλιούπολη

Άρθρο-παρέμβαση του δημάρχου Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη: “Covid και Σχολεία, Κυβερνητικές ανεπάρκειες σε βαθμό επικινδυνότητας”

Άρθρο – παρέμβαση του Γιώργου Χατζηδάκη, Δημάρχου Ηλιούπολης

Λίγες μόνο μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε όσοι υποστηρίζαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε τα σχολεία χωρίς σχέδιο, χωρίς συντονισμό αλλά με προχειρότητα και ανευθυνότητα.

Το πρωτοφανές φιάσκο με τις μάσκες αλλά και η μακρά λίστα με τα σχολεία και τις τάξεις που συνεχώς κλείνουν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid 19, αποτελούν σοβαρές αποδείξεις ότι κάποιοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους με τη σοβαρότητα που προστάζουν οι δύσκολες μέρες που διανύουμε, πόσο μάλλον ενόψει ενός επερχόμενου δεύτερου κύματος πανδημίας σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το αλαλούμ και η προχειρότητα σχετικά με την χορήγηση των μασκών είχε ξεκινήσει ήδη σε επίπεδο υπουργικών δηλώσεων καταδεικνύοντας ότι δεν υπήρχε εξαρχής σχέδιο αλλά βιασύνη και προχειρότητα. Σύμφωνα λοιπόν με την εξαγγελία της κυρίας Κεραμέως, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι για την προμήθεια μάσκας. Ωστόσο δεν άργησε η διόρθωση–διάψευση του Υπουργού Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία οι μάσκες θα χορηγούνταν δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την αποφυγή περαιτέρω κοινωνικών αντιδράσεων.

Κατά συνέπεια, στα τέλη Αυγούστου – και παρά τη διαφωνία πολλών δημάρχων ανά την επικράτεια που ζητούσαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες να πραγματοποιηθούν μεμονωμένα ανά δήμο ώστε να διεξαχθούν τόσο ταχύτερα και ποιοτικότερα όσο και να παρέχουν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες προμηθευτές ανά την Ελλάδα να μοιραστούν ένα κομμάτι της συνολικής δαπάνης – διέθεσε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας το ποσό των 6,2 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά μασκών για τα σχολεία της χώρας μας για να γίνει διαγωνισμός σε χρόνο εξπρές με τα γνωστά σε όλους μας τουλάχιστον τραγελαφικά αποτελέσματα. Στο σύνολο της επικράτειας μοιράστηκαν χιλιάδες άχρηστες μάσκες υπερδιπλάσιου μεγέθους από το κανονικό, με το αστείο αιτιολογικό ότι οι σχετικές προδιαγραφές δεν διευκρίνιζαν αν η μάσκα ήταν ραμμένη ή μη. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, ο Νομός Θεσσαλονίκης όπου μοιράστηκαν 27.000 μάσκες, οι οποίες την επόμενη  μέρα αποσύρθηκαν αφού κρίθηκαν ελαττωματικές. Τελικά, στα σχολεία της χώρας μας αφού μοιράστηκε αποκλειστικά και μόνο μια μάσκα, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων και αλληλοκατηγορήθηκαν Υπουργεία και πολλοί ανεύθυνο-υπεύθυνοι για τις λάθος προδιαγραφές, ήρθε η διαβεβαίωση ότι ο εν λόγω διαγωνισμός θα ξαναγίνει!!!!!

Και σαν μην έφτανε όλο αυτό, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου έφτασαν στις σχολικές μονάδες οι νέες επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σύμφωνα με τις οποίες η διαχείριση των ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών του COVID-19 επαφίεται ουσιαστικά στην ατομική ευθύνη των γονέων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αφού το τεστ για την ανίχνευση του ιού γίνεται «με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού ή των γονέων του μαθητή» μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα που θεωρούνται συμβατά.  Για την επάνοδο δε του μαθητή στο σχολείο  «δεν απαιτείται η διενέργεια νέου τεστ», καθώς αρκεί να είναι απύρετος ένα 24ωρο νωρίτερα και να έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματά του». Δηλαδή στην ουσία τα ήδη ευάλωτα νοικοκυριά τόσο από την μακροχρόνια οικονομική κρίση λόγω μνημονίων όσο και αυτής που προβλέπεται λόγω του φονικού ιού καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν το «λογαριασμό»!

Στο ζήτημα των μασκών και της ανυπαρξίας τεστ έρχεται να προστεθεί και ο συνωστισμός των μαθητών στα «κατά φαντασίαν ολιγομελή τμήματα των 17 ατόμων (!)» σύμφωνα με την Υπουργείο Παιδείας. Τα σχολεία της χώρας ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου με τουλάχιστον 25 παιδιά ανά αίθουσα στα αστικά κέντρα που αυτή τη στιγμή εντοπίζεται και η πλειονότητα των κρουσμάτων. Αν εξαρχής, με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε γίνει ένας πιο προσεκτικός, και σίγουρα εντός του χρονοδιαγράμματος, σχεδιασμός από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας θεωρούμε ότι η κατάσταση στα σχολεία θα ήταν καλύτερα διαχειρίσιμη. Στην Ηλιούπολη για παράδειγμα λειτουργούν σήμερα 12 γυμνάσια και λύκεια που στο σύνολό τους διαθέτουν 30 κενές αίθουσες διδασκαλίας στις οποίες θα μπορούσαν να κατανεμηθούν οι μαθητές προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι τάξεις. Φυσικά, η χρήση περισσότερων αιθουσών με ολιγομελή τμήματα απαιτεί την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών. Άμεση πρόσληψη καθηγητών απαιτείται και σε ειδικότητες όπως Καλλιτεχνικών, Κοινωνιολόγων, Ξένων Γλωσσών καθώς οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σήμερα διδάσκουν σε πολλά σχολεία της Ηλιούπολης με κίνδυνο σε περίπτωση κρούσματος να αναγκαστούν να κλείσουν πολλά τμήματα λόγω της διασποράς.

Τέλος, η κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί το πολύ σοβαρό ζήτημα που προκύπτει για τους εργαζόμενους γονείς όταν ένα σχολείο ή μια τάξη κλείνει λόγω COVID. Πρόβλημα που σίγουρα δεν λύνεται από το απαράδεκτο καθεστώς «συμψηφισμού» της χορήγησης «άδειας ειδικού σκοπού» με τις κανονικές άδειες των εργαζομένων και της νομοθέτησης της απλήρωτης υπερωρίας επιστρέφοντας στην εργασία τους μετά την προληπτική καραντίνα.

Προτείνουμε λοιπόν, την άμεση χρηματοδότηση όλων των Δήμων της χώρας προκειμένου ο καθένας από την πλευρά του να προχωρήσει στη διαδικασία προμήθειας:

  • μασκών για τους μαθητές των σχολείων,
  • γρήγορων τεστ (rapid test) ώστε να γίνουν σταδιακά δωρεάν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με προτεραιότητα στις περιοχές που παρουσιάζει έξαρση ο κορονοϊός.
  • τάμπλετ ή φορητών υπολογιστών που θα διανεμηθούν δωρεάν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον θεωρούμε πως είναι επιτακτική ανάγκη:

  • Το άμεσο κλείσιμο των σχολείων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες στους νομούς με υψηλό ιικό φορτίο, η λειτουργία των οποίων θα πρέπει να συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση. Εναλλακτικά, να ισχύσει η εκ περιτροπής παρακολούθηση ανά ημέρα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κλειστών σχολείων σε συνδυασμό με την απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτική τηλεργασία του 40% των υπαλλήλων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
  • Η άμεση μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (με κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 50 του Ν. 4692/2020 οι οποίες προβλέπουν αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση).
  • Η κατανομή των μαθητών να γίνεται έπειτα από πρόταση των Διευθυντών των σχολείων με σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ώστε ο Δήμος να συνδράμει με την εξεύρεση επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας εντός της αρμοδιότητάς του. Με τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά αίθουσα θα αυξηθεί η απόσταση μεταξύ των θρανίων των μαθητών.

Απαιτούμε από τη συντεταγμένη Πολιτεία, στις πραγματικά πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες συνθήκες  που αντιμετωπίζουμε,  να δρα με οργανωμένο σχέδιο ώστε να προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια όλων μας και κυρίως των παιδιών μας. Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος στον πολίτη θεσμός, οφείλει να αναλάβει τον ενεργό ρόλο που της αρμόζει.

Έχει εξάλλου αποδείξει ότι πραγματικά μπορεί να δρα υπεύθυνα, δίνοντας λύσεις και «βάζοντας….πλάτη» στα δύσκολα!

23/9/2020

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28 Οκτωβρίου 1940

Πρόγραμμα Τετάρτης 28 Οκτωβρίου 2020 στο Δήμο Ηλιούπολης:

– Γενικός Σημαιοστολισμός των καταστημάτων του Δήμου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των Οργανισμών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών, των οδών και των πλατειών μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.

– Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. των Οργανισμών.

– Ώρα 10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

– Ώρα 11:00 Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

– Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Ηρώων.

– Εθνικός Ύμνος.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Continue Reading

Ηλιούπολη

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν Δήμος Ηλιούπολης και “Χαμόγελο του Παιδιού”

Ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνουν τις δυνάμεις τους, για την:

• Ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο.
• Ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών.
• Ενίσχυση των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης-παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων.
• Ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής υγείας των παιδιών και στην παρέμβαση για την προστασία τους.

Αναγνωρίζοντας από κοινού, ότι η παρατεταμένη κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά την κοινωνία, την οικογένεια και την ψυχική-συναισθητική ανάπτυξη των παιδιών, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, της ανασφάλειας, της αδυναμίας πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και της παρατηρούμενης αύξησης των εξαφανίσεων ατόμων, οι δυο φορείς συναποδέχονται και δεσμεύονται ότι:

• Θα αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών υπό τον θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Ηλιούπολης.
• Θα συνεργαστούν και να υποστηρίξουν τις δράσεις του Συλλόγου σε δημοτική κλίμακα.
• Θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια παροχής στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης μέσω των δράσεων του Συλλόγου, που διαθέτει στον Δήμο Ηλιούπολης το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του και αναλυτικά στους τομείς:

– ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΒΙΑΣ.
– ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.
– ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ.
– ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Η ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.
– ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναλαμβάνει να προσφέρει για την επίτευξη του κοινού σκοπού όλες τις υπηρεσίες και τα μέσα που διαθέτει και αναλυτικά:

1. Την πραγματοποίηση εκπαιδεύσεων στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων δημοτικών υπηρεσιών,
2. Την πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών στα σχολεία.
3. Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας..
4. Την ενημέρωση του Δήμου για τα αποτελέσματα της έρευνας και για την διακοπή των μηνυμάτων με την ανεύρεση του αναζητούμενου ατόμου.
5. Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111, 24ωρης λειτουργίας, στελεχωμένη από ψυχολόγους..
6. Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, 24ωρης λειτουργίας, στελεχωμένη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
7. Την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000.
8. Την Υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης για παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, θύματα κάθε μορφής βίας με σκοπό την απομάκρυνσή τους από το κακοποιητικό περιβάλλον.
9. Το Σπίτι του Παιδιού, στην περιοχή του Ζωγράφου, που είναι ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους.
10. Τα «Amber Alert Hellas» για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και «Missing Alert Hellas» για ενήλικες
11. Την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής».
12. Την υλοποίηση προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής σε παιδιά με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής.
13. Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ασθενοφόρα) εντατικής θεραπείας για παιδιά και νεογνά, εξοπλισμένα με θερμοκοιτίδες, ενταγμένες στο ΕΚΑΒ.
14. Την Παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
15. Το Πολυϊατρείο του Συλλόγου στο κέντρο της Αθήνας.
16. Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, με τρόφιμα, σχολικά, είδη πρώτης ανάγκης, βιβλία, παιχνίδια, ψυχολογική-ιατρική στήριξη, θεραπείες, φροντιστήρια, κλπ.
17. Το Κέντρο Διαχείρισης και Διανομής Προϊόντων.
18. Την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»
19. Τα εξειδικευμένα οχήματα, Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών, Ειδικά Μέσα και το κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ως κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο Δήμος Ηλιούπολης αναλαμβάνει:

• Να προβάλλει την Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111, στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
• Να ενημερώσει όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις του, για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Σύλλογος στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας.
• Να προβάλλει άμεσα τα μηνύματα «Amber Alert Hellas» και «Missing Alert Hellas» και να συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα τους μέσω της δημοτικής αστυνομίας ή άλλων υπηρεσιών του.
• Να παρέχει υποστήριξη τεχνική, κλπ στις δομές που θα λειτουργήσει στον Δήμο, το Χαμόγελο του Παιδιού και να διαθέσει κατάλληλο χώρο, εφόσον είναι εφικτό, για δημιουργία δομών ενδυνάμωσης των παιδιών στον Δήμο Ηλιούπολης.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας αποτελεί κοινή δήλωση συνεργασίας, επίτευξης στόχων και υλοποίησης δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με αόριστη διάρκεια ισχύος.

Για να δείτε το σύμφωνο συνεργασίας πατήστε εδώ.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Εθελοντική “Ομάδα Νομικής Υποστήριξης” των ευάλωτων δημοτών από τον Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης δημιουργεί εθελοντική «ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ», από νομικούς, οικονομολόγους και μηχανικούς, για την στήριξη συνδημοτών που μέσα στην δεκαετή οικονομική κρίση, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.

Μετά από αξιολόγηση της κάθε υπόθεσης, θα παρέχεται αρχικά νομική ενημέρωση-καθοδήγηση και στη συνέχεια βοήθεια στην οικονομική ανάλυση-μελέτη, στην σύνταξη αρχικών απαντήσεων ή εναλλακτικών προτάσεων προς τους πιστωτές και στην προσφυγή κατά των τραπεζικών μέτρων, με εξωδικαστικά ή δικαστικά μέσα.

Ο Δήμος μας με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην προστασία της πρώτης κατοικίας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην ρύθμιση οφειλών νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών και ανέργων σε Τραπεζικά Ιδρύματα, Funds, Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, κλπ.

Η κρίση επιδείνωσε την κατάσταση σημαντικού τμήματος της τοπικής κοινωνίας, με
συρρίκνωση εισοδήματος, κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας, μέσα σε έναν διαρκή κύκλο ύφεσης, που οδηγεί σε φαινόμενα κοινωνικής εσωστρέφειας και περιθωριοποίησης, που εντείνονται ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας του Covid-19.

Με σημερινά στοιχεία και έως το τέλος του 2021 βρίσκονται σε εξέλιξη 84 προγράμματα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και αναμένεται μεγάλος αριθμός εξώσεων με δραματικές τοπικές επιπτώσεις.

Ο Δήμος Ηλιούπολης υποστηρίζει στην πράξη το δικαίωμα στην κατοικία, συμβάλλει στην κοινωνική ανασύνταξη και επανένταξη των πληττομένων στον εύρωστο κοινωνικό ιστό και οι Κοινωνικές του Υπηρεσίες, οι Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, κλπ παραμένουν σημαντικό και διαρκές στήριγμα των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Καλούμε συμπολίτες νομικούς, οικονομολόγους και μηχανικούς να πλαισιώσουν την εθελοντική ομάδα, για την παροχή κάθε δυνατής επιστημονικής και τεχνικής βοήθειας προς τους συνδημότες.

Καλούμε άμεσα τους πληττόμενους Δημότες Ηλιούπολης να επικοινωνήσουν με την «ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ», στα τηλέφωνα 2109970011, -191, -020 ή στο email «onyp.no.auction@ilioupoli.gr», για τον καθορισμό πρώτης συνάντησης.

Θα τηρηθεί απαρέγκλιτα εμπιστευτικότητα και ο νόμος για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Θα δώσουμε «Όλοι Μαζί» στην πόλη μας, τον αγώνα για το δικαίωμα στην στέγη, για το δικαίωμα να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις, για το δικαίωμα της εργασίας και «Όλοι Μαζί» θα νικήσουμε ακόμη μια φορά.

 

Δήμαρχος Ηλιούπολης


Γιώργος Χατζηδάκης

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της παιδικής χαράς της οδού Εργατών Τύπου

Η παιδική χαρά της οδού Εργατών Τύπου στην Κάτω Ηλιούπολη, παραδόθηκε στη χρήση των παιδιών μετά την πρόσφατη ανάπλασή της.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε νέο δάπεδο ασφαλείας 150 m2, ένα μεγάλο συγκρότημα παιχνιδιού νηπίων και παιδιών, έγιναν εργασίες συντήρησης, ανακατασκευής και βαφής του παραμένοντος υπάρχοντος εξοπλισμού, αλλαγές όλων των καθισμάτων στις κούνιες και τοποθετήθηκαν 3 νέα παγκάκια και 3 νέα τραπέζια.

Η ανάπλαση της παιδικής χαράς είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 350.000 €, με συμμετοχή 100.000 € από ίδιους πόρους του Δήμου Ηλιούπολης, στο προαναφερόμενο ποσό.

Συνεχίζεται η ανάπλαση σε άλλες 7 παιδικές χαρές.
Ακολουθούν “Νυμφών” και “Άλσους Δ. Κιντή”.

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ξεκινούν οι αιτήσεις “Κάρτας φοιτητικής γραμμής”

Η «Φοιτητική Γραμμή», που από πέρσι συνδέει την Ηλιούπολη με την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, είναι έτοιμη να λειτουργήσει και φέτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, τα περισσότερα μαθήματα θα διεξαχθούν διαδικτυακά και όχι δια ζώσης, με εξαίρεση ορισμένα εργαστήρια και για τον λόγο αυτό η έναρξη της γραμμής θα πραγματοποιηθεί, όταν δημοσιευτούν όλα τα προγράμματα των σχολών.

Αιτήσεις για έκδοση της προσωπικής κάρτας μεταφοράς, θα γίνονται δεκτές από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, εργάσιμες από 9:00 έως 14:00, στο ισόγειο του Δημαρχείου, στο Γραφείο Παιδείας (010).

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
• Μια φωτογραφία ταυτότητας
• Αντίγραφο Βεβαίωσης Επιτυχίας ή του Φοιτητικού Δελτίου και
• Αποδεικτικό ότι πρόκειται για κάτοικο Ηλιούπολης (λογαριασμός, συμφωνητικό μίσθωσης, ταυτότητα, κλπ).

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

“Κοινωνικό Φροντιστήριο” 2020-2021 στο Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στo πλαίσιo της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των βεβαρυμένων οικογενειακών προϋπολογισμών, προγραμματίζει και φέτος τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων – Λυκείου του Δήμου Ηλιούπολης.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διδάσκονται μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου – Λυκείου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στο Τμήμα Παιδείας – Εθελοντισμού – Δια βίου Μάθησης και Πολιτικών Ισότητας (ισόγειο Δημαρχείου) από τις 10.00π.μ. έως τις 13.00 μ.μ.

προσκομίζοντας:

• Φωτοτυπία Δελτίου ταυτότητας ή άδειας Διαμονής

Για να καταρτιστεί εγκαίρως πρόγραμμα διδασκαλίας θα πρέπει οι αιτήσεις να κατατεθούν ως 20/10/2020, χωρίς αυτό να αποκλείει την ένταξη μαθητών κατά την πορεία του χρόνου. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς, για την οποία θα ακολουθήσει Ανακοίνωση.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά και αμισθί, στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να υποβάλουν «Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού» στο Τμήμα Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου προσκομίζοντας αντίγραφο πτυχίου και σύντομο βιογραφικό.

Την ευθύνη για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχει η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Αικατερίνη Χωματά, Φιλόλογος.

Με την ελπίδα ότι και αυτή την χρονιά ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα λειτουργήσει με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, συγχαίρουμε τα παιδιά που πέτυχαν τους στόχους τους και παραμένουμε ευγνώμονες στους καθηγητές και τις καθηγήτριες που εργάστηκαν και εργάζονται ανιδιοτελώς για το καλό των παιδιών μας.


Σημειώνεται ότι τα μαθήματα θα γίνονται όπως κάθε χρόνο, στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING